Chmoljo wrote: ↑17/02/2021 12:12
Trebam se na sve ocitovati jer? Sta? Glasnogovornik sam Nase stranke?
Bojim se da nisam.
Oni na sta reagujem je licemjerje botulista kojima se imputira ono sto se radi desetljecima. HDZ nikad jaci u posljednjih godina, SDA nikad privrzeniji istima, a ovamo se irmi i pedji crtaju mete na celu. HDZ i SDA su bukvalno prst i nokat od '94, i sada trebamo gledati i slusati kako je neko izdajica, jer je kao nesto pogodovao HDZu.
Dokle jebanje u zdrav mozak?
Ne branim ni irmu ni pedju jer su uradili nesto, ili nisu uradili. Napadam cisti bezobrazluk i licemjerje kojim su okiceni ovi napadi. Konstruktivne kritike su uvijek dobrodosle, ali ove neke poluvijene prijetnje sigurno to nisu.
Ne mogu znati sve o svemu kao ti. Ipak sam potkapacitiran, kao sto si to vec ustanovio. Ali mogu poznati zeleno govno, jer sam dovoljno puta u isto ugazio.
Nisi glasnogovornik, ali džabe pjeniš.
Ja se uopšte ne čudim SDA - od njih je sve moguće, problem je mnogo veći u političkoj alternativi koja se pokazala potpuno precjenjenom.
U Tuzli su već Kukić, Bešlagić i Imamović započeli sa raspodjelom resora u istom maniru kao i SDA.
U Mostaru se, nakon izbornih rezultata BH Bloka, stvorila euforija kako je sam blok monolitan i da će biti principijelan do kraja, da bi smo na kraju imali klasičan raspad sistema oko kandidature za gradonačelnika.
Mostaru se desilo nešto što smo mogli već vidjeti po srednjobosanskim opštinama kada imamo razdor unutar bošnjačkih ili hrvatskih stranaka.
U tom kontekstu Mostar nije ništa simboličniji od Gornjeg Vakufa ili Novog Travnika.
NS nije počinio nikakvu izdaju, već je Raguž odradio svoje sa "republikancima" - što je samo pouka da će on uvijek prije glasati za najgoreg Hrvata nego li najboljeg Bošnjaka. To mu je, na koncu, i politički princip. Nikakvog trvenja između Hrvata zbog toga, dok se, sa druge strane, pro BH blok raspada po šavovima i međusobno optužuju.
Suština je u tome da HDZ i njegova opozicija znaju za zajedničke nacionalne ciljeve, SDA i njeni oponenti, po tom pitanju, ne znaju ni gdje počinje bošnjački, a gdje završava bosansko-hercegovački državotvorni cilj.