Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

zlajaBHF wrote: 17/02/2021 12:07
Chmoljo wrote: 17/02/2021 12:05
zlajaBHF wrote: 17/02/2021 12:00

Izdajico.....
Mozda jesam. Ali picka nisam.
Biti izdajica je mnogo niza kategorija od picke....Neko bi rekao supak.

NS su se pokazali kao izdajice. Oni su gotovi van Sarajeva !

Ko sutra da glasa za te izdajice u Mostaru i kako da se pogleda u ogledalo. Ovi koji su glasali za njih ovaj put, gledaju u pod kad hodaju....
:lol:

Aj ba, cao. Pobjeguljo.
kakabanja213

#48377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakabanja213 »

zlajaBHF wrote: 17/02/2021 12:09
joint union wrote: 17/02/2021 12:05
zlajaBHF wrote: 17/02/2021 12:03 Nasa stranka ce isporuciti treci entitet Covicu prvom prilikom. Nece im trebati vlast 20 godina. Jedan mandat u drzavnoj vlast, zajedno sa satelitima ce biti dovoljan.

Nakon ovoga, vjerujem da su ljudi uvidjeli da se radi o laznoj gradjanskoj opciji, nego stranci koja iza zavjese saradjuje sa HDZ-om i SNSD-om.
I snsd-om? Jesu li to i u Banjaluci izdali, sunce im prevarantsko? :-x
Ne znam koliko si upoznat, ali SNSD ima vijecnika u Mostaru, koji je glasao za HDZ-ovog kandidata.

HDZ su podrzali HRS, SNSD i NS.
SDP je lafo podrzao Koalciju za Mostar, ali samo zato sto su znali da ce HDZ pobjediti svakako.
Znas li ti ko je tog SNSDovog izabrao za predsjednika kluba Srba???
Last edited by kakabanja213 on 17/02/2021 12:16, edited 1 time in total.
kakabanja213

#48378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakabanja213 »

kakabanja213 wrote: 17/02/2021 12:14
zlajaBHF wrote: 17/02/2021 12:09
joint union wrote: 17/02/2021 12:05

I snsd-om? Jesu li to i u Banjaluci izdali, sunce im prevarantsko? :-x
Ne znam koliko si upoznat, ali SNSD ima vijecnika u Mostaru, koji je glasao za HDZ-ovog kandidata.

HDZ su podrzali HRS, SNSD i NS.
SDP je lafo podrzao Koalciju za Mostar, ali samo zato sto su znali da ce HDZ pobjediti svakako.
Znas li ti ko je tog SNSDovog izabrao za predsjednika kluba Srba???
dr socrates

#48379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr socrates »

Niko u SDA nije srećan zbog izbora Kordića za gradonačelnika ali je očigledno da su procijenili da bi podrška kadru Naše stranke za tu poziciju bila još gore rješenje za njih.Gradonačelnik Mostara nije nebitna pozicija ali su mnogo bitniji izbori za godinu i po dana.
Dok se oni neumorno bore za bošnjačke interese širom BiH nož u leđa im zabadaju domaći izdajnici čija je centrala u Sarajevu.
Agresivna medijska kampanja koju su odmah pokrenuli nije usmjerena samo protiv Naše stranke već i onih koji su u koaliciji sa njom, recimo u Sarajevu.
Jednim udarcem ubijaju dvije muve!
Ko ih ne zna skupo bi ih platio!
Blizanac

#48380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Blizanac »

Nemojte tako
Ako je Ćovjek pobjegao, nije izdao BiH
Junački se za nju bori...sa sigurne distance
I da se sutra opet zakuha ovdje, vidjeli bi kako Ćovjek navija za BiH, iz udobne i sigurne fotelje, negdje na sjeveru Europe
:D
Evenine

#48382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Evenine »

dr socrates wrote: 17/02/2021 12:16 Niko u SDA nije srećan zbog izbora Kordića za gradonačelnika ali je očigledno da su procijenili da bi podrška kadru Naše stranke za tu poziciju bila još gore rješenje za njih.Gradonačelnik Mostara nije nebitna pozicija ali su mnogo bitniji izbori za godinu i po dana.
Dok se oni neumorno bore za bošnjačke interese širom BiH nož u leđa im zabadaju domaći izdajnici čija je centrala u Sarajevu.
Agresivna medijska kampanja koju su odmah pokrenuli nije usmjerena samo protiv Naše stranke već i onih koji su u koaliciji sa njom, recimo u Sarajevu.
Tacno tako. Nogama i rukama se bore da se pozar iz Sarajeva ne rasiri po ostatku njihove interesne zone.

Pitam se samo cije glasace misle uzeti ovom harangom. NSove i NiPove sigurno ne.
palermo

#48383 Repa n: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Evenine wrote: 17/02/2021 12:35
dr socrates wrote: 17/02/2021 12:16 Niko u SDA nije srećan zbog izbora Kordića za gradonačelnika ali je očigledno da su procijenili da bi podrška kadru Naše stranke za tu poziciju bila još gore rješenje za njih.Gradonačelnik Mostara nije nebitna pozicija ali su mnogo bitniji izbori za godinu i po dana.
Tacno tako. Nogama i rukama se bore da se pozar iz Sarajeva ne rasiri po ostatku njihove interesne zone.

Pitam se samo cije glasace misle uzeti ovom harangom. NSove i NiPove sigurno ne.
Pa ne.moraji nicije, dovoljno je da drugi ne dobiji vise. Opci izbor8 su nesto sasvim drugo od.lokalnih.
88Sioux

#48384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 88Sioux »

Ovako sa strane... Tipujem da će NS i SDP uzeti neočekivano mnogo HDZ glasova...
Chmoljo

#48385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

bunk wrote: 17/02/2021 12:12 Damage control,day 3.
:lol: :lol:
Mnogo si nasekiran zbog izdaje, vidim. :mrgreen:
Škobo Habu

#48386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 17/02/2021 12:12

Trebam se na sve ocitovati jer? Sta? Glasnogovornik sam Nase stranke?

Bojim se da nisam.

Oni na sta reagujem je licemjerje botulista kojima se imputira ono sto se radi desetljecima. HDZ nikad jaci u posljednjih godina, SDA nikad privrzeniji istima, a ovamo se irmi i pedji crtaju mete na celu. HDZ i SDA su bukvalno prst i nokat od '94, i sada trebamo gledati i slusati kako je neko izdajica, jer je kao nesto pogodovao HDZu.

Dokle jebanje u zdrav mozak?

Ne branim ni irmu ni pedju jer su uradili nesto, ili nisu uradili. Napadam cisti bezobrazluk i licemjerje kojim su okiceni ovi napadi. Konstruktivne kritike su uvijek dobrodosle, ali ove neke poluvijene prijetnje sigurno to nisu.

Ne mogu znati sve o svemu kao ti. Ipak sam potkapacitiran, kao sto si to vec ustanovio. Ali mogu poznati zeleno govno, jer sam dovoljno puta u isto ugazio.
Nisi glasnogovornik, ali džabe pjeniš.

Ja se uopšte ne čudim SDA - od njih je sve moguće, problem je mnogo veći u političkoj alternativi koja se pokazala potpuno precjenjenom.
U Tuzli su već Kukić, Bešlagić i Imamović započeli sa raspodjelom resora u istom maniru kao i SDA.

U Mostaru se, nakon izbornih rezultata BH Bloka, stvorila euforija kako je sam blok monolitan i da će biti principijelan do kraja, da bi smo na kraju imali klasičan raspad sistema oko kandidature za gradonačelnika.

Mostaru se desilo nešto što smo mogli već vidjeti po srednjobosanskim opštinama kada imamo razdor unutar bošnjačkih ili hrvatskih stranaka.
U tom kontekstu Mostar nije ništa simboličniji od Gornjeg Vakufa ili Novog Travnika.

NS nije počinio nikakvu izdaju, već je Raguž odradio svoje sa "republikancima" - što je samo pouka da će on uvijek prije glasati za najgoreg Hrvata nego li najboljeg Bošnjaka. To mu je, na koncu, i politički princip. Nikakvog trvenja između Hrvata zbog toga, dok se, sa druge strane, pro BH blok raspada po šavovima i međusobno optužuju.

Suština je u tome da HDZ i njegova opozicija znaju za zajedničke nacionalne ciljeve, SDA i njeni oponenti, po tom pitanju, ne znaju ni gdje počinje bošnjački, a gdje završava bosansko-hercegovački državotvorni cilj.
Last edited by Škobo Habu on 17/02/2021 13:54, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#48387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

Blizanac wrote: 17/02/2021 11:08 Ohladite malo od Mostara.
Sljedeća tema je Izborni zakon.
Izgleda da je već sve dogovoreno i potpisano. Na koga tipujete kao "izdajnika":

1 NS
2 SDP
3 NiP
4 SzBIH
5 PzP

Ajmo, struĆnjaci, da vas vidimo...
SDA :D
statixx

#48388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Koliko kukaju rek'o bi covjek da SDA vise nece biti na vlasti u Mostaru i da ce HDZ suvereno vladati. :D
bunk

#48389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Chmoljo wrote: 17/02/2021 13:06
bunk wrote: 17/02/2021 12:12 Damage control,day 3.
:lol: :lol:
Mnogo si nasekiran zbog izdaje, vidim. :mrgreen:
Nisam ,tacno sam predvidio ko su i sta ns.
Sdp ima mahana,ali Sdp je uz Sda stozerna stranka.
Sve ostalo su izvedenice ili ulijevo ili udesno..
Emiremir33

#48390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Emiremir33 »

detroit-mercy wrote: 17/02/2021 13:28
Blizanac wrote: 17/02/2021 11:08 Ohladite malo od Mostara.
Sljedeća tema je Izborni zakon.
Izgleda da je već sve dogovoreno i potpisano. Na koga tipujete kao "izdajnika":

1 NS
2 SDP
3 NiP
4 SzBIH
5 PzP

Ajmo, struĆnjaci, da vas vidimo...
SDA :D
Kako reče MVP HR GRLIĆ -RADMAN kao daje i to " završen posao"
cyprus

#48391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

statixx wrote: 17/02/2021 13:29 Koliko kukaju rek'o bi covjek da SDA vise nece biti na vlasti u Mostaru i da ce HDZ suvereno vladati. :D
Objasnili su ljudi više puta - ovo veze nema sa faktičkim stanjem... Taj aspekt ostaje isti, ha Guzin, ha Kordić, ha Irma... Bitna je simbolika... Valjda da je Guzin gradonačelnik, to bi valjda 100% značilo da Mostar nije stolni grad... A ovako sa Kordićem (iako kažu da je ko čoek fin) more bit i bidne da je stolni (šta god to značilo)... Et tako sam ja shvatio ovu gungulu, a nek me neko ispravi ako griješim...

Slično je valjda i sa Komšićem... Jeste da Čović i dalje ima svaku moguću jebenu polugu kontrole (i to ojačanu), ali bitan je simbolički šuk :)

I to je to, što se tiče političke mudrosti u Bošnjaka... Opet, ograničavam se na ono kako sam ja skonto - ne mora biti univerzalna istina :)
Blizanac

#48392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Blizanac »

Emiremir33 wrote: 17/02/2021 13:33
Kako reče MVP HR GRLIĆ -RADMAN kao daje i to " završen posao"
Naravno da jest.
Sad se traži pogodan način i tajming da se to strpa stadu u tintaru, a to s obzirom na prazninu u istoj, neće biti teško.
Uglavnom, biće zanimljivo gledati...A kukuruz kokičar jeftin
zlajaBHF

#48393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Znaci nebitna je pozicija gradonacelmnika u Mostaru i zato se NS stavio na HDZ stranu.
Ako je tako nebitna, zasto je HDZ hapsio i sirio strah medju Bosnjackim stanovnistvom nakon izbora?

Jeli vazno mjesto nacelnika opstine u Srebrenici? Jeli navazno i zato su tamosnji predstavnici SDP-a krali u korist SNSD-a ?

Jeli vazna pozicija gradonacelnika Sarajeva? Nije?

Vazno je svaka pozicija i svaka bitka protiv onih koji su rusili i koji ruse drzavu. Taj HDZ je osudjen pred sudom u Hagu. Njihova politka je fasisticka. I kad imas mogucnost da biras ili bolje receno da im se suprostavis, ti to ne uradis. Svjesno i bez griznje savjesti.

To moze NS.....I ja razumijem Pedju. To je njegova politka, i ima pravo da je sprovodi. Da je Mostar dio Hrvatske, a Sarajevo dio Srbije, on bi imao isri zivot kao sto ga ima i danas. Isao bi na more ljeti, a na planinu zimi.... zivot bi mu bio isti. Medjutim Bosnjacima nebi bilo isto.

Znaci, njegov ulog i ljudi kao on, uopste nije isti, kao vecine stanovnistva. I zato razmujem njega i NS-ovce, ali ne razumijem ljude u Mostaru koji su im mogli dati glas.
Chmoljo

#48394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 17/02/2021 13:18
Nisi glasnogovornik, ali džabe pjeniš.

Ja se uopšte ne čudim SDA - od njih je sve moguće, problem je mnogo veći u političkoj alternativi koja se pokazala potpuno precjenjenom.
U Tuzli su već Kukić, Bešlagić i Imamović započeli sa raspodjelom resora u istom maniru kao i SDA.

U Mostaru se, nakon izbornih rezultata BH Bloka, stvorila euforija kako je sam blok monolitan i da će biti principijelan do kraja, da bi smo na kraju imali klasičan raspad sistema oko kandidature za gradonačelnika.

Mostaru se desilo nešto što smo mogli već vidjeti po srednjobosanskim opštinama kada imamo razdor unutar bošnjačkih ili hrvatskih stranaka.
U tom kontekstu Mostar nije ništa simboličniji od Gornjeg Vakufa ili Novog Travnika.

NS nije počinio nikakvu izdaju, već je Raguž odradio svoje sa "republikancima" - što je samo pouka da će on uvijek prije glasati za najgoreg Hrvata nego li najboljeg Bošnjaka. To mu je, na koncu, i politički princip. Nikakvog trvenja između Hrvata zbog toga, dok se, sa druge strane, pro BH blok raspada po šavovima i međusobno optužuju.

Suština je u tome da HDZ i njegova opozicija znaju za zajedničke nacionalne ciljeve, SDA i njeni oponenti, po tom pitanju, ne znaju ni gdje počinje bošnjački, a gdje završava bosansko-hercegovački državotvorni cilj.
Ne pjenim, govorim licemjeru sta ga sljeduje. Boli njega kurac za Mostarom koji nije zelen.

To je na koncu i problem te SDA politike. Sto je za njih nacionalno podredjeno i koristi se samo za nabijanje na nos drugima. U djelovanju nacionalnog nema, prisutno je samo stranacko. I zato stvarni protivnik nije HDZ i nije SNSD, nego je to opozicija. Gdje god je zaskripalo, uletili su i poturili ledja da ostane tako kako jeste.

Isto bi bilo i u HDZu, odnosno medju hrvatskim biracima, ali su maestralno nametnuli narativ o ugrozenosti i svako ko na bilo koji nacin dovede u pitanje odluke HDZa, dovodi u pitanje i ovu pricu. Njima je cilj lako odrediv, jer je nacionalno ekskluzivan. Ugrozeni ne moraju izigravati multikulturalnost jer kao njom ugrozeni. Sta fali sto smo malo fasisti, to he da se zastitimo.

Na drugoj strani je to sve malo teze posloziti i pomiriti i zato se desavaju stvari koje se desavaju. Ali kod pogresnih poteza kritika treba da stoji. Sve ovo ce na kraju koristiti samo protivnicima opozicije koji ce insistirati na pukotinama, a nista ne pomazu ni izleti Sabine Cudic, ni amaterski SDP potezi.

Ne znam ni sto pricamo o ovome kad je ovo manje vise jasno svima ko nema zakucane stavove i partijske idole?
BHCluster

#48395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

Chmoljo

#48396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Chmoljo »

zlajaBHF wrote: 17/02/2021 14:13

Vazno je svaka pozicija i svaka bitka protiv onih koji su rusili i koji ruse drzavu. Taj HDZ je osudjen pred sudom u Hagu. Njihova politka je fasisticka. I kad imas mogucnost da biras ili bolje receno da im se suprostavis, ti to ne uradis. Svjesno i bez griznje savjesti.

Zasto sa fasistima birate upravni odbor KCUSa?
JohnnyS

#48397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

zlajaBHF wrote: 17/02/2021 11:37
Better Man wrote: 17/02/2021 11:26

Pa naravno da je cilj rušnje SDA i ne samo njih, već i HDZ-a, jer oni su glavni odgovorni za sav kriminal i korupciju i to što izbora nije bilo u Mostaru. Kako raditi na poboljšanju situacije s onikma koji su najodgovorniji za krminal, pljačku i korupciju?
Upravo ovo sto pises je najbolji dokaz da nemate dobre namjere.

Vas cilj rusenje HDZ-a? Pa da sam ovca, mozda bi ti vjerovao, ali nisam. Vi NIKAD necete srusiti HDZ, to znam ja, ti, i svi koji ovo citaju.
Hocete li i SNSD srusiti? Sta je sljedece, vi cete zauustaviti globalno zagrijavanje?

Prihvatis ponisi Koalicije za Mostar prije izbora i kazes dio programa ce biti ovo, ovo i ovo. Kad budes dio vlasti, preuzmes na primjer zdravstvo, napravis rezultate (Kao sto trvdite da mozete) nakon toga biraci vide da znate raditi svoj posao i na sljedecim izborima vas podrze jos vise. Mozda onda budes vecina i preuzmes vlast.

Ali ne.... necemo u vlast, a kad se bude glasalo za gradonacelnika, mi cemo indirektno podrzati HDZ.

Vama je iskljucivo cilj srusiti SDA. To je vrh..... Vi cete praviti vlast sa HDZ-om, SDS-om, SNSD-om, Abdicem.....Sutra Seka da izadje iz SDA, vi bi i sa njom.

Kao sto sam rekao, samo da vam je Bascarsiju..... Vi bi ja mislim i raspad drzave podrzali.
I nimalo ne preuvelicavam. Ubjedjen sam da ce Kojovic dati HDZ-u treci entitet ako ikad bude u prilici, i to rado.....jer Kojovic zna da u Posusju ili Bileci on nema sta traziti.

Srećom tu je SDA da spasi državu i drži HDZ i SNSD što dalje od vlasti
ultima_palabra

#48398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

zlajaBHF wrote: 17/02/2021 11:18
Chmoljo wrote: 17/02/2021 11:09

Klasican SDAovac, boli ga briga za oni sto mu ne godi uhu. Za sve ostalo tu je pedja i komunjare. Ako ko i lane nesto, jebaji ga, ko mu je kriv sto je srbin, jel.

Ili ste kolektivno retardirani ili ste stoprocentni invalidi sa onemogucenom funkcijom stida.
Jedan od vecih problema naseg drustva, o kojem se ne prica.

Manjak kulture i velika doza primitivizma. Zao mi te je :sad:
Kme kme
zlajaBHF

#48399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Chmoljo wrote: 17/02/2021 14:16
zlajaBHF wrote: 17/02/2021 14:13

Zasto sa fasistima birate upravni odbor KCUSa?
Nisam advokat SDA.

Ovdje diskutujemo o potezima NS i njihovog bloka.

Jeli istina da su clanovi NS-a bili na proslavi u Mostaru?
Novak20

#48400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

zlajaBHF wrote: 17/02/2021 14:13 Znaci nebitna je pozicija gradonacelmnika u Mostaru i zato se NS stavio na HDZ stranu.
Ako je tako nebitna, zasto je HDZ hapsio i sirio strah medju Bosnjackim stanovnistvom nakon izbora?

Jeli vazno mjesto nacelnika opstine u Srebrenici? Jeli navazno i zato su tamosnji predstavnici SDP-a krali u korist SNSD-a ?

Jeli vazna pozicija gradonacelnika Sarajeva? Nije?

To moze NS.....I ja razumijem Pedju. To je njegova politka, i ima pravo da je sprovodi. Da je Mostar dio Hrvatske, a Sarajevo dio Srbije, on bi imao isri zivot kao sto ga ima i danas. Isao bi na more ljeti, a na planinu zimi.... zivot bi mu bio isti. Medjutim Bosnjacima nebi bilo isto.

Znaci, njegov ulog i ljudi kao on, uopste nije isti, kao vecine stanovnistva. I zato razmujem njega i NS-ovce, ali ne razumijem ljude u Mostaru koji su im mogli dati glas.
Vidim prilično si pametan i politički obrazovan pa da te pitam kako objašnjavaš ova zbivanja u Srebrenici, kada je već spominješ ? Sliče li neki likovi ovdje na Peđu ?

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... alija.html
A upravo je suprotno. Inicijativa Moja adresa: Srebrenica suočena s vlastitom nesposobnošću da animira svoje biračko tijelo, zašto ne i avionima kao Albin Kurti, odlučila je da izda hiljade Bošnjaka koji su se vratili u Srebrenicu. Mogu Alija Tabaković, Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić i Sadik Ahmetović preživjeti bez svojih zastupnika u Skupštini opštine Srebrenica. Ali ko će, ako budu bojkotovali izbore, a tvrde da hoće, govoriti u ime onih povratnika koji su se prijavili u gradu iz kojeg su ih protjerali? Bego Bektić? Zašto da ne? Bolje i Bego Bektić, nego niko.
Znaju li ovi iz Inicijative za Srebrenicu šta uopće žele? Možda da im Centralna izborna komisija BiH dodijeli gradonačelnika po mjeri? Bez izbora. Tako bi jedino mogli prikriti svoju nesposobnost i opravdati izborna sredstva uložena u porodične vozne parkove. To što su drugi ljudi stavljali glavu u torbu da bi njima obezbijedili poštene izbore, uopće nije bitno. Bitno je da će u Srebrenici biti pošteni izbori, pa makar na njima pobijedili Mladen Grujičić ili Bego Bektić.
Locked