Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote: ↑14/02/2021 09:19
Imam ja 200Mbps downloada, i to mi je previse. Radije bih imao 100/50Mbps, nego 200/12Mbps. To je sva poenta price.
Ovako ce reci svako ko radi nesto na internetu.
Dok ovi sto mjere speedtest...njima je najbitnije da okace SS brzine
Koliko je maksimum upload koji moze preko koaksijalnog kabla da se izbaci ?
Je li tu ogranicenje tenologije ili jednostavno provajderi ne daju veci upload iz svojih nekih razloga ?
NediM17 wrote: ↑14/02/2021 09:19
Imam ja 200Mbps downloada, i to mi je previse. Radije bih imao 100/50Mbps, nego 200/12Mbps. To je sva poenta price.
Ovako ce reci svako ko radi nesto na internetu.
Dok ovi sto mjere speedtest...njima je najbitnije da okace SS brzine
Koliko je maksimum upload koji moze preko koaksijalnog kabla da se izbaci ?
Je li tu ogranicenje tenologije ili jednostavno provajderi ne daju veci upload iz svojih nekih razloga ?
mRNA wrote: ↑14/02/2021 15:33
Ko zna, zašto ovaj tehnicolor ruter ne podržava dual band tj 5G?
Naši radi i 5G
Zdravo @mRNA,
Zamoliti ćemo Vas da nam dostavite podatke u pp kako bismo izvršili provjeru Ugovora i pružili Vam potrebne informacije. Stojimo Vam na raspolaganju.
mRNA wrote: ↑14/02/2021 16:32
Preko kabla ne može jer nema coax resivera tako čitam ovde, ott ne može jer ne podržava WiFi, šta može?
EON box na mreži radi isključivo uz povezivanje coax kablom za primanje live kanala i UTP kablom za funkcije CUTV i VOD, te dodatne aplikacije na box-u i update EON aplikacije i firmware-a na box-u.
EON OTT box radi isključivo uz povezivanje UTP kablom (iako ima WiFi funkciju koja je onemogućena kroz firmware), i na taj način prima live kanale, CUTV, VOD, update-e i omogućava rad Android aplikacija.
Pozdrav,zna li iko moze li se resiver preko "moj telemach" ugasiti tj blokirati,ako sa kolegom plačam popola tv programe,imamo dva resivera,da njegov ugasim dok ne plati?
kenan77 wrote: ↑14/02/2021 21:20
Pozdrav,zna li iko moze li se resiver preko "moj telemach" ugasiti tj blokirati,ako sa kolegom plačam popola tv programe,imamo dva resivera,da njegov ugasim dok ne plati?
Mozes li malo pojasniti ovu situaciju? Da li su oba resivera na tvom ugovoru pa mu ti dao jedan resiver na koristenje?
kenan77 wrote: ↑14/02/2021 21:20
Mozes li malo pojasniti ovu situaciju? Da li su oba resivera na tvom ugovoru pa mu ti dao jedan resiver na koristenje?
Da druze,na meni ugovor,dodatni resiver zbog njega,izašao mu u susret,dogovorili se popola..on neće da plaća..
Mislim tj gotovo sam siguran da njegov receiver mogu ukinuti u centrali(zna se koji je preko Mac adrese) , ali trebaš razriješiti tu situaciju što prije, ili ovo što kolega iznad kaže.
kenan77 wrote: ↑14/02/2021 21:52
Da druze,na meni ugovor,dodatni resiver zbog njega,izašao mu u susret,dogovorili se popola..on neće da plaća..
Ugasiti ga ne mozes, jedina ti je opcija da uzmes taj resiver i da ga koristis ili vratis u Telemach poslovnicu.
Kad odem na moj telemach tamo imam uvid u uredjaje,imam njihove serijske brojeve,MAC adrese, i mogucnost "restartuj" i "izmjeni pin"..bi li mogao sa ovim "izmjeni pin" da mu ga blokiram?
kenan77 wrote: ↑14/02/2021 22:03
Kad odem na moj telemach tamo imam uvid u uredjaje,imam njihove serijske brojeve,MAC adrese, i mogucnost "restartuj" i "izmjeni pin"..bi li mogao sa ovim "izmjeni pin" da mu ga blokiram?
Opcija "restartuj" samo restartuje resiver, a opcija "izmijeni pin" se odnosi na pin kod za kanale za odrasle i sadrzaj koji nije primjeren za djecu, dakle nista mu s tim neces naskodit. Ti kao korisnik nemas nacina da blokiras resiver na bilo koji nacin. Jedini nacin je da uzmes resiver nazad i da ga vratis Telemachu, jer iako ima smisla ono sto kolega kaze da Telemach moze blokirati MAC adresu resivera, to se radi iskljucivo ako je kradja u pitanju pa prijavis uz policijski zapisnik.
Inace, pogrijesio si i ti, jer se uredjaji ne smiju nikome posudjivati, ali to je sad manje bitno, bitno je da ga vratis nazad, sebi ili Telemachu, svejedno je.