Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
escobar__

#23226 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Opet oko Poslanika a.s. zafuntali? :lol:
howdy

#23227 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

GAU8 wrote: 14/02/2021 11:26
howdy wrote: 14/02/2021 09:54 kad mi o zakonu pocne trunit osoba koja opravdava ilegalne radnje i jedan kriminal opravdava drugim mogu se samo grohotom nasmijat :lol: i jos tome drobi na forumu :lol:
pa hahahhahahahahahha

u rangu one stare ratne: a sta su oni nama radili :D
Samo obavezno birajte iste kao zadnjih frtalj vijeka, i ne brinite bit će još više kriminala aBd...
biram krvarinu kao nacin da platim kaznu za ubistvo :lol:
mayab

#23228 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by mayab »

Nedzada wrote: 14/02/2021 11:47
Sigma90 wrote: 14/02/2021 11:38 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210214031

Ali i domaci nose pistolje i pljackaju... :thumbup:
Baš me zanima kako migići ovo prijave policiji?

Tako su i naši po Njemačkoj '93.
Jah, ovi fini, što su samo ilegalno ušli i sada ilegalno cunjaju po državi nam, prijave da su ih opljačkali ovi neki zli ilegalni ......a policija merhametli, i pravna država funkcionira par ekselans :run:
User987

#23229 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Mogla bi Moonca objasniti odakle djetetu pištolj? Posebno je ovaj slučaj interesantan jer naši nadležni govore o Sarajevu i Bihaću kao gradovima koji imaju problem sa ilegalnim migrantima. Ustvari, oni se polako gomilaju u Tuzli, Zenici, Zavidovićima, Visokom, Tešnju i ostalim gradovima gdje je bošnjačka vlast i gdje su Bošnjaci u većini. Meni lično ova činjenica da bošnjačke vlasti primoravaju svoj narod da trpe teror ilegalnog ološa, dok u isto vrijeme Srbi i Hrvati nemaju nikakvih problema, tjera na plakanje. Jer isti slučaj imamo sa psima lutalicama već 11 godina. Naime, jedino bošnjačke vlasti dopuštaju postojanje čopora pasa lutalica uz napade i ujedanja, traume i zagadjivanje parkova i ulica. Pogledajte sarajevo, Travnik, Zenicu i sl. Otidjite u Banja Luku, nema pasa lutalica.
GAU8

#23230 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by GAU8 »

User987 wrote: 14/02/2021 16:38 Mogla bi Moonca objasniti odakle djetetu pištolj? Posebno je ovaj slučaj interesantan jer naši nadležni govore o Sarajevu i Bihaću kao gradovima koji imaju problem sa ilegalnim migrantima. Ustvari, oni se polako gomilaju u Tuzli, Zenici, Zavidovićima, Visokom, Tešnju i ostalim gradovima gdje je bošnjačka vlast i gdje su Bošnjaci u većini. Meni lično ova činjenica da bošnjačke vlasti primoravaju svoj narod da trpe teror ilegalnog ološa, dok u isto vrijeme Srbi i Hrvati nemaju nikakvih problema, tjera na plakanje. Jer isti slučaj imamo sa psima lutalicama već 11 godina. Naime, jedino bošnjačke vlasti dopuštaju postojanje čopora pasa lutalica uz napade i ujedanja, traume i zagadjivanje parkova i ulica. Pogledajte sarajevo, Travnik, Zenicu i sl. Otidjite u Banja Luku, nema pasa lutalica.
Pa nije ta vlast pala s neba... sve je to nOOOrod tacno tako htio. Vlast kakvu zasluzujemo
jajara

#23231 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by jajara »

super naoruzali su se...znaci ne treba jos dugo cekati da se ostvare sve one price hrvata i srba od prije 5 godina
moonca

#23232 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

User987 wrote: 14/02/2021 16:38 Mogla bi Moonca objasniti odakle djetetu pištolj? Posebno je ovaj slučaj interesantan jer naši nadležni govore o Sarajevu i Bihaću kao gradovima koji imaju problem sa ilegalnim migrantima. Ustvari, oni se polako gomilaju u Tuzli, Zenici, Zavidovićima, Visokom, Tešnju i ostalim gradovima gdje je bošnjačka vlast i gdje su Bošnjaci u većini. Meni lično ova činjenica da bošnjačke vlasti primoravaju svoj narod da trpe teror ilegalnog ološa, dok u isto vrijeme Srbi i Hrvati nemaju nikakvih problema, tjera na plakanje. Jer isti slučaj imamo sa psima lutalicama već 11 godina. Naime, jedino bošnjačke vlasti dopuštaju postojanje čopora pasa lutalica uz napade i ujedanja, traume i zagadjivanje parkova i ulica. Pogledajte sarajevo, Travnik, Zenicu i sl. Otidjite u Banja Luku, nema pasa lutalica.
Pa, odakle?
Nije samo za plakanje.. vec, razmiljanju o -- gdje i sta...dalje.........kao sto si zavrsio, BL nema nista od nabrojanog..... jel' ti to nesto govori?
. no, neki to vide -ovako..

...https://samoprovjereno.com/izet-iz-zavi ... e9Clll9RlE
Baba Jefimija

#23233 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

moonca wrote: 14/02/2021 17:03
Pa, odakle?
Nije samo za plakanje.. vec, razmiljanju o -- gdje i sta...dalje.........kao sto si zavrsio, BL nema nista od nabrojanog..... jel' ti to nesto govori?

Provjerit da li imaju vizu za boravak u BiH. Ako nemaju hitna deportacija, a ovom magarcu zatvor i kazna za krijumčarenje ljudi.
Chloe
Photo mod

#23234 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

howdy wrote: 14/02/2021 11:01 ne, hvala. odlicno mi je kad vidim da nisam poput tebe :lol:
Šteta! :)
moonca

#23235 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 17:23 Provjerit da li imaju vizu za boravak u BiH. Ako nemaju hitna deportacija, a ovom magarcu zatvor i kazna za krijumčarenje ljudi.
I, da li je iko, ikada -deportovan?

Hm.. nije krijumcarenje... izjavishe da ostaju u Bosni.. :oops: ..kako ce ... to ostvariti, pitanje je?
Chloe
Photo mod

#23236 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Pod hitno vas staviti na vlast BiH i EU da riješite migrantsku krizu... :eh:
Baba Jefimija

#23237 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

moonca wrote: 14/02/2021 17:27
Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 17:23 Provjerit da li imaju vizu za boravak u BiH. Ako nemaju hitna deportacija, a ovom magarcu zatvor i kazna za krijumčarenje ljudi.

Hm.. nije krijumcarenje... izjavishe da ostaju u Bosni.. :oops: ..kako ce ... to ostvariti, pitanje je?
Koje ti nebuloze i gluposti pišeš. Šta nekog zaboli šta su oni izjavili. Njima je mjesto u zatvoru do deportacije.
moonca

#23238 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 17:32

Koje ti nebuloze i gluposti pišeš. Šta nekog zaboli šta su oni izjavili. Njima je mjesto u zatvoru do deportacije.
I, koliko ih je deportovano?
Baba Jefimija

#23239 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

Chloe wrote: 14/02/2021 17:32 Pod hitno vas staviti na vlast BiH i EU da riješite migrantsku krizu... :eh:
EU to riješava na svojim vanjskim granicama. Tamane kozojebe dok ne zapišaju gaće.
Chloe
Photo mod

#23240 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Sigma90 wrote: 14/02/2021 11:38 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210214031

Ali i domaci nose pistolje i pljackaju... :thumbup:
:mrgreen:

Nažalost, možemo očekivati samo gore i gore.
Ne damo centre otvarati i staviti ih pod kontrolu, deportacija skoro pa nemoguća misija. Mi se međusobno pljačkamo i ubijamo, tako oni, još da se mi i oni masovno krenemo rešetati..... Divlji zapad!
Baba Jefimija

#23241 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

moonca wrote: 14/02/2021 17:33
Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 17:32

I, koliko ih je deportovano?
Biće deportovani kada u BiH upadnu trupe NATO pakta da raščiste isilovce koji će se vremenom nakotit. Letit ćeš i ti skupa sa svojom braćom garavom :lol:
Baba Jefimija

#23242 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

sherbett wrote: 14/02/2021 17:40
Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 17:34
Chloe wrote: 14/02/2021 17:32 Pod hitno vas staviti na vlast BiH i EU da riješite migrantsku krizu... :eh:
EU to riješava na svojim vanjskim granicama. Tamane kozojebe dok ne zapišaju gaće.
I tamanait ćemo sve koji krše naš suverenitet, u skladu sa Zakonom o državnoj granici i prelasku iste
Tako i treba. Samo ih mlatit po glavuđama garavim
moonca

#23243 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 17:41 Biće deportovani kada u BiH upadnu trupe NATO pakta da raščiste isilovce koji će se vremenom nakotit. Letit ćeš i ti skupa sa svojom braćom garavom :lol:
... :lol:
Chloe
Photo mod

#23244 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

I tamanait ćemo sve koji krše naš suverenitet, u skladu sa Zakonom o državnoj granici i prelasku iste
Hr ne postupa po Zakonu ali ima zaštitu EU ( iza paravana) pa joj se može.
Da GP BiH radi ono što radi GP Hr, u roku od 48 h bi nam npr. uveli vize.
User987

#23245 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by User987 »

Pa, odakle?

Moram priznati da te ne razumijem uvijek, ne znam da li ti sebe sam razumiješ? Narod oblikuje vlast zajedno sa obrazovnom i inteletktualnom elitom. Bošnjaci su pred rat prilično napredovali, školovali se obrazovali i sl. Onda je došla nova vlast udružena, zapravo spojena sa vjerskom elitom i IZ. Rezultate vidimo. Najblaže rečeno, odveli su narod nazad 100 godina nazad. Ja sam nedavno na drugoj temi upitao jednog "velikog" polemičara o religiji i islamu da mi odgovori šta je u životu još pročitao osim Kur'ana i hadisa. Odgovorio mi je samouvjereno da je pročitao "Alhemičar" od Kuelja i još nešto od Agate Kristi. Eto, to je pročitao veliki polemičar koji očigledno smatra da ne treba ništa više čitati osim hadisa. Ljudima koji ništa ne čitaju i ništa ne znaju, lahko će reis i tzv. vjerska elita prodati priču o braći po vjeri, o muhadžirima, o tome kako su migracije prirodna pojava itd.
A taj Izet iz Zavidovića je obični bošnjački magarac, idiot, kreten. On je sličan onim našim sevaplijama o kojima sam već pisao. Onima što redovno iznose kosti, makarone, grah i ostale splačine koje im preostanu iz ručka, pred zgradu da zarade sevap i nahrane pse lutalice. Oni nemaju mrvu mozga u tintari i ne razmišljaju da su psi teritorijalne životinje, da se zadržavaju na mjestima gdje ih hrane i da će zbog napasti nekog slučajnog prolaznika ili dijete koje tuda prolazi. Tako i ovaj idiot iz Zavidovića ne razmišlja da informacije o njegovom glupavom "merhametluku" brzo stižu u grčke ili srbijanske ili čak turske kampove. I tako merhametlija iz Zavidovića privlači i one koji su možda kriminalci, možda čak i ubice iz Sirije. I zbog tog Izeta će sutra biti ubijen neko poput Jasmina Berovića u Otesu.
Baba Jefimija

#23246 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

Chloe wrote: 14/02/2021 17:55

Granična policija ne postupa po zakonu, ali zato isilovi teroristi legalno prelaze granice 🤭 Toliko EU voli ove garagane da su odlučni u tome da od BiH naprave kamp za ilegalce
moonca

#23247 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

User987 wrote: 14/02/2021 17:59
Pa, odakle?

Moram priznati da te ne razumijem uvijek, ne znam da li ti sebe sam razumiješ? Narod oblikuje vlast zajedno sa obrazovnom i inteletktualnom elitom. Bošnjaci su pred rat prilično napredovali, školovali se obrazovali i sl. Onda je došla nova vlast udružena, zapravo spojena sa vjerskom elitom i IZ. Rezultate vidimo. Najblaže rečeno, odveli su narod nazad 100 godina nazad. Ja sam nedavno na drugoj temi upitao jednog "velikog" polemičara o religiji i islamu da mi odgovori šta je u životu još pročitao osim Kur'ana i hadisa. Odgovorio mi je samouvjereno da je pročitao "Alhemičar" od Kuelja i još nešto od Agate Kristi. Eto, to je pročitao veliki polemičar koji očigledno smatra da ne treba ništa više čitati osim hadisa. Ljudima koji ništa ne čitaju i ništa ne znaju, lahko će reis i tzv. vjerska elita prodati priču o braći po vjeri, o muhadžirima, o tome kako su migracije prirodna pojava itd.
A taj Izet iz Zavidovića je obični bošnjački magarac, idiot, kreten. On je sličan onim našim sevaplijama o kojima sam već pisao. Onima što redovno iznose kosti, makarone, grah i ostale splačine koje im preostanu iz ručka, pred zgradu da zarade sevap i nahrane pse lutalice. Oni nemaju mrvu mozga u tintari i ne razmišljaju da su psi teritorijalne životinje, da se zadržavaju na mjestima gdje ih hrane i da će zbog napasti nekog slučajnog prolaznika ili dijete koje tuda prolazi. Tako i ovaj idiot iz Zavidovića ne razmišlja da informacije o njegovom glupavom "merhametluku" brzo stižu u grčke ili srbijanske ili čak turske kampove. I tako merhametlija iz Zavidovića privlači i one koji su možda kriminalci, možda čak i ubice iz Sirije. I zbog tog Izeta će sutra biti ubijen neko poput Jasmina Berovića u Otesu.
Sve gledano iz tvog ugla... kako to ti dozivljavas. respektujem.
Ocevidci smo, da se migracije desavaju... i, ne znam kako to zaustaviti/ sprijeciti?

Izet je ono, kako se osjeca.Ako krsi zakon drzave, bice kaznjen, a da zeli pomoci, je u svakom slucaju - humano.
Chloe
Photo mod

#23248 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 18:06

Granična policija ne postupa po zakonu, ali zato isilovi teroristi legalno prelaze granice 🤭 Toliko EU voli ove garagane da su odlučni u tome da od BiH naprave kamp za ilegalce
Ja da znam to što ti znaš, prijavila bih nadležnim bezbjedonosnim službama, a ne bih pisala po forumu. :)

Odobravaš da susjed svoje smeće prebacuje u tvoje dvorište, zanimljivo.
Chloe
Photo mod

#23249 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

sherbett wrote: 14/02/2021 18:15

O kojim postupanjima granične policije ti govoriš? kakve vize?
ja se referiram na ilegalno prelaženje državne granice koja je ujedno vanjska granica EU
A o čemu ti pričaš??
'
Pričam o onom šta Hr policija treba da poduzme kad nadje migranata na svojoj teritoriji i postupcima koji nisu u skladu s tim Zakonima.

Bilo je poprilično afera GP Hr kao i policije koje su prošle sa opomenama EU, I na tome završilo.

Da BiH radi poput Hr, EU bi nas ucjenila sa bilo čime, a vize su već u tom kontekstu spominjane.
Baba Jefimija

#23250 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

Chloe wrote: 14/02/2021 18:17
Baba Jefimija wrote: 14/02/2021 18:06

Ja da znam to što ti znaš, prijavila bih nadležnim bezbjedonosnim službama, a ne bih pisala po forumu. :)

Odobravaš da susjed svoje smeće prebacuje u tvoje dvorište, zanimljivo.
Ma objasni ti kako to policija postupa nelegalno? Valjda je posao policije da štiti granicu od ilegalnih prelazaka. Koliko vidim niko se u Evropi ne buni na postupke hr graničara osim krijumčara ljudima i ovih isilovaca što pokušavaju da se dočepaju Zapada, kako bi mogli ubijat ljude po Beču, Parizu itd.
Locked