Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chloe
Photo mod

#23076 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Baba Jefimija wrote: 11/02/2021 14:22
Chloe wrote: 11/02/2021 14:17
Johnny_x wrote: 11/02/2021 14:09

Zasto onda ne idu pred ambasade i apliciraju za vizu, je li to problem, je li problem biti civilizovan, je li problem naci poslodavca pa da ti on sponozorise vizu?

Zele u Evropu gdje je se postuju zakoni, gdje je vladavina prava, gdje je ljudska civilizacija i dostignuca su na veoma visokom nivou, a da pri tome koriste metode iz 15 stoljeca.
Koliko ti imaš godina?
I ja sam u mladosti očekivala da sve bude tip top, nisam shvatala svaša nešto, a promijeniti nisam mogla ništa osim što sam kod sebe nakupljala nezadovoljstvo i frustracije.
Nije život med i mlijeko, krenuvši od naših osobnih, a kamo li obilteljski, zajednice, općine, kantona, entiteta, države pa kontinenta.... KAd smo mi tako extra zašto imamo rusvaj oko sebe, opet krenimo od najnižih nivoa životnih zajednica ... :)

Nismo oko sebe kadar idelano sve urediti a pokušavamo svjetski problem riješiti. :-)
Kažu da na svijetu ima četiri milijarde siromašnih ljudi. Po ovoj logici svi oni bi se trebali zaputit za boljim životom u Njemačku, a Njemačka bi bila dužna da ih primi :lol: :lol: :lol:
Nema logike u mnogo čemu.
Da smo generalno bolji ljudi, ne bi imali one koji se kupaju u šampanjcu i one koji danas umiru od gladi.
Samo jednoj obitelj u Ugandi je dovoljno 10 eura mjesečno za hranu,
toliko mi najobičniji potrošimo mjesečno na gluposti.
Kamo sreće da je sve idealno, pravedno i prati koliko toliko logiku.
neko_sa_strane

#23077 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Chloe wrote: 11/02/2021 13:52
Johnny_x wrote: 11/02/2021 13:07
Chloe wrote: 11/02/2021 11:34

Momak, migracije su oduvijek prisutne, novije doba donijelo je i drugačije probleme sa kojima se mi suočavamo.

Nisam ih ja pustila u BiH, nisam ja odgovorna što se nalaze na ulicama i što država nema snagu i finansije da postupi po onim Zakonima
koje je sama donijela ( zamisli, opet ih ja nisam donijela).
Jesu migracije su uvijek bile prisutne i bit ce, samo sto se od drugog svjetskog rata nacin tih migracija promjenio. Kada zelis u drugu zemlju zbog boljeg zivota ides pred ambasadu, apliciras za vizu, pronadjes posao, trazis radne dozvole, a ne da krenes bez ikakvog dokumenta, predjes 20 granica ilegalno i onda to pravdas pod ljudskim pravima. Ljudsko pravo nije ilegalan prelaz granice, vec krivicno djelo.
BiH kao drzava po svojim zakonima 90% migranata je trebala deportovati, ali posto mi nemamo drzavne institucije(imamo samo na papiru i sluze samo za trosenje poreskog novca) do tad cemo imati probleme sa migrantima.
To i pijana vrana zna ... Niti smo krivi mi niti migranti, niti daje nama pravo da uzimamo zakon u svoje ruke, osim što nam daje pravo da tražimo od vlasti da poduzmu nešto i da im pomožemo a ne da odmažemo.

I nije tačno da ti ljudi nemaju dokumente, jer bez njih nemaju šta tražiti u EU koja im je krajnji cilj, masa ih je otišla i ostala.
Migranti, oni koji su ih nagovorili na "game", trgovci ljudima iz raznih NVO organizacija poput IOM-a koji na njima zarađuju, stranke u BiH koje imaju koristi kao i Islamska Zajednica snose krivicu za stanje a cijenu plaća stanovništvo u dijelu Federacije BiH u kantonima sa bošnjačkom većinom. Ne trolaj više života ti.
Chloe
Photo mod

#23078 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

neko_sa_strane wrote: 11/02/2021 14:41
Johnny_x wrote: 11/02/2021 13:07
Jesu migracije su uvijek bile prisutne i bit ce, samo sto se od drugog svjetskog rata nacin tih migracija promjenio. Kada zelis u drugu zemlju zbog boljeg zivota ides pred ambasadu, apliciras za vizu, pronadjes posao, trazis radne dozvole, a ne da krenes bez ikakvog dokumenta, predjes 20 granica ilegalno i onda to pravdas pod ljudskim pravima. Ljudsko pravo nije ilegalan prelaz granice, vec krivicno djelo.
BiH kao drzava po svojim zakonima 90% migranata je trebala deportovati, ali posto mi nemamo drzavne institucije(imamo samo na papiru i sluze samo za trosenje poreskog novca) do tad cemo imati probleme sa migrantima.
To i pijana vrana zna ... Niti smo krivi mi niti migranti, niti daje nama pravo da uzimamo zakon u svoje ruke, osim što nam daje pravo da tražimo od vlasti da poduzmu nešto i da im pomožemo a ne da odmažemo.

I nije tačno da ti ljudi nemaju dokumente, jer bez njih nemaju šta tražiti u EU koja im je krajnji cilj, masa ih je otišla i ostala.
Migranti, oni koji su ih nagovorili na "game", trgovci ljudima iz raznih NVO organizacija poput IOM-a koji na njima zarađuju, stranke u BiH koje imaju koristi kao i Islamska Zajednica snose krivicu za stanje a cijenu plaća stanovništvo u dijelu Federacije BiH u kantonima sa bošnjačkom većinom. Ne trolaj više života ti.
Ako ja trolam onda trolate svi redom. :)

Koja stranka ima koristi od migranata i kakvu koristi ima IZ?
visuljak

#23079 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Pitajte ih hoce li raditi u rudniku da zamijene ove iz Zenice sto strajkuju?
Baba Jefimija

#23080 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

Ne dozovu li se pameti oni koji trebaju, za godinu dana će na Lipi niknut grad od 100 000 novih građana BiH. Kao na divljem zapadu. Na početku biješe saluni i kurveraji, a onda je to sve izraslo u velegrade. :lol:
Johnny_x

#23081 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Johnny_x »

Chloe wrote: 11/02/2021 14:30
Chloe wrote: 11/02/2021 14:17

Koliko ti imaš godina?
I ja sam u mladosti očekivala da sve bude tip top, nisam shvatala svaša nešto, a promijeniti nisam mogla ništa osim što sam kod sebe nakupljala nezadovoljstvo i frustracije.
Nije život med i mlijeko, krenuvši od naših osobnih, a kamo li obilteljski, zajednice, općine, kantona, entiteta, države pa kontinenta.... KAd smo mi tako extra zašto imamo rusvaj oko sebe, opet krenimo od najnižih nivoa životnih zajednica ... :)

Nismo oko sebe kadar idelano sve urediti a pokušavamo svjetski problem riješiti. :-)
Kažu da na svijetu ima četiri milijarde siromašnih ljudi. Po ovoj logici svi oni bi se trebali zaputit za boljim životom u Njemačku, a Njemačka bi bila dužna da ih primi :lol: :lol: :lol:
Da smo generalno bolji ljudi, ne bi imali one koji se kupaju u šampanjcu i one koji danas umiru od gladi.
Svako ima pravo da radi sa svojim novcem sta hoce, ako se neko kupa u sampanjcu, neka to radi, njegov je novac, i ti nemas pravo da ga kritikujes sto nije human, sto ne pomaze drugima. Ako se neko rasipa i trosi SVOJ novac, niko nema pravo da ga kritikuje ili da mu namece gdje ce trositi svoje pare. To sto su neke zemlje bogatije i sto trose svoj novac na raznorazne gluposti(UAE na nebodere), je problem te drzave i njihovih stanovnika.
Problem moje drzave i njenih stanovnika je sto imamo hiljade ljudi koji tumaraju ulicama, bez ikakvog dokumenta, sto prvaljuju u tudje domove, pljackaju, napadaju moje sugradjane, stoje drogirani i pjani na semaforima i ja kao stanovnik ove drzave i neko ko placa porez ovoj drzavi zelim da se rijesi taj problem, zelim da se postuju zakoni ove zemlje, je li problem u tome? Ne moze BiH kao drzava, kao ni bilo koja drzava, prihvatati bez ikakvog reda i zakona stanovnike druge drzave samo zato sto oni u svojoj maticnoj drzavi nemaju posla. Mozemo ih prihvatati ali samo po pravilima i zakonima, a nikako ovako kako je sad.
Chloe
Photo mod

#23082 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Chloe »

Johnny_x wrote: 11/02/2021 14:56
Chloe wrote: 11/02/2021 14:30

Svako ima pravo da radi sa svojim novcem sta hoce, ako se neko kupa u sampanjcu, neka to radi, njegov je novac, i ti nemas pravo da ga kritikujes sto nije human, sto ne pomaze drugima. Ako se neko rasipa i trosi SVOJ novac, niko nema pravo da ga kritikuje ili da mu namece gdje ce trositi svoje pare. To sto su neke zemlje bogatije i sto trose svoj novac na raznorazne gluposti(UAE na nebodere), je problem te drzave i njihovih stanovnika.
Problem moje drzave i njenih stanovnika je sto imamo hiljade ljudi koji tumaraju ulicama, bez ikakvog dokumenta, sto prvaljuju u tudje domove, pljackaju, napadaju moje sugradjane, stoje drogirani i pjani na semaforima i zelim da neko ko placa porez ovoj drzavi da se rijesi taj problem, zelim da se postuju zakoni ove zemlje, je li problem u tome? Ne moze BiH kao drzava, kao ni bilo koja drzava, prihvatati bez ikakvog reda i zakona stanovnike druge drzave samo zato sto oni u svojoj maticnoj drzavi nemaju posla. Mozemo ih prihvatati ali samo po pravilima i zakonima, a nikako ovako kako je sad.
Naravno, da svako svojim novcem radi šta hoće. I ja to radim.
A problem naša država ima kao i jače države od nje.

KAd tako sve znaš, javi se da imaš rješenje i daj svoj doprinos u rješavanu migrantske krize. :)

Bilo bi lijepo da i ove naše što ih krijumčare natjeraš da poštuju zakone naše države ... ;)
NediM17

#23083 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

IOM nije nikakva NVO nego UN agencija za migracije, samo ka'em. :bih:
howdy

#23084 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

NediM17 wrote: 11/02/2021 15:20 IOM nije nikakva NVO nego UN agencija za migracije, samo ka'em. :bih:
brao, svaka ćas
visuljak

#23085 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

Baba Jefimija wrote: 11/02/2021 14:52 Ne dozovu li se pameti oni koji trebaju, za godinu dana će na Lipi niknut grad od 100 000 novih građana BiH. Kao na divljem zapadu. Na početku biješe saluni i kurveraji, a onda je to sve izraslo u velegrade. :lol:
:thumbup:

samo im podijeliti azile i eto glasacke i svake druge masinerije.
takvi su prvi razbijali linije na vozuci. :izet:
samo ka'em.
NediM17

#23086 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by NediM17 »

Jbg. htjeli smo drzavu, priznanje, clanstvo u UN...
howdy

#23087 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

visuljak wrote: 11/02/2021 15:25
Baba Jefimija wrote: 11/02/2021 14:52 Ne dozovu li se pameti oni koji trebaju, za godinu dana će na Lipi niknut grad od 100 000 novih građana BiH. Kao na divljem zapadu. Na početku biješe saluni i kurveraji, a onda je to sve izraslo u velegrade. :lol:

samo ka'em.

ti bio na vozucoj kad su razbijali? nisi ti bio u tecnom stanju kad se desavala vozuca
howdy

#23088 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

NediM17 wrote: 11/02/2021 15:26 Jbg. htjeli smo drzavu, priznanje, clanstvo u UN...
vidi sa madjarskom i poljskom oko toga, nemoj na rende kora zivota ti
visuljak

#23089 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by visuljak »

howdy wrote: 11/02/2021 15:28
visuljak wrote: 11/02/2021 15:25

samo ka'em.

ti bio na vozucoj kad su razbijali? nisi ti bio u tecnom stanju kad se desavala vozuca
:lol: :lol:
howdy

#23090 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by howdy »

eno debilcine pitaju otkud i sta ce momku 400 maraka u ta doba. tacno nas treba pobit :lol:
neko_sa_strane

#23091 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

visuljak wrote: 11/02/2021 14:45 Pitajte ih hoce li raditi u rudniku da zamijene ove iz Zenice sto strajkuju?
Ne želiš ih otjerati iz zemlje kao što priželjkuješ drugima na temi o dešavanjima u Srbiji.
escobar__

#23092 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

Jel ko od ovih ljudina s teme koji nam objašnjavaju kako je normalno da nadrogirani babuni bez dokumenata slobodno hodaju ulicama udomio jednog takvog?
meridiyan

#23093 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by meridiyan »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

koji biser u 3pm :izet:
invincible1921

#23094 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by invincible1921 »

escobar__ wrote: 11/02/2021 15:59 Jel ko od ovih ljudina s teme koji nam objašnjavaju kako je normalno da nadrogirani babuni bez dokumenata slobodno hodaju ulicama udomio jednog takvog?
Jes al u q...joj kad se samo sjetim cirkusa sa psima lutalicama. Ne mozes hodat gradom bukvalno i to centrom grada, a NVO i ovi sto ih podrzaavaju samo govore sta ne treba a ne nude nikakvo rijesenje..
escobar__

#23095 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

meridiyan wrote: 11/02/2021 16:04

Nevjerovatno zaista. Bukvalno ima izjava i naših državnih organa gdje jasno kažu da bagra nema dokumente i da ih ne mogu identifikovat, a onda dođe neko s krizom identiteta da nam objašnjava kako je sve to laž i kako pakistanska i marokanska svila i kadifa ipak ima dokumente i kako legalno putuju ka EU. :lol:

Rado bih rekao šta mislim o njoj/njemu ali popit ću ban džaba. :D
escobar__

#23096 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by escobar__ »

invincible1921 wrote: 11/02/2021 16:05
escobar__ wrote: 11/02/2021 15:59 Jel ko od ovih ljudina s teme koji nam objašnjavaju kako je normalno da nadrogirani babuni bez dokumenata slobodno hodaju ulicama udomio jednog takvog?
Jes al u q...joj kad se samo sjetim cirkusa sa psima lutalicama. Ne mozes hodat gradom bukvalno i to centrom grada, a NVO i ovi sto ih podrzaavaju samo govore sta ne treba a ne nude nikakvo rijesenje..
I dan-danas djeluju... Znaš šta rade ovdje u Tuzli? Odu u azil lafo da 'spase' nedužne cukice, izvuku ih iz azila i puste na ulicu. Za zatvora zreli.
invincible1921

#23097 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by invincible1921 »

meridiyan wrote: 11/02/2021 16:04

Iz prve ruke od ljudi koji rade u granicnoj policiji i strukturama vezanim za slicne poslove..

Ko je imao ikakvu osnovu, znaci strucnjak, politcki progon, rat, djeca itd VEC ODAVNO JE PRIMLJEN U EU...

Ovo sto je ostalo kod nas je bagra koju apsolutno niko na svijetu ne zeli. Da ne bi rekla ima oh normlanih...ima mozda, ali oni nemaju nikakva osnova da na ovakav nacin trazi da ih se
primi...zato mogu qrcu svirat.

Nadqm se da ce hrvati istrajati na tome da ih ne pustaju jer valjda se i nas okane kad vide da ne mogu proc...
moonca

#23098 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

...jel' neko zna pouzdano- ovi sto su u kampovima, niko ne intervjuishe, vishe. za odlazak u neku od zemalja EU?

mozda bi..@vrbas1979 mogao odgovoriti..
Baba Jefimija

#23099 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by Baba Jefimija »

moonca wrote: 11/02/2021 16:15 ...jel' neko zna pouzdano- ovi sto su u kampovima, niko ne intervjuishe, vishe. za odlazak u neku od zemalja EU?
Kome trebaju ljudi koji pale otvorenu vatru nasred dnevnog boravka i da mi prostite na izrazu kenjaju u sudoper. Ubiše se Švabe za takvom radnom snagom
moonca

#23100 Re: Ilegalni migranti u BiH

Post by moonca »

Baba Jefimija wrote: 11/02/2021 16:20
moonca wrote: 11/02/2021 16:15 ...jel' neko zna pouzdano- ovi sto su u kampovima, niko ne intervjuishe, vishe. za odlazak u neku od zemalja EU?
Kome trebaju ljudi koji pale otvorenu vatru nasred dnevnog boravka i da mi prostite na izrazu kenjaju u sudoper. Ubiše se Švabe za takvom radnom snagom
..hm... ne znaju to Svabe. no i takvi se prilagode uvjetima..
slicna prica je bila i za nashe izbjeglice.. tokom rata.. nije to nikakav argument..
Locked