Nema logike u mnogo čemu.Baba Jefimija wrote: ↑11/02/2021 14:22Kažu da na svijetu ima četiri milijarde siromašnih ljudi. Po ovoj logici svi oni bi se trebali zaputit za boljim životom u Njemačku, a Njemačka bi bila dužna da ih primiChloe wrote: ↑11/02/2021 14:17Koliko ti imaš godina?Johnny_x wrote: ↑11/02/2021 14:09
Zasto onda ne idu pred ambasade i apliciraju za vizu, je li to problem, je li problem biti civilizovan, je li problem naci poslodavca pa da ti on sponozorise vizu?
Zele u Evropu gdje je se postuju zakoni, gdje je vladavina prava, gdje je ljudska civilizacija i dostignuca su na veoma visokom nivou, a da pri tome koriste metode iz 15 stoljeca.
I ja sam u mladosti očekivala da sve bude tip top, nisam shvatala svaša nešto, a promijeniti nisam mogla ništa osim što sam kod sebe nakupljala nezadovoljstvo i frustracije.
Nije život med i mlijeko, krenuvši od naših osobnih, a kamo li obilteljski, zajednice, općine, kantona, entiteta, države pa kontinenta.... KAd smo mi tako extra zašto imamo rusvaj oko sebe, opet krenimo od najnižih nivoa životnih zajednica ...![]()
Nismo oko sebe kadar idelano sve urediti a pokušavamo svjetski problem riješiti.![]()
![]()
![]()
![]()
Da smo generalno bolji ljudi, ne bi imali one koji se kupaju u šampanjcu i one koji danas umiru od gladi.
Samo jednoj obitelj u Ugandi je dovoljno 10 eura mjesečno za hranu,
toliko mi najobičniji potrošimo mjesečno na gluposti.
Kamo sreće da je sve idealno, pravedno i prati koliko toliko logiku.