Moderator: anex

Lose sam se odraziodrndalo wrote: ↑11/02/2021 08:39Mislim da si potrefio definiciju od “džaba”...betametazon wrote: ↑10/02/2021 17:29Upravo to - zvucna izolacija. Termo izolacija je odlicna, pogotovu u ovom mom stancicu gdje sam ja, jedan vanjski zid, znaci vec par dana nikako ne palim grijanje, za prosli mjesec mi doslo 40 KM plina a na njega se i grijem i kuham i kupam (cesce no sto racun pokazuje)
Ali zvuk...zamisli da zivis u buretu i da svako malo neko prodje i lupi necim u bure, znaci imam osjecaj kao da svaki dan neko useljava u stan iznad, skripi nesto, struze, klepi, lupne, zvekne, kad ko hoda kroz stan kao da hulk hogan hoda, a da na govorim kad voda zasisti pogotovu u neka doba kad je sve tiho a sto je najgore nije sve iz stana iznad nego se kroz konstrukciju prenosi...ma haos, da mi nije niska kirija i troskovi rezija digao bih sidro davno. Ali stan tu ne bih...pa mozda bih ga dzaba uzeo ali da platim nista![]()
![]()
u-pet-deka wrote: ↑12/02/2021 09:03 Ja opet, ne razumijem kako se osoba može istovremeno roditi na dva različita mjesta. Odavde znam nekoliko slučajeva koji su naslijedili imovinu kao stranci, a jedina prepreka koju su imali bila je plaćanje poreza na vrijednost prije nego što su mogli upisati svoje ime u ZK.
visuljak wrote: ↑12/02/2021 13:31u-pet-deka wrote: ↑12/02/2021 09:03 Ja opet, ne razumijem kako se osoba može istovremeno roditi na dva različita mjesta. Odavde znam nekoliko slučajeva koji su naslijedili imovinu kao stranci, a jedina prepreka koju su imali bila je plaćanje poreza na vrijednost prije nego što su mogli upisati svoje ime u ZK.![]()
Ne moze se roditi ali moze biti upisan na dva mjesta od cega sve pocinje.
Ti u Danskoj moras biti upisan u opstini boravka bez obzira gdje si rodjen.
Kakva je razlika izmedju papira koji ti dobijes iz opstine prebivalista i tvoje djece?u-pet-deka wrote: ↑12/02/2021 13:44
U Danskoj ne možete imati dva izvoda iz matične knjige rođenih iz dvije različite države. Ja ne mogu imati danski izvod iz matične knjige rođenih, i ako živim ovdje i državljan sam. Jednostavno, jer nisam rođen u Danskoj. Stoga imam međunarodni iz BiH za eventualne potrebe. Mogu imati dokaz o prebivalištu sa podacima o sebi, ali to nije rodni list. Moja djeca koja su ovdje rođena imaju danski izvod iz matične knjige rođenih.
Nebo i zemlja. Nisu isti dokumenti. Njihov je rodni list. Moj je samo infomacija o prebivalištu, koji i oni mogu dobiti ako žele.visuljak wrote: ↑12/02/2021 13:47Kakva je razlika izmedju papira koji ti dobijes iz opstine prebivalista i tvoje djece?u-pet-deka wrote: ↑12/02/2021 13:44
U Danskoj ne možete imati dva izvoda iz matične knjige rođenih iz dvije različite države. Ja ne mogu imati danski izvod iz matične knjige rođenih, i ako živim ovdje i državljan sam. Jednostavno, jer nisam rođen u Danskoj. Stoga imam međunarodni iz BiH za eventualne potrebe. Mogu imati dokaz o prebivalištu sa podacima o sebi, ali to nije rodni list. Moja djeca koja su ovdje rođena imaju danski izvod iz matične knjige rođenih.

Totalno prazan stan bez ičega nije neka opcija za izdavanje, a nije ni da ga ekstra napucaš pa izdaješ.dostavljac wrote: ↑16/02/2021 07:56 Jedno pitanjce? Jel bolje izdati stan neopremljen s tim bi sigurno življeli duže opet kada naletiti na takve osobe, ili opremljen da ide brže izdavanje?