piupiu wrote: ↑10/02/2021 01:29Kakav confirmation bias? Ja samo odgovorih Malboru da me njegova konstrukcija podsjeća na konstrukciju '4 svjedoka silovanja', a ti meni kako to ne postoji i da ne izmišljam. Ja ti fino izvadim primjer da je to praksa, postojeća, životna. Nigdje ja ne pomenuh islam, islamsko pravo, je l' to islam tako zamislio ili nije, ništa od toga... sve to dalje je tvoja konstrukcija.ExNihilo wrote: ↑10/02/2021 01:22 Malo je bezveze za pravo, koje po definiciji regulira praksu, reći da je teorija.
Ne znam čemu ovi fragmenti pravne prakse Pakistana, jer valjda sve vrijeme govorimo o islamskom fikhu/pravu, a ne Pakistanu. Ako su se tvoji komentari odnosili isključivo na Pakistan, valjda si trebala negdje spomenuti Pakistan. Što je najgore, prva rečenica zaključka u članku koji si zalijepila kaže:
Inače je specifikum ove teme confirmation bias. Izvali se nešto, a onda se bjesmočuno googla opskurni primjer koji će to potkrijepiti. Hajde da poradimo na confirmation biasu.And so we return to the initial question: do Pakistan's criminal laws articulate the Islamic law of rape? We have seen that they do not.![]()
Da, siguran sam da si se pod "4 svjedoka silovanja" referisala na 2 specifična slučaja pravne prakse Pakistana iz 1977.