Ako ne isprave, definitivno vratim opremu, pa nek me tuze, a i ja cu njih. Pa cemo vidjeti ko ce koga uzeti. Sreca sve napismeno imam. Jos malo pa eto i optike do mene i onda nema sanse vise da ostanem njihov korisnik. Preniskim udarcima se sluze. Pa kome prodje - prodje. Sto se mene tice, nece moci.messilla wrote: ↑03/02/2021 23:41I kod mene su uspjeli napraviti istu pizdariju.photo&video wrote: ↑03/02/2021 23:37 Ja sam zbog interneta morao ostati na Telemachu. Dali su mi dodatni eon box bez prikljicne takse i pretplate za novi ugovor i pogledam sad racun na portalu oni mi hladno obracunali prikljucak plus rentu, a dali mi kao benefit. Zaista traze da se digne tuzba protiv njih. @telemach molim odgovor na ovo gore navedeno.Fino dogovoreno produženje, besplatna zamjena d3 kartice za eon box, besplatna renta boxa 24 mjeseca i popust po starom ugovoru (15% do oktobra) i eno gledam uračunali hladno priključnu taksu za eon box.
![]()
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
photo&video
#111351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
Drug Clan
#111352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da nema neka mobilna aplikacija da radi na android tv sistemu? Probao sam instalirati ovu sto koristim na mobitelu ali mi izbaci da nije podrzanacrnivrag wrote: ↑03/02/2021 23:43EON Smart aplikacija je dostupna besplatno u svim EON Duo/Trio i TV paketima na mreži, kao i u okviru EON TV OTT paketa van mreže (putem internet mreže drugog operatera uz najmanju brzinu od 10 Mbps), kao i u okviru starih Telemach Grande Extra/Premium Duo/Trio paketa.
-
messilla
#111353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam odmah zvao i objasnio sve fino, kaže gospodja/ica da je otvorena reklamacija i da nazovem u petak. Iskreno se nadam da će brzo ispraviti, jer su očito svima sa sličnom akcijom prišili ovo.photo&video wrote: ↑03/02/2021 23:48 Ako ne isprave, definitivno vratim opremu, pa nek me tuze, a i ja cu njih. Pa cemo vidjeti ko ce koga uzeti. Sreca sve napismeno imam. Jos malo pa eto i optike do mene i onda nema sanse vise da ostanem njihov korisnik. Preniskim udarcima se sluze. Pa kome prodje - prodje. Sto se mene tice, nece moci.
- error codes
#111354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
o cemu ti pricaschakany wrote: ↑03/02/2021 22:21 Imam jedan prijedlog vezano za uvođenje novih kanala![]()
Pošto vidim da Telemach odavno ne radi ništa po tom pitanju, postoji li bar neka šansa da sada kada su izletili kanali Arena Sport iz digitalne ponude, barem da se izjednači ponuda sa D3 korisnicima i EON BOX korisnicima?
Ovo se prvenstveno odnosi na HD kanale koji korisnici EON BOX imaju prilike pratiti, a mi jadovani sa D3 Cam Modulima nemamo.
Znači, kablovski kanali Prve TV da nam se prebace u HD format, TV SLOVENIJA 1, RUSSIA TODAY, kao i ostali kanali koji preko EON BOX-a uredno se emituju u HD formatu, ali ne i preko D3 Cam Modula i resivera.
Hvala lijepo, molim lijepo.
- rida1976
#111355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Palaća li neko Telemach račune putem m-ba aplikacije Unicredit banke? Jel još uvijek bez provizije ako se uplaćuje na ovaj 3387202238340284 račun ili zaručunavaju 30 pf? Mrzi me ovo zvanje banke kad idem na opciju ONLINE plaćanje
- warzone
#111356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Placam ja, jos je bez provizije preko starog racuna.
-
BijesniPuz
#111357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poklon, povlastica sa cime su te privukli da potpises ugovor.. I ti ga potpisao, i onda ti oni uzmu taj poklon nazad? I to je uredu ??dječak sa šibicama wrote: ↑03/02/2021 22:18 Benefit je poklon, povlastica, znaci njihov poklon nama korisnicima zato sto smo potpisali ugovor.
Po meni, logicki, pravo za buniti se imaju ljudi koji su placali Arenasport HD recimo, oni su to placali nije im poklonjeno kao nama ostalima koji smo dobijali SD Arene besplatno.
Nije da ih branim ali idem logikom.
Sad ce svakome ko je raskinuo ugovor, obracunati sve do kraja ugovora. Ganjajte se na sudu, ja ne znam kako stvari stoje pravno gledano. Nadam se dobro za korisnike.
I dalje ne mogu vjerovati da je RAK objavio sta je objavio, cuj oni mogu skidati kanale koje zele a ti ako si pod ugovorom nemas pravo zalbe, tvoje jedino pravo je da placas uslugu.
Nije uredu. Pogotovo ako su u ugovoru navedene te stavke kao benefit - poklon.
Evo sadasnja akcija, benefit je 1 km 6 mjeseci.. I ti potpises ugovor, i prvi mjesec ti uracunaju 1KM a drugi mjesec vec ti naplate puni iznos. Da li je to krsenje tog sto ste potpisali.. Jeste... Isto tako, ko je potpisao zbog arena ugovor, ukidanjem istih je i prekrsen ugovor.. Jasno ko dan.
Naravno da ce oni slati i racune i sve, jer je nas narod takav da se plasi suda i sudskog odlucivanja cak iako je siguran da je u pravu.
Ja sam imao nekad total tv, bio zadovoljan koliko toliko.. Skoro svake godine se pretplata povecavala a ja nista dobijao nisam.. Zadnji put, pred istek ugovora, zove neka zenska, kao nudimo vam to i to ako potpisete i dalje.. Pitam je, sta dobijam ako predjem na veci paket kaze ne znam
Nisam potpisao dalje, prvenstveno sto me na kraju izadje previse skupo (jer nemam mogucnosti njihovog neta pa sam morao telecom internet posebno), a drugo zbog tih nekih zavrzlama..
Recimo, imam total tv, i kanale gledam preko satelitske bez problema. I odem u svoju sobu, hocu na laptopu da gledam, vecina kanala nedostupni zato sto koristim drugi internet.. Nelogicno ali eto.. I mnogo tih nekih opcija koje nude, ja ne mogu imati jer nemam njihov internet a sve to uredno naplate sa po 1-2 KM mjesecno skuplja pretplata.
Druga stvar, novogodisnji gratis period otkljucani kanali, ja prijavio HBO, koristio dok bilo gratis, prosao taj period, nisu automatski iskljucili nego naredni mjesec uracunali na racunu i HBO.. Na kraju su to oduzeli, ali sam morao potrosit svoje vrijeme na poziv na cekanje linije i sve ostalo..
I kad sam dosao da iskljucim, vratio opremu sve, kaze radnica imate toliko i toliko duga trebate prvo to izmiriti.. Platim sve to donesem uplatnicu, odjavim lijepo sve.. vracena oprema i sve lijepo uredno..
Nakon mjesec dana opet mi dolazi da imam nekih par markica za platiti... ???? otkud kako, nemam ppojma..
Moje neko iskustvo sa telemachom i total tv-om.
-
kakaljin
#111358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bez provizije je jos uvijek, a ako u modul paketu imas da placanja unutar bankebudu besplatna onda sve sto placas unutar banke je bez provizije
Ja imam to tako da nemam problema sa proviziom dok god telemach ima racun u unicredit banci
- Radar71
#111359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pisi sta hocescrnivrag wrote: ↑03/02/2021 22:20OK, bit će tako, odnosno neću više spominjati tu temu.kakaljin wrote: ↑03/02/2021 22:13 Molim te da se na ovu temu ne javljas jer nije u redu jer se nisi javljao mjesec dana po ovom pitanju.
Ostani na onome da objavljujes sta se objavi na web stranici telemacha i da pomognes ovdje u vezi tehnickih stvari onima kojima zatreba pomoc kao sto si do sada radio.
Hvala
Tu sam da pomognem ljudima sa upitima i podrškom, te objavim neke novosti po pitanju Telemach-a i United Grupe.
cuj on da ti odredjuje
- odmor
#111360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slaba ti logika. Meni je ugovor isteko i mogu odjavit kad god hocu. Nakon toga ekipa iz Telemacha mi nude Arene kao benefit, ne besplatno, nego da se vezem ugovorom na dvije godine. Poslije izvjesnog vremena ja gubim tsj benefit odnosno jedan od uslova vezivanja novog ugovora, samim tim oni vise ne ispunjavaju ugovorne obaveze. Po pravilu, strana koja prekrsi ugovor, u ovom slucaju Telemach bi trebao placati penale korisniku.dječak sa šibicama wrote: ↑03/02/2021 22:18 Benefit je poklon, povlastica, znaci njihov poklon nama korisnicima zato sto smo potpisali ugovor.
Po meni, logicki, pravo za buniti se imaju ljudi koji su placali Arenasport HD recimo, oni su to placali nije im poklonjeno kao nama ostalima koji smo dobijali SD Arene besplatno.
Nije da ih branim ali idem logikom.
Sad ce svakome ko je raskinuo ugovor, obracunati sve do kraja ugovora. Ganjajte se na sudu, ja ne znam kako stvari stoje pravno gledano. Nadam se dobro za korisnike.
I dalje ne mogu vjerovati da je RAK objavio sta je objavio, cuj oni mogu skidati kanale koje zele a ti ako si pod ugovorom nemas pravo zalbe, tvoje jedino pravo je da placas uslugu.
Ovdje se dakle rijec o izmjeni stavke za koju je ugovor direktno vezan, a ne izmjena programske seme. Cak i ljudi kojima arena nije bila benefit vec su je imali u sklopu svog paketa, pitanje je da li je to samo izmjena programske seme. Njihov paket kosta koliko kosta i u sklopu njega je bila arena koja je samostalno kostala 4KM. Sad oni nemaju nesto sto im je u okviru paketa kostalo 4KM. Sad postavlja se pitanje da li je ta promjena nepovoljna po korisnika? Moja logika kaze da jest.
Vidi, meni u martu ugovor istice, do sredine ovog mjeseca imam ove sve kanale, tako da se necu maltretirat. Pocetkom marta, kad ne budem ugovorom vezan cu da vidim sta cu i kako cu i da li cu..
- rida1976
#111361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma ja sam na starom yes paketu i meni naplaćuju unutar banke 30 pf za plaćanja, evo gledam neke izvode baš sad..Onda ću preći na modul neki paket ako je tako..Koja je to tačno stavka, tj. šta da označim od opcija kad sklapam modula paket?
-
photo&video
#111362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach Ima li odgovora na moje pitanje?
-
kakaljin
#111363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
rida1976 wrote: ↑04/02/2021 11:29ma ja sam na starom yes paketu i meni naplaćuju unutar banke 30 pf za plaćanja, evo gledam neke izvode baš sad..Onda ću preći na modul neki paket ako je tako..Koja je to tačno stavka, tj. šta da označim od opcija kad sklapam modula paket?
Evo ti ovdje sve
https://www.unicredit.ba/ba/stanovnistv ... odula.html
elektronska placanja opcija
- rida1976
#111364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, to vidim ali gdje stoji tačno da ne naplaćuju naknadu u okviru ovih 1.80 KM za transkacije unutar banke? Evo skinuo sam sa njihove stranice cjenvnik usluga u pdf i to nigdje nema, odnosno fino stoji da je unutar banke 30 pf po transakcijikakaljin wrote: ↑04/02/2021 11:39
Evo ti ovdje sve

Jbg ako je ova tačno onda je bolji modula paket od Yes. Ja plaćam svaki mjesec Yes Ekspert 10 KM ali nemam tu opciju. A platim 10-ak minimalno računa mjesečno i to je 3 KM samo na naknade. A na UC temi me ubjeđuju da je YES paket bolji od Modula paketa
-
rocher
#111365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo jednostavno rečeno nije fer prema korisnicima Total tv-a. Zašto ne napravite mogućnost pristupa na android tv-, a ne da moram spajati laptop, mobitel na tv koji to sam može bez problema?crnivrag wrote: ↑03/02/2021 23:43EON Smart aplikacija je dostupna besplatno u svim EON Duo/Trio i TV paketima na mreži, kao i u okviru EON TV OTT paketa van mreže (putem internet mreže drugog operatera uz najmanju brzinu od 10 Mbps), kao i u okviru starih Telemach Grande Extra/Premium Duo/Trio paketa.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
-
kakaljin
#111367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam presao sa yes paketa na modul i imam ovo i nikada ne placam proviziju unutar banke kada placam m-ba ili e-ba.rida1976 wrote: ↑04/02/2021 11:52Da, to vidim ali gdje stoji tačno da ne naplaćuju naknadu u okviru ovih 1.80 KM za transkacije unutar banke? Evo skinuo sam sa njihove stranice cjenvnik usluga u pdf i to nigdje nema, odnosno fino stoji da je unutar banke 30 pf po transakcijikakaljin wrote: ↑04/02/2021 11:39
Evo ti ovdje sve
Jbg ako je ova tačno onda je bolji modula paket od Yes. Ja plaćam svaki mjesec Yes Ekspert 10 KM ali nemam tu opciju. A platim 10-ak minimalno računa mjesečno i to je 3 KM samo na naknade. A na UC temi me ubjeđuju da je YES paket bolji od Modula paketa
PS: izvinjenje administaciji na off temi.
- Telemach
#111368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @rida1976,
Žiro račun Unicredit banke je dostupan za plaćanje te ukoliko uplate vršite preko mbankinga, neće biti uračunata provozija. Direktno plaćanje u prostorijama banke će podrazumijevati i plaćanje provizije, jer, nažalost, saradnja sa istom nije nastavljena.
Plaćanje bez provizije možete ostvariti u Addiko banci u Sarajevu te Novoj banci u Mostaru i Tuzli kao i u Zenici u ASA banci. Naravno, naše poslovnice su Vam uvijek na raspolaganju kao i opcija online plaćanje Click to Pay koju, svakako, preporučujemo.
-
JimmyB
#111369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno, to se odnosi na one kojima na ugovoru ne pise da imaju ARENA sport.crnivrag wrote: ↑03/02/2021 21:58
Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.
To što si imao benefite nema veze, jer se raskidna taksa obračunava na punu cijenu paketa bez popusta.
RAK je također naveo da se programska shema smije mijenjati i da to ne utječe na promjenu ugovora, tako da će svi koji su bili heroji, sada da plate kao i svaki drugi korisnik prije i svaki drugi korisnik poslije njih koji će platiti raskidnu taksu kako je već i navedeno u uslovima poslovanja.
Ako sklopis ugovor i pise ti u ugovoru da to dobijas, ne mozes se pozivati na pravo da imas pravo mijenjati programsku shemu. Pa tako su ti mogli dati HBO, Zadruge, i ostale gluposti koje naplacuju, i kroz mjesec da ti ih ukinu?
I meni su obracunali, sad im treba jednu tuzbu zalijepiti zbog uznemiravanja
- Tesla Edison
#111370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bojim se da će oni ove dugove sve prodati onoj agenciji za naplatu a to je gore nego bilo koji sud. Zovu u po dana u po noći, ako promjeniš broj, dođu do broja rodbine, kako bliže tako i dalje i traže tvoje kontakt podatke, prijete. Na kraju dolaze na kućna vrata. To je baš ono bad. Još kad pozovu u 1 sat navečer, u 23 sata u 22 sata... Tad moliš Boga da ode na sud i sud da presudi na tvoju štetu, samo da ovi prestanu pratiti i pozivati.JimmyB wrote: ↑04/02/2021 15:16Naravno, to se odnosi na one kojima na ugovoru ne pise da imaju ARENA sport.crnivrag wrote: ↑03/02/2021 21:58
Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.
To što si imao benefite nema veze, jer se raskidna taksa obračunava na punu cijenu paketa bez popusta.
RAK je također naveo da se programska shema smije mijenjati i da to ne utječe na promjenu ugovora, tako da će svi koji su bili heroji, sada da plate kao i svaki drugi korisnik prije i svaki drugi korisnik poslije njih koji će platiti raskidnu taksu kako je već i navedeno u uslovima poslovanja.
Ako sklopis ugovor i pise ti u ugovoru da to dobijas, ne mozes se pozivati na pravo da imas pravo mijenjati programsku shemu. Pa tako su ti mogli dati HBO, Zadruge, i ostale gluposti koje naplacuju, i kroz mjesec da ti ih ukinu?
I meni su obracunali, sad im treba jednu tuzbu zalijepiti zbog uznemiravanja![]()
Jebiga, to im je taktika da naplate.Dosađuju, prijete, stvaraju osjećaj straha i paranoje. Isto kao u mafijaškim filmovima. Samo što još ne krenu postavljati glave od konja.
- Telemach
#111371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo photo&video,photo&video wrote: ↑03/02/2021 23:37 Ja sam zbog interneta morao ostati na Telemachu. Dali su mi dodatni eon box bez prikljicne takse i pretplate za novi ugovor i pogledam sad racun na portalu oni mi hladno obracunali prikljucak plus rentu, a dali mi kao benefit. Zaista traze da se digne tuzba protiv njih. @telemach molim odgovor na ovo gore navedeno.
Izvinjavamo se zbog greške i propusta koji je nastao prilikom fakturisanja.
Uvidom u sistem, izvršena je korekcija Vašeg računa.
- fusion_ba
- Tesla Edison
#111373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li sta od SK 4K na modulima? Imam android TV i necu box, ne treba mi a hocu 4KTelemach wrote: ↑04/02/2021 15:49Zdravo photo&video,photo&video wrote: ↑03/02/2021 23:37 Ja sam zbog interneta morao ostati na Telemachu. Dali su mi dodatni eon box bez prikljicne takse i pretplate za novi ugovor i pogledam sad racun na portalu oni mi hladno obracunali prikljucak plus rentu, a dali mi kao benefit. Zaista traze da se digne tuzba protiv njih. @telemach molim odgovor na ovo gore navedeno.
Izvinjavamo se zbog greške i propusta koji je nastao prilikom fakturisanja.
Uvidom u sistem, izvršena je korekcija Vašeg računa.
-
hamo1977
#111374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Boldirano, oplakahTESLA_EDISON wrote: ↑04/02/2021 15:39Bojim se da će oni ove dugove sve prodati onoj agenciji za naplatu a to je gore nego bilo koji sud. Zovu u po dana u po noći, ako promjeniš broj, dođu do broja rodbine, kako bliže tako i dalje i traže tvoje kontakt podatke, prijete. Na kraju dolaze na kućna vrata. To je baš ono bad. Još kad pozovu u 1 sat navečer, u 23 sata u 22 sata... Tad moliš Boga da ode na sud i sud da presudi na tvoju štetu, samo da ovi prestanu pratiti i pozivati.JimmyB wrote: ↑04/02/2021 15:16Naravno, to se odnosi na one kojima na ugovoru ne pise da imaju ARENA sport.crnivrag wrote: ↑03/02/2021 21:58
I meni su obracunali, sad im treba jednu tuzbu zalijepiti zbog uznemiravanja![]()
Jebiga, to im je taktika da naplate.Dosađuju, prijete, stvaraju osjećaj straha i paranoje. Isto kao u mafijaškim filmovima. Samo što još ne krenu postavljati glave od konja.
-
rocher
#111375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma imam i tu opciju i hdmi s laptopa, ali ako već imam opciju da pustim direktno na tv-u, čemu komplikacija? Nije im problem napraviti da može.
I za budućnost im je to pametno napraviti, smart tv je postao normalna stvar. Ali ok, nije ni ugovor s Totalom vječan, pa... do njih je.