Samo im se javi i ostavi br ug, sredit će ti iz centrale
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- typeOnegative
#111326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
zippoo87
#111327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo su meni obracunali preostali dio ugovora,kao da im dugujem jos 21. mjesec pretplatu,jer sam raskinuo ugovor .
I samo da jos naglasim,da sam po starom ugovoru imao 12 mjeseci 15% popusta,dakle placao 40,35 KM a sada mi obracunali ovo po punoj cijeni sve,po 47,50 KM haha
Naravno da ne mislim placati ovo ni sada ni nikada.
Ja sam svoj dug prema njima platio...za januar mjesec do kada sam koristio Telemach usluge i vise nemam ni njihovu opremu ni mogucnost koristiti bilo kakvu uslugu od njih...sve je vraceno i placeno.
A ovakve pritiske i kriminal mogu objesiti macku o rep.
I jos jedno pitanje...da li oni ostave otvoren user account i kada se ne koristi usluga,da li neko zna...bez obzira sto se odjavila oprema i nemas ugovor sa njima vise ?
- crnivrag
#111328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.zippoo87 wrote: ↑03/02/2021 21:11 Pogledajte ovo...cime se bave ovi kriminalci...znaci krenuli su na bivse korisnike
Ulogova se sada na svoj telemach account,da vidim je li proknjizena uplata za zadnji racun,za januar,jer sam raskinuo ugovor i ovo me doceka na stanju
Lagano su obracunali da im dugujem 1000 KM![]()
Ima li jos neko da je raskinuo i da su mu obracunali ovako ???
![]()
To što si imao benefite nema veze, jer se raskidna taksa obračunava na punu cijenu paketa bez popusta.
RAK je također naveo da se programska shema smije mijenjati i da to ne utječe na promjenu ugovora, tako da će svi koji su bili heroji, sada da plate kao i svaki drugi korisnik prije i svaki drugi korisnik poslije njih koji će platiti raskidnu taksu kako je već i navedeno u uslovima poslovanja.
-
zippoo87
#111329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ici ce ovo na sud sigurno,nema druge opcije.
Jbga jesmo u banana drzavi i ovdje jedino kriminal prolazi
Ja cu se boriti do kraja...nije zbog para ,nego da se proba osporiti ovo.
Ombdusman se ponovo oglasio i kaze da su nasli puno nelogicnosti i nedorecenosti kod RAKovih pravilnika
https://faktor.ba/vijest/ombudsman-nasl ... -OHKaXfZ4k
Takodjer...evo moj licni ugovor...dakle meni su kao benefit dali arene,da bi mi kroz 2 mjeseca ukinuli taj benefit i razlog zasto sam i potpisao novi ugovor i iako sam trazio mjesec dana,nisu mi ponudili nikakvu kompenzaciju na postojeci ugovor (ovaj koji su i prekrsili,po mom misljenju),nego su me tjerali opet na novi obavezujuci ugovor,da bi dobio benefit popust racuna.
I kako sada logickim razmisljanjem nije krsenje ugovora...ako ti je ukinut benefit zbog kojeg si i potpisao ugovor ?
I kako ja sada da nemam pravo raskid ugovora,kada se osjecam prevarenim ?
Ne ocekujem ja od tebe da odgovoris ali logickim razmisljanjem,ovo je cista prevara mene kao korisnika usluge i naravno da idem na sud,ako me tuze za ovaj iznos.
Jbga jesmo u banana drzavi i ovdje jedino kriminal prolazi
Ja cu se boriti do kraja...nije zbog para ,nego da se proba osporiti ovo.
Ombdusman se ponovo oglasio i kaze da su nasli puno nelogicnosti i nedorecenosti kod RAKovih pravilnika
https://faktor.ba/vijest/ombudsman-nasl ... -OHKaXfZ4k
Takodjer...evo moj licni ugovor...dakle meni su kao benefit dali arene,da bi mi kroz 2 mjeseca ukinuli taj benefit i razlog zasto sam i potpisao novi ugovor i iako sam trazio mjesec dana,nisu mi ponudili nikakvu kompenzaciju na postojeci ugovor (ovaj koji su i prekrsili,po mom misljenju),nego su me tjerali opet na novi obavezujuci ugovor,da bi dobio benefit popust racuna.
I kako sada logickim razmisljanjem nije krsenje ugovora...ako ti je ukinut benefit zbog kojeg si i potpisao ugovor ?
I kako ja sada da nemam pravo raskid ugovora,kada se osjecam prevarenim ?
Ne ocekujem ja od tebe da odgovoris ali logickim razmisljanjem,ovo je cista prevara mene kao korisnika usluge i naravno da idem na sud,ako me tuze za ovaj iznos.
-
kakaljin
#111330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molim te da se na ovu temu ne javljas jer nije u redu jer se nisi javljao mjesec dana po ovom pitanju.crnivrag wrote: ↑03/02/2021 21:58Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.zippoo87 wrote: ↑03/02/2021 21:11 Pogledajte ovo...cime se bave ovi kriminalci...znaci krenuli su na bivse korisnike
Ulogova se sada na svoj telemach account,da vidim je li proknjizena uplata za zadnji racun,za januar,jer sam raskinuo ugovor i ovo me doceka na stanju
![]()
To što si imao benefite nema veze, jer se raskidna taksa obračunava na punu cijenu paketa bez popusta.
RAK je također naveo da se programska shema smije mijenjati i da to ne utječe na promjenu ugovora, tako da će svi koji su bili heroji, sada da plate kao i svaki drugi korisnik prije i svaki drugi korisnik poslije njih koji će platiti raskidnu taksu kako je već i navedeno u uslovima poslovanja.
Ostani na onome da objavljujes sta se objavi na web stranici telemacha i da pomognes ovdje u vezi tehnickih stvari onima kojima zatreba pomoc kao sto si do sada radio.
Hvala
-
made_in_sarajevo
#111331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hocemo se kladiti da nece niko platiti ovo sto telemach racuna. Nemoj braniti nesto sto ne mozes odbraniti. Imas pravo mjenjati semu ali ne mozes ti u ugovoru napisati arena 24 mjeseca i kad ja to potpisem ti mi ukines i jos budes bezobrazan i glumis uvrijedjenu mladu. To je direktno krsenje ugovora. Dalje svaka promjena na stetu korisnika novcano, programska sema ili bilo sta, korisnik ima pravo raskinuti u 30 dana. Hocemo se kladiti da nece nikoga ni na sud predati jer znaju da ga puse 100%, mislim mogu ali zijan zagarantovan jer na strani korisnika, pogotovo onih gdje je napisana arena sport 24 mjeseca ne jedan zakon, pravilnik ili clan, nego bar 4 razlicita zakona i pravilnika.crnivrag wrote: ↑03/02/2021 21:58Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.zippoo87 wrote: ↑03/02/2021 21:11 Pogledajte ovo...cime se bave ovi kriminalci...znaci krenuli su na bivse korisnike
![]()
Na sve ovo arene su prekinuli jer im je neko.odgovorio pa duse drage se uvrijedile. Dakle bili u fazonu mi radimo sta hocemo ko ce nam sta reci. Oni mogu zatezati da se plati ovaj iznos ako opet neko odluci telemach, ali i to da se zarovi po zakonima i pravilnicima sigurno bi se naslo da im se grohotom nasmijes na taj zahtjev.
Ok si lik, pomognes svima kojima mozes pomoci, ali kad si sutio mjesec dana na ovu temu suti i dalje. Nemoj stajati na neciju stranu, pogotovo telemacha kad su sami sebi ga zabili i jos poceli glumiti da su oni zrtve.
- Nike af1 white
#111332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne valja ti sto samo navodis dio rakovog objašnjenja koji ide na telemach mlin a koji je protiv njih i ne spominjes malo je to licemjerno posebno sto si nestao citav januar po ovom pitanjucrnivrag wrote: ↑03/02/2021 21:58Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.zippoo87 wrote: ↑03/02/2021 21:11 Pogledajte ovo...cime se bave ovi kriminalci...znaci krenuli su na bivse korisnike
![]()
- dječak sa šibicama
#111333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benefit je poklon, povlastica, znaci njihov poklon nama korisnicima zato sto smo potpisali ugovor.
Po meni, logicki, pravo za buniti se imaju ljudi koji su placali Arenasport HD recimo, oni su to placali nije im poklonjeno kao nama ostalima koji smo dobijali SD Arene besplatno.
Nije da ih branim ali idem logikom.
Sad ce svakome ko je raskinuo ugovor, obracunati sve do kraja ugovora. Ganjajte se na sudu, ja ne znam kako stvari stoje pravno gledano. Nadam se dobro za korisnike.
I dalje ne mogu vjerovati da je RAK objavio sta je objavio, cuj oni mogu skidati kanale koje zele a ti ako si pod ugovorom nemas pravo zalbe, tvoje jedino pravo je da placas uslugu.
Po meni, logicki, pravo za buniti se imaju ljudi koji su placali Arenasport HD recimo, oni su to placali nije im poklonjeno kao nama ostalima koji smo dobijali SD Arene besplatno.
Sad ce svakome ko je raskinuo ugovor, obracunati sve do kraja ugovora. Ganjajte se na sudu, ja ne znam kako stvari stoje pravno gledano. Nadam se dobro za korisnike.
I dalje ne mogu vjerovati da je RAK objavio sta je objavio, cuj oni mogu skidati kanale koje zele a ti ako si pod ugovorom nemas pravo zalbe, tvoje jedino pravo je da placas uslugu.
- crnivrag
#111334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OK, bit će tako, odnosno neću više spominjati tu temu.kakaljin wrote: ↑03/02/2021 22:13 Molim te da se na ovu temu ne javljas jer nije u redu jer se nisi javljao mjesec dana po ovom pitanju.
Ostani na onome da objavljujes sta se objavi na web stranici telemacha i da pomognes ovdje u vezi tehnickih stvari onima kojima zatreba pomoc kao sto si do sada radio.
Hvala
Tu sam da pomognem ljudima sa upitima i podrškom, te objavim neke novosti po pitanju Telemach-a i United Grupe.
-
zippoo87
#111335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i u RAKovom objasnjenju,na samom dnu odgovora,stoji da korisnik IMA pravo prijevremeno raskinuti ugovor ako se osjeca ostecenim.Nike af1 white wrote: ↑03/02/2021 22:17ne valja ti sto samo navodis dio rakovog objašnjenja koji ide na telemach mlin a koji je protiv njih i ne spominjes malo je to licemjerno posebno sto si nestao citav januar po ovom pitanjucrnivrag wrote: ↑03/02/2021 21:58Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.zippoo87 wrote: ↑03/02/2021 21:11 Pogledajte ovo...cime se bave ovi kriminalci...znaci krenuli su na bivse korisnike
![]()
Onaj prvi dio RAKovog sapstenja se odnosi na to da oni kao nisu prekrsili nesto dovoljno da im RAK napise kaznu ili ukine licencu.
Naranvo ja sam ovako razumio,nisam pravnik...ali imam svog advokata,ako ode ovo na sud...ne bojim se ovih krimosa
- chakany
#111336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam jedan prijedlog vezano za uvođenje novih kanala
Pošto vidim da Telemach odavno ne radi ništa po tom pitanju, postoji li bar neka šansa da sada kada su izletili kanali Arena Sport iz digitalne ponude, barem da se izjednači ponuda sa D3 korisnicima i EON BOX korisnicima?
Ovo se prvenstveno odnosi na HD kanale koji korisnici EON BOX imaju prilike pratiti, a mi jadovani sa D3 Cam Modulima nemamo.
Znači, kablovski kanali Prve TV da nam se prebace u HD format, TV SLOVENIJA 1, RUSSIA TODAY, kao i ostali kanali koji preko EON BOX-a uredno se emituju u HD formatu, ali ne i preko D3 Cam Modula i resivera.
Hvala lijepo, molim lijepo.
Pošto vidim da Telemach odavno ne radi ništa po tom pitanju, postoji li bar neka šansa da sada kada su izletili kanali Arena Sport iz digitalne ponude, barem da se izjednači ponuda sa D3 korisnicima i EON BOX korisnicima?
Ovo se prvenstveno odnosi na HD kanale koji korisnici EON BOX imaju prilike pratiti, a mi jadovani sa D3 Cam Modulima nemamo.
Znači, kablovski kanali Prve TV da nam se prebace u HD format, TV SLOVENIJA 1, RUSSIA TODAY, kao i ostali kanali koji preko EON BOX-a uredno se emituju u HD formatu, ali ne i preko D3 Cam Modula i resivera.
-
made_in_sarajevo
#111337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma moze se sve zivo raditi, oni mjenjati, mi raskidati. Najveci je problem sto mi opcenito ne citamo zakone i pravilnike pa nas zguzi ko stigne.
-
kakaljin
#111338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
chakany wrote: ↑03/02/2021 22:21 Imam jedan prijedlog vezano za uvođenje novih kanala![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#111339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dječak sa šibicama wrote: ↑03/02/2021 22:18 Benefit je poklon, povlastica, znaci njihov poklon nama korisnicima zato sto smo potpisali ugovor.
e pa tome je dosao kraj sto se mene tice, sad mi istice ugovor i NIKAD necu potpisati novi... to savjtujem SVIMA... NE POTPISUJTE pa makar vam djabe davali... ja ko kreten placan premium oni ukidaju arenr SK u starnu semu i jos u godini po kozna koji put daju svima otkljucane kanale a ja papaK placam punu cijenu... e neste vise... da se razumijemo nemam nista protiv otkljucanih kanala al valjda i ja bi nekad trebao dobiti benefit bar nesta, vako premium korisnike deru ko sanske koze... jedva cekam kraj ugovora i bice il manji paket il cao dzaci
- Raigor Stonehoof
#111340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel ima razlog sto je Castle ukinut iz EON videoteke? Jel oni to mijenjaju povremeno?
- crnivrag
#111341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, sadržaj se otkupi na određeni vremenski period, te se ukloni iz ponude nakon isteka licence za distribuciju.Raigor Stonehoof wrote: ↑03/02/2021 22:50 Jel ima razlog sto je Castle ukinut iz EON videoteke? Jel oni to mijenjaju povremeno?
-
kakabanja213
#111342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cuj zaracunali devet stoja. Ovo je klasican primjer pilanja grane na kojoj sjedis.
-
Drug Clan
#111343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pomozi meni da aktiviram EON na Android tv-ucrnivrag wrote: ↑03/02/2021 22:20OK, bit će tako, odnosno neću više spominjati tu temu.kakaljin wrote: ↑03/02/2021 22:13 Molim te da se na ovu temu ne javljas jer nije u redu jer se nisi javljao mjesec dana po ovom pitanju.
Hvala
Tu sam da pomognem ljudima sa upitima i podrškom, te objavim neke novosti po pitanju Telemach-a i United Grupe.

- crnivrag
#111344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se ništa ne desi kad klikneš "Aktiviraj EON Smart TV" onda imaju četiri mogućnosti:
1. Total TV si korisnik, pa nemaš mogućnost aktivacije.
2. Korisnik si EON ili Grande Extra/Premium paketa, ali si iskoristio jednu aktivaciju.
3. Korisnik si nekog drugog Grande ili još starijeg paketa, ili samo digitalne/analogne TV, pa nemaš mogućnost aktivacije.
4. Aplikacija za mobitel ne radi, pa je potrebno da uđeš sa browsera na putanju: Uređaji -> Televizija i na dnu u polje OTP kod uneseš kod koji ti se pojavio na TV-u.
-
kakabanja213
#111345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma kakvo potpisivanje ugovora sa njima. Na dvije lokacije su mi istekli ugovori prije dvije i tri godine. Placam kako placam i sad cu ih otkazati. Na trecoj sam htio EON box ali me mozes pakete bez ugovora. Jedva sam dobio na gidinu dana jer su me tri puta ubjedjivali da moram potpisati na dvije godine.pici wrote: ↑03/02/2021 22:49dječak sa šibicama wrote: ↑03/02/2021 22:18 Benefit je poklon, povlastica, znaci njihov poklon nama korisnicima zato sto smo potpisali ugovor.
e pa tome je dosao kraj sto se mene tice, sad mi istice ugovor i NIKAD necu potpisati novi... to savjtujem SVIMA... NE POTPISUJTE pa makar vam djabe davali... ja ko kreten placan premium oni ukidaju arenr SK u starnu semu i jos u godini po kozna koji put daju svima otkljucane kanale a ja papaK placam punu cijenu... e neste vise... da se razumijemo nemam nista protiv otkljucanih kanala al valjda i ja bi nekad trebao dobiti benefit bar nesta, vako premium korisnike deru ko sanske koze... jedva cekam kraj ugovora i bice il manji paket il cao dzaci
Sljedeci ugovor sa njima pitpisujem samo u slucaju da postoje kontra penali ako ukinu bilo sta.
-
Drug Clan
#111346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo sam korisnik totaltv-a jeli moram biti korisnik neke druge usluge da bi aktivirao EON na televizoru?crnivrag wrote: ↑03/02/2021 23:18Ako se ništa ne desi kad klikneš "Aktiviraj EON Smart TV" onda imaju četiri mogućnosti:
2. Korisnik si EON ili Grande Extra/Premium paketa, ali si iskoristio jednu aktivaciju.
3. Korisnik si nekog drugog Grande ili još starijeg paketa, ili samo digitalne/analogne TV, pa nemaš mogućnost aktivacije.
4. Aplikacija za mobitel ne radi, pa je potrebno da uđeš sa browsera na putanju: Uređaji -> Televizija i na dnu u polje OTP kod uneseš kod koji ti se pojavio na TV-u.
-
photo&video
#111347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam zbog interneta morao ostati na Telemachu. Dali su mi dodatni eon box bez prikljicne takse i pretplate za novi ugovor i pogledam sad racun na portalu oni mi hladno obracunali prikljucak plus rentu, a dali mi kao benefit. Zaista traze da se digne tuzba protiv njih. @telemach molim odgovor na ovo gore navedeno.
Last edited by photo&video on 03/02/2021 23:38, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#111348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja koristim total tv. I na žalost smart aplikacije nema. Bilo bi dobro i da je tu uveduDrug Clan wrote: ↑03/02/2021 23:33Samo sam korisnik totaltv-a jeli moram biti korisnik neke druge usluge da bi aktivirao EON na televizoru?crnivrag wrote: ↑03/02/2021 23:18Ako se ništa ne desi kad klikneš "Aktiviraj EON Smart TV" onda imaju četiri mogućnosti:
-
messilla
#111349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I kod mene su uspjeli napraviti istu pizdariju.photo&video wrote: ↑03/02/2021 23:37 Ja sam zbog interneta morao ostati na Telemachu. Dali su mi dodatni eon box bez prikljicne takse i pretplate za novi ugovor i pogledam sad racun na portalu oni mi hladno obracunali prikljucak plus rentu, a dali mi kao benefit. Zaista traze da se digne tuzba protiv njih. @telemach molim odgovor na ovo gore navedeno.
Last edited by messilla on 03/02/2021 23:43, edited 1 time in total.
- crnivrag
#111350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON Smart aplikacija je dostupna besplatno u svim EON Duo/Trio i TV paketima na mreži, kao i u okviru EON TV OTT paketa van mreže (putem internet mreže drugog operatera uz najmanju brzinu od 10 Mbps), kao i u okviru starih Telemach Grande Extra/Premium Duo/Trio paketa.