Trosoban...49 m2moonca wrote: ↑03/02/2021 01:1959 kvadrata.. to je to.. rasirish ruke - od zida do zida..Guadalajara wrote: ↑03/02/2021 01:17 Stolarija, prozori, sobna vrata, ulazna, parketi, klozet...ok
Meni se ne sviđa ovo zajedno dnevna i trpezarija...i ova blizina dnevne/trpezarije sa spavacom sobom![]()
Nekako baš preblizu...Isto podrumski stan soba kroz sobu![]()
![]()
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
Guadalajara
#6426 Re: Cijene stanova All about
-
juka7
#6427 Re: Cijene stanova All about
Da li je iz tog razloga bolje kupit starogradnju i ako da koju tacno za porodicu a da ukupan iznos nije preko 150k sa svim troskovima?
-
juka7
#6428 Re: Cijene stanova All about
Mislim koja je starogradnja kvalitetna ako neko ima iskustva da podijeli, alipasino, dobrinja, itd?
-
juka7
#6429 Re: Cijene stanova All about
ima li stanova u Sa da imaju realnu cijenu?
-
noviclan
#6430 Re: Cijene stanova All about
-
Puf
#6431 Re: Cijene stanova All about
Cijene koje se nude su realne, jer se prodaju pod tim cijenama. A drugo su zelje i pozdravi nas obicnog puka... Kao sto se vec prica 150 strana na ovoj temi da ce cijene pasti, evo ekonomska kriza sad ce cijene, evo recesija sad ce cijene, evo korona sad ce cijene, evo jos djed mraz sad ce cijene, jednostavno je cijene NECE ici dole.
Prica "sad ce cijene padati" se vrti svakih par stranica zajedno sa pricom da cijene nisu realne.
Ta citava prica da ce cijene ici dole i da nisu realne, jedino ta prica u ovom svemu nije realna
-
silver_testelone
#6432 Re: Cijene stanova All about
Puf wrote: ↑03/02/2021 08:20Cijene koje se nude su realne, jer se prodaju pod tim cijenama. A drugo su zelje i pozdravi nas obicnog puka... Kao sto se vec prica 150 strana na ovoj temi da ce cijene pasti, evo ekonomska kriza sad ce cijene, evo recesija sad ce cijene, evo korona sad ce cijene, evo jos djed mraz sad ce cijene, jednostavno je cijene NECE ici dole.
Prica "sad ce cijene padati" se vrti svakih par stranica zajedno sa pricom da cijene nisu realne.
Ta citava prica da ce cijene ici dole i da nisu realne, jedino ta prica u ovom svemu nije realna![]()
- Chloe
- Photo mod
#6433 Re: Cijene stanova All about
I mene ovaj stan zanima, al' ima jedan još u igri ...visuljak wrote: ↑03/02/2021 00:11Ne treba nikom nego za povremeno.suspect_zero wrote: ↑03/02/2021 00:04Koliko vidim nije ti zaklonjen previše pogled, mislim ne možeš pokupit veš sa suprotnog balkonavisuljak wrote: ↑02/02/2021 23:30 https://www.olx.ba/artikal/41524344/bau ... m2-tibra1/
Valja li ovo???....treći sprat, po meni taman, klima ima, blind vrata, parket i stolarija valjda solidni, stančić taman za dvoje.
Probaš recimo, direkt sa gazdom dogovoriti da spusti ove 4,500 milje....jer imaš troškove prevoda, notara, namještaja, nešto da prepraviš po svom guštu, itd...
Ovo dođe manje od 2000 po kvadratu, jest da je Tibra![]()
E sada, ako imate djecu ili vas je više od dvoje onda nemoj....premalo![]()
Kakvih dole ima i po kakvim cijenama ovaj ispada i povoljan, ili počinju cijene opadati![]()
![]()
Kako kotira ova lokacija u rajvoSa? Malo mi cudna i cijena.![]()
Ako je sve ok cijena nije problem.
-
juka7
#6434 Re: Cijene stanova All about
ako prodajes sto vise cijena gore i sve je realno ako kupujes nije realno, nekom jest eto meni nije i ne vrijede mi toliko, da imam vremena pravili bi kucu (za sta treba puno opet) ali barem imas sav ugođaj..silver_testelone wrote: ↑03/02/2021 08:24Puf wrote: ↑03/02/2021 08:20Cijene koje se nude su realne, jer se prodaju pod tim cijenama. A drugo su zelje i pozdravi nas obicnog puka... Kao sto se vec prica 150 strana na ovoj temi da ce cijene pasti, evo ekonomska kriza sad ce cijene, evo recesija sad ce cijene, evo korona sad ce cijene, evo jos djed mraz sad ce cijene, jednostavno je cijene NECE ici dole.
Ta citava prica da ce cijene ici dole i da nisu realne, jedino ta prica u ovom svemu nije realna![]()
![]()
-
suspect_zero
#6435 Re: Cijene stanova All about
Mojmilo je super naselje, mirno, blizu Dobrinje za prošetati, ima školu i vrtić, raspored u stanovima meni odgovarao, haustori dobro održavani
Ovo sve govorim iskustveno od prije 5 godina
Ne znam sada kakva je situacija, ako ima neko neka se javi pa bolje objasni.
-
Dee-Dee_13
#6436 Re: Cijene stanova All about
Ja sam trenutno na Alipašinom i čujem kad komšija, u stanu ispod, kihne
- drndalo
#6437 Re: Cijene stanova All about
Tehnograd Tuzla. Stvar navike. I komsija.Dee-Dee_13 wrote: ↑03/02/2021 14:05Ja sam trenutno na Alipašinom i čujem kad komšija, u stanu ispod, kihneZvučna izolacija ne postoji....Čuješ apsolutno sve
Užas....Kažu da ima nekih zgrada kvalitetnijih, jer je više firmi radilo kao izvođači radova 70-tih...Raspitivala sam se, komišije kažu, ovu "našu" zgradu je gradila neka firma iz Tuzle....Ja ne bih nikome poželila da se useli u ovu "moju" lamelu
![]()
- drndalo
#6438 Re: Cijene stanova All about
Tvoje pare, tvoja odluka. Malo je to skupa zjbncja za par sedmica. Po meni, cak i za takvo koristenje, bilo u SA ili na moru, ako se nece koristiti bar 3-4 mjeseca godisnje, ne isplati se zjbncje...
- geralt
#6439 Re: Cijene stanova All about
Sa notarom, porezom i namjestajem, kostace te 120 000, a jos ces davati oko 1500 KM godisnje za centralno grijanje i ostale "fiksne" komunalije. Za te pare mozes do kraja zivota odsjedati u luksuznim hotelima po par sedmica godisnje i u Sarajevu i na Jadranu, i opet ces manje potrositi.
Naravno kao sto rekose, tvoje pare, tvoj izbor.
-
RtrnOfSalisbury
#6440 Re: Cijene stanova All about
...nego jel daleko ovo kolko od trcivoda 
-
juka7
#6441 Re: Cijene stanova All about
trazim stan vec godinu i pol, novogradnje nema za dijete skoro nista pripremljeno (park, igraliste) divlja je gradnja a ni ne ceka mi se 2 god da kupujem u predprodaji, starogradnja nije losa sto se tice vanjskog sadrzaja ali opet nije ni jeftino ako su zgrade lose tolike pare dat ...imam osjecaj poludit cu dok nadem stan ccdrndalo wrote: ↑03/02/2021 14:20Tehnograd Tuzla. Stvar navike. I komsija.Dee-Dee_13 wrote: ↑03/02/2021 14:05Ja sam trenutno na Alipašinom i čujem kad komšija, u stanu ispod, kihneZvučna izolacija ne postoji....Čuješ apsolutno sve
Užas....Kažu da ima nekih zgrada kvalitetnijih, jer je više firmi radilo kao izvođači radova 70-tih...Raspitivala sam se, komišije kažu, ovu "našu" zgradu je gradila neka firma iz Tuzle....Ja ne bih nikome poželila da se useli u ovu "moju" lamelu
![]()
-
juka7
#6442 Re: Cijene stanova All about
vidjela sam da ima zgrada da su totalno obnovljene na mojmilu a dobrinja mi je lijepa bas ali kad su guzve zadrzi se puno u putususpect_zero wrote: ↑03/02/2021 13:39Mojmilo je super naselje, mirno, blizu Dobrinje za prošetati, ima školu i vrtić, raspored u stanovima meni odgovarao, haustori dobro održavani![]()
Ovo sve govorim iskustveno od prije 5 godinada sam tada bila u mogućnosti samo bi' tu tražila.
- bilic
#6443 Re: Cijene stanova All about
Ja bi pokušao vidjet stanove u Vogošči .juka7 wrote: ↑03/02/2021 19:36vidjela sam da ima zgrada da su totalno obnovljene na mojmilu a dobrinja mi je lijepa bas ali kad su guzve zadrzi se puno u putususpect_zero wrote: ↑03/02/2021 13:39Mojmilo je super naselje, mirno, blizu Dobrinje za prošetati, ima školu i vrtić, raspored u stanovima meni odgovarao, haustori dobro održavani![]()
Ovo sve govorim iskustveno od prije 5 godinada sam tada bila u mogućnosti samo bi' tu tražila.
Ubrzo se napravi ova transvelzala .
Za par godina bit če velika potražnja .
-
juka7
#6444 Re: Cijene stanova All about
Cula sam da im je novogradnja nekvalitetna, ali s obzirom da je tamo "jeftino" mogla bih da kupim sta im je najskuplje haha, ali ne znam smijem li se uzdati u tu transverzalu kako nasi grade mozda mi to unucad docekaju ccbilic wrote: ↑03/02/2021 21:07Ja bi pokušao vidjet stanove u Vogošči .juka7 wrote: ↑03/02/2021 19:36vidjela sam da ima zgrada da su totalno obnovljene na mojmilu a dobrinja mi je lijepa bas ali kad su guzve zadrzi se puno u putususpect_zero wrote: ↑03/02/2021 13:39
Mojmilo je super naselje, mirno, blizu Dobrinje za prošetati, ima školu i vrtić, raspored u stanovima meni odgovarao, haustori dobro održavani![]()
Ubrzo se napravi ova transvelzala .
Za par godina bit če velika potražnja .
-
suspect_zero
#6445 Re: Cijene stanova All about
Ravnaš se po blizini posla, škole, uže porodice....ono, poredaš prioritete....nije jednostavno živjeti u Vogošći a raditi npr. u SG ili Hadžićima.
- drndalo
#6446 Re: Cijene stanova All about
Budes li cekao/la da se bas sve poslozi, nikad nece... Ja sam imao srece, izletio stan u istom ulazu gdje sam zivio sa starcima. Dakle sve poznato, kaze stari Hajde. I juhu... Nije prosla godina, Pelakusa napuhala trziste...juka7 wrote: ↑03/02/2021 19:31trazim stan vec godinu i pol, novogradnje nema za dijete skoro nista pripremljeno (park, igraliste) divlja je gradnja a ni ne ceka mi se 2 god da kupujem u predprodaji, starogradnja nije losa sto se tice vanjskog sadrzaja ali opet nije ni jeftino ako su zgrade lose tolike pare dat ...imam osjecaj poludit cu dok nadem stan ccdrndalo wrote: ↑03/02/2021 14:20Tehnograd Tuzla. Stvar navike. I komsija.Dee-Dee_13 wrote: ↑03/02/2021 14:05
Ja sam trenutno na Alipašinom i čujem kad komšija, u stanu ispod, kihneZvučna izolacija ne postoji....Čuješ apsolutno sve
![]()
Elem, shvatam i kupce, i prodavce, vidim i u SA i u BL sta ima, i sta se radi. Vidim pomalo i ZG i BG. Najezim se od modernih novogradnji i “komfornih trosobnih stanova od 54m2”... I prozorima-puskarnicama. Koliko god je privlacno useliti u novo, tamo gdje ces zivjeti dugi niz godina, druge stvari su vaznije. Barem meni.
Stare zgrade u principu nisu lose, pitanje je sta ko ocekuje. Ako je cijena originalnog stana dovoljno postena da se uz rekonstrukciju po tvojim zeljama moze komparirati sa naseljima tipa Tibra, Miljacka, itd, nema tu puno price, po meni je to bolja opcija. Naravno ako ti odgovaraju ostale stvari tog naselja. Obicno su manje fensi te “soc.” zgrade, ali su obicno i osmisljenije sve u svemu, i zgrade i naselja. Kome je obratno bolje, bujrum.
Alipasino? Gore ga spomenu Di-di-ja... Ima tu raznih iskustava, koja Faza, koja ulica, koji proizvodjac, koji sprat, koja vertikala. Pokusaj skontati imas li poznanika tamo gdje te interesuju stanovi, i dogovoriti posjetu, obilazak zgrade, komsiluka, ne samo stana na prodaju.
I sretno.
-
juka7
#6447 Re: Cijene stanova All about
Sve znam ali evo npr stan u luzanima Ilidza 3. sprat nema lifta stan u izvornom stanju 76 kvadrata sve je unutra unisteno ne moze se ni parket prebrusit cijena 130k dok dođes do namjestaja i sve sredis treba 20k i vremena dok sve uradis, dok kupis namjestaj i el aparate treba ti jos 20k i na kraju ti ispadne novogradnja jeftinija..drndalo wrote: ↑03/02/2021 22:28Budes li cekao/la da se bas sve poslozi, nikad nece... Ja sam imao srece, izletio stan u istom ulazu gdje sam zivio sa starcima. Dakle sve poznato, kaze stari Hajde. I juhu... Nije prosla godina, Pelakusa napuhala trziste...juka7 wrote: ↑03/02/2021 19:31trazim stan vec godinu i pol, novogradnje nema za dijete skoro nista pripremljeno (park, igraliste) divlja je gradnja a ni ne ceka mi se 2 god da kupujem u predprodaji, starogradnja nije losa sto se tice vanjskog sadrzaja ali opet nije ni jeftino ako su zgrade lose tolike pare dat ...imam osjecaj poludit cu dok nadem stan cc
Elem, shvatam i kupce, i prodavce, vidim i u SA i u BL sta ima, i sta se radi. Vidim pomalo i ZG i BG. Najezim se od modernih novogradnji i “komfornih trosobnih stanova od 54m2”... I prozorima-puskarnicama. Koliko god je privlacno useliti u novo, tamo gdje ces zivjeti dugi niz godina, druge stvari su vaznije. Barem meni.
Stare zgrade u principu nisu lose, pitanje je sta ko ocekuje. Ako je cijena originalnog stana dovoljno postena da se uz rekonstrukciju po tvojim zeljama moze komparirati sa naseljima tipa Tibra, Miljacka, itd, nema tu puno price, po meni je to bolja opcija. Naravno ako ti odgovaraju ostale stvari tog naselja. Obicno su manje fensi te “soc.” zgrade, ali su obicno i osmisljenije sve u svemu, i zgrade i naselja. Kome je obratno bolje, bujrum.
Alipasino? Gore ga spomenu Di-di-ja... Ima tu raznih iskustava, koja Faza, koja ulica, koji proizvodjac, koji sprat, koja vertikala. Pokusaj skontati imas li poznanika tamo gdje te interesuju stanovi, i dogovoriti posjetu, obilazak zgrade, komsiluka, ne samo stana na prodaju.
I sretno.
- Ajs_Nigrutin
#6448 Re: Cijene stanova All about
Drug moj, samo što je u Lužanima, vrijedi u startu više od bilo kakve novogradnje na lošijem mjestu. Razlozi su mnogi, ali to mnogima u startu nije bitno. Kasnije vide da su se zaj...
- drndalo
#6449 Re: Cijene stanova All about
Namjestaj i aparate kupujes i u novogradnji, tako da tu nema razlike. Mozes kupiti novogradnju od 76 kvadrata za 150 milja? Ne moze ni u Tibri. Luzani su za nju druga dimenzija. Lift ce ti trebati za 30 godina. Ne znam konkretno o kakvom stanu pricas, ali ima u Luzanima vise od jednog stana. Gledas, slusas, trazis. Ako ti se bas tu svidja, nalijepis svoj oglas da trazis stan tu. Javice ti se par ljudi koji mozda ni nisu dali oglas na Piku. Ako je stan los, kazes im da je los i da za takav mozes dati max. 110, pa u najgorem slucaju nista ne bude.juka7 wrote: ↑03/02/2021 22:39Sve znam ali evo npr stan u luzanima Ilidza 3. sprat nema lifta stan u izvornom stanju 76 kvadrata sve je unutra unisteno ne moze se ni parket prebrusit cijena 130k dok dođes do namjestaja i sve sredis treba 20k i vremena dok sve uradis, dok kupis namjestaj i el aparate treba ti jos 20k i na kraju ti ispadne novogradnja jeftinija..drndalo wrote: ↑03/02/2021 22:28Budes li cekao/la da se bas sve poslozi, nikad nece... Ja sam imao srece, izletio stan u istom ulazu gdje sam zivio sa starcima. Dakle sve poznato, kaze stari Hajde. I juhu... Nije prosla godina, Pelakusa napuhala trziste...juka7 wrote: ↑03/02/2021 19:31
trazim stan vec godinu i pol, novogradnje nema za dijete skoro nista pripremljeno (park, igraliste) divlja je gradnja a ni ne ceka mi se 2 god da kupujem u predprodaji, starogradnja nije losa sto se tice vanjskog sadrzaja ali opet nije ni jeftino ako su zgrade lose tolike pare dat ...imam osjecaj poludit cu dok nadem stan cc
I sretno.
Cekati majstore? Necu da te prepadam, to te ceka i u novogradnji... Mozda malo manje, ali bice reklamacija, popravki, izmjena.
Mislim, ne postoji nacin da budes gornji u svemu tome, samo sto manje donji...
-
juka7
#6450 Re: Cijene stanova All about
imas stanova u tibri 70+ kvadrata namjestenih za 120/130k (samo kazem ..ja to i kad bi ko dzaba dao ili prodati ili izdavati tu zivota za djecu nema ..)drndalo wrote: ↑03/02/2021 23:29Namjestaj i aparate kupujes i u novogradnji, tako da tu nema razlike. Mozes kupiti novogradnju od 76 kvadrata za 150 milja? Ne moze ni u Tibri. Luzani su za nju druga dimenzija. Lift ce ti trebati za 30 godina. Ne znam konkretno o kakvom stanu pricas, ali ima u Luzanima vise od jednog stana. Gledas, slusas, trazis. Ako ti se bas tu svidja, nalijepis svoj oglas da trazis stan tu. Javice ti se par ljudi koji mozda ni nisu dali oglas na Piku. Ako je stan los, kazes im da je los i da za takav mozes dati max. 110, pa u najgorem slucaju nista ne bude.juka7 wrote: ↑03/02/2021 22:39Sve znam ali evo npr stan u luzanima Ilidza 3. sprat nema lifta stan u izvornom stanju 76 kvadrata sve je unutra unisteno ne moze se ni parket prebrusit cijena 130k dok dođes do namjestaja i sve sredis treba 20k i vremena dok sve uradis, dok kupis namjestaj i el aparate treba ti jos 20k i na kraju ti ispadne novogradnja jeftinija..drndalo wrote: ↑03/02/2021 22:28
Budes li cekao/la da se bas sve poslozi, nikad nece... Ja sam imao srece, izletio stan u istom ulazu gdje sam zivio sa starcima. Dakle sve poznato, kaze stari Hajde. I juhu... Nije prosla godina, Pelakusa napuhala trziste...
I sretno.
Cekati majstore? Necu da te prepadam, to te ceka i u novogradnji... Mozda malo manje, ali bice reklamacija, popravki, izmjena.
Mislim, ne postoji nacin da budes gornji u svemu tome, samo sto manje donji...