Kutak za ateističko-religijski trenutak

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
apsidejzi

#4451 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by apsidejzi »

-Chesterfield- wrote: 02/02/2021 09:08 Gospodo draga, on je nestao bez traga
I to cijeloj priči daje čudan ton.
Kazu da su kod Sombora sreli lika, isti on.
broj dva

#4452 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by broj dva »

Čekaj dok Liam čuje za sunet.
chupacabra

#4453 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by chupacabra »

broj dva wrote: 03/02/2021 20:37 Čekaj dok Liam čuje za sunet.
Ko Liama bude sunetio, ima da se ibreti. Dame Holywooda ga hvale na sve strane. :lol: :lol: :lol:
aurora313

#4454 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by aurora313 »

A evo šta nađoh na stranici Bolton Univerziteta u Engleskoj.

People also ask: What religion does not have a god or gods?
Odgovor:

Atheism. Atheism describes a state of having no theistic beliefs; that is, no beliefs in gods or supernatural beings.

https://www.bolton.ac.uk › Chaplaincy › Worldviews › S...

Dakle, vrijeme je da izaberemo forumskog ateističko-vjerskog lidera. Ništa bez snažne organizacije. :-)
bandit_mo

#4455 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by bandit_mo »

aurora313 wrote: 03/02/2021 19:22 Ovo je kraj!!! Ako Liam pređe u Islam, vrijedi li i dalje živjeti?

https://www.youtube.com/watch?v=A-gF7wWcrNM
Možda misli da će mu bog bolje čuvati kćer od njega :?
piupiu

#4456 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by piupiu »

chupacabra wrote: 03/02/2021 20:54
broj dva wrote: 03/02/2021 20:37 Čekaj dok Liam čuje za sunet.
Ko Liama bude sunetio, ima da se ibreti. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
kio01

#4457 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by kio01 »

Ne znam je li ko prije postavljao ovaj citat, ali i da jest vrijedi reposta:

"I have no special regard for Satan; but I can at least claim that I have no prejudice against him. It may even be that I lean a little his way, on account of his not having a fair show. All religions issue bibles against him, and say the most injurious things about him, but we never hear his side. We have none but evidence for the prosecution and yet we have rendered the verdict. To my mind, this is irregular. It is un-English. It is un-American; it is French."

Mark Twain
Dozer

#4458 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Dozer »

Bloo wrote: 01/02/2021 21:18
Lasica85 wrote: 01/02/2021 19:06
Bloo wrote: 01/02/2021 18:53 Nego...Smrcak..gdje si...sta ima?
Ako se meni obracas ja sam Lasica85.

Ja dobro a ti?

Nego sta skrivi taj Smrcak pa ga ukloniste?
I ja sam za da se ukloni svako ko vrijedja druge a onaj ko fino prica sa drugima grehota ga je uciniti mucenikom. :D
Sad si odrana lasica.
Trajno.

Više sreće drugi put.
:pisnuo:

Cudo odmah nije postavio ono nesto, robota u nasem tijelu, ili sta vec bi :D
vatrogasac

#4459 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by vatrogasac »

kio01 wrote: 04/02/2021 21:11 Ne znam je li ko prije postavljao ovaj citat, ali i da jest vrijedi reposta:

"I have no special regard for Satan; but I can at least claim that I have no prejudice against him. It may even be that I lean a little his way, on account of his not having a fair show. All religions issue bibles against him, and say the most injurious things about him, but we never hear his side. We have none but evidence for the prosecution and yet we have rendered the verdict. To my mind, this is irregular. It is un-English. It is un-American; it is French."

Mark Twain

Marko je opet uspio dobro se sačuvati kao đavolji advokat. Problem njegov bio bio kada bi ga Sotona uvjerio da nikako ne postoji. Vjerovati da đavo djeluje je ipak dio vjere.
kio01

#4460 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by kio01 »

vatrogasac wrote: 06/02/2021 11:00
kio01 wrote: 04/02/2021 21:11 Ne znam je li ko prije postavljao ovaj citat, ali i da jest vrijedi reposta:

Mark Twain

Marko je opet uspio dobro se sačuvati kao đavolji advokat. Problem njegov bio bio kada bi ga Sotona uvjerio da nikako ne postoji. Vjerovati da đavo djeluje je ipak dio vjere.
Upravo njegov argument, zasto Djavo nema svog advokata, svoju odbranu? A mozda je tebe Bog uvjerio da je Sotona ulicenje svega loseg, bez ikakvog dokaza?
vatrogasac

#4461 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by vatrogasac »

kio01 wrote: 06/02/2021 13:27
Upravo njegov argument, zasto Djavo nema svog advokata, svoju odbranu?
Pa ima advokate i redovno gubi po sudnicama. I kada dobije, sazna se da je na mućke. :mrgreen:
aurora313

#4462 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by aurora313 »

kio01 wrote: 06/02/2021 13:27 Upravo njegov argument, zasto Djavo nema svog advokata, svoju odbranu? A mozda je tebe Bog uvjerio da je Sotona ulicenje svega loseg, bez ikakvog dokaza?
Mnogi se pitaju zašto Svemogući nije jednostavno likvidirao đavola za sve njegove đavolje postupke? Pa trebalo bi da znate zašto; da đavo nije izmišljen i ostavljen da nesmetano žari i pali, kako bi se objasnilo sve ono zlo i neprijatno što nam se događa i pored toga što nas Bog, Isus, i armija anđela štite na svakom koraku!
A znate li šta se po Bibliji treba dogoditi sa đavolom?
Kada dođe do ‘kraja svijeta’ (đavo bi ga znao kada se to treba dogoditi), đavo će u liku nekakve živine izaći iz mora na kopno. I naravno, biće u stanju da čini kojekakva čuda. On će zatim na vlast postaviti lažnog proroka kojim će naivni ljudi početi da vjeruju, ali će armije ovih bezbožnih neposlušnika biti poražene kod Armagedona (navodno, Jerusalema) i ta samozvana živina zajedno sa lažnim prorokom biće bačena u ‘jezero vatre’, gdje će se nalaziti zatočena za slijedećih hiljadu godina, dok će u međuvremenu zemljom vladati Isus. Nemam informaciju gdje je jezero vatre ili šta slijedi nakon tih hiljadu godina sa Isusom, ali ostanite na vezi.
broj dva

#4463 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by broj dva »

A Muhamed, gdje on u toj priči ? Ima li uopšte "sudnji dan" u Islamu ili hrišćani imaju copyrights na smak svjeta ?
apsidejzi

#4464 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by apsidejzi »

aurora313 wrote: 07/02/2021 08:29
kio01 wrote: 06/02/2021 13:27 Upravo njegov argument, zasto Djavo nema svog advokata, svoju odbranu? A mozda je tebe Bog uvjerio da je Sotona ulicenje svega loseg, bez ikakvog dokaza?
Mnogi se pitaju zašto Svemogući nije jednostavno likvidirao đavola za sve njegove đavolje postupke? Pa trebalo bi da znate zašto; da đavo nije izmišljen i ostavljen da nesmetano žari i pali, kako bi se objasnilo sve ono zlo i neprijatno što nam se događa i pored toga što nas Bog, Isus, i armija anđela štite na svakom koraku!
Vecina zla koja nam se desava, desava se sa razlogom i u vecini slucajeva glavni razlog si uglavnom TI jer si donio pogresnu odluku ranije. Jal nisi znao posljedice svoje odluke, jal si se pravio "nece mene" i kad se na kraju opeces hajmo svaliti na boga/djavola koga li... svi osim tebe. To se zove emotivna nezrelost.

Sta mislis kako su ljudi od prije par stotina godina objasnjavali kugu, tuberkulozu, velike i male boginje i mnogobrojne smrtonosne bolesti koje se jednostavno sprijece vakcinacijom. Sad odjednom vise nema kuge medju nama. Jel nas spasila armija andjela il vakcina da se zarazne bolesti ne lijece. Evo imamo priliku uzivo svjedociti koroni i nevjerovatnoj pomoci andjela da se korona zaustavi. Dok onaj naucnik iz labaratorije ne skonta kako izazvati reakciju imunog sistema da proizvede antitijela a tebe ne razboli, nema tih bozijih andjela koji ce te spasiti ni djavola koji ce te zaraziti.
aurora313

#4465 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by aurora313 »

broj dva wrote: 07/02/2021 08:37 A Muhamed, gdje on u toj priči ? Ima li uopšte "sudnji dan" u Islamu ili hrišćani imaju copyrights na smak svjeta ?
Eh, oni anamo imaju copyright na zadnjeg poslanika! Šta sada?
chupacabra

#4466 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by chupacabra »

Djavo je izmisljen jer im je trebalo zrtveno jagnje na kojeg ce svaliti sve negativne stvari koje nece da pripisu bogu. Bozja beskonacna dobrota i postojanje ogromne kolicine zla u svijetu nikako ne idu zajedno.
Zaboravili su samo da njihov opis boga ima i karakteristiku "svemoguci" i "sveznajuci" sto je onda opet u kontradikciji sa postojanjem zla, bez obzira postoji li siroti djavo ili ne. Ako je bog svemoguci, zasto djavola ne unisti, a ako je sveznajuci, zasto ne sprijeci zlo za koje zna da ce djavo uzrokovati.
Znaci abrahamski bog je u najboljem slucaju apatican (nezainteresovan), a u najgorem slucaju sadistican (uziva u nasilju).
MarlboroGold

#4467 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by MarlboroGold »

Naravno da je izmišljotina kako bi se opisalo ono najgore koji svaki čovjek nosi u sebi. Služi kao jedna vrsta duševnog ogledala po kojem čovjek svoje postupke može korigovati, ali i ne mora.

Bog i da jeste svemoguć onda je, bar ovaj abrahamski, teški sadista. Zbriše Lutov narod sa lica zemlje, a ostavi šejtana da kroz milenije zajebava njegovu kreaciju koju navodno voli i obožava i onda će nam biti i sudija i porota u jednom kad umremo. Dopusti da se toliko smrtno bolesne djece rodi. Svakako ne egzistira zbog nas i mi smo mu nepotrebni tako da ne razumijem ni pojam robovanja njemu u tom kontekstu. Svemoguć i za njega smo beznačajna bića po svakoj logici bez obzira šta piše u svetim knjigama. S druge strane koliko znam nijedan jedini naučni koncept nas nije svrstao u apsolutno beznačajna bića.
Hakiz

#4468 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Hakiz »

MarlboroGold wrote: 09/02/2021 19:57 S druge strane koliko znam nijedan jedini naučni koncept nas nije svrstao u apsolutno beznačajna bića.
Pa, iako smo iznad drugih bića, kada bismo nestali i svemir, a i život na našoj planeti, bi nastavili i ne pitajući se gdje smo.

To znači, nismo potpuno beznačajni, ali nije baš da smo i nešto značajni. Može se i bez nas, jedini koji ne mogu bez nas smo mi. Svi ostali mogu.
Edouard

#4469 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Edouard »

"Ateizam palanke ne dopušta niti teorijsku mogućnost da su njene pretpostavke pogrešne, a baziran je na krivoj interpretaciji nauke i teoloških učenja institucija koje napada.
Stoga će svjetlonoša ateizma palanke inzistirati na tome da ideja Boga nije kompatibilna sa naukom i učestalo će naglašavati, iz razloga što sam taj kriterij nije dovoljno eksplicitan, da nauka zapravo isključuje Boga – pokazujući na taj način suštinsko nerazumijevanje nauke koja nikad i nigdje izrijekom ne negira Boga niti se Bogom bavi, upadajući tako u ironiju vlastitog svjetonazora u kojoj glavni temelj za vlastita uvjerenja (nauku) fundamentalno ne razumije i krivo koristi.
...Napadajući religijsko učenje tezama koje nemaju nikakve argumentirane temelje već su, štoviše, upravo školskih primjer nerazumijevanja osnovnih filozofskih pojmova i nepoznavanje forme dokaza, ateizam palanke stupa u područje iracionalnog, i opet, ironijom sudbine nesvjesno napada temelje discipline na kojoj se pokušava bazirati pilajući granu na kojoj sjedi.
...Primarni razlog je nepoznavanje stavova institucije koju napadaju. No palanki to nikada nije bio problem jer ona često tvrdi da se tu nema što znati. Stoga ćete među ateistima palanke često naići na popularno mišljenje da nije potrebno proučavati materiju koju napadaju jer je ionako riječ o „glupostima“ koje ateizam palanke izjednačava sa „čitanjima knjiga o zmajevima i vilama“
...Stoga je ateizam palanke vrhunac ljudskog intelekta u kojem pojedinci iz grupe posjeduju ogromna znanja samo zbog činjenice što su članovi ateizma palanke.
...Ukoliko ste u palanku zalutali da biste liječili frustracije, vrijeđajući sve što ima veze sa religijom i vjerom, postavljajući teze koje nemaju naučnih temelja, ali koje su u svrhu propagiranja ideja ateizma palanke – ideala čiste jednostavnosti i statične istine – onda će vas palanka prigrliti."
MarlboroGold

#4470 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote: 09/02/2021 21:01
MarlboroGold wrote: 09/02/2021 19:57 S druge strane koliko znam nijedan jedini naučni koncept nas nije svrstao u apsolutno beznačajna bića.
Pa, iako smo iznad drugih bića, kada bismo nestali i svemir, a i život na našoj planeti, bi nastavili i ne pitajući se gdje smo.

To znači, nismo potpuno beznačajni, ali nije baš da smo i nešto značajni. Može se i bez nas, jedini koji ne mogu bez nas smo mi. Svi ostali mogu.
Dok postojimo nismo beznačajni. Ne moramo biti special i nešto slično, ali koncept svemogućnosti inteligentnog dizajnera poput abrahamskog Boga ne ostavlja ni minimalan prostor za značaj onih ispod. Sutra bi se mogao odlučiti da nas totalno zamijeni nekim drugim živim bićima ako mu je ćejf.
MarlboroGold

#4471 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by MarlboroGold »

Ček zašto je Šmrčak opet banovan? Ako je kloniranje razlog onda je bezveze jer toliki broj klonova slobodno piše na forumu koji također imaju trajne na prethodnim accountovima.
broj dva

#4472 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by broj dva »

Edouard wrote: 09/02/2021 23:36 "Ateizam palanke ne dopušta niti teorijsku mogućnost da su njene pretpostavke pogrešne, a baziran je na krivoj interpretaciji nauke i teoloških učenja institucija koje napada.
Stoga će svjetlonoša ateizma palanke inzistirati na tome da ideja Boga nije kompatibilna sa naukom i učestalo će naglašavati, iz razloga što sam taj kriterij nije dovoljno eksplicitan, da nauka zapravo isključuje Boga – pokazujući na taj način suštinsko nerazumijevanje nauke koja nikad i nigdje izrijekom ne negira Boga niti se Bogom bavi, upadajući tako u ironiju vlastitog svjetonazora u kojoj glavni temelj za vlastita uvjerenja (nauku) fundamentalno ne razumije i krivo koristi.
...Napadajući religijsko učenje tezama koje nemaju nikakve argumentirane temelje već su, štoviše, upravo školskih primjer nerazumijevanja osnovnih filozofskih pojmova i nepoznavanje forme dokaza, ateizam palanke stupa u područje iracionalnog, i opet, ironijom sudbine nesvjesno napada temelje discipline na kojoj se pokušava bazirati pilajući granu na kojoj sjedi.
...Primarni razlog je nepoznavanje stavova institucije koju napadaju. No palanki to nikada nije bio problem jer ona često tvrdi da se tu nema što znati. Stoga ćete među ateistima palanke često naići na popularno mišljenje da nije potrebno proučavati materiju koju napadaju jer je ionako riječ o „glupostima“ koje ateizam palanke izjednačava sa „čitanjima knjiga o zmajevima i vilama“
...Stoga je ateizam palanke vrhunac ljudskog intelekta u kojem pojedinci iz grupe posjeduju ogromna znanja samo zbog činjenice što su članovi ateizma palanke.
...Ukoliko ste u palanku zalutali da biste liječili frustracije, vrijeđajući sve što ima veze sa religijom i vjerom, postavljajući teze koje nemaju naučnih temelja, ali koje su u svrhu propagiranja ideja ateizma palanke – ideala čiste jednostavnosti i statične istine – onda će vas palanka prigrliti."
Opet ti sa palankama.
Da, ateizam palanke ne dopusta mogucnost da je premisa pogresna. Da li teizam palanke dopusta mogucnost da je ta premisa pogresna ili je nekako otvorenog uma za kontraargumente ? A nase palanke su opcepoznate po naginjanju prema freethinking i ateizmu a ne konformitetu tako da nije ni cudo sto su nase palanke baze ateizma
Bog i nauka, hmmm. Osnovna premisa ti je ispravna - nauka nije tu da se bavi bogom. No nemoguce je ne primjetiti da kako nauka napreduje na nekim podrucjima tako se bog povlaci sa istih. Pandemiju danas ne objasnjavamo kao bozju kaznu (dobro, jos ima budala) nego kao virus. Zemljotres nije bozji znak da smo grjesni nego tektonske ploce. Eklipsa sunca nije smak svjeta, metor nije...you get my point.
Skolski primjer nerazumjevanja kazes. Da li tvoja sveta knjiga tvrdi da je prorok Jona(s) zivio 3 dana u utrobi kita ? I ti bi da se to kao ozbiljno proucava prije nego sto se proglasi skartom ?? Zasto ? Knjiga odobrav genocid i pokolje (oces da ti trazim tacno kvote ??), duboko sovinisticka, puna ociglednih lazi i neistina ali ne, mi to ne razumijemo.
Razumijemo mi vase kjnige i vase institucije, zato ih i odbacujemo.
aurora313

#4473 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by aurora313 »

Edouard wrote: 09/02/2021 23:36 "Ateizam palanke ne dopušta niti teorijsku mogućnost da su njene pretpostavke pogrešne, a baziran je na krivoj interpretaciji nauke i teoloških učenja institucija koje napada.

bla... bla...

..Stoga je ateizam palanke vrhunac ljudskog intelekta u kojem pojedinci iz grupe posjeduju ogromna znanja samo zbog činjenice što su članovi ateizma palanke.
Recimo ovo...”Napadajući religijsko učenje ”... je obično baljezganje moj Edo. Nikakvih frustracija ja kao ateist nemam oko prihvatanja bilo kakvog pa i najmanjeg dokaza oko svemogućeg i milostivog ili po vodi hodajućeg, jer mi do sada niko nije bar djelomično ukazao da nisam u pravu a najmanje teološki naučno. A znaš sam da sam prevrnuo masu materijala da bih našao bilo kakav odgovor izuzev tvrdnji nekolicine koji su nudili ‘dokaze‘ o bogu a da ne spominjemo o bogovima.

Onda ovo ‘ateizam palanke‘... ma daj. Ne bi li bilo bolje staviti vjerska zatupljenost palanke koja ne želi da joj se bilo šta mijenja oko vlastite udobnosti? Po ‘ne talasaj‘ pravilu.

Ovakve me diskusije podsjećaju na diskusije oko zagrijavanja planete i problemima sa kojima će se sukobiti dolazeće generacije. I tu se nađu oni—sasvim normalni i educirani—koji tvrde da sve to nije tačno ma da naučna mjerenja i dokazi vode u suprotno. I dok god je naivnih, ignoranata, politikanata, sveznalica, interesdžija, narcisa... uvijek će biti tako. A ako se pitamo zašto je to tako, odgovor je jednostavan: zato što je sve živo oko nas bazično podijeljeno na žrtve i na predatore, tj. one koji žive od žrtve. Jedna vrsta predatora su paraziti i samo je nivo sofisticiranosti u svakom od prilaza različit; od onih što se veoma trude da prežive, do parazita koji preživljavaju preko leđa drugih.
Edouard

#4474 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by Edouard »

aurora313 wrote: 10/02/2021 09:25

bla... bla...

..Stoga je ateizam palanke vrhunac ljudskog intelekta u kojem pojedinci iz grupe posjeduju ogromna znanja samo zbog činjenice što su članovi ateizma palanke.
Recimo ovo...”Napadajući religijsko učenje ”... je obično baljezganje moj Edo. Nikakvih frustracija ja kao ateist nemam oko prihvatanja bilo kakvog pa i najmanjeg dokaza oko svemogućeg i milostivog ili po vodi hodajućeg, jer mi do sada niko nije bar djelomično ukazao da nisam u pravu a najmanje teološki naučno. A znaš sam da sam prevrnuo masu materijala da bih našao bilo kakav odgovor izuzev tvrdnji nekolicine koji su nudili ‘dokaze‘ o bogu a da ne spominjemo o bogovima.

Onda ovo ‘ateizam palanke‘... ma daj. Ne bi li bilo bolje staviti vjerska zatupljenost palanke koja ne želi da joj se bilo šta mijenja oko vlastite udobnosti? Po ‘ne talasaj‘ pravilu.

Ovakve me diskusije podsjećaju na diskusije oko zagrijavanja planete i problemima sa kojima će se sukobiti dolazeće generacije. I tu se nađu oni—sasvim normalni i educirani—koji tvrde da sve to nije tačno ma da naučna mjerenja i dokazi vode u suprotno. I dok god je naivnih, ignoranata, politikanata, sveznalica, interesdžija, narcisa... uvijek će biti tako. A ako se pitamo zašto je to tako, odgovor je jednostavan: zato što je sve živo oko nas bazično podijeljeno na žrtve i na predatore, tj. one koji žive od žrtve. Jedna vrsta predatora su paraziti i samo je nivo sofisticiranosti u svakom od prilaza različit; od onih što se veoma trude da prežive, do parazita koji preživljavaju preko leđa drugih.
Zoro dragi, vidiš, ovaj tekst pod navodnicima nije izvorno moj tekst, iako u širem obliku sam ga već jednom ranije bio postavio, nego jednog mlađeg naučnika, fizičara, koji se čak i ne deklarira vjernikom.
Svejedno, odlično je opisao poziciju ateizma i ateista, pogotovo vjerno odražava stanje ovdje na forumu.
A znaš sam da sam prevrnuo masu materijala da bih našao bilo kakav odgovor izuzev tvrdnji nekolicine koji su nudili ‘dokaze‘ o bogu a da ne spominjemo o bogovima.
Čuo si za Antony Flewa ateističkog gurua, naučnika Francisa Collinsa, kao i za mnoge druge manje poznate, a koji su prevrnuli sigurno puno više materijala od tebe, i odrekli se ateizma.
Ako ništa više, znači barem to da masa prevrnutog materijala nije odlučujuća.
kio01

#4475 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak

Post by kio01 »

Edouard wrote: 11/02/2021 13:53
aurora313 wrote: 10/02/2021 09:25

bla... bla...

Zoro dragi, vidiš, ovaj tekst pod navodnicima nije izvorno moj tekst, iako u širem obliku sam ga već jednom ranije bio postavio, nego jednog mlađeg naučnika, fizičara, koji se čak i ne deklarira vjernikom.
Svejedno, odlično je opisao poziciju ateizma i ateista, pogotovo vjerno odražava stanje ovdje na forumu.
A znaš sam da sam prevrnuo masu materijala da bih našao bilo kakav odgovor izuzev tvrdnji nekolicine koji su nudili ‘dokaze‘ o bogu a da ne spominjemo o bogovima.
Čuo si za Antony Flewa ateističkog gurua, naučnika Francisa Collinsa, kao i za mnoge druge manje poznate, a koji su prevrnuli sigurno puno više materijala od tebe, i odrekli se ateizma.
Ako ništa više, znači barem to da masa prevrnutog materijala nije odlučujuća.
Ako cemo nabrojavati naucnike, a da nisu iz srednjeg vijeka, brojevi nisu na tvojoj strani. Pokusao je i 51st, ali ne shvata da za svaki citat koji religiozna osoba nadje protiv ateizma, ja mogu naci 10 koje podrzavaju ateizam. Koji je cilj hvaliti se cinjenicom da je neki naucnik teista, kad dobro znas da je ateizam mnogo rasprostranjeniji medju naucnicima nego medju narodom opcenito. Ako vec postujes naucnike, to bi ti trebao biti hint.
Post Reply