BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
JavierBosnia

#76276 Re: BHTelecom All About

Post by JavierBosnia »

studiorum_tuzlaensis wrote: 02/02/2021 00:28 Subotom rano ujutro, turska se zalije i lagano žena i ja biramo zimi planinu, a ljeti grad koji ćemo posjetiti tako što upalimo Live kamere. :thumbup:

Ostalim jutrima pratimo ima li gužve na cestama i tramvajskim stanicama. Taman još uz muziku.
Sta ocjenjujes po banderama i ljudima kako hodaju? Ili automobilima vozi li se brzo, kakva je kultura saobracaja?
Boze svega ovdje. Treba poceti izbacivati ostale programe, samo kamere ubaciti da povazdan gledamo
U normalnim sredinama to se na internetu u dva klika nadje i vozdra :run:
-Chesterfield-

#76277 Re: BHTelecom All About

Post by -Chesterfield- »

Moja web tv na smart tv katastrofa. Ne možeš normalno šaltati kanale. Svaki put kada hoćeš prebaciti na drugi kanal moraš se vratiti u izbornik i odabrati kanal, plus sačekati par sekundi da slika dođe do sebe.
Na momente izgubi sve funkcije, tako da moraš izaći iz aplikacije i ponovo ući, jer ne reaguje ni na jednu tipku na daljinskom, osim zatvaranja aplikacije. U pitanju je Samsung smart tv. Ne znam da li je ovako i na drugim televizorima?
dend

#76278 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

JavierBosnia wrote: 03/02/2021 17:29
studiorum_tuzlaensis wrote: 02/02/2021 00:28 Subotom rano ujutro, turska se zalije i lagano žena i ja biramo zimi planinu, a ljeti grad koji ćemo posjetiti tako što upalimo Live kamere. :thumbup:

Ostalim jutrima pratimo ima li gužve na cestama i tramvajskim stanicama. Taman još uz muziku.
Sta ocjenjujes po banderama i ljudima kako hodaju? Ili automobilima vozi li se brzo, kakva je kultura saobracaja?
Boze svega ovdje. Treba poceti izbacivati ostale programe, samo kamere ubaciti da povazdan gledamo
U normalnim sredinama to se na internetu u dva klika nadje i vozdra :run:
Treba poceti od sportskih kanala izbacivati :thumbup:

Ono je naslo drugim govoriti sta je dobro i sta treba gledati. :-)

Info radi na internetu svaki kanal mozes pronaci da gledas :thumbup: ,a ne samo uzivo kamere sirom Bosne i Hercegovine koje su dostupne svima ,a i koje su u bhT od vremena bihnet
nKrkan

#76279 Re: BHTelecom All About

Post by nKrkan »

Hocu nakačit moju web tv na racun od interneta, hocel stalno dolazit + 2 KM na računu ili je ovo sad neka akcija samo
fusion_ba

#76280 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

-Chesterfield- wrote: 03/02/2021 17:39 Moja web tv na smart tv katastrofa. Ne možeš normalno šaltati kanale. Svaki put kada hoćeš prebaciti na drugi kanal moraš se vratiti u izbornik i odabrati kanal, plus sačekati par sekundi da slika dođe do sebe.
Na momente izgubi sve funkcije, tako da moraš izaći iz aplikacije i ponovo ući, jer ne reaguje ni na jednu tipku na daljinskom, osim zatvaranja aplikacije. U pitanju je Samsung smart tv. Ne znam da li je ovako i na drugim televizorima?
Kod mene na Philips android tv je lutrija hoce li raditi ili nece. Vracanje unazad uglavnom radi ali gledanje uzivo iz svakog treceg puta. Sto neko rece ,nije ni cudo sto se ljudi okrenu pirateriji da sacuvaju zivce kad su ove legalne opcije krs.
dend

#76281 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

fusion_ba wrote: 03/02/2021 18:28
-Chesterfield- wrote: 03/02/2021 17:39 Moja web tv na smart tv katastrofa. Ne možeš normalno šaltati kanale. Svaki put kada hoćeš prebaciti na drugi kanal moraš se vratiti u izbornik i odabrati kanal, plus sačekati par sekundi da slika dođe do sebe.
Kod mene na Philips android tv je lutrija hoce li raditi ili nece. Vracanje unazad uglavnom radi ali gledanje uzivo iz svakog treceg puta. Sto neko rece ,nije ni cudo sto se ljudi okrenu pirateriji da sacuvaju zivce kad su ove legalne opcije krs.
Covjek bi rekao ziva patnja, mozda i jest preko "smart" tv. Kod mene laganica ide preko chromecast. Otvorim aplikaciju mojaWebTV i povezem sa chromecastom pri cemu se sam upali TV, odaberem sta hocu da gledam i tjt. Treba nekih 6 sekundi da dođe normalni kvalitet slike odnosno dok se slika ne izmjeni kroz neke 3 faze kvalitete. Kad zavrsim ,preko google assistant ugasim TV :bih:
fusion_ba

#76282 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Nisam govorio za Chromecast nego za standardnu Android tv aplikaciju, tu treba jos dosta doraditi da bi aplikacija bila funkcionalna. Mozda na drugim platformama (Tizen, WebOS) radi bolje, ne znam jer nisam provjeravao.
Last edited by fusion_ba on 03/02/2021 18:53, edited 1 time in total.
dend

#76283 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

fusion_ba wrote: 03/02/2021 18:51 Nisam govorio za Chromecast nego za Android tv, tu treba jos dosta doraditi da bi aplikacija bila funkcionalna.
Samo dijelim svoje iskustvo sa aplikacijom
zippoo87

#76284 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Ja se iskreno nadam da ce uovoj godini BHT napraviti funkcionalnu i stabilnu verziju aplikacije za moja web tv...jer sve vise ljudi ima smart televizore i hoce da gledaju preko aplikacije.
EON aplikacija neka im bude uzor,jer su ljudi vecinom zadovoljni sa tom aplikacijom i mnogi na tvu ne koriste reciver,nego upravo app,valjda brze im prebacuje ...ja sam imao mogucnost na tvu ali iskrneo nisam nikada ni probao eon app,mrsko mi bilo ulogovati se :D

Ja mislim da ljudi radije koriste app,jer brze prebacuje kanale.Mene recimo na moja tv najvise nervira upravo saltanje kanala,koje je kriminalno sporo...haman pa trebaju 2-3 sekunde da se slika pojavi na ekranu,od trenutka pritiskanja.
Ovo su polja na kojima bht MORA poraditi i postati konkurentan,inace ce opet u stagnaciju

Ja sam citao onaj Kahrimanov intervju od prije 7-10 dana i najavio je neka poboljsanja upravo u ovom segmentu,pa vidjeti cemo sta ce to biti.
Ako su mogli sajt platiti milion ipo KM,mogu onda i za app kesirati toliko,jer ce im se visestruko vratiti

moja web tv i smart tv app su pod moranje do kraja ove godine,nadam se da tamo ima barem neko pametan da moze skontati sta je trziste i sta se mora imati u ponudi u kojoj godini.
Svakako kasne za konkurencijom u BiH barem 3 godine na tom polju
Maharadza

#76285 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

^ Nije samo šaltanje razlog nego i manje kablova jer ti ne treba resiver pa tako ni daljinski također ne treba dodatni, a ponajveći razlog po meni jeste što jedino preko online platforme možeš premotavati apsolutno sve i jedan kanal bez ikakvih problema, dok je recimo na "klasičnoj" d3 digitalnoj moguće samo za određene kanale.
zippoo87

#76286 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Maharadza wrote: 03/02/2021 19:16 ^ Nije samo šaltanje razlog nego i manje kablova jer ti ne treba resiver pa tako ni daljinski također ne treba dodatni, a ponajveći razlog po meni jeste što jedino preko online platforme možeš premotavati apsolutno sve i jedan kanal bez ikakvih problema, dok je recimo na "klasičnoj" d3 digitalnoj moguće samo za određene kanale.
Ja sam premotavao preko eon-a ali preko web stranice...a na TVu sam imao d3 i to nisam nikada ni koristio,niti znam je li uopste bilo moguce premotavati unazad na mom paketu.
Ali ocito je da je ovo opcija koja se mnogo koristi i koja daje odredjeni komoditet,jer kada preskocis nesto,vratis se u 30 sekundi i gledas to.
Ja sam filmove na HBO i ovim filmskim kanalima redovno gledao premotavajuci.

Nadam se da ce naci firmu koja je sposobna da napravi dobru aplikaciju i da ce to biti uradjeno jos u ovoj godini...jer investicija nije velika a dobit ce biti visestruka a i konkurencija bi ovim potezom bila oslabljena
dend

#76287 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Maharadza wrote: 03/02/2021 19:16 ^ Nije samo šaltanje razlog nego i manje kablova jer ti ne treba resiver pa tako ni daljinski također ne treba dodatni, a ponajveći razlog po meni jeste što jedino preko online platforme možeš premotavati apsolutno sve i jedan kanal bez ikakvih problema, dok je recimo na "klasičnoj" d3 digitalnoj moguće samo za određene kanale.
Miješaš operatere, da li uopšte koristiš mojaTv ?
dend

#76288 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

piking wrote: 28/01/2021 09:37
REDDEVILS wrote: 28/01/2021 09:32
escobar__ wrote: 28/01/2021 09:29

:lol: :lol:

Pa de makar probaj naručit pa da barem imaš osnova da kažeš tako nešto.
Tko je ovlašteni zastupnik PlayStationa za BiH🤔
Ako ga nema u Sancta Domenici nema ga ni u eronetu 🙂
Na PS4 koji sam kupio isto kod njih stoji da je uvoznik Mobis electronic d.o.o. Sarajevo a servisni centar Sancta Domenica Orasje.

Vidit cemo, u srijedu idem po konzolu pa javim.
Imal konzole ?
Maharadza

#76289 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

dend wrote: 03/02/2021 19:37
Spominje kolega gore eon app i kako je popularan pa sam se na to nadovezao zašto je to tako i zašto će generalno ove online streaming platforme biti sve popularnije u odnosu na resivere. :P
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#76290 Re: BHTelecom All About

Post by heat »

Raja, kako nisam dobio u navedenoj Akciji HIT ovaj HBO, a na 24.mjeseca potpisao? :?
dend

#76291 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Maharadza wrote: 03/02/2021 19:52
dend wrote: 03/02/2021 19:37
Spominje kolega gore eon app i kako je popularan pa sam se na to nadovezao zašto je to tako i zašto će generalno ove online streaming platforme biti sve popularnije u odnosu na resivere. :P
Sve dok je sav sadržaj koji želiš gledati na jednom mjestu neće ( u BiH ) biti bitno da li je u pitanju app ili STB. Trenutna situacija je takva da su mnogi operatari ( osim bhT ) izgubili pola sportskog sadržaja i sada se pokušava pronaći najbolji način kako popuniti rupu.

Da li će u budućnosti i kod nas se to sve digitalizovati ? Da, ali je veliki problem generalna nepismenost ali i informaticka nepismenost koja je u BiH jedna od najviših u Evropi, što znači da će klasični načini gledanja TV ostati duže
dend

#76292 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

heat wrote: 03/02/2021 19:55 Raja, kako nisam dobio u navedenoj Akciji HIT ovaj HBO, a na 24.mjeseca potpisao? :?
Na aneksu ugovora, koji ti je benefit?
Koji ti je paket ?

HBO Premium ide samo uz BENEFIT 3
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#76293 Re: BHTelecom All About

Post by heat »

dend wrote: 03/02/2021 20:01
heat wrote: 03/02/2021 19:55 Raja, kako nisam dobio u navedenoj Akciji HIT ovaj HBO, a na 24.mjeseca potpisao? :?
Koji ti je paket ?

A haaaaa..
Nemam te benefite sigurno.
Kod mene je MojaTv Net4.
Hvala jos jednom na pomoci :thumbup:
dend

#76294 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

heat wrote: 03/02/2021 20:09
dend wrote: 03/02/2021 20:01
Koji ti je paket ?

A haaaaa..
Nemam te benefite sigurno.
Kod mene je MojaTv Net4.
Hvala jos jednom na pomoci :thumbup:
Ništa

jedini MojaTV paket koji ima između svih ostalih kanala i paket HBO Premium jeste Net3 ili Full3

Net 3 je 70.90KM
300/40Mbps
Osnovni paket + MojaTV HD paket + Pink+ paket + HBO Premium

https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija

i sad naravno uz BENEFIT 3 trenutne "HIT AKCIJE" bh Telecoma dobiva se HBO Premium ako se potpiše na 24mj
dend

#76295 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Da remiziram zadnjih ~7 dana

27.01.2021

Novi TV kanal Historija TV u HD formatu

Historija TV je prvi domaći tv kanal koji se bavi historijom BiH i koji će obrađivati sve teme vezane za historijska događanja u dugoj historiji naše zemlje.
TV kanal je iz Mostara

https://historija.tv

Novi TV kanal SK 4K u HD formatu

Sport Klub je poznat po sportskim sadržajima.
TV kanal je iz Beograda

https://sportklub.rs/

28.01.2021

RTV TK prebačen u HD format

Nakon dužih priprema RTV TK od danas prelazi na sistem proizvodnje i emitovanja signala visoke rezolucije odnosno HD signala. Na ovaj način RTV TK se svrstala u red stanica koje su unaprijedile sistem rada i emitvanja. RTV TK će isporučivati sliku i zvuk vrhunske digitalne kvalitete.
TV kanal je iz Tuzle

https://rtvtk.ba/rtv-tk-od-danas-progra ... ezoluciji/

Nova Ultra akcija

Iskoristi “Puno giga za manje briga” i od 28. januara uživaj u bezbrižnom surfanju, besplatnom korištenju Facebooka, Instagrama i TikToka.

plus

MojaWebTV akcija

Gledaj najbolji sadržaj uživo bilo kada i bilo gdje na svom mobitelu, tabletu ili TV uređaju putem mobilne aplikacije Moja webTV:

Aktiviraj Moja webTV za samo 2 KM i 30 dana uživaj u najboljem TV izboru, uz 10 GB GRATIS za gledanje TV-a!
Ako ti još zatreba, dokupi 100 GB (streamnig opcija) za samo 5 KM!

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... nje-briga/

01.02.2021

MojaTV HD Paket ostaje otključan korisnicima do 1. Aprila 2021

https://www.bhtelecom.ba/usluge-za-priv ... besplatno/

Uz najbolje informativne, zabavne, serijske i filmske kanale, tu je i Arena Sport BiH HD, Arena Sport 2 HD, Arena Sport 3 HD i Arena Sport 4 HD – za potpuni sportski doživljaj pred malim ili velikim ekranima!

02.02.2021

Novi TV Kanal BMC TV u HD formatu

𝗕𝗠𝗖 𝗘𝗧𝗡𝗢 𝗷𝗲 𝘁𝗲𝗺𝗮𝘁𝘀𝗸𝗶 𝗺𝘂𝘇𝗶č𝗸𝗶 𝗸𝗮𝗻𝗮𝗹, 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗷𝗮𝗹𝗶𝘇𝗼𝘃𝗮𝗻 𝘇𝗮 𝗲𝗺𝗶𝘁𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗱𝗼𝗺𝗮ć𝗲 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗲 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗸𝗲. 𝗨 𝗼𝘃𝗼𝗺 𝘀𝗹𝘂č𝗮𝗷𝘂, 𝗽𝗼𝗷𝗮𝗺 𝗱𝗼𝗺𝗮ć𝗮 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗮 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗸𝗮 𝗽𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗮𝘃𝗹𝗷𝗮 𝘁𝗿𝗮𝗱𝗶𝗰𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗻𝘂/𝗶𝘇𝘃𝗼𝗿𝗻𝘂/𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝘂 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗸𝘂 𝗶𝘇𝘃𝗼đ𝗮č𝗮 𝗸𝗼𝗷𝗶 ž𝗶𝘃𝗲, 𝗿𝗮𝗱𝗲 𝗶𝗹𝗶 𝗶𝗺𝗮𝗷𝘂 𝗽𝗼𝗿𝗶𝗷𝗲𝗸𝗹𝗼 𝘀𝗮 𝗽𝗼𝗱𝗿𝘂č𝗷𝗮 𝗕𝗮𝗹𝗸𝗮𝗻𝗮 (𝘂𝗴𝗹𝗮𝘃𝗻𝗼𝗺 𝗯𝗶𝘃š𝗲 𝗝𝘂𝗴𝗼𝘀𝗹𝗮𝘃𝗶𝗷𝗲).
𝗠𝘂𝘇𝗶č𝗸𝗶 ž𝗮𝗻𝗿𝗼𝘃𝗶 𝘇𝗮𝘀𝘁𝘂𝗽𝗹𝗷𝗲𝗻𝗶 𝗻𝗮 𝗼𝘃𝗼𝗺 𝗸𝗮𝗻𝗮𝗹𝘂 𝘀𝘂 𝗽𝗿𝘃𝗲𝗻𝘀𝘁𝘃𝗲𝗻𝗼: 𝗘𝘁𝗻𝗼 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗮 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗸𝗮 𝘀𝘃𝗶𝗵 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗮 𝘀𝗮 𝗼𝘃𝗼𝗴 𝗽𝗼𝗱𝗻𝗲𝗯𝗹𝗷𝗮, 𝗻𝗮𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗻𝗮 𝘁𝗲𝗺𝗲𝗹𝗷𝗶𝗺𝗮 𝗶𝘇𝘃𝗼𝗿𝗻𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗱𝗶𝗰𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗻𝗲 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗸𝗲 (š𝗮𝗿𝗴𝗶𝗷𝗮, 𝗴𝘂𝘀𝗹𝗲, 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗶𝗻𝗮...), 𝘇𝗮𝘁𝗶𝗺
𝘀𝘁𝗮𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗱𝘀𝗸𝗮, 𝘂𝗿𝗯𝗮𝗻𝗮 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗮 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗸𝗮, 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗮 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗮 𝗺𝘂𝘇𝗶𝗸𝗮. 𝗣𝗼𝗿𝗲𝗱 𝗺𝘂𝘇𝗶č𝗸𝗼𝗴 𝘀𝗮𝗱𝗿ž𝗮𝗷𝗮, 𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂 𝘀𝘂 𝘇𝗮𝘀𝘁𝘂𝗽𝗹𝗷𝗲𝗻𝗶 𝗶 𝘀𝗮𝗱𝗿ž𝗮𝗷𝗶 𝗸𝗼𝗷𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃𝗶š𝘂 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝘂 𝘁𝗿𝗮𝗱𝗶𝗰𝗶𝗷𝘂 𝗶 𝗼𝗯𝗶č𝗮𝗷𝗲 (𝘁𝗲𝗳𝗲𝗿𝗶č𝗶), 𝘁𝗲 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗻𝗶 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗼𝘃𝗶 𝗼 𝘁𝗿𝗮𝗱𝗶𝗰𝗶𝗷𝗶 𝗶 𝗼𝗯𝗶č𝗮𝗷𝗶𝗺𝗮 𝗻𝗮š𝗶𝗵 𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗮.

TV Kanal je iz Vogošće

https://bmc-network.com/
shape of despair

#76296 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

sad od rodaka, fiber mu ulazi u ruter, kolka ti je brzina,kaze oko 25, ja test odradim par puta, jedva 10/2. :run: odozgo drugi

Image
REDDEVILS

#76297 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

dend wrote: 03/02/2021 19:45
piking wrote: 28/01/2021 09:37
REDDEVILS wrote: 28/01/2021 09:32

Tko je ovlašteni zastupnik PlayStationa za BiH🤔
Ako ga nema u Sancta Domenici nema ga ni u eronetu 🙂
Na PS4 koji sam kupio isto kod njih stoji da je uvoznik Mobis electronic d.o.o. Sarajevo a servisni centar Sancta Domenica Orasje.

Vidit cemo, u srijedu idem po konzolu pa javim.
Imal konzole ?
Izgleda da nema :)
sencobih

#76298 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

dend wrote: 03/02/2021 18:52
fusion_ba wrote: 03/02/2021 18:51 Nisam govorio za Chromecast nego za Android tv, tu treba jos dosta doraditi da bi aplikacija bila funkcionalna.
Samo dijelim svoje iskustvo sa aplikacijom
Meni na sony android tv 55 incha, aplikacija moja web tv radi bez problema, sve funkcije preko daljinskog rade, slika dobra. Evo sad maksuz gledam i saltam sa as2 igra duljevic i barse na As1.
dend

#76299 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

shape of despair wrote: 03/02/2021 21:07 sad od rodaka, fiber mu ulazi u ruter, kolka ti je brzina,kaze oko 25, ja test odradim par puta, jedva 10/2. :run: odozgo drugi

Image
Ako je optika u pitanju, nema te sile da neće imati brzinu deklarisanu preko kabla. Za wifi je već diskutabilno jer ima more faktora što utiču na kvalitet interneta koji ide bežično. Nemam šta savjetovat za optičke modeme jer nisam nikad imao jedan da "čačkam" po njemu osim što sam imao priliku da se par puta spojim gdje su brzine 500+ Mbps i tako mi je i bilo na mobu ( uz dosta oscilacija tokom mjerenja )
dend

#76300 Re: BHTelecom All About

Post by dend »

Nova lista MojaTV kanala 03.02.2021

https://drive.google.com/file/d/1_5Cyb ... sp=sharing

Prema listi iznad MojaTV ima 364 kanala od čega je 48 LiveCam, 61 Radio kanal i 255 TV kanala

Od 255 TV kanala 70 je u HD formatu

Osnovni paket broji 314 kanala, a u dodatnim paketima je 46 kanala

61 TV kanal ima mogućnost TimeShift 7 dana unazad

MojaTV BH i MojaTV Phone BH imaju ~113 kanala
Locked