Ima ovdje strucnjaka, sad ce ti reci da su krivi peglaci sto voze 10 ispod ogranicenja, sto je ustvari ogranicenje za pocetnika, pa ovaj iznerviran i isfrustriran tako tromom voznjom mora preticat na punoj i tako dovodi u opasnost i sebe i druge ucesnike u saobracaju.helpdesk1 wrote: ↑31/01/2021 07:24 Jučer išli do Mostara, malac nedavno položio pa hajd' da se malo provozamo. Strašno je čega sam se sve nagledao kao putnik, valjda sam više obraćao pažnju na okolinu. Malac je vozio sve po ograničenjima i to nas je u dva navrata spasilo udesa. Nevjerovatno je gdje ljudi pretiču u kakve se situacije uvaljuju. Lik sa BMW 1 kolonu od tri auta (mi smo bili treći) pretiče sve na punoj, znači tri puta na punoj. Da smo vozili brže, taj prvi put kad je nas preticao bi mu bio koban jer je iz suprotnog pravca neki Megan izletio iz krivine luđačkom brzinom. Sreća je pa se ovaj sa BMW uspio uvaliti ispred nas. Treće auto je prestigao u samoj krivini pred izlazak na pravac kod mosta u Ostrošcu. Tako nelogično, budalasto uvaljuje sebe i druge ljudi u opasnost. Da je sačekao 50tak metara mogao je preteći gospodski na isprekidanoj gdje je pregledno.
Fakat ne znam na čemu su pojedinci, da li je neka droga, bezobrazluk ili nešto treće, ali nakon današnje vožnje po M17 nije ni čudo zašto se ovoliko gine.
Sretno sinu i puno sigurnih kilometara. I sama sam pocetnik, znam kako mu je. Koliko se promijeni percepcija saobracaja oko tebe i kako uvidis koliko bezmozgih ljudi ima oko tebe i da vazda oci moraju biti otvorene, cetvere.