Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
komsinica_s_drugog

#5876 Re: Crna hronika BH cesta

Post by komsinica_s_drugog »

helpdesk1 wrote: 31/01/2021 07:24 Jučer išli do Mostara, malac nedavno položio pa hajd' da se malo provozamo. Strašno je čega sam se sve nagledao kao putnik, valjda sam više obraćao pažnju na okolinu. Malac je vozio sve po ograničenjima i to nas je u dva navrata spasilo udesa. Nevjerovatno je gdje ljudi pretiču u kakve se situacije uvaljuju. Lik sa BMW 1 kolonu od tri auta (mi smo bili treći) pretiče sve na punoj, znači tri puta na punoj. Da smo vozili brže, taj prvi put kad je nas preticao bi mu bio koban jer je iz suprotnog pravca neki Megan izletio iz krivine luđačkom brzinom. Sreća je pa se ovaj sa BMW uspio uvaliti ispred nas. Treće auto je prestigao u samoj krivini pred izlazak na pravac kod mosta u Ostrošcu. Tako nelogično, budalasto uvaljuje sebe i druge ljudi u opasnost. Da je sačekao 50tak metara mogao je preteći gospodski na isprekidanoj gdje je pregledno.
Fakat ne znam na čemu su pojedinci, da li je neka droga, bezobrazluk ili nešto treće, ali nakon današnje vožnje po M17 nije ni čudo zašto se ovoliko gine.
Ima ovdje strucnjaka, sad ce ti reci da su krivi peglaci sto voze 10 ispod ogranicenja, sto je ustvari ogranicenje za pocetnika, pa ovaj iznerviran i isfrustriran tako tromom voznjom mora preticat na punoj i tako dovodi u opasnost i sebe i druge ucesnike u saobracaju.
Sretno sinu i puno sigurnih kilometara. I sama sam pocetnik, znam kako mu je. Koliko se promijeni percepcija saobracaja oko tebe i kako uvidis koliko bezmozgih ljudi ima oko tebe i da vazda oci moraju biti otvorene, cetvere.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#5877 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Evolution_IV »

Cinjenicje da su putevi sranjee jedno obicno,autoput je zakon,nisu svabe,englezi,talijani pa i hrvati budale...jedino nasi supci ne napravise i ne spojise vece gradove...
Optimist

#5878 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Optimist »

Naravno da su peglaci krivi. Evo ovaj iznad isao sa sinom prema Mostaru, naredao kolonu iza sebe i lik u BMW-u preticao na punoj zbog njih.

Nauci sina da se skloni i propusti ove (brze) iza sebe kad vidi u retrovizoru da ima vise od 4-5 auta iza. I svijet ce biti ljepsi. Manje ce biti opasnih situacija koju si dozivio.
BadBoy

#5879 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BadBoy »

Optimist wrote: 31/01/2021 09:09 Naravno da su peglaci krivi. Evo ovaj iznad isao sa sinom prema Mostaru, naredao kolonu iza sebe i lik u BMW-u preticao na punoj zbog njih.

Nauci sina da se skloni i propusti ove (brze) iza sebe kad vidi u retrovizoru da ima vise od 4-5 auta iza. I svijet ce biti ljepsi. Manje ce biti opasnih situacija koju si dozivio.
Kakvi idiotsko razmišljanje. Čovjek vozio po ograničenju i nije se dužan nikome sklanjati a kreten u BMW-u je dužan NE PRETICATI na punoj. Totalna zamjena teza.
muha_sa

#5880 Re: Crna hronika BH cesta

Post by muha_sa »

Optimist wrote: 31/01/2021 09:09 Naravno da su peglaci krivi. Evo ovaj iznad isao sa sinom prema Mostaru, naredao kolonu iza sebe i lik u BMW-u preticao na punoj zbog njih.

Ovo ti napiso il ti je neko provalio nick :? :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5881 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

sace pravnici

:meza:
Idemedosumom

#5882 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Idemedosumom »

I ja sam ters za volanom, naročito kada žurim na posao, a ispred mene "zimski" šoferi, koji po suhoj cesti voze 20-25 km/h ispod ograničenja.

Zadržavam pravo da im psujem, ali ipak sačekam isprekidanu kako bih preticao.
helpdesk1

#5883 Re: Crna hronika BH cesta

Post by helpdesk1 »

Ja ne znam da li se zezaš ili si ozbiljan? Prvo dijete je vozilo PO OGRANIČENJIMA, a zatim, da li je tebi Fanđo jasno da sve preko ograničenja predstavlja saobraćajni prekršaj? Gdje piše da je on napravio kolonu i da je bilo +5 vozila?
Ne znam koliko godina imaš i pređenih kilometara, ali ja ih imam i na cesti i u zraku i mogu ti napisati da nije lijepo tako dijeliti neozbiljne savjete nekome koga ne poznaješ. Da li ti je jasno da je vozilo kojim upravljaš (potencijalno) sredstvo kojim možeš nekome oduzeti život? Očigledno nije:
Kad se naučiš poštovati zakone ove države, ma kakvi oni bili, biće nam svima bolje pa i samom tebi. Ja ću svoje dijete uvijek učiti da se drži pravila i da sluša pametnijeg, a takvom ponašanju nemoj ni svoju djecu učiti a kamoli tuđu i druge.
I da, višak adrenalina( kad proradi) potroši na nekom kartingu, skači padobranom, penji se po stijenama, ...., ali sve to radi sam, pa kad najebeš-najebaćeš sam. Nećeš nikoga napraviti invalidom ili ne daj Bože ubiti nekoga. Uzdravlje i sretno Optimisto :kiss:
noviclan

#5884 Re: Crna hronika BH cesta

Post by noviclan »

Ne bih rekao da je sin kriv krivi su ovi iza njega "driveri" ali ako je momak vozio prema ogranicenjima gdje je 60 voziio 60 ovi iza njega ga lagano mogu preteci do 80 i vratiti se u legalnih 70km/h, nonsens je da se sklanja sa magistrale da bi propustio levate koji guslaju i misle da imaju zicer za strumpfove
noviclan

#5885 Re: Crna hronika BH cesta

Post by noviclan »

Idemedosumom wrote: 31/01/2021 10:05 I ja sam ters za volanom, naročito kada žurim na posao, a ispred mene "zimski" šoferi, koji po suhoj cesti voze 20-25 km/h ispod ograničenja.

Zadržavam pravo da im psujem, ali ipak sačekam isprekidanu kako bih preticao.
Ma moze i puna gdje su nasi strucnjaci zamazali a jos ako ti voze debelo ispod ogranicenja i pregledna puna samo sisaj
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5886 Re: Crna hronika BH cesta

Post by _BataZiv_0809 »

I iza mene se cesto uhvati kolona, a vozim po u prosjeku +20 km/h preko ogranicenja.
BadBoy

#5887 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BadBoy »

_BataZiv_0809 wrote: 31/01/2021 10:33 I iza mene se cesto uhvati kolona, a vozim po u prosjeku +20 km/h preko ogranicenja.
Pa zato i imamo 230 stranica crne hronike, jer se ovdje ismijavaju "pravnici".
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5888 Re: Crna hronika BH cesta

Post by _BataZiv_0809 »

Magistralom me u prosjeku duplo vise ljudi prestigne nego sta ja prestignem drugih. A nisam neki guslaČ niti sporaČ
zrakomlat

#5889 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zrakomlat »

_BataZiv_0809 wrote: 31/01/2021 10:33 I iza mene se cesto uhvati kolona, a vozim po u prosjeku +20 km/h preko ogranicenja.
Ja kad vozim Mo - Sa ili Sa-Mo, dionica Drežnica-Most Begića i Begovića, vozim uglavnom po ograničenju ili nešto preko, do tih 20 recimo, nikada ispod. Prestigne me 80% auta, puna, krivina, kolona, razne varijante a najmanje po isprekidanoj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5890 Re: Crna hronika BH cesta

Post by _BataZiv_0809 »

Upravo to. Po ogranicenju i do 20 km/h preko. Haj ima i do toga sto je kazna u tom rasponu podnosljiva, ali najvise sto to nije ogromna razlika u odnosu na propisanu. Voznja je opasna djelatnost i glava je u torbi u svakom trenutku.

Nije neko bez razloga stavio ogranicenje tipa 60 km/h...kad tuda vozim do 80 km/h imam sanse da se izvucem iz opasne situacije.

Kad tuda vozim 140 km/h sve su prilike da ce u medijima oni koji me poznaju izjavljivati: dobar momak bio, ne bi mrava zgazio, pomagao je obespravljenim, jeste on volio brzu voznju, ali vidi sta se sve u drzavi radi.... :D
Snake Eyes

#5891 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Snake Eyes »

Ne ulazeći u spomenutu vožnju, spori vozači su najveća opasnost i noćna mora na putu. Naravno, ima i idiota za koje uvijek voziš sporo, znamo da uvijek ima izuzetaka.
Jedne prilike utrefila se dva auta, u oba auta vozači žene, iza bagera, a bager vozi 20km/h, toliko se sporo kretao da ne možeš to ni nazvati preticanjem, već zaobilaženjem. Ma jok, ono li vozi, li vozi iza njega, na kraju sam morao da preteknem kolonu umjesto jednog vozila...ostavi se volana, plati taksi, idi pješke, uzmi autobus, ha ja.
muha_sa

#5892 Re: Crna hronika BH cesta

Post by muha_sa »

Ovdje se mnogi kurce a cim predju granicu drže se ogranicenja :-) a o punoj liniji da ne pricamo.
helpdesk1

#5893 Re: Crna hronika BH cesta

Post by helpdesk1 »

muha_sa wrote: 31/01/2021 10:57 Ovdje se mnogi kurce a cim predju granicu drže se ogranicenja :-) a o punoj liniji da ne pricamo.
I uredno su vezani :lol:
daljinski324

#5894 Re: Crna hronika BH cesta

Post by daljinski324 »

zrakomlat wrote: 31/01/2021 10:47
Ja kad vozim Mo - Sa ili Sa-Mo, dionica Drežnica-Most Begića i Begovića, vozim uglavnom po ograničenju ili nešto preko, do tih 20 recimo, nikada ispod. Prestigne me 80% auta, puna, krivina, kolona, razne varijante a najmanje po isprekidanoj.
Bas, ja obicno vozim 10-20 preko ogranicenja, nikad nisam tacno na ogranicenju ( u zavisnosti od uslova na cesti naravno, obicno desetak preko), da ne kazem ispod i pretice me vecina auta, i to ako se potrefi dio gdje nema isprekidane nabiju se na metar, da ti pokazu da smetas. A naravno ima ih i koji ne cekaju isprekidanu.

Jednom prilikom idem cestom od Bihaca tamo prema Petrovcu, stvarno ravnica i sve, idem oko 110, iako je put dobar i pusto je i sve, ipak je magistrala, kad proleti lik pored mene k'o raketa, Bog sami zna koliko je isao.
Last edited by daljinski324 on 31/01/2021 11:04, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5895 Re: Crna hronika BH cesta

Post by _BataZiv_0809 »

muha_sa wrote: 31/01/2021 10:57 Ovdje se mnogi kurce a cim predju granicu drže se ogranicenja :-) a o punoj liniji da ne pricamo.
Ima i onih sto podivljaju kad predju nasu granicu :D
muha_sa

#5896 Re: Crna hronika BH cesta

Post by muha_sa »

helpdesk1 wrote: 31/01/2021 11:01
I uredno su vezani :lol:
To pod obavezno :lol:

Nije me jednom trkac preteko pa se nadjemo u koloni pred carinskom "rampom" u Doljanima--predjemo granicu a on prema Metkovicu ko puž :-) :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5897 Re: Crna hronika BH cesta

Post by _BataZiv_0809 »

I na A1 u Hrvackoj sve BH table uredno 130 km/h :P
NediM17

#5898 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Snake Eyes wrote: 31/01/2021 10:56 Ne ulazeći u spomenutu vožnju, spori vozači su najveća opasnost i noćna mora na putu. Naravno, ima i idiota za koje uvijek voziš sporo, znamo da uvijek ima izuzetaka.
Jedne prilike utrefila se dva auta, u oba auta vozači žene, iza bagera, a bager vozi 20km/h, toliko se sporo kretao da ne možeš to ni nazvati preticanjem, već zaobilaženjem. Ma jok, ono li vozi, li vozi iza njega, na kraju sam morao da preteknem kolonu umjesto jednog vozila...ostavi se volana, plati taksi, idi pješke, uzmi autobus, ha ja.
Nije to kolona. :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5899 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Snake Eyes wrote: 31/01/2021 10:56 Ne ulazeći u spomenutu vožnju, spori vozači su najveća opasnost i noćna mora na putu. Naravno, ima i idiota za koje uvijek voziš sporo, znamo da uvijek ima izuzetaka.
Za to se VD gubi... kome se isplati neka pretice bagere i sl. Radne masine, kod mene je kolega tako na sud u Rogaticu da dokazuje da je "obilazio", pa je isao na hlađenje mjesec

Zobs ne predviđa tako nesto, ako se vozilo bilo kakvo krece, radnja se zove preticanje.
Snake Eyes

#5900 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Snake Eyes »

mk ultra wrote: 31/01/2021 11:15
Za to se VD gubi... kome se isplati neka pretice bagere i sl. Radne masine, kod mene je kolega tako na sud u Rogaticu da dokazuje da je "obilazio", pa je isao na hlađenje mjesec

Zobs ne predviđa tako nesto, ako se vozilo bilo kakvo krece, radnja se zove preticanje.
Nisi me shvatio :D , ide bager, iza bagera dva vozila pa tek onda ja, svi vozimo 20km/h. Prvi vozač iza bagera ima jednostavan zadatak, skoro da samo "zaobiđe" bager, onda to isto uradi i drugi vozač pa onda i ja, ali ne :lol: , ono vozi iza bagera i vozi i stvara kolonu. Totalno bez razloga, bilo prilika za preticanje koliko hoćeš.
Post Reply