Onaj koji vjeruje svemu što pročita treba da prestane da čita.
Kutak za ateističko-religijski trenutak
- -Chesterfield-
#4351 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
- Sara03
#4352 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Tako dubokoumno.-Chesterfield- wrote: ↑30/01/2021 13:32Onaj koji vjeruje svemu što pročita treba da prestane da čita.
Jesi li ih podijelio na haram i halal verziju? Sa jednog bariš trebe, na drugom konvertiraš ateiste.
- apsidejzi
#4353 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Kakav je to manual kad ga niko ne zna koristiti? Sta je poenta u slanju manuala koji ce biti nejasan? Ti si bukvalno sada kazao da je bog nesposoban da napise manual koji ce biti dovoljno jasan. Nije do ljudi nego je do boga. Ako ti nemas jasne i nedvosmislene instrukcije, a imas sto ljudi sto cudi onda je vise nego jasno da ces imati nejasan rezultat. Kad pogledas one safove u Meki dok se klanja namaz, vidis da milioni ljudi obavljaju molitvu precizno, organizovano i disciplinovano. Jal se preda selam nastane haos. Ono sto je jasno propisano, jasno i funkcionise. Jal udjemo u sivu zonu nastaje haos. Ako ima boga ocito je nesposoban da napise jasan manual.Lasica85 wrote: ↑30/01/2021 10:28 Bog je stvorio covjek i slao mu manuale kako da zivi na zemlji, i slao instruktore to jeste poslanike koji su tumacili te manuale, a poslije smrti poslanika ljudi su dodavali i oduzimali iz manuala sta su htjeli , a sto je jos gore neki su napisali svoje "manuale" i poturili to pod Boga, kao da je to od Boga a nije....a onda to ljude zbuni.
Eh sad, u ovakvoj situaciji, uvijek se treba vratiti na bazno pitanje: Sta je vjerovatnije?
Sta je vjerovatnije: Da postoji savrseno, svemoguce i sveznajuce bice koje je sastavilo nesavrseni manual pun gresaka proturjecnosti, naucnih neistina spominjuci samo lokalne teme karakteristicne za to podneblje i period, ILI da postoje nesavrsenih, nesvemoguci, sa znanjem ograniceni ljudi koji su napisali jednu takvu knjigu kako bi kontrolisali narodne mase.
Kur'an nije savrsen manual. Sve zavisi sta odlucis ignorisati iz Kur'ana. Uz pravilno ignorisanje ajeta, mozes ciniti sta hoces i donijeti fetvu kakvu hoces. Bukvalno imas puni spektar.
-
kio01
#4354 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
@Lasica85 Bojis li se drugih bogova sa svojim knjigama koliko se bojis Allaha? Ako je odgovor ne, nije ti to mudro 
- Ludzak
#4355 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Nema boga. Bog je izmišljen da bi vladali sa vama. Bas kao i nacionalnost, politika... Uzimaju pare na račun bogova, političkih uvjerenja, nacionalizma, dok vi sastavljate kraj s krajem i međusobno se prepirete.
- aurora313
- Lasica85
#4357 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
broj dva wrote: ↑30/01/2021 12:52Da li je taj manual opisao ikakav dogadjaj van radijusa nekih 400 km od Meke ? Neku zivotinju sa nekog drugog kontinenta ?
Hajde shvatam argument kontra svinjetine, lahko se kvarila an bliskom istoku. Ali ne na sjeveru evrope i ne od kada imamo frizidere. Nikakav argument protiv predbracnog seksa ne mogu prihvatiti. Niti kakav argument za endgame u islamu, kalifat.
evo i da je opisano, to apsolutno nista ne bi doprinijelo nekom dokazu vise za KuranDa li je taj manual opisao ikakav dogadjaj van radijusa nekih 400 km od Meke ? Neku zivotinju sa nekog drugog kontinenta ?
a sta ako problem svinjetine nije samo parazitske prirode, sta ako ima stvari svinjetini sto utjecu na zdravlje covjeka na podmukao nacin pa na duze staze kompromitira zdravlje covjeka da se i ne moze povezati sa svinjetinom?Hajde shvatam argument kontra svinjetine, lahko se kvarila an bliskom istoku. Ali ne na sjeveru evrope i ne od kada imamo frizidere.
koristit cu argument poslanika Muhammeda pa da bolje razumijesNikakav argument protiv predbracnog seksa ne mogu prihvatiti.
Da li bi volio da neko ima spolni odnos sa tvojom kcerkom, recimo tinejdzerka, pa neki tinejdzer koji se napio red bulla i udarilo mu nesto u glavu pa da zadovolji svoju strast pozeli tvoju kcerku , bi li tebi drago bilo da se oni malo poigraju jedno sa drugim u krevetu?
Ako da?
Da li bi volio da cujes price po gradu kako tvoja kcerka imala spolne odnose sa vise ljudi, da se procuju detalji medju prijateljima kako ti kcerka radila to i to sa nekim muskarcima?
ako da, i nije ti problem....onda nemamo sta vise pricati po ovom pitanju.
- Lasica85
#4358 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
meni ovo nikako nije jasno, bas neki fenomen psiholoske prirode....saint_mirad wrote: ↑30/01/2021 12:54Možda ti ne znaš, ali silovanje robinja koje zarobis u ratu itekako ima u islamu. Imaju ajeti i hadisi na tu temu. Robinja nema status slobodne žene, ne može odbiti svog gospodara kad hoće seks. To ti je silovanje bajo moj.Lasica85 wrote: ↑30/01/2021 12:06toga nema u islamu, ko god ti je to rekao slagao te jesaint_mirad wrote: ↑30/01/2021 11:45 Jašta. Silovanje robinja zarobljenih u ratu je peak civilizacijsko dostignuće.![]()
Zar ti mislis da bi ja bio budala tolika i ostali muslimani podrzavati tako nesto.
Sad cu ti postaviti pitanje ako ga uspijes odgovoriti onda si najveci um danasnjice![]()
AKo islam dozovljava silovanje robinja kao sto su te nalagali, onda mi objasni ovo, kako to da u serijatskom zakonu je da onaj ko siluje robinju, robinja dobiva automatski slobodu, silovatelj se kaznjava po islamskom zakonu ili bicevanje ili smrtna kazna, i mora jos i platiti silovanoj za to.
ako je tacno to sto su ti slagali kako to da ima ovaj zakon onda? A jel de , nisu ti rekli za to![]()
Hajde ja bi i razumio to da ja vjerujem u to, pa ti mi kazes tako, ali ne da ja nevjerujem u to nego nevjeruju ni drugi muslimani u to, i sto je najvaznije nigdje to ne pise da je dozovljeno silovanje robinja...znaci niti vjerujemo u to niti igdje pise to...ali ovdje kao da se to na silu islamu guru, tacno jedan fenomen poturanja pod islam svega i svacega.
ali ja mislim da je to cak malo i pozitivno za islam sto tako bez imalo ustrucavanje podvaljuje te pod islam sve i svasta, i onda kad normalan iskren narod cita islam i vidi da to nije tako...uvidi normalan svijet koliko se islam blati bez imalo milosti i to stvara rebelisticku prirodu kod iskreni ljudi i pocnu braniti islam od takvih neutemeljenih napada.
- vaučer
#4359 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Jel ovo 51st otvorio još jedan account?
- Lasica85
#4360 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
apsidejzi wrote: ↑30/01/2021 13:54Kakav je to manual kad ga niko ne zna koristiti? Sta je poenta u slanju manuala koji ce biti nejasan? Ti si bukvalno sada kazao da je bog nesposoban da napise manual koji ce biti dovoljno jasan. Nije do ljudi nego je do boga. Ako ti nemas jasne i nedvosmislene instrukcije, a imas sto ljudi sto cudi onda je vise nego jasno da ces imati nejasan rezultat. Kad pogledas one safove u Meki dok se klanja namaz, vidis da milioni ljudi obavljaju molitvu precizno, organizovano i disciplinovano. Jal se preda selam nastane haos. Ono sto je jasno propisano, jasno i funkcionise. Jal udjemo u sivu zonu nastaje haos. Ako ima boga ocito je nesposoban da napise jasan manual.Lasica85 wrote: ↑30/01/2021 10:28 Bog je stvorio covjek i slao mu manuale kako da zivi na zemlji, i slao instruktore to jeste poslanike koji su tumacili te manuale, a poslije smrti poslanika ljudi su dodavali i oduzimali iz manuala sta su htjeli , a sto je jos gore neki su napisali svoje "manuale" i poturili to pod Boga, kao da je to od Boga a nije....a onda to ljude zbuni.
Eh sad, u ovakvoj situaciji, uvijek se treba vratiti na bazno pitanje: Sta je vjerovatnije?
Sta je vjerovatnije: Da postoji savrseno, svemoguce i sveznajuce bice koje je sastavilo nesavrseni manual pun gresaka proturjecnosti, naucnih neistina spominjuci samo lokalne teme karakteristicne za to podneblje i period, ILI da postoje nesavrsenih, nesvemoguci, sa znanjem ograniceni ljudi koji su napisali jednu takvu knjigu kako bi kontrolisali narodne mase.
Kur'an nije savrsen manual. Sve zavisi sta odlucis ignorisati iz Kur'ana. Uz pravilno ignorisanje ajeta, mozes ciniti sta hoces i donijeti fetvu kakvu hoces. Bukvalno imas puni spektar.
manual je jasan svakom iskrenom covjeku, covjek koji nije iskren prema Bogu takvom je manual ne da nije jasan, nego mozda i odvodi u zabludu.Kakav je to manual kad ga niko ne zna koristiti? Sta je poenta u slanju manuala koji ce biti nejasan?
kratko receno, kakav si ti prema Bogu tako ce se i Kuran prema tebi ponijeti
Kuran je ziva knjiga, ponasa se prema tebi zavisno kakvo ti je srce, isto kao neko ogledalo pa ako se fina osoba ogleda lijepo ce ti biti u ocima to sto vidis, a ako neka osoba nefinog izgleda ili mozda velikog defekta pokazat ce ti ono kako i jeste i mozda ti i nelagodno bude to sto vidis..baca u depresiju.Ti si bukvalno sada kazao da je bog nesposoban da napise manual koji ce biti dovoljno jasan.
Kuran je knjiga koja tebe cita dok je ti citas.
srz Kurana je jasan, i njegove instrukcije su jasne onima koji su iskreni, onima koji su neiskreni, takvima i najjasnije instrukcije nisu jasne jer je nevidljiva blokada od strane Boga na djelu.Ako ti nemas jasne i nedvosmislene instrukcije, a imas sto ljudi sto cudi onda je vise nego jasno da ces imati nejasan rezultat.
prvo nema protivrjecnosti ako si iskren, ako si neiskren naci ces ih.Sta je vjerovatnije: Da postoji savrseno, svemoguce i sveznajuce bice koje je sastavilo nesavrseni manual pun gresaka proturjecnosti, naucnih neistina spominjuci samo lokalne teme karakteristicne za to podneblje i period, ILI da postoje nesavrsenih, nesvemoguci, sa znanjem ograniceni ljudi koji su napisali jednu takvu knjigu kako bi kontrolisali narodne mase.
a onaj ko vjeruje da je je Kuran napisan od ljudi da kontrolise mase onda taj nije procitao Kuran jer da je to cilj bio, prvi Muhammed bi upravo prihvatio to kad su mu nudili da kontrolise cijelu Mekku samo da ostavi Kuran...zar to nije ocit dokaz da nije knjiga napisana od ljudi da bi kontrolisala mase...jer upravo su ponudili Muhammedu da kontrolise cijelu Mekku samo da napusti Kuran i Islam.
Kuran je savrsen da savrsenije nemoze biti....stvar je samo koliko si ti iskren prema Bogu...to je samo pitanje.Kur'an nije savrsen manual. Sve zavisi sta odlucis ignorisati iz Kur'ana. Uz pravilno ignorisanje ajeta, mozes ciniti sta hoces i donijeti fetvu kakvu hoces. Bukvalno imas puni spektar.
AKo ti je srce crno, otvoris ogledalo zvano Kuran i vidjet ces crninu u njemu....jer je Kuran jedan od BOzijih instrumenata da covjeka odvede u zabludu ili na pravi put zavisno kako se posatvis prema njemu.
- Lasica85
- Lasica85
-
kio01
#4363 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
A kako znas da bas tvoj bog postoji? Jesi li ikada procitao neku drugu religijsku knjigu sem Kur'ana( ako si i njega procitao)?
- Lasica85
#4364 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
nema to moj Bog, samo je jedan Bog a razlicite vjere ga drugacije zovu....znaci prizivamo isto Bice razlicitim imenima....nema to moj Bog njihov Bog...
a naravno da sam upoznat sa tudjim vjerovanjima.
-
kio01
#4365 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Dobro onda, kako znas da je bas islamska interpretacija prava, i da li se bojis cinjenice da druge interpretacije tvrde da ces ti ici u pakao jer je tvoja interpretacija(islam) pogresna, upravo kako tvrdis da bih se ja kao ateista trebao bojati tvoje interpretacije boga( Allaha)?
-
broj dva
#4366 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ako je mojoj hipoteticnoj cerki dobro sa njenim djuvegijama onda me boli neka stvar sta carsija prica. Znam da je moja sestra radila to i to sa vise muskaraca (ne odjednom) i boli je i boli me neka stvar ko o tome sta pricaLasica85 wrote: ↑30/01/2021 19:07broj dva wrote: ↑30/01/2021 12:52Da li je taj manual opisao ikakav dogadjaj van radijusa nekih 400 km od Meke ? Neku zivotinju sa nekog drugog kontinenta ?
Hajde shvatam argument kontra svinjetine, lahko se kvarila an bliskom istoku. Ali ne na sjeveru evrope i ne od kada imamo frizidere. Nikakav argument protiv predbracnog seksa ne mogu prihvatiti. Niti kakav argument za endgame u islamu, kalifat.evo i da je opisano, to apsolutno nista ne bi doprinijelo nekom dokazu vise za KuranDa li je taj manual opisao ikakav dogadjaj van radijusa nekih 400 km od Meke ? Neku zivotinju sa nekog drugog kontinenta ?
a sta ako problem svinjetine nije samo parazitske prirode, sta ako ima stvari svinjetini sto utjecu na zdravlje covjeka na podmukao nacin pa na duze staze kompromitira zdravlje covjeka da se i ne moze povezati sa svinjetinom?Hajde shvatam argument kontra svinjetine, lahko se kvarila an bliskom istoku. Ali ne na sjeveru evrope i ne od kada imamo frizidere.
koristit cu argument poslanika Muhammeda pa da bolje razumijesNikakav argument protiv predbracnog seksa ne mogu prihvatiti.
Da li bi volio da neko ima spolni odnos sa tvojom kcerkom, recimo tinejdzerka, pa neki tinejdzer koji se napio red bulla i udarilo mu nesto u glavu pa da zadovolji svoju strast pozeli tvoju kcerku , bi li tebi drago bilo da se oni malo poigraju jedno sa drugim u krevetu?
Ako da?
Da li bi volio da cujes price po gradu kako tvoja kcerka imala spolne odnose sa vise ljudi, da se procuju detalji medju prijateljima kako ti kcerka radila to i to sa nekim muskarcima?
ako da, i nije ti problem....onda nemamo sta vise pricati po ovom pitanju.
- vaučer
#4367 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Gluposti i tričarije.
Tvoj bog je za Thora jedan najobičniji šonjo i amater. Pokušati izjednačiti Thora s tim niželigašima je uvredljivo. Thor je vladao zemljom i nebom dok tvoj bog nije bio ni na horizontu. Dakle nemoj mi ‘sve je jedan bog i to moj’ - nego stani u red.
- Lasica85
#4368 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
a jesi li ti iskreno ikad ono za svoju dusu procitao sta ta islamska interpretacija kaze i zagovara ?kio01 wrote: ↑30/01/2021 20:12Dobro onda, kako znas da je bas islamska interpretacija prava, i da li se bojis cinjenice da druge interpretacije tvrde da ces ti ici u pakao jer je tvoja interpretacija(islam) pogresna, upravo kako tvrdis da bih se ja kao ateista trebao bojati tvoje interpretacije boga( Allaha)?
znam da je prava jer sam je temeljito prostudirao sto se kaze....Bog nudi svoje znakove onima koji mu hrle, jer onaj ko ide Bogu hodajuci BOg njemu ide u susret trceci da ga uzme u zagrljaj svoje milosti, jer Bog je po svojoj prirodi Milostivan, trazi covjeku razloga da ga ne kazni i uvede u Raj na sudnjem danu.
Dovoljno je da se okrenes prema BOgu sa lijepim misljenjem o njemu , da bi On na osnovu toga covjeka uveo u Raj, jer ce biti situacija kada se presudi covjeku da ide u Pakao, a kada ga budu andjeli vodili da ga bace u Pakao, covjek ce se okretati prema Bogu , i reci ce im Bog zasto se okreces, a ovaj ce mu reci, "Nisam ja imao misljenje o tebi ovakvo da ces me kazniti, imao sam ljepse misljenje o tebi dok sam bio na zemlji".
Momentalno ce biti, "Oprosteno ti je , vodite ga u Raj"....eh takvog Boga je vjerujem.
Ti ako si mudra osoba, treba da shvatis ovu stvar ,a to je da ti si na licnom dobitku sa vjerovanjem u postojanje Boga, znaci tebi ce to koristiti, dok nevjerovanje ce biti na tvoju stetu....upravo kako tvrdis da bih se ja kao ateista trebao bojati tvoje interpretacije boga( Allaha)?
- Mate_Miso_Kovac
#4369 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
De majke vam uzmite taj pustinjski manuskript i po njemu napravite svoj racunar, indukcioni generator i internet. Nije fer da se koristite ovim bezbožničkim. Mozda ćete, ako se zabavite time, manje razmisljat i maštat o tome ko vam sve tambura kćer 
- Lasica85
#4370 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
de nam pokazi Thorovu knjigu koju je on poslao covjecanstvu, i de nam reci koji su to njegovi poslanici koji su poslati od Thora da nam ukazu na Thora i daju dokaze za njegovo postojanje?vaučer wrote: ↑30/01/2021 20:27Gluposti i tričarije.
Tvoj bog je za Thora jedan najobičniji šonjo i amater. Pokušati izjednačiti Thora s tim niželigašima je uvredljivo. Thor je vladao zemljom i nebom dok tvoj bog nije bio ni na horizontu. Dakle nemoj mi ‘sve je jedan bog i to moj’ - nego stani u red.
- vaučer
#4371 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Kakvi računari i bakrači.
Prvo trebaju poraziti Thora.
Umišljena jogunasta mladost, ni pišljivih 1500 godina još nisu skupili a to bi pridike držalo.
Prvo trebaju poraziti Thora.
Umišljena jogunasta mladost, ni pišljivih 1500 godina još nisu skupili a to bi pridike držalo.
-
kio01
#4372 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Nista onda mogul ja u Zeusa, ili jos bolje, Sotonu? Da budem na dusevnom dobitku?
Last edited by kio01 on 30/01/2021 20:39, edited 1 time in total.
-
kio01
- vaučer
#4374 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Thorova knjiga je nebo i zemlja. Thorovi poslanici su munje i gromovi. Svaki put kad čuješ grmljavinu to ti se Thor smije jer si naivan i beznačajan. Thor je stvorio tvoje knjige i sve što si ikad vidio. Thor je stariji od tvog boga i dok ne pobjedite Thora niste nitko i ništa.Lasica85 wrote: ↑30/01/2021 20:34de nam pokazi Thorovu knjigu koju je on poslao covjecanstvu, i de nam reci koji su to njegovi poslanici koji su poslati od Thora da nam ukazu na Thora i daju dokaze za njegovo postojanje?vaučer wrote: ↑30/01/2021 20:27Gluposti i tričarije.
Sad ti pročitaj u svojoj knjizi tko vam je dao pravo da uzmete što je Thorovo.
- Lasica85
#4375 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
pustinjski mauskript nije da bi se pravila tehnoogija, nego je manuskript kako bi ti dosao do vjecnog zivota i izbjegao kaznu poslije smrti.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑30/01/2021 20:31 De majke vam uzmite taj pustinjski manuskript i po njemu napravite svoj racunar, indukcioni generator i internet. Nije fer da se koristite ovim bezbožničkim. Mozda ćete, ako se zabavite time, manje razmisljat i maštat o tome ko vam sve tambura kćer![]()