Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
ljiljanm

#86476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

BHCluster wrote: 28/01/2021 12:20
ljiljanm wrote: 28/01/2021 12:14
BHCluster wrote: 28/01/2021 12:09

Mrznja radi cega?
Radi mitova, radi krvave prošlosti, radi 100qraca koje je glupi narod posisao. Mržnja jer su "oni nas htjeli ponovo da unište, da razbiju Jugoslaviju, da nas poturce". Svjesno stvarana psihoza. Strah. Kontrola svih medija, koliko hoćeš da ti nabrajam?
Kako narod spominjes sad ako nema genocidnih naroda, ti si svijesno napisao ovdje da je postojala namjera da se jedan narod unisti zapocet propagandom protiv istog?
Pa je l ima genocidnih naroda?
Nije valjda narod sprovodio propagandu nad samim sobom? Pusti šuplje.
ljiljanm

#86477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

vatrogasac wrote: 28/01/2021 12:29 Jel' neko čuo za Memorandum SANU objavljen preko novina "Večernje novosti" u dva nastavka 24. i 25. septembra 1986.?

Nisu tražili razliku između Mehmeda koji ide u džamiju svaki dan i Mehmeda koji psuje Boga i mezio je nekada s njima čvarke. Imali su pogrešno ime i bili su osunećeni kako su provjeravani svi oni Mehmedi koji su tvrdili da su Zorani. Dovoljno da završe u tercijalnoj grobnici.
Čuo sam da ima taj memorandum, ne znam sta piše u njemu niti mislim da je znalo 99.9% Srba prije rata. Ne umanjujem time značaj toga što je unutra napisano, u smislu nekog ideološkog pravca itd..
uglavnomja

#86478 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by uglavnomja »

vatrogasac wrote: 28/01/2021 12:29 Jel' neko čuo za Memorandum SANU objavljen preko novina "Večernje novosti" u dva nastavka 24. i 25. septembra 1986.?

Nisu tražili razliku između Mehmeda koji ide u džamiju svaki dan i Mehmeda koji psuje Boga i mezio je nekada s njima čvarke. Imali su pogrešno ime i bili su osunećeni kako su provjeravani svi oni Mehmedi koji su tvrdili da su Zorani. Dovoljno da završe u tercijalnoj grobnici.

sabahudini
JThomas

#86479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

ono što se sa punim opravdanjem može nazvati genocidnim jeste politika koja u srba u kontinuitetu uzima glavninu glasova na izborima. na koji se to postotak ljudi, glava može projicirati, koliko je aktivnih, a koliko pasivnih simpatizera - to je već zahtjevnija sociologija i statistika. ni tamo ne izađe više od pola. ali neka drukčija politika teško prelazi i izborni prag a kamoli šta više. pojedinca treba suditi samo kao pojedinca, ali što se tiče kolektivne politike države srbije, entiteta rs u bosni i hercegovini, onih koji bi voljeli biti država i entitet u crnoj gori...ovo je ovako.
splinter

#86480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by splinter »

banjaluka078 wrote: 28/01/2021 11:37
LBVIEW wrote: 28/01/2021 10:58

Dje onaj Capljina iz Klepaca da ovo vidi? :pisnuo: :pisnuo:
Banovići, malo odmara. Zakuhao na pf o koroni.
Prejaka reakcija na mRna cjepivo
ljiljanm

#86481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

JThomas wrote: 28/01/2021 12:35 ono što se sa punim opravdanjem može nazvati genocidnim jeste politika koja u srba u kontinuitetu uzima glavninu glasova na izborima. na koji se to postotak ljudi, glava može projicirati, koliko je aktivnih, a koliko pasivnih simpatizera - to je već zahtjevnija sociologija i statistika. ni tamo ne izađe više od pola. ali neka drukčija politika teško prelazi i izborni prag a kamoli šta više. pojedinca treba suditi samo kao pojedinca, ali što se tiče kolektivne politike države srbije, entiteta rs u bosni i hercegovini, onih koji bi voljeli biti država i entitet u crnoj gori...ovo je ovako.
I ovo je sve tačno.
Nijemci su glasali za Hitlera, i mnogi od njih činili stravično zlocine u kontinuitetu gotovo 7g, ali da neko naziva njemački narod genocidni to je van svake pameti. Nije Hitler došao onako na vlast. Godinama je sijao mržnju prema jevrejima. Znaci znao je taj glasac prosečni šta on nudi, pa je opet glasao za njega. I glasao bi tako narednih 100g da je Hitler pobijedio.
JThomas

#86482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

:mrgreen: ali su se od hitlera i odmakli. i to vrlo radikalno. kad će srbi, to čekamo, vidjećemo. prije da ćemo umrijeti čekajući nego da nećemo, ali eto.
bunk

#86483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bunk »

ljiljanm wrote: 28/01/2021 12:11
Point. wrote: 28/01/2021 11:56
ljiljanm wrote: 28/01/2021 11:38

Pa ne znam. Ja niti bilo ko od mojih nismo ni znali da smo Srbi do 91. Nije to ni bilo bitno. Od nekog druga iz razreda, muslimana, sam saznao da sam vlah, u 12.g 91ve. Pa sam onda pitao roditelje šta je to. Doduše mi smo zivjeli u gradu i otac je bio ateista. Kako je bilo medju seoskim stanovništvom ne znam. Znam samo da sam se plašio 92e za sebe. Kao dijete u većinski bošnjačkoj sredini. Uvukao se taj strah u mene. A ne mrzim nikoga, i moje komšije bošnjake I hrvate smatram sebi bližim po svemu bližim od nekog nishlije. A sad sto je narod zaglupljen i izmanipulisan sa sve tri strane, to je drugi par čarapa.
I meni je bilo tako. 91 mi dođe Srbin iz razreda i kaže ti si Turčin. Gledam na kartu kako mogu biti Turčin, Turska daleko, kaže tata moj kaže tako. Odem kući rekoh starom tako i tako, kaže pusti sine. Sa tim istim Srbinom godinu ranije plakao kad su Jugoslaviju izbacili gauchosi sa Mundijala.

Čudni su putevi ovozemaljski.
Tito je očigledno propustio da poslije 45te odradi posao kako treba. Gledam kao su se već poslije 1950 ratni kvislinzi sa svih strana sasvim lijepo zaposljavali po državim ustanovama i djecu školovali u onom sistemu, bili poslije primani u partiji itd. To je trebalo srediti odmah 45te. Očigledno su tu svoju ideologiju duboko krili u sebi. Od 1980tih je govor mržnje koji bi te nekada odveo u zatvor bio normalan. Isplivala ološ najgore vrste.
To i ja kazem.
Tito je 1945 trebao istrijebiti cetnicizam svim sredstvima.
Iskorijenit ga .
Izbrisat iz postojanja.
Zasto nije i zasto je lojavce primio u partizane i penzije im dao ostaje misterija.
45 godina kasnije ....
BHCluster

#86484 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

ljiljanm wrote: 28/01/2021 12:31
BHCluster wrote: 28/01/2021 12:20
ljiljanm wrote: 28/01/2021 12:14

Radi mitova, radi krvave prošlosti, radi 100qraca koje je glupi narod posisao. Mržnja jer su "oni nas htjeli ponovo da unište, da razbiju Jugoslaviju, da nas poturce". Svjesno stvarana psihoza. Strah. Kontrola svih medija, koliko hoćeš da ti nabrajam?
Kako narod spominjes sad ako nema genocidnih naroda, ti si svijesno napisao ovdje da je postojala namjera da se jedan narod unisti zapocet propagandom protiv istog?
Pa je l ima genocidnih naroda?
Nije valjda narod sprovodio propagandu nad samim sobom? Pusti šuplje.
Pa ti si po tom pitanju kontradiktoran.
ljiljanm

#86485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

JThomas wrote: 28/01/2021 12:43 :mrgreen: ali su se od hitlera i odmakli. i to vrlo radikalno. kad će srbi, to čekamo, vidjećemo. prije da ćemo umrijeti čekajući nego da nećemo, ali eto.
Jesu, kad su izgubili u ratu. I kad nije više bilo naci propagande. Mnogo ljudi se identifikuje sa zvaničnom politikom. Sedamdesetih godina je većina Amerikanaca podržavala rat u Vijetnamu. Ameri su pobili stotine hiljada civila kasetnim i svim ostalim mogućim i nemogućim bombama. Ono malo što je protestvovalo protiv rata je bila jadna manjina. Većina pozdravlja bacanje at. bobmi na Japan. Pobili stotine hiljada civila, žena , djece. Ali to je ok. Jer je ista politika na vlasti. Nisu izgubili u ratu. Bitno je da si pobjednik pa možeš da seresh I prosipas svoju propagandu. Opravdavas svoje zločine. Kome normalnom može pasti na pamet da pobije u Hirosimi desetine hiljada djece?
JThomas

#86486 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

:mrgreen: eto, brzo dođosmo do vidi šta drugi rade...
ljiljanm

#86487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

bunk wrote: 28/01/2021 12:53
ljiljanm wrote: 28/01/2021 12:11
Point. wrote: 28/01/2021 11:56
I meni je bilo tako. 91 mi dođe Srbin iz razreda i kaže ti si Turčin. Gledam na kartu kako mogu biti Turčin, Turska daleko, kaže tata moj kaže tako. Odem kući rekoh starom tako i tako, kaže pusti sine. Sa tim istim Srbinom godinu ranije plakao kad su Jugoslaviju izbacili gauchosi sa Mundijala.

Čudni su putevi ovozemaljski.
Tito je očigledno propustio da poslije 45te odradi posao kako treba. Gledam kao su se već poslije 1950 ratni kvislinzi sa svih strana sasvim lijepo zaposljavali po državim ustanovama i djecu školovali u onom sistemu, bili poslije primani u partiji itd. To je trebalo srediti odmah 45te. Očigledno su tu svoju ideologiju duboko krili u sebi. Od 1980tih je govor mržnje koji bi te nekada odveo u zatvor bio normalan. Isplivala ološ najgore vrste.
To i ja kazem.
Tito je 1945 trebao istrijebiti cetnicizam svim sredstvima.
Iskorijenit ga .
Izbrisat iz postojanja.
Zasto nije i zasto je lojavce primio u partizane i penzije im dao ostaje misterija.
45 godina kasnije ....
Nisu samo četnici imali tu privilegiju. Isto je bilo sa svim kvislinzima. Pozvani su svi koji nisu uprljali ruke da pređu. Nisam siguran koliko je to bilo pametno, vjerovatno su mislili da će time biti manje pokolja i lakše. Ali definitivno su mnogo bolje prošli nego što je trebalo.
JThomas

#86488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

90% članova zabranjene kpj na dan 6.4.1941. nije živo dočekalo kraj 1945. da "pravi partizani" pobiju četnike i ustaše na kraju rata...pa to je tehnički nemoguće. moralo bi 10-20 hiljada njih pobiti cijele regije... :mrgreen:
ljiljanm

#86489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

JThomas wrote: 28/01/2021 13:01 :mrgreen: eto, brzo dođosmo do vidi šta drugi rade...
Ne drug, ne dođosmo do toga. Govorim ti da su to stvari koje se dešavaju u ratovima. Da mnogo ljudi slijepo vjeruje vlasti i opravdava gotovo sve što vlast načini. Da se i identifikuje sa svim potezima vlasti. Imao si kralja prije i sve što kralj uradi bilo je gotovo božansko. Mnogo pojedinaca je ostalo na tom nivou.
archi_a

#86490 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Godinama nakon WWII su zemlje pobjednice u Berlinu i u kompletnoj Njemačkoj uređivali živoz nijemcima. Formirane su brigade nijemaca, "radne obaveze" koji su bili natjerani da čiste ulice i ruševine. Bili su natjerani da sami otkopavaju masovne grobnice. Organizovano, u grupama, natjerani da odlaze u koncetracione logore i raščišćavaju vlastitim rukama odjeću, kosu, tijela i smeće koje je ostalo iza nacističkih zločina. Natjerani su da ne skreću pogled i žmire i ostanu u neznanju. Istinom su ih u čelo udarali. Nastavljena je istraga i progon svih onih koji su bili bliski ili radili za naciste. Morali su dokazivati šta su bili i šta su radili u ratu. Bili su izloženi osudama.
Nisu nijemci sami napravili otklon od hitlera i nacizma. Natjerani su činjenicama, presudama, istinom i sankcijama.
Veigar

#86491 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Veigar »

ljiljanm wrote: 28/01/2021 12:55
JThomas wrote: 28/01/2021 12:43 :mrgreen: ali su se od hitlera i odmakli. i to vrlo radikalno. kad će srbi, to čekamo, vidjećemo. prije da ćemo umrijeti čekajući nego da nećemo, ali eto.
Opravdavas svoje zločine. Kome normalnom može pasti na pamet da pobije u Hirosimi desetine hiljada djece?
Ti očigledno ne znaš kakve su strahote japanci radili po okupiranim teritorijama, nisi vjerovatno nikad čuo za silovanje nankinga, nisi upoznat sa činjenicom da bi ameri izgubili i do milion vojnika da su konvencionalno krenuli na japan i ja da sam bio na trumanovom mjestu bi bacio bombu na taj uber fašistički, bili su gori od nacista, režim u japanu s razlikom da bih ja bacio prvo jedno 10 bombi minimalno pa onda ih tek pitao da se predaju. japanci su i danas dan poznati po svim vrstama fobija naspram drugih i drugačijih, pola države im opravdava silovanje nankinga, nisu ih dovoljno bombardovali definitivno.
splinter

#86492 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by splinter »

88Sioux

#86493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 88Sioux »

banjaluka078 wrote: 28/01/2021 11:44
ljiljanm wrote: 28/01/2021 11:17
Mene su neki pojedinci iz tvog naroda puno puta tako zvali. A priča o genocidnosti srpskognaroda je, ispravite me ako griješim, gotovo mainstream medju bosnjacima, bar ovim glasnim po portalima i forumima.
A ovo stoji, moram priznati, nažalost. Moja familija po SA tako govori i rezonuje. 'naaaaaki Vlah i 'naaaaka Vlahinja, ponekad četnici. I svi su im koljači. Počesto se zakačimo oko toga.

Tatina mama je uvijek govorila da pazim "da se ne zagledam u kakvog Vlaha", godine prije rata. Kod maminih u maloj sredini isto, ako ne i gore. Sad imaju i odvojene kafane, da se ne miješaju.
JThomas

#86494 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

archi_a wrote: 28/01/2021 13:06
Nisu nijemci sami napravili otklon od hitlera i nacizma. Natjerani su činjenicama, presudama, istinom i sankcijama.
a neko neće ni tako...
LBVIEW

#86495 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

ljiljanm wrote: 28/01/2021 11:17
LBVIEW wrote: 28/01/2021 11:13
ljiljanm wrote: 28/01/2021 10:56
Jadan narod koji je glave izgubio. A koliko znam nije bilo Turaka. Isto i misebe ne volimo zvati četnicima, Vlasima itd..
A ko vas tako zove, i sveti vam se pozivajuci se na to?
Sto se genocida tice, isti su pocinili legalni organi vlasti RS-a - vojska i policija, ko spominje genocidnost naroda? :-)
Mene su neki pojedinci iz tvog naroda puno puta tako zvali. A priča o genocidnosti srpskognaroda je, ispravite me ako griješim, gotovo mainstream medju bosnjacima, bar ovim glasnim po portalima i forumima.
Ne, nego je politicki mainstream kod Srba, negacija i relativizacija genocida, s toga i zustrije rekcije od strane Bosnjaka.
O moralnoj odgovornosti bi se dalo pricati, gdje su stanovnici srpskih npr. sela masovno ucestvovali u uklanjanju tragova zlocina, zive pored masovnih grobnica, sute o istim. :oops:
Dakle, vojska i policija RS-a su odgovore za genocid, ili?
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#86496 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hilmija frlj »

ljiljanm wrote: 28/01/2021 10:39
visuljak wrote: 28/01/2021 10:28 'aj ne rise
zna se ko je pocinio genocid
sve dok ima i jedan posten srbin necu ga strpati u isti kos sa djikanima i olosem.

p.s. a ti komotno mozes biti @tamjanm
Nema naroda koji je počinio genocid. Postoje vlasti koje su organizovale genocide, koje su počinili određeni pojedinci iz tog naroda. Ja nisam počinio nikakakav genocid. I još jedna stvar, nema naroda kod kojega se nekada nije desila takva stvar. Padoše mi neke handzar divizije na pamet. Pa opet ne bih tebe niti bošnjake ikada nazvao genocidnim...
Kad jedan narod više od 150 godina (što u ratu, što u miru) proganja, ubija, kolje, siluje i vrši genocid nad drugim narodom, onda ova tvoja teza slabo drži vodu.
ljiljanm

#86497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ljiljanm »

Veigar wrote: 28/01/2021 13:07
ljiljanm wrote: 28/01/2021 12:55
Opravdavas svoje zločine. Kome normalnom može pasti na pamet da pobije u Hirosimi desetine hiljada djece?
Ti očigledno ne znaš kakve su strahote japanci radili po okupiranim teritorijama, nisi vjerovatno nikad čuo za silovanje nankinga, nisi upoznat sa činjenicom da bi ameri izgubili i do milion vojnika da su konvencionalno krenuli na japan i ja da sam bio na trumanovom mjestu bi bacio bombu na taj uber fašistički, bili su gori od nacista, režim u japanu s razlikom da bih ja bacio prvo jedno 10 bombi minimalno pa onda ih tek pitao da se predaju. japanci su i danas dan poznati po svim vrstama fobija naspram drugih i drugačijih, pola države im opravdava silovanje nankinga, nisu ih dovoljno bombardovali definitivno.
Izvini, zaboravio sam da je u tom slučaju korektno pobiti desetine hiljada djece u trenutku
uglavnomja

#86498 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by uglavnomja »

ovo za hitlera potvrdjuje teoriju
ista ratna politika oduvijek, prodaj narodu razlog da pljacka i ubija, a ovi na vrhu dobiju sve
i oduvijek prvi polete cistokrvni kokuzi bez pameti i obrazovanja, nafilovani idejom da je to njihovo na osnovu dnk, rodnog ista, imena, vjere ...
JThomas

#86499 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JThomas »

japan se recimo nije "verbalno", na nivou zakona, udžbenika, memorijala, govora distancirao od zločina na način na koji je njemačka. oni s kinom i danas imaju raspravu za nanking sablasno sličnu onoj je li genocid ili "samo" veliki zločin. ali faktički jeste i danas nije zemlja od koje ikoga boli glava, što je po meni neuporedivo važnije od svake priče. a srpska politika opet misli i radi sve isto, samo nema jna i političke klime da se pređe na djela.
LBVIEW

#86500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW »

uglavnomja wrote: 28/01/2021 11:43
Point. wrote: 28/01/2021 11:26 Rekao bih mržnja podsticana decenijama. Ne može se on u ratu sjetiti da se sveti dahijama, Turcima.

svi ratovi se vode zbog iteresa malog broja mocnika.

a razlozi su razni, ono na sta najvise pada narod - moze biti vjera, istorija, osveta, lijepe helene ... u biti se svodi na otimacinu, kradju, pljacku, ubistva

konkretno na balkanu vjerske institucije su najkrivlje za rat i mrznju. nakon decenija zivotarenja u zapecku, gdje im i jeste mjesto, vidjele su mogunost da zavladaju i da se oboogate.
jedinia razlika na kojoj se mogla stvoriti mrznja je vjera. jer smo manje vise isti, isti jezik, kultura, dobar dio istorije, povezani, isprepleteni ... nacionalnost unutar juge je bila apsolutno nebitan podatak
e, tu su hodze i popovi dosli na svoje, prislepali se ovim izabranim i ispirali mozak ovcama
stvorili iluziju da je vjera=nacija
zna se sta ispliva u pogana vremena
i to su jako uspjeno uradili, evo ih i dalje na vrhu svega, na budzetima, sa vjerom u javnim skolama, pitaju se za sve, i naravno jos sire mrznju i koce svaki pomak prema 21. vijeku.
Drugim rijecima, "ko nas, bre, zavadi"?
Nista, SANU, Memorandum, RAM, krsenje Ustava od strane Srbije, JNA na strani iste, na jednj, te "Bespuca povijesne zbiljnosti",
"zemljica Bosna", te zaokruzivanje "pereca" i hrvatsk banovina, na drugoj strani?
Locked