Hoćeš da drogiraš forumašicu da bi je iskoristio?!_BataZiv_0809 wrote: ↑24/01/2021 23:03 @sherbett zajebi feminizam i dodji kod mene u man cave da ti dam red pill![]()
Nemoj, dođi kod mene, ja neću nikakvu pilulu dati tebi, sebi ću dati blue pill
Hoćeš da drogiraš forumašicu da bi je iskoristio?!_BataZiv_0809 wrote: ↑24/01/2021 23:03 @sherbett zajebi feminizam i dodji kod mene u man cave da ti dam red pill![]()
U Južnoj Koreji ima ozbiljan pokret boraca za muška prava, onih koji vjeruju da su ugroženiji od žena i to zbog žena, zbog feminizma.
imam podvojena osjecanja u vezi ovog posta. na prvu, svaka cast za trud, jos jedino ostaje da se sugovorniku nacrta ako mu ove rijeci nisu jasne. s druge strane, besmisleno je ulaziti u polemiku s nekim ko ne zeli polemiku i potura kvazi-argumente o kojima se, kao, treba raspravljati.belfy wrote: ↑23/01/2021 17:33ti kao da bolje odgovaras drugima nego meni. kao da meni odgovaras emocionalno, a ne racionalno.Hakiz wrote: ↑23/01/2021 15:28Da se poslužim sličnom metodologijom, tvoj stav je dakle da svi trebaju pomoći zlostavljanim ženama osim feministkinja, za njin je dovoljno da samo govore da treba pomoći? Znam da muž tuče ženu, ali zašto bih ja, feministkinja, rizikovala da i mene prebije, neću direktno reagovati ali ja apelujem, vrištim do neba da joj neko drugi, društvo, pomogne. Ja ću se boriti pametovanjem preko workshopova, televizije, fejsbuka i okruglih stolova, neka drugi rizikuje batine ako direktno reaguje ili u najblažem razvlačenje po sudovima u svojstvu svjedoka ako prijavi.
ja govorim upravo suprotno tom sto ti pises. ako se neko zalaze za neka prava to ga ne obavezuje da glumi policiju. dakle, ako se neka feministica protivi porodicnom nasilju onda ona ne treba, niti moze, biti supermen koji ce spreciti svako porodicno nasilje na svijetu. to je isto kada bi bilo koga ko proziva crkvu za pedofiliju optuzili da nije sprecio istu. ili nekoga ko je protiv smrtne kazne pitati koliko ih je sprijecio... zato pomenuh prije kratki spoj...
cak mi nije jasno ni sto se javljas kao advokat Sampionu, posto sam te smatrao bistrijim od njega, ali ovako i jeste lakse da odgovorim obojici zajedno.
elem, jako glupo bi bilo prozvati parlamentarca koji predlozi zakon o zabrani negiranja genocida pitanjem: "a kome si ti to do sada zabranio negiranje genocida?", ili zagovornika LGBT prava: "a kojeg si ti to do sada clana LGBT populacije zastitio?"
dakle sasvim je, u najmanju ruku, suludo pitati zagovaraca bilo cega sto nije sprecio nesto za sto nije ni znao, niti mogao spreciti. jos je gluplje konstatovati da ako nisi u stanju spreciti pojedini slucaj za koji nisi ni znao da ne treba da se boris za to da se takve stvari ne desavaju.
evo i najjednostavnije poravnanje situacije. ni Sampion, a ni ti niste sprecili da se cekicanje desi, ali cete upitati ovdje feministkinje zasto to nisu ucinile. pa iz istih razloga sto niste ni vi. najjednostavnije receno - glup argument, tj. onaj koji samo konzervi moze izgledati kao argument. ali da sam samo to napisao bilo bi nedovoljno.
da zakljucim i ponovim jos jednom - zalaganje za nesto te ne cini Supermenom koji to, za sta se zalaze, sprovede sam na svakom dijelu planete. da tako moze, onda se niko ne bi trudio na ovaj drugi nacin hebemu.
Dokazali ste mi da ste u pravu.wewa wrote: ↑25/01/2021 09:21imam podvojena osjecanja u vezi ovog posta. na prvu, svaka cast za trud, jos jedino ostaje da se sugovorniku nacrta ako mu ove rijeci nisu jasne. s druge strane, besmisleno je ulaziti u polemiku s nekim ko ne zeli polemiku i potura kvazi-argumente o kojima se, kao, treba raspravljati.belfy wrote: ↑23/01/2021 17:33ti kao da bolje odgovaras drugima nego meni. kao da meni odgovaras emocionalno, a ne racionalno.Hakiz wrote: ↑23/01/2021 15:28
Da se poslužim sličnom metodologijom, tvoj stav je dakle da svi trebaju pomoći zlostavljanim ženama osim feministkinja, za njin je dovoljno da samo govore da treba pomoći? Znam da muž tuče ženu, ali zašto bih ja, feministkinja, rizikovala da i mene prebije, neću direktno reagovati ali ja apelujem, vrištim do neba da joj neko drugi, društvo, pomogne. Ja ću se boriti pametovanjem preko workshopova, televizije, fejsbuka i okruglih stolova, neka drugi rizikuje batine ako direktno reaguje ili u najblažem razvlačenje po sudovima u svojstvu svjedoka ako prijavi.
ja govorim upravo suprotno tom sto ti pises. ako se neko zalaze za neka prava to ga ne obavezuje da glumi policiju. dakle, ako se neka feministica protivi porodicnom nasilju onda ona ne treba, niti moze, biti supermen koji ce spreciti svako porodicno nasilje na svijetu. to je isto kada bi bilo koga ko proziva crkvu za pedofiliju optuzili da nije sprecio istu. ili nekoga ko je protiv smrtne kazne pitati koliko ih je sprijecio... zato pomenuh prije kratki spoj...
cak mi nije jasno ni sto se javljas kao advokat Sampionu, posto sam te smatrao bistrijim od njega, ali ovako i jeste lakse da odgovorim obojici zajedno.
elem, jako glupo bi bilo prozvati parlamentarca koji predlozi zakon o zabrani negiranja genocida pitanjem: "a kome si ti to do sada zabranio negiranje genocida?", ili zagovornika LGBT prava: "a kojeg si ti to do sada clana LGBT populacije zastitio?"
dakle sasvim je, u najmanju ruku, suludo pitati zagovaraca bilo cega sto nije sprecio nesto za sto nije ni znao, niti mogao spreciti. jos je gluplje konstatovati da ako nisi u stanju spreciti pojedini slucaj za koji nisi ni znao da ne treba da se boris za to da se takve stvari ne desavaju.
evo i najjednostavnije poravnanje situacije. ni Sampion, a ni ti niste sprecili da se cekicanje desi, ali cete upitati ovdje feministkinje zasto to nisu ucinile. pa iz istih razloga sto niste ni vi. najjednostavnije receno - glup argument, tj. onaj koji samo konzervi moze izgledati kao argument. ali da sam samo to napisao bilo bi nedovoljno.
da zakljucim i ponovim jos jednom - zalaganje za nesto te ne cini Supermenom koji to, za sta se zalaze, sprovede sam na svakom dijelu planete. da tako moze, onda se niko ne bi trudio na ovaj drugi nacin hebemu.
zamisljam razgovor u kojem osobu koja se zalaze za obnovljive izvore energije neki anonimus pita: a sto nisi komsiji zabranio da lozi cumur? mislim, cemu ulaziti u takvu diskusiju, kad vidis da pitanje moze biti samo provokacija ili odraz umanjenih mentalnih sposobnosti.
E, da, feminista je ali žene toliko cijeni da jednu ženu ne smatra dostojnom odgovora.sherbett wrote: ↑25/01/2021 11:20 @dale cooper i dalje cekam odgovor zasto muskim kolegama forumasima objasnjavas svoje upise sa 10 slozenih recenica, a mene karakteriziras kao neciju odvjetnicu jer se slazem s tudjim misljenjem koje je takodjer i moje jer imam pravo na njega?
Zasto se zalazes za pravo na svoje misljenje a meni ga uskracujes?
Zasto mi se ne obracas kao i muskim kolegama?
Zasto se junacis nadamnom?
Zasto si licemjer?
ko kaze da je sva borba na forumu? jel to treba servirati svoj privatni zivot na pladnju, da forumasi zabadaju nos i razlazu na proste faktore, samo zato sto se i na forumu zalazes za unapredjenje necijih prava?
Hakiz wrote: ↑25/01/2021 11:53E, da, feminista je ali žene toliko cijeni da jednu ženu ne smatra dostojnom odgovora.sherbett wrote: ↑25/01/2021 11:20 @dale cooper i dalje cekam odgovor zasto muskim kolegama forumasima objasnjavas svoje upise sa 10 slozenih recenica, a mene karakteriziras kao neciju odvjetnicu jer se slazem s tudjim misljenjem koje je takodjer i moje jer imam pravo na njega?
Zasto se zalazes za pravo na svoje misljenje a meni ga uskracujes?
Zasto mi se ne obracas kao i muskim kolegama?
Zasto se junacis nadamnom?
Zasto si licemjer?
kojoj konkretnoj stvari?sherbett wrote: ↑25/01/2021 12:19Hoces pomoći u konkretnoj stvari? Sada? Ovdje?
ne vidim razloga da ti pomazem u toj 'borbi'. jednak tretman svih forumasa i forumasica nije obavezan, niti postoji pravo na jednak tretman na forumima. ljudi imaju pravo birati s kim ce i kako komunicirati, svako od nas to pravo koristi.
Ne upoređujem tebe, nego tretman.
pa to se pokusava isprovocirati sve vrijeme uz spinovanja, fabrikacije, trangulacije, kvazi argumentiranje, kovanice, pokusaje diskreditacije sugovornika, prepotentnost i jeftina sukanja, a o silovanju vokabulara da ne govorim i sve to jako maliciozno.
imam previse godina da bih se bavila icim osim sustine i dovoljno godina da se ne pravdam kad nemam za sta.hadzinicasa wrote: ↑25/01/2021 12:36pa to se pokusava isprovocirati sve vrijeme uz spinovanja, fabrikacije, trangulacije, kvazi argumentiranje, kovanice, pokusaje diskreditacije sugovornika, prepotentnost i jeftina sukanja, a o silovanju vokabulara da ne govorim.
samo uzalud vam trud sviraci. ja(mi) nismo dosle ovdje da se pravdamo nego da razgovaramo, dok drugi razgovor definiraju kao iznalazenje "dokaza" (a sve kroz gore navedene tehnike) da su u pravu a ne razmjenu misljenja.
sherbo, reci cu ti direktno jer stvarno mi se povraca od hinjskih sukova koje ovdje svakodnevno gledam. a ne mislim se ni praviti blesava pasivno agresivno pa te pitati gdje si to bila metom pokusaja diskreditacije.sherbett wrote: ↑25/01/2021 12:38A gdje si bila kad sam ja bila metom pokusaja diskreditacije na najperfidniji, hinjski nacin?hadzinicasa wrote: ↑25/01/2021 12:36pa to se pokusava isprovocirati sve vrijeme uz spinovanja, fabrikacije, trangulacije, kvazi argumentiranje, kovanice, pokusaje diskreditacije sugovornika, prepotentnost i jeftina sukanja, a o silovanju vokabulara da ne govorim.
samo uzalud vam trud sviraci. ja(mi) nismo dosle ovdje da se pravdamo nego da razgovaramo, dok drugi razgovor definiraju kao iznalazenje "dokaza" (a sve kroz gore navedene tehnike) da su u pravu a ne razmjenu misljenja.
Ne'š jebat'.dale cooper wrote: ↑24/01/2021 17:30Zato što se uglavnom slažem sa stvarima koje kažu. Ali ne zato da bi se svidio bilo kojoj od njih nego zato što djelimo uvjerenja i što seŠkobo Habu wrote: ↑24/01/2021 17:25Može biti da griješim, no ne vidim da ti nešto posebno smeta kada neke forumašice forsiraju teme prema određenom narativu, onako šablonski, kako su i navikle, pa kada im ukažeš da se određeni fenomeni ili problematika mogu posmatrati sa drugačijeg stajališta, onda te optuže kako je to manevar kojim se odvraća pažnja od suštine.dale cooper wrote: ↑24/01/2021 16:29
Da sam dobio markicu za svaki put kad je neko rekao istu stvar kao što ti sad govoriš, skupio bih makar cenera.![]()
Bilo kako bilo, to je samo tvoja/vaša impresija i nije tačna.
i sam smatram feministom.
https://fondacijacure.org/2021/01/6664/RAZLOG NASILJA – Uzroci nasilja ne leže u alkoholu, drogama, izboru partnera/ke, mjestu i vremenu gdje se nasilje desilo ili se događa. Razlog nasilja leži u otkrivanju njegovog uzroka. Uzroci nasilja leže u patrijarhalnom sistemu koji su često refleksija i dominacija muške moći. U svim oblicima nasilja suština jeste zloupotreba moći i potreba za kontrolom žena i ženskih tijela. Patrijarhat, seksizam i nasilje opstaje zbog mreže osoba koje omogućuju da se to desi, tako što ignorišu, ne reaguju i traže opravdanje za nasilnike.
DEŠAVA SE SVIM ŽENAMA – Nasilje nad ženama je direktan produkt patrijarhalnog društva i zato se može dogoditi bilo kojoj ženi bez obzira na godine, socio – ekonomski status, nivo obrazovanja, mjesta boravka, ličnog izgleda, načina oblačenja, te se dešava u javnom, privatnom i virtuelnom prostoru od strane poznatih, nepoznatih osoba, partnera kao i od strane članova porodice.