Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#15101 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2021 23:03 @sherbett zajebi feminizam i dodji kod mene u man cave da ti dam red pill :evil:
Hoćeš da drogiraš forumašicu da bi je iskoristio?!

Nemoj, dođi kod mene, ja neću nikakvu pilulu dati tebi, sebi ću dati blue pill :wink:
ExNihilo

#15102 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Ovo red pill je budalaština na nivou QAnon. Čitam i ne mogu da vjerujem da kakve sve mentalne proljeve internet zajednice mogu izroditi.

Sad mi je jasno što je Dejl odbijao definisati. Bilo bi i mene sramota objašnjavati šta je qanon da nekoga nazovem tako. :D
MarlboroGold

#15104 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ma reddit je zlo. Nekad je bio zanimljiv.
Hakiz

#15105 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

ExNihilo wrote: 24/01/2021 23:09 Ovo red pill je budalaština na nivou QAnon. Čitam i ne mogu da vjerujem da kakve sve mentalne proljeve internet zajednice mogu izroditi.

Sad mi je jasno što je Dejl odbijao definisati. Bilo bi i mene sramota objašnjavati šta je qanon da nekoga nazovem tako. :D
U Južnoj Koreji ima ozbiljan pokret boraca za muška prava, onih koji vjeruju da su ugroženiji od žena i to zbog žena, zbog feminizma.
dale cooper

#15106 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Što bi mene bilo sram tuđe gluposti. :zoka: :mrgreen:
dale cooper

#15107 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

:zoka:

Ok.
88Sioux

#15108 Re: Danasnji "feminizam"

Post by 88Sioux »

Šečeru, trenutno te sanja kao Crvenu Sonju sa korpom punom crvenih pilula, odgovoriće valjda kad se probudi.

Inače nije lepo da se ignoriše devojka koja insistira da joj se objasne neke stvari sopstvenim jezikom.
ExNihilo

#15109 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Barem se kod Dejla vazda znalo da nisu sve djevojke stvorene jednakim. :D
wewa

#15110 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

belfy wrote: 23/01/2021 17:33
Hakiz wrote: 23/01/2021 15:28
belfy wrote: 22/01/2021 17:45
a kao zenomrzac direktno podrzavas krsenje zakone do nivoa ubistva?
Da se poslužim sličnom metodologijom, tvoj stav je dakle da svi trebaju pomoći zlostavljanim ženama osim feministkinja, za njin je dovoljno da samo govore da treba pomoći? Znam da muž tuče ženu, ali zašto bih ja, feministkinja, rizikovala da i mene prebije, neću direktno reagovati ali ja apelujem, vrištim do neba da joj neko drugi, društvo, pomogne. Ja ću se boriti pametovanjem preko workshopova, televizije, fejsbuka i okruglih stolova, neka drugi rizikuje batine ako direktno reaguje ili u najblažem razvlačenje po sudovima u svojstvu svjedoka ako prijavi.
ti kao da bolje odgovaras drugima nego meni. kao da meni odgovaras emocionalno, a ne racionalno.

ja govorim upravo suprotno tom sto ti pises. ako se neko zalaze za neka prava to ga ne obavezuje da glumi policiju. dakle, ako se neka feministica protivi porodicnom nasilju onda ona ne treba, niti moze, biti supermen koji ce spreciti svako porodicno nasilje na svijetu. to je isto kada bi bilo koga ko proziva crkvu za pedofiliju optuzili da nije sprecio istu. ili nekoga ko je protiv smrtne kazne pitati koliko ih je sprijecio... zato pomenuh prije kratki spoj...

cak mi nije jasno ni sto se javljas kao advokat Sampionu, posto sam te smatrao bistrijim od njega, ali ovako i jeste lakse da odgovorim obojici zajedno.

elem, jako glupo bi bilo prozvati parlamentarca koji predlozi zakon o zabrani negiranja genocida pitanjem: "a kome si ti to do sada zabranio negiranje genocida?", ili zagovornika LGBT prava: "a kojeg si ti to do sada clana LGBT populacije zastitio?"

dakle sasvim je, u najmanju ruku, suludo pitati zagovaraca bilo cega sto nije sprecio nesto za sto nije ni znao, niti mogao spreciti. jos je gluplje konstatovati da ako nisi u stanju spreciti pojedini slucaj za koji nisi ni znao da ne treba da se boris za to da se takve stvari ne desavaju.

evo i najjednostavnije poravnanje situacije. ni Sampion, a ni ti niste sprecili da se cekicanje desi, ali cete upitati ovdje feministkinje zasto to nisu ucinile. pa iz istih razloga sto niste ni vi. najjednostavnije receno - glup argument, tj. onaj koji samo konzervi moze izgledati kao argument. ali da sam samo to napisao bilo bi nedovoljno.

da zakljucim i ponovim jos jednom - zalaganje za nesto te ne cini Supermenom koji to, za sta se zalaze, sprovede sam na svakom dijelu planete. da tako moze, onda se niko ne bi trudio na ovaj drugi nacin hebemu.
imam podvojena osjecanja u vezi ovog posta. na prvu, svaka cast za trud, jos jedino ostaje da se sugovorniku nacrta ako mu ove rijeci nisu jasne. s druge strane, besmisleno je ulaziti u polemiku s nekim ko ne zeli polemiku i potura kvazi-argumente o kojima se, kao, treba raspravljati.

zamisljam razgovor u kojem osobu koja se zalaze za obnovljive izvore energije neki anonimus pita: a sto nisi komsiji zabranio da lozi cumur? mislim, cemu ulaziti u takvu diskusiju, kad vidis da pitanje moze biti samo provokacija ili odraz umanjenih mentalnih sposobnosti.
madner

#15111 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Dobro pitanje, ko je iritatniji: Zeleni, vegani ili feministi?

Kinderjaje je posebna kategorija.
Hakiz

#15112 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

wewa wrote: 25/01/2021 09:21
belfy wrote: 23/01/2021 17:33
Hakiz wrote: 23/01/2021 15:28

Da se poslužim sličnom metodologijom, tvoj stav je dakle da svi trebaju pomoći zlostavljanim ženama osim feministkinja, za njin je dovoljno da samo govore da treba pomoći? Znam da muž tuče ženu, ali zašto bih ja, feministkinja, rizikovala da i mene prebije, neću direktno reagovati ali ja apelujem, vrištim do neba da joj neko drugi, društvo, pomogne. Ja ću se boriti pametovanjem preko workshopova, televizije, fejsbuka i okruglih stolova, neka drugi rizikuje batine ako direktno reaguje ili u najblažem razvlačenje po sudovima u svojstvu svjedoka ako prijavi.
ti kao da bolje odgovaras drugima nego meni. kao da meni odgovaras emocionalno, a ne racionalno.

ja govorim upravo suprotno tom sto ti pises. ako se neko zalaze za neka prava to ga ne obavezuje da glumi policiju. dakle, ako se neka feministica protivi porodicnom nasilju onda ona ne treba, niti moze, biti supermen koji ce spreciti svako porodicno nasilje na svijetu. to je isto kada bi bilo koga ko proziva crkvu za pedofiliju optuzili da nije sprecio istu. ili nekoga ko je protiv smrtne kazne pitati koliko ih je sprijecio... zato pomenuh prije kratki spoj...

cak mi nije jasno ni sto se javljas kao advokat Sampionu, posto sam te smatrao bistrijim od njega, ali ovako i jeste lakse da odgovorim obojici zajedno.

elem, jako glupo bi bilo prozvati parlamentarca koji predlozi zakon o zabrani negiranja genocida pitanjem: "a kome si ti to do sada zabranio negiranje genocida?", ili zagovornika LGBT prava: "a kojeg si ti to do sada clana LGBT populacije zastitio?"

dakle sasvim je, u najmanju ruku, suludo pitati zagovaraca bilo cega sto nije sprecio nesto za sto nije ni znao, niti mogao spreciti. jos je gluplje konstatovati da ako nisi u stanju spreciti pojedini slucaj za koji nisi ni znao da ne treba da se boris za to da se takve stvari ne desavaju.

evo i najjednostavnije poravnanje situacije. ni Sampion, a ni ti niste sprecili da se cekicanje desi, ali cete upitati ovdje feministkinje zasto to nisu ucinile. pa iz istih razloga sto niste ni vi. najjednostavnije receno - glup argument, tj. onaj koji samo konzervi moze izgledati kao argument. ali da sam samo to napisao bilo bi nedovoljno.

da zakljucim i ponovim jos jednom - zalaganje za nesto te ne cini Supermenom koji to, za sta se zalaze, sprovede sam na svakom dijelu planete. da tako moze, onda se niko ne bi trudio na ovaj drugi nacin hebemu.
imam podvojena osjecanja u vezi ovog posta. na prvu, svaka cast za trud, jos jedino ostaje da se sugovorniku nacrta ako mu ove rijeci nisu jasne. s druge strane, besmisleno je ulaziti u polemiku s nekim ko ne zeli polemiku i potura kvazi-argumente o kojima se, kao, treba raspravljati.

zamisljam razgovor u kojem osobu koja se zalaze za obnovljive izvore energije neki anonimus pita: a sto nisi komsiji zabranio da lozi cumur? mislim, cemu ulaziti u takvu diskusiju, kad vidis da pitanje moze biti samo provokacija ili odraz umanjenih mentalnih sposobnosti.
Dokazali ste mi da ste u pravu.

Dakle neka sva borba ostane na forumu.
Hakiz

#15113 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

sherbett wrote: 25/01/2021 11:20 @dale cooper i dalje cekam odgovor zasto muskim kolegama forumasima objasnjavas svoje upise sa 10 slozenih recenica, a mene karakteriziras kao neciju odvjetnicu jer se slazem s tudjim misljenjem koje je takodjer i moje jer imam pravo na njega?
Zasto se zalazes za pravo na svoje misljenje a meni ga uskracujes?
Zasto mi se ne obracas kao i muskim kolegama?
Zasto se junacis nadamnom?
Zasto si licemjer?
E, da, feminista je ali žene toliko cijeni da jednu ženu ne smatra dostojnom odgovora.
wewa

#15114 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Hakiz wrote: 25/01/2021 11:52

ko kaze da je sva borba na forumu? jel to treba servirati svoj privatni zivot na pladnju, da forumasi zabadaju nos i razlazu na proste faktore, samo zato sto se i na forumu zalazes za unapredjenje necijih prava?
kakvi ste to ljudi?!
ExNihilo

#15115 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Hakiz wrote: 25/01/2021 11:53
sherbett wrote: 25/01/2021 11:20 @dale cooper i dalje cekam odgovor zasto muskim kolegama forumasima objasnjavas svoje upise sa 10 slozenih recenica, a mene karakteriziras kao neciju odvjetnicu jer se slazem s tudjim misljenjem koje je takodjer i moje jer imam pravo na njega?
Zasto se zalazes za pravo na svoje misljenje a meni ga uskracujes?
Zasto mi se ne obracas kao i muskim kolegama?
Zasto se junacis nadamnom?
Zasto si licemjer?
E, da, feminista je ali žene toliko cijeni da jednu ženu ne smatra dostojnom odgovora.

Dobro je ona prošla kako su feministi i feministkinje s ove teme tek Sadetu tabanali.
wewa

#15116 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

sherbett wrote: 25/01/2021 12:19
wewa wrote: 25/01/2021 12:02

ko kaze da je sva borba na forumu? jel to treba servirati svoj privatni zivot na pladnju, da forumasi zabadaju nos i razlazu na proste faktore, samo zato sto se i na forumu zalazes za unapredjenje necijih prava?
kakvi ste to ljudi?!
Hoces pomoći u konkretnoj stvari? Sada? Ovdje?
kojoj konkretnoj stvari?
Hakiz

#15117 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

kakvi ste to ljudi?!
Loši. Cinični.
wewa

#15118 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

sherbett wrote: 25/01/2021 12:23
U mojoj borbi da od kolege forumasa dobijem odgovor na pitanja i jednak tretman kao sto ga imaju muški kolege forumasi
ne vidim razloga da ti pomazem u toj 'borbi'. jednak tretman svih forumasa i forumasica nije obavezan, niti postoji pravo na jednak tretman na forumima. ljudi imaju pravo birati s kim ce i kako komunicirati, svako od nas to pravo koristi.

da smatram, vidim, osjetim da si diskriminirana na rodnoj, nacionalnoj, regionalnoj, dobnoj ili nekakvoj drugoj osnovi, reagovala bih i prijavila neprikladno ponasanje.
ExNihilo

#15119 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

sherbett wrote: 25/01/2021 12:27
ExNihilo wrote: 25/01/2021 12:10
Hakiz wrote: 25/01/2021 11:53

Dobro je ona prošla kako su feministi i feministkinje s ove teme tek Sadetu tabanali.
Usporedjujes me s trollom?
Ne upoređujem tebe, nego tretman.
hadzinicasa

#15120 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

kakvi ste to ljudi?!
pa to se pokusava isprovocirati sve vrijeme uz spinovanja, fabrikacije, trangulacije, kvazi argumentiranje, kovanice, pokusaje diskreditacije sugovornika, prepotentnost i jeftina sukanja, a o silovanju vokabulara da ne govorim i sve to jako maliciozno.
samo uzalud vam trud sviraci. ja(mi) nismo dosle ovdje da se pravdamo nego da razgovaramo, dok drugi razgovor definiraju kao iznalazenje "dokaza" (a sve kroz gore navedene tehnike) da su u pravu a ne razmjenu misljenja.^

a na provokacije ne odgovaram, jbg.
Last edited by hadzinicasa on 25/01/2021 12:38, edited 1 time in total.
wewa

#15121 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

hadzinicasa wrote: 25/01/2021 12:36

kakvi ste to ljudi?!
pa to se pokusava isprovocirati sve vrijeme uz spinovanja, fabrikacije, trangulacije, kvazi argumentiranje, kovanice, pokusaje diskreditacije sugovornika, prepotentnost i jeftina sukanja, a o silovanju vokabulara da ne govorim.
samo uzalud vam trud sviraci. ja(mi) nismo dosle ovdje da se pravdamo nego da razgovaramo, dok drugi razgovor definiraju kao iznalazenje "dokaza" (a sve kroz gore navedene tehnike) da su u pravu a ne razmjenu misljenja.
imam previse godina da bih se bavila icim osim sustine i dovoljno godina da se ne pravdam kad nemam za sta.
ExNihilo

#15122 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ExNihilo »

Čovjek incelima naziva sve koji se ne slažu s njim, a ovdje se piše kako neko njih provocira. :lol:
hadzinicasa

#15123 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

sherbett wrote: 25/01/2021 12:38
hadzinicasa wrote: 25/01/2021 12:36

kakvi ste to ljudi?!
pa to se pokusava isprovocirati sve vrijeme uz spinovanja, fabrikacije, trangulacije, kvazi argumentiranje, kovanice, pokusaje diskreditacije sugovornika, prepotentnost i jeftina sukanja, a o silovanju vokabulara da ne govorim.
samo uzalud vam trud sviraci. ja(mi) nismo dosle ovdje da se pravdamo nego da razgovaramo, dok drugi razgovor definiraju kao iznalazenje "dokaza" (a sve kroz gore navedene tehnike) da su u pravu a ne razmjenu misljenja.
A gdje si bila kad sam ja bila metom pokusaja diskreditacije na najperfidniji, hinjski nacin?
sherbo, reci cu ti direktno jer stvarno mi se povraca od hinjskih sukova koje ovdje svakodnevno gledam. a ne mislim se ni praviti blesava pasivno agresivno pa te pitati gdje si to bila metom pokusaja diskreditacije.

Nemoj spinovati. Dodjes da provociras i podbadas i prema tome si pravi troll, a o pokusajima diskreditacije sugovornika da ne pricam - tvoji se postovi haman i svode na to. ravna Sampionu. i onda se nadjes uvrijedjena kad te neko ne shvata ozbiljno. ja sam tvoj upis (pitanje) shvatila kao provociranje i da si ga meni postavila isto bih te izignorisala kao sto ignorisem hejbet nebuloza koje ovdje citam od uskoka junacka srca iza tastatura.

zamolila sam te nekoliko puta da me ne kvotas, da se razidjemo u ljubavi, nisi sugovornik na kojeg bih ja trosila svoje vrijeme (a vidi kontradikcije). pa si nastavila. pa nastavi. no nemoj se kao seoska mlada onda naci uvrijedjenom sto se na tvoje provociranje ne odgovara i praviti od toga nesto sto nije - fabricirati da bi "dokazala" neku nategnutu point. koje nema.
Karabaja

#15124 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Karabaja »

dale cooper wrote: 24/01/2021 17:30
Škobo Habu wrote: 24/01/2021 17:25
dale cooper wrote: 24/01/2021 16:29
Da sam dobio markicu za svaki put kad je neko rekao istu stvar kao što ti sad govoriš, skupio bih makar cenera. :mrgreen:

Bilo kako bilo, to je samo tvoja/vaša impresija i nije tačna.
Može biti da griješim, no ne vidim da ti nešto posebno smeta kada neke forumašice forsiraju teme prema određenom narativu, onako šablonski, kako su i navikle, pa kada im ukažeš da se određeni fenomeni ili problematika mogu posmatrati sa drugačijeg stajališta, onda te optuže kako je to manevar kojim se odvraća pažnja od suštine.
Zato što se uglavnom slažem sa stvarima koje kažu. Ali ne zato da bi se svidio bilo kojoj od njih nego zato što djelimo uvjerenja i što se
i sam smatram feministom.
Ne'š jebat'.
Niemand

#15125 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Imal ko da nije offended :skoljka:

Nego, citam ovaj neki proglas fondacije cure, i ev kontam, kako ovo objasnjava seksualno uznemiravanje profesorice sa adu zagreb, koja je zena i feministkinja? Patrijarhat, floskula za svasta i nista.
RAZLOG NASILJA – Uzroci nasilja ne leže u alkoholu, drogama, izboru partnera/ke, mjestu i vremenu gdje se nasilje desilo ili se događa. Razlog nasilja leži u otkrivanju njegovog uzroka. Uzroci nasilja leže u patrijarhalnom sistemu koji su često refleksija i dominacija muške moći. U svim oblicima nasilja suština jeste zloupotreba moći i potreba za kontrolom žena i ženskih tijela. Patrijarhat, seksizam i nasilje opstaje zbog mreže osoba koje omogućuju da se to desi, tako što ignorišu, ne reaguju i traže opravdanje za nasilnike.

DEŠAVA SE SVIM ŽENAMA – Nasilje nad ženama je direktan produkt patrijarhalnog društva i zato se može dogoditi bilo kojoj ženi bez obzira na godine, socio – ekonomski status, nivo obrazovanja, mjesta boravka, ličnog izgleda, načina oblačenja, te se dešava u javnom, privatnom i virtuelnom prostoru od strane poznatih, nepoznatih osoba, partnera kao i od strane članova porodice.
https://fondacijacure.org/2021/01/6664/
Post Reply