1998belfy wrote: ↑23/01/2021 21:03koje si ti godiste?dzumandzic1 wrote: ↑23/01/2021 21:0110 ljudi iz rs-a koji bi bili u tom parlamentu bi mogli blokirati citavu drzavu. Samo zamisli kako bi to bilo. Bili bismo bez vijeca ministara i predsjednistva ko zna dugo.Milenkov buraz wrote: ↑23/01/2021 20:53
Hajmo malo racionalno diskotuvati. Naravno da nisam jer nisam kompetentan kao ni ti ni 99,9% učesnika foruma. Oni koji poznaju materiju su rekli da je donosio dosta dobrog sa garancijama da bi se u narednom periodu mijenjale još neke stvari. Ako vratiš film u nazad iza tog odbijanja od strane Harisa, čime je zadovoljio samo svoj egoizam i povrijeđenu sujetu, njegova politička opcija je nestala sa mape, Amerikanci malte ne digli sidro iz BiH i pustili BiH gotovo niz vodu, Dodik ojačao kao nikad prije. Ove činjenice možemo hronološki pratiti. Ne tvrdim izričito da bi bilo bolje ali posljedice tog odbijanja vidi svako racionalan, sve ostalo je istorija.
P.S Nemam dokaze ali siguran sam da je Haris primio lovu od srpskog lobija da potpiše onakvu "reformu" policije.
I ja sam bio ZA aprilski paket ali sam vidio da je to opasno. Dobro pa je Silajdzic blokirao to. Spasio je drzavu
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
-
dzumandzic1
#14251 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
-
dzumandzic1
#14252 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sve moze biti gore. Ovo sto sad imamo je puno lose a ako AP prodje, bice jos goreMilenkov buraz wrote: ↑23/01/2021 21:03A sada je kao drugačije? Do sada nisu blokirali i sada ne mogu blokirati?dzumandzic1 wrote: ↑23/01/2021 21:01
10 ljudi iz rs-a koji bi bili u tom parlamentu bi mogli blokirati citavu drzavu. Samo zamisli kako bi to bilo. Bili bismo bez vijeca ministara i predsjednistva ko zna dugo.
I ja sam bio ZA aprilski paket ali sam vidio da je to opasno. Dobro pa je Silajdzic blokirao to. Spasio je drzavumajke mi nekad stičem utisak da pojedini spavaju zimski san pa se trznu...
Pa ovo VM koje imamo sada je samo farsa i imao ga a isto kao da ga nemamo, formirano je samo zato jer je Bakir budala popustio.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
- ExNihilo
#14254 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Zašto očekuješ od njih da grade zemlju? Ova dvojica su takvim politikama i trebali biti kontrateža.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑23/01/2021 22:59Da, da, a oni sto su osudjeni u Hagu i ovi sto ih sada slave kao heroje su graditelji ove zemlje po mjeri svakog pojedinca u BiH.![]()
Zato i jesu grobari.
-
zippoo87
#14255 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja ne znam sta bi to donio dobrog Aprilski paket,ako oni koji treba da ga provode to ne zele ?ExNihilo wrote: ↑23/01/2021 23:02Zašto očekuješ od njih da grade zemlju? Ova dvojica su takvim politikama i trebali biti kontrateža.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑23/01/2021 22:59Da, da, a oni sto su osudjeni u Hagu i ovi sto ih sada slave kao heroje su graditelji ove zemlje po mjeri svakog pojedinca u BiH.![]()
Zato i jesu grobari.
Pa i sada imamo zakone i Ustav i sve ali svi su odlucili da ne provode nista i da svako tjera svoje...pa neka traje dok traje .
Po cemu bi to Dodik bio drugaciji Dodik,da se usvojio APrilski paket ?
Ili Izetbegovic ili bilo ko drugi ?
Ne znam gdje vi vidite uporiste u tome da bi nam ustvari bilo bolje sa tim promjenama a da niko to nije iscitao i tumacio rijec po rijec i otkrio mozda i podvale.
Pa ja sam tada citao Avaz i oni su navijali za Aprilski paket i popljuvali su sve koji su bili protiv toga...i to je klasicni navijacki princip a nikako racionalni
- ExNihilo
#14256 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ne moramo ići dalje od članstva u NATO savezu kao supstancijalne razlike u odnosu na sadašnju stvarnost.zippoo87 wrote: ↑23/01/2021 23:29Ja ne znam sta bi to donio dobrog Aprilski paket,ako oni koji treba da ga provode to ne zele ?ExNihilo wrote: ↑23/01/2021 23:02Zašto očekuješ od njih da grade zemlju? Ova dvojica su takvim politikama i trebali biti kontrateža.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑23/01/2021 22:59
Da, da, a oni sto su osudjeni u Hagu i ovi sto ih sada slave kao heroje su graditelji ove zemlje po mjeri svakog pojedinca u BiH.![]()
Zato i jesu grobari.
Pa i sada imamo zakone i Ustav i sve ali svi su odlucili da ne provode nista i da svako tjera svoje...pa neka traje dok traje .
Ne znam gdje vi vidite uporiste u tome da bi nam ustvari bilo bolje sa tim promjenama a da niko to nije iscitao i tumacio rijec po rijec i otkrio mozda i podvale.
Pa ja sam tada citao Avaz i oni su navijali za Aprilski paket i popljuvali su sve koji su bili protiv toga...i to je klasicni navijacki princip a nikako racionalni
-
zippoo87
#14257 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
A cekaj...NATO bi izglasali u americkom kongresu ili u nasem drzavnom parlamentu,gdje su i srbi,koji su izricito protiv NATOa ?ExNihilo wrote: ↑23/01/2021 23:32Ne moramo ići dalje od članstva u NATO savezu kao supstancijalne razlike u odnosu na sadašnju stvarnost.zippoo87 wrote: ↑23/01/2021 23:29Ja ne znam sta bi to donio dobrog Aprilski paket,ako oni koji treba da ga provode to ne zele ?
- ExNihilo
#14258 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
zippoo87 wrote: ↑23/01/2021 23:37A cekaj...NATO bi izglasali u americkom kongresu ili u nasem drzavnom parlamentu,gdje su i srbi,koji su izricito protiv NATOa ?ExNihilo wrote: ↑23/01/2021 23:32Ne moramo ići dalje od članstva u NATO savezu kao supstancijalne razlike u odnosu na sadašnju stvarnost.zippoo87 wrote: ↑23/01/2021 23:29
Ja ne znam sta bi to donio dobrog Aprilski paket,ako oni koji treba da ga provode to ne zele ?
U to vrijeme je postojala politička saglasnost po pitanju NATO. Pobogu, Radmanović je potpisao Zakon o odbrani u kome se eksplicitno podcrtava put u NATO kao cilj.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#14259 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nisam rekao da ocekujem, naprotiv.ExNihilo wrote: ↑23/01/2021 23:02Zašto očekuješ od njih da grade zemlju? Ova dvojica su takvim politikama i trebali biti kontrateža.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑23/01/2021 22:59Da, da, a oni sto su osudjeni u Hagu i ovi sto ih sada slave kao heroje su graditelji ove zemlje po mjeri svakog pojedinca u BiH.![]()
Zato i jesu grobari.
Ali reci da su Haris i Lagumdzija grobari ove zemlje je bas ono
-
zippoo87
#14260 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja mislim da mi ne bi bili u NATOu ni tada,kao sto nismo ni sada,jer je to pitanje ovdje od regionalnog znacaja i postoje sile koje bi to blokirale,kao sto blokiraju i sada.ALi da ne idemo vise u sta bi bilo kada bi bilo...ja cu se zaustaviti ovdje.ExNihilo wrote: ↑23/01/2021 23:40
U to vrijeme je postojala politička saglasnost po pitanju NATO. Pobogu, Radmanović je potpisao Zakon o odbrani u kome se eksplicitno podcrtava put u NATO kao cilj.
Ovdje ce se stvari mijenjati,kada to budu vecinski zeljeli gradjani...isto kao sto se vlasti mijenja u Sarajevu i svim ovim drugim gradovima...kada ljudima pukne film,promijene ...tako je i sa ovim.
Nece nas Bakir sa svojom minder politikom nikada uvesti u NATO...za to treba raditi,a Bakir i njegova sadaka politika nisu naucili nista sami donijeti BiH,nego su naucili samo prositi i traziti nesto.
- N.N.
#14261 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hare je veceras bio 
- Porodice Foht
#14262 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ako sam dobro razumio, iza Aprilskog paketa bi snazno stala Amerika i to mijenja stvar! Mislim da je to bila greska a Haris dobi izbore zarad toga, a to mu i bio cilj.Sve moze biti gore. Ovo sto sad imamo je puno lose a ako AP prodje, bice jos gore
Inace sinoc pokazao klasu kao i uvijek!
-
Milenkov buraz
-
high_volume
#14264 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da se bar neko sjeti pa Silajdžića pita zašto je 1994. godine formirana Federacija BiH, na teritoriji koja je tada bila pod kontrolom vlasti RBiH i paradržavne HZHB i legalne i legitimne Armije RBiH i HVO, paravojne, čime je apsolutno priznata paradržavna Republika Srpska i njena paravojna Vojska, i ko su učesnici u tom zvaničnom gubitku suvereniteta nad državom?Milenkov buraz wrote: ↑24/01/2021 11:05E ne znam, mora da je nešto do mene. Haris je rekao sve isto što je govorio i prije, ništa novo i revolucionarno nisam čuo. Moguće da imamo osobe koje tek danas otkrivaju Harisa pa su zato i očarani onim što ponavlja od prije.
-
nekome
#14265 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da se ubacim i dodam neke stvari kako ih se ja sjecam:
1993. SDP, SDA i vjerovatno SzBiH vrse prenos drustvenog vlasnistva na drzavno vlasnistvo (osnova sve pljacke)
2005. presuda da se desio genocid
2005/6 Aprilski paket, Haris ima bitan broj u parlamentu, jedini je protiv Aprilskog paketa (ne znam za SDS ali dodik je jos uvijek bio "good guy")
2006. Haris se vraca u politiku i dobija izbore prvenstveno na "ukinut cemo RS"
2008. Dodik govori desio se genocid
2008. Dodik i Silajdzic potpisuju sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju
2008. Pocinje prica o kreditima MMFa (ne znam kada je prvi kredit bio, 2011. ili 2007. ili '09 ne sjecam se)
2008. Hapsenje karadzica u beogradu
2008/9. Afere silajzica oko zeljezare (i policije to se ne sjecam)
2008. Radmanovic potpisuje put za NATO
2009. Vrhunac svjetske ekonomske krize koja je pocela '07
2010. Silajdic gubi izbore jer su ljudi masovno razocarani, bilo je jos afera vjerovatno ali ne sjecam se detalja
2011. Hapsenje mladica u beogradu
2011. Memorandum SANU 2 -- nekad u '10/'11 politicari iz RSa pocinju goviriti RS i BiH, '13 pocinju govoriti zajednicke institucije itd... (mozda i ranije)
2011. Svijet se pocinje izvlaciti iz recesije
2012. Najniza tacka recesije za BiH (jer kasni, ripple efekat, ekonomski talas sa zakasnjenjem)
2014. SDP gubi izbore radi afera i radi opet prevelikih obecanja da ce napraviti zapadnu njemacku od FBiH iako su dali narodu mozda i najvise u ovih 15 godina a to je autoput i zaobilaznica u sarajevu ili ono nesta kako god nazvati ali je nesta
2018. Covic ne prolazi u predsjednistvo i od tada blokira izbor paralmenta FBiH, tako da jos rade po sazivu glasanom u izborima 2014.
2017/18. pada revizija presude protiv srbije
Ne kontam, sto ne objave taj aprilski paket javno da mi vidimo svojim ocima sta oni misle da valja ili ne valja? Nije mi bio dobar u objasnjavanju zasto ne valja, ali dok ga javno nema objavljenog ovo mi lici na onu "vjerujete li meni ili svojim ocima" od svih strana...
1993. SDP, SDA i vjerovatno SzBiH vrse prenos drustvenog vlasnistva na drzavno vlasnistvo (osnova sve pljacke)
2005. presuda da se desio genocid
2005/6 Aprilski paket, Haris ima bitan broj u parlamentu, jedini je protiv Aprilskog paketa (ne znam za SDS ali dodik je jos uvijek bio "good guy")
2006. Haris se vraca u politiku i dobija izbore prvenstveno na "ukinut cemo RS"
2008. Dodik govori desio se genocid
2008. Dodik i Silajdzic potpisuju sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju
2008. Pocinje prica o kreditima MMFa (ne znam kada je prvi kredit bio, 2011. ili 2007. ili '09 ne sjecam se)
2008. Hapsenje karadzica u beogradu
2008/9. Afere silajzica oko zeljezare (i policije to se ne sjecam)
2008. Radmanovic potpisuje put za NATO
2009. Vrhunac svjetske ekonomske krize koja je pocela '07
2010. Silajdic gubi izbore jer su ljudi masovno razocarani, bilo je jos afera vjerovatno ali ne sjecam se detalja
2011. Hapsenje mladica u beogradu
2011. Memorandum SANU 2 -- nekad u '10/'11 politicari iz RSa pocinju goviriti RS i BiH, '13 pocinju govoriti zajednicke institucije itd... (mozda i ranije)
2011. Svijet se pocinje izvlaciti iz recesije
2012. Najniza tacka recesije za BiH (jer kasni, ripple efekat, ekonomski talas sa zakasnjenjem)
2014. SDP gubi izbore radi afera i radi opet prevelikih obecanja da ce napraviti zapadnu njemacku od FBiH iako su dali narodu mozda i najvise u ovih 15 godina a to je autoput i zaobilaznica u sarajevu ili ono nesta kako god nazvati ali je nesta
2018. Covic ne prolazi u predsjednistvo i od tada blokira izbor paralmenta FBiH, tako da jos rade po sazivu glasanom u izborima 2014.
2017/18. pada revizija presude protiv srbije
Ne kontam, sto ne objave taj aprilski paket javno da mi vidimo svojim ocima sta oni misle da valja ili ne valja? Nije mi bio dobar u objasnjavanju zasto ne valja, ali dok ga javno nema objavljenog ovo mi lici na onu "vjerujete li meni ili svojim ocima" od svih strana...
-
El_comadante
#14266 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
ove što brane AP da mi odgovore, ako može, šta u slučaju, kao što je Hare spomenuo, da se neizabere prdsjeništvo BiH u parlamentu nakon 3 kruga glasanja, što je teoretski moguče jel, šta bi se onda desio? i da se raspusti državni parlament, što sada nije moguče. šta onda? sa AP bi sve to bilo moguče, barem teoretski.
- vatrogasac
#14267 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Previše se bavimo onim što je bilo. Amerika bi opet da preuređuje nešto u Bosni jer ne vjerujem da je saslušanje u Kongresu SAD o Balkanu bilo obično naprđivanje iz dosade.Haris opominje da se ne zaletimo opet za nekakvom nedovršenom promjenom kakav je bio AP.
Oni planiraju da nešto mijenjaju i ta promjena se neće desiti preko noći. Mrkvom i štapom će potrajati najmanje dvije godine do prvih pozitivnih rezultata. Dolazi i novi Visoki predstavnik. Šta je drugačije nego u vrijeme pravljenja Dejtona. Imamo Haške presude i imamo nerealizovan Aneks 7.- Bosna je zamrznuta, Republika Srpska blokira odluke od interesa za BiH. Ovo mora prestati – rekao je Engel.
- Naredna administracija mora razviti novu regionalnu strategiju. Predlažem tri elementa. Prvi je uska saradnja sa EU. Zemlje Balkana trebaju biti u EU – kazala je Medlin Olbrajt.
- Suverenitet i teritorijalni integritet BiH jednako su opterećeni kao i Kosovo. Daytonski sporazum postignut prije 25 godina ostavio je teritorijalnu podjelu i etničku podjelu vlasti, završavajući strašni rat. Ta formula više nema smisla za međunarodnu zajednicu koja plaća mnoge račune u BiH ili za njene građane koji trpe disfunkcionalno upravljanje – kazao je Danijel Server.
- Stalne prijetnje integritetu BiH moraju imati posljedice i kazne, jer ograničavaju ekonomski razvoj, ograničavaju strana ulaganja, podstiču međuetničke nesloge, radikalizam i ugrožavaju opstanak države – istaknuo je Bugajski.
https://avaz.ba/globus/svijet/614810/ok ... su-kljucni
- addem
#14268 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nista se ne skirajte nazvace Haris Bidena i ukinuce RS.
-
archi_a
#14269 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Last edited by archi_a on 24/01/2021 12:23, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#14270 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Krenule su reakcije što znači da je Haris sinoć uspio.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ovi/404294
-
high_volume
#14271 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ni školu nisi završio kako treba, a bavio bi se politikomEl_comadante wrote: ↑24/01/2021 12:04 ove što brane AP da mi odgovore, ako može, šta u slučaju, kao što je Hare spomenuo, da se neizabere prdsjeništvo BiH u parlamentu nakon 3 kruga glasanja, što je teoretski moguče jel, šta bi se onda desio? i da se raspusti državni parlament, što sada nije moguče. šta onda? sa AP bi sve to bilo moguče, barem teoretski.
-
Milenkov buraz
#14272 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
U pogrešnog se konja ponovo uzdamo.vatrogasac wrote: ↑24/01/2021 12:20 Krenule su reakcije što znači da je Haris sinoć uspio.
-
blecak
#14273 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Par upisa koji bodu u oči...
Uz mrvicu truda uopšte ga nije teško pronaći. Opaska važi i za druge koji kažu da ga se ne može pročitati.
Aprilski paket
Uvođenje anarhije...
"Amandman II.Aprilskog paketa
11.Raspuštanje Parlamentarne skupštine BiH
a) Parlamentarna skupština BiH može samu sebe raspustiti u skladu s poslovnikom o radu.
b)Parlamentarna skupština BiH raspušta se u slučaju kada Predstavnički dom ne uspije izabratipredsjednika Vijeća ministara / premijera ni nakon trećeg kruga glasanja."
Senad Hadžifejzović pokazuje da je povremeno zanimljiviji kao sagovornik ili gost emisije (sudionik pojedinih važnih historijskih događaja), nego u ulozi voditelja.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu - osnovana 13. april 1996.nekome wrote: ↑24/01/2021 11:47 Da se ubacim i dodam neke stvari kako ih se ja sjecam:
Uz mrvicu truda uopšte ga nije teško pronaći. Opaska važi i za druge koji kažu da ga se ne može pročitati.
Aprilski paket
Uvođenje anarhije...
a) Parlamentarna skupština BiH može samu sebe raspustiti u skladu s poslovnikom o radu.
b)Parlamentarna skupština BiH raspušta se u slučaju kada Predstavnički dom ne uspije izabratipredsjednika Vijeća ministara / premijera ni nakon trećeg kruga glasanja."
Senad Hadžifejzović pokazuje da je povremeno zanimljiviji kao sagovornik ili gost emisije (sudionik pojedinih važnih historijskih događaja), nego u ulozi voditelja.
- ExNihilo
#14274 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Šta pričaš ti?blecak wrote: ↑24/01/2021 13:29 Par upisa koji bodu u oči...
Stranka za Bosnu i Hercegovinu - osnovana 13. april 1996.nekome wrote: ↑24/01/2021 11:47 Da se ubacim i dodam neke stvari kako ih se ja sjecam:
Aprilski paket
Uvođenje anarhije...
-
blecak
#14275 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pišem, mislim, propitujem, argumentujem, djelujem, skrećem pažnju, postojim... Izvoli?
Last edited by blecak on 24/01/2021 14:56, edited 1 time in total.