FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kabas

#14226 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kabas »

Milenkov buraz wrote: 23/01/2021 21:03
dzumandzic1 wrote: 23/01/2021 21:01
10 ljudi iz rs-a koji bi bili u tom parlamentu bi mogli blokirati citavu drzavu. Samo zamisli kako bi to bilo. Bili bismo bez vijeca ministara i predsjednistva ko zna dugo.

I ja sam bio ZA aprilski paket ali sam vidio da je to opasno. Dobro pa je Silajdzic blokirao to. Spasio je drzavu
A sada je kao drugačije? Do sada nisu blokirali i sada ne mogu blokirati? :lol: majke mi nekad stičem utisak da pojedini spavaju zimski san pa se trznu...

Pa ovo VM koje imamo sada je samo farsa i imao ga a isto kao da ga nemamo, formirano je samo zato jer je Bakir budala popustio.
Problem je to što, nakon tri kruga glasanja parlament se raspušta, i nemaš nijednu vlast na nivou BiH, ne postoji nastavak mandata, nego nakon 4 godine prestaje mandat, ne postoji "tehnički" mandat kao sada.
Magarece_godine

#14227 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Magarece_godine »

...u suštini Aprilski paket ima iste elemente kao Statut Nogometnog saveza BiH...
ExNihilo

#14228 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

Nije pad Aprilskog paketa bio za ovu državu toliko poguban zbog same reforme ustava, jer ustav ni sa Aprilskim, a ni bez njega, vjerovatno nikad neće ni biti onakav kakav bismo voljeli da bude, nego je poguban zato što su nakon tog pada od ove države svi digli ruke.
Milenkov buraz

#14229 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Milenkov buraz »

ExNihilo wrote: 23/01/2021 21:34 Nije pad Aprilskog paketa bio za ovu državu toliko poguban zbog same reforme ustava, jer ustav ni sa Aprilskim, a ni bez njega, vjerovatno nikad neće ni biti onakav kakav bismo voljeli da bude, nego je poguban zato što su nakon tog pada od ove države svi digli ruke.
To se lijepo može pratiti da nakon Parilskog sve krenulo nizbrdo ali OK, ljudi vjeruju da je to super stvar što je napravio. Mislim da je tu istrčao pred rudu, zadovoljio svoj neki povrijeđeni ego
vatrogasac

#14230 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

ExNihilo wrote: 23/01/2021 21:34 .... nego je poguban zato što su nakon tog pada od ove države svi digli ruke.
Digli bi i da smo prihvatili jer bi tada rekli da su riješili problem. Ustvari, aprilski im je bio pokušaj začepljanja rupa u dejtonskom, ali je sklepan na brzinu sa tih nekoliko krupnih grešaka.
ExNihilo

#14231 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

Milenkov buraz wrote: 23/01/2021 21:36
ExNihilo wrote: 23/01/2021 21:34 Nije pad Aprilskog paketa bio za ovu državu toliko poguban zbog same reforme ustava, jer ustav ni sa Aprilskim, a ni bez njega, vjerovatno nikad neće ni biti onakav kakav bismo voljeli da bude, nego je poguban zato što su nakon tog pada od ove države svi digli ruke.
To se lijepo može pratiti da nakon Parilskog sve krenulo nizbrdo ali OK, ljudi vjeruju da je to super stvar što je napravio. Mislim da je tu istrčao pred rudu, zadovoljio svoj neki povrijeđeni ego
Na stranu ego, frajer je imao Kurtćehajić-level nebuloze o ukidanju RS-a, pa je za njega jedina prihvatljiva reforma ustava bila ukidanje entiteta.

A da stvar bude žalosnija, Senad ga je podržavao u tom maksimalizmu. Pa čak i danas Senad halucinira kako Dejton nije ratificiran, therefore parlament nikad nije priznao RS, therefore ukinut ćemo je.

Majko draga.
Milenkov buraz

#14232 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Milenkov buraz »

ExNihilo wrote: 23/01/2021 21:41
Na stranu ego, frajer je imao Kurtćehajić-level nebuloze o ukidanju RS-a, pa je za njega jedina prihvatljiva reforma ustava bila ukidanje entiteta.

A da stvar bude žalosnija, Senad ga je podržavao u tom maksimalizmu. Pa čak i danas Senad halucinira kako Dejton nije ratificiran, therefore parlament nikad nije priznao RS, therefore ukinut ćemo je.

Majko draga.
Znam, jbg. šta da ti kažem, vidiš i po reakcijama ljudi da se nadaju čarobnom štapiću i bajkama metuzalema Harisa.
ExNihilo

#14233 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

vatrogasac wrote: 23/01/2021 21:37
ExNihilo wrote: 23/01/2021 21:34 .... nego je poguban zato što su nakon tog pada od ove države svi digli ruke.
Digli bi i da smo prihvatili jer bi tada rekli da su riješili problem. Ustvari, aprilski im je bio pokušaj začepljanja rupa u dejtonskom, ali je sklepan na brzinu sa tih nekoliko krupnih grešaka.
Ne nužno, mogli su i nakon Dejtona reći da su svoje odradili, pa su ipak gurali više od decenije. Ako ništa, sigurno bismo ušli u NATO, i dobili kandidatski status prije deceniju.

Oni su digli ruke jer su shvatili da ovdje nema strane koja je spremna gledati u budućnosti.
zippoo87

#14234 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zippoo87 »

Pa upravo u tome i jeste bila zamka sa aprilskim paketom...stranci su to pokusali progurati i dignuti ruke od BiH u svakom slucaju...kao neko konacno rjesenje medjunarodne arbitraze za BiH.
A evo vidimo da su digli ruke i nakon sto je to palo...tako da sto se stranaca tice,oni su uradili ono sto su i naumili.
Samo sve nakon toga sto bi se desavalo,bila bi iskljuciva krivica nas unutar BiH a MZ bi bila cistih ruku tu i ne bi ih mogli vise prozivati.

Iz ove sada perspektive,ja sada mislim da je bolje sto je pao Aprilski paket...a nerad politicara nema veze sa ustavom...od najnizih nivoa pa do najvisih...to je do gradjana koji biraju najgore i koji sve trpe .
video

#14235 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by video »

Zaboravljate bitnu cinjenicu(bar buraz, ovaj lynch-ov ljubitelj je mensecini mladi) da su poslije A. Paketa bili i Butmirski pregovori.
video

#14236 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by video »

Uostalom buraz, pogledaj pa onda komentarisi
Last edited by video on 23/01/2021 21:50, edited 1 time in total.
ExNihilo

#14237 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

video wrote: 23/01/2021 21:47
Zaboravljate bitnu cinjenicu(bar buraz, ovaj lynch-ov "ljubitelj" je mensecini mladi) da su poslije A. Paketa bili i Butmirski pregovori
Je l' bih ja trebao biti Lynchov ljubitelj?
video

#14238 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by video »

ExNihilo wrote: 23/01/2021 21:50

Zaboravljate bitnu cinjenicu(bar buraz, ovaj lynch-ov "ljubitelj" je mensecini mladi) da su poslije A. Paketa bili i Butmirski pregovori
Gubis se ko abdest.
Procitaj sa razumjevanjem
ExNihilo

#14239 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

video wrote: 23/01/2021 21:51

Gubis se ko abdest.
Pomoglo bi da koristiš normirani pravopis, interpunkciju, i smislenu rečeničnu konstrukciju.
kabas

#14240 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by kabas »

Kada nestanu argumenti, krene priča o pravopisu.
video

#14241 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by video »

ExNihilo wrote: 23/01/2021 21:52
video wrote: 23/01/2021 21:51

Gubis se ko abdest.
Pomoglo bi da koristiš normirani pravopis, interpunkciju, i smislenu rečeničnu konstrukciju.
Natipkah svega i svacega, procitah - pobrisah!
Ne vrijedi!
El_comadante

#14242 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by El_comadante »

Ja više vjerujem Haretu koji je bio učesnik događaja i pročitao apriliski paket nego forumašima koji pretpostavljaju. a medjunarodna zajednica je digla ruke od BiH sa i bez paketa, o tome je i incko pričao da ima dva dijela MZ, prvi dio koji je završio sa Ašdaunom kad su se mješali i poslije njega.
ibizza

#14243 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ibizza »

Lupas.
ExNihilo

#14244 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

ibizza wrote: 23/01/2021 22:01
Lupas.
Argumentovano, kao i uvijek. :D
Milenkov buraz

#14245 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Milenkov buraz »

Evo gledam, ovo o Aprilskom možda je za neke forumaše novo ali to je pričao i onda. Na kraju Haris je jedan od potpisnika i pregovarača u Dejtonu, nisam ja ništa potpisao već on sa Izetbegovićem.
ExNihilo

#14246 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

Milenkov buraz wrote: 23/01/2021 22:04 Evo gledam, ovo o Aprilskom možda je za neke forumaše novo ali to je pričao i onda. Na kraju Haris je jedan od potpisnika i pregovarača u Dejtonu, nisam ja ništa potpisao već on sa Izetbegovićem.
Na godišnicu Dejtona se javlja da objasni zašto isti ne valja, a on ga pregovarao, mater jeb'o. :lol:
mahalik

#14247 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mahalik »

da ima tužilaštva kao što nema možda bi dobili odgovor na pitanje kako je nastala TV1 a sa njom poslije i Face TV. Da li su pare iz Elektroprivrede završile kod Oručevića za pokretanje ovog TV projekta? Kako je pukla tikva sa Senčijem koji je upravo nakon kraha Harisove SBiH krenuo samostalno i jučer priznao bankrotrao nakon samo nekoliko mjeseci samostalnog života sa svojom televizijom.
Milenkov buraz

#14248 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Milenkov buraz »

ExNihilo wrote: 23/01/2021 22:06
Milenkov buraz wrote: 23/01/2021 22:04 Evo gledam, ovo o Aprilskom možda je za neke forumaše novo ali to je pričao i onda. Na kraju Haris je jedan od potpisnika i pregovarača u Dejtonu, nisam ja ništa potpisao već on sa Izetbegovićem.
Na godišnicu Dejtona se javlja da objasni zašto isti ne valja, a on ga pregovarao, mater jeb'o. :lol:
To smo znali i 1997. godine da dejtonski sporazum ne valjda, mislim nismo trebali 23 godine gubiti vrijeme na tome zavaravajući se da će se samo riješiti. Haris je imao svojih dobrih momenata možda ali ova priča sada 2021. godine nije realna, volio bih da jeste i da imam taj optimizam da će Bidem sada za par godina riješiti naše probleme. Možda je kod mene i ovih 25 godina dodatnih u guzici napravilo čovjeka da sumnja u one koji su nas sjebali već jednom. Ne znam, prihvatam da sam laik, ali Haris nije rješenje i ne znam ko i šta jeste samo znam da se mnogi još uzdaju u starog konja.
archi_a

#14249 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by archi_a »

Da je bio aprilski paket, sada se ne bi pričalo o promjenama političkog sistema u BiH, ne bi neki strahovali od dolaska Bidena i vjerovatno bi nam ministar policije bio dragan lukač. :wink:
Pošto nije, sad dolazi vrijeme i za to. Sve je opservirano, sve je zadokumentovano, svi sve znaju, sve se vidjelo, targetirani su kočničari, evidentirane su sve blokade, vidjelo se koji je kapacitet tužiteljstva i sudstva, viđene su blokade i elementi koji prave problem i ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH, niti europske norme i standarde.
Izvolite gospodo, sad se uspravite i ponudite rješenja, budite dio onih snaga koje EU, odnosno SAD traže kao relevantne sagovornike sa kojima mogu sve zamisli i rješenja provesti u djelo.
vatrogasac

#14250 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

Milenkov buraz wrote: 23/01/2021 21:43 Znam, jbg. šta da ti kažem, vidiš i po reakcijama ljudi da se nadaju čarobnom štapiću i bajkama metuzalema Harisa.
Ima onaj drugi snimak koji se vrti kad mu je Haris tražio oružje pa je on to prepričavao u Kongresu da mu je Haris rekao da Bosanci ne žele da umiru siti jer nama nije dovoljno samo što pošalju hrane.

Image

Locked