da, pedofilija se kaznjava jos blaze nego silovanje. vrijeme je za pritisak na zakonodavca.muha_sa wrote: ↑21/01/2021 18:57Evo zakona i kaznewewa wrote: ↑21/01/2021 14:37ne znam kakve su odredbe k.z. u Srbiji, ali je kod nas zaprijecena maksimalna kazna do 10 godina zatvora za krivicno djelo silovanja.suspect_zero wrote: ↑21/01/2021 14:31 Istina, zavrtali su nam uši, prutićem po dlanovima, tjerali u ćošak....al' mati mi je uvijek mogla doći u školu bez da joj to iko brani.
Ti metodi da su valjali opstali bi i danas....pa onda bolje vratiti vojni rok![]()
Ovaj slučaj, ako se dokaže, je psiho-fizičko, seksualno zlostavljanje i takav je za dugogodišnju, da ne kažem doživotnu kaznu.
istina, ne znam izricu li se kumulativne kazne u slucaju vise k.d. nad vise ostecenih strana.10 mjeseci
fuj
https://hayat.ba/glumac-koji-je-osuden- ... ne/207695/
Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
- wewa
#276 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
- wewa
#277 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
istinski autoritet gradi se znanjem a ne galamom i zlostavljanjem. samo je to daleko tezi put, a vecina zlostavljaca ni nema adekvatnih kompetencija.dr_Evil wrote: ↑22/01/2021 08:36Profesor ne mora biti strog, ali on zaista pravi ljude od nas(djelomicno), jer ga gledas kao autoriteta. Nemamo mi zapadnjacki mentalni sklop, mozda za nekih 50 godina. Sve dok si ti kao osoba spreman prepisati, ili gledati kako drugi prepisuje bez da ga prijavis, onda nemas razloga da ocekujes da se profe mjenjaju. Isti mentalni sklop i njih i nas.Hendrix wrote: ↑21/01/2021 22:36 Ima li ista gluplje od ove balkanske mantre da profesor mora biti strog i praviti od nas kao ljude kroz faks... valjda da se nadomjesti vojni rok. Ono strog ali posten... idol balkanskog covjeka. Ja kad uporedim svoj faks sa kolegama sa zapada... dobro je da sam uopste normalan ostao kakve torture smo prolazili. I ono nista, mi opet supak svijeta a ljudi vani zavrse faks sa pjesmom i opet imaju vece plate i bolji zivot nego mi.
Slazem se, kakvih smo budala imali kao profe nije normalno bilo. Sve su pricali samo nisu ono sta su trebali
meni su predavali profesori iz Amerike i VB, niko od njih nikad nije povisio ton niti naredio ista. dobijali su punu paznju auditorija jer su imali sta za reci.
- dr_Evil
#278 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Ya 5 godina fakulteta nisam dozivio da neki profa se zadere na nekoga ili da ga zlostavlja, a pili su kafe sa nama redovno, i znali su se i napit sa nama kad su bili skupovi. Ne kazem da toga nije bilo na nekim drugim fakultetima. Bilo je profesora koji su bili strogi, to jest trazili su znanje i nisu dozvoljavali gluposti po predavanjima.wewa wrote: ↑22/01/2021 09:07istinski autoritet gradi se znanjem a ne galamom i zlostavljanjem. samo je to daleko tezi put, a vecina zlostavljaca ni nema adekvatnih kompetencija.dr_Evil wrote: ↑22/01/2021 08:36Profesor ne mora biti strog, ali on zaista pravi ljude od nas(djelomicno), jer ga gledas kao autoriteta. Nemamo mi zapadnjacki mentalni sklop, mozda za nekih 50 godina. Sve dok si ti kao osoba spreman prepisati, ili gledati kako drugi prepisuje bez da ga prijavis, onda nemas razloga da ocekujes da se profe mjenjaju. Isti mentalni sklop i njih i nas.Hendrix wrote: ↑21/01/2021 22:36 Ima li ista gluplje od ove balkanske mantre da profesor mora biti strog i praviti od nas kao ljude kroz faks... valjda da se nadomjesti vojni rok. Ono strog ali posten... idol balkanskog covjeka. Ja kad uporedim svoj faks sa kolegama sa zapada... dobro je da sam uopste normalan ostao kakve torture smo prolazili. I ono nista, mi opet supak svijeta a ljudi vani zavrse faks sa pjesmom i opet imaju vece plate i bolji zivot nego mi.
Slazem se, kakvih smo budala imali kao profe nije normalno bilo. Sve su pricali samo nisu ono sta su trebali
meni su predavali profesori iz Amerike i VB, niko od njih nikad nije povisio ton niti naredio ista. dobijali su punu paznju auditorija jer su imali sta za reci.
Bilo je profa koje su jednostavno budale i valjda po sklopu tehnickih skola i studija svi smo ih volili i mrzili u isto vrijeme.
Vjerovatno ce se svi studenti masinstva, gradjevine i elektrotehnike ( u MOstaru i Sarajevu) sjetiti legendardnog profesora Bedze Mesihovica: "Krenes kod nane, a ne znas gdje nana zivi, e takav si ti kolega," evo dan posliej ispita pitam te sta je integral, kolega prvi put cuje, znam ti ja babu oticu ti kod babe i reci da ti dzaba tene kupuje", "svaki dan treba da ucis samo onoliko koliko ti treba da pustis vodu(i imitira povlacenje vodokotlica), "nije vazno koje je slovo, evo ja cu staviti z, ma kolega nema pojma cim promijenis slovo", " a onaj Pičakćič", "kolega u kojoj si ti stranci, reko u KP BiH profesore, suti, suti, ma ne mora znacit da nisu ni oni lopovi, zavisi ko im je babo"
I tako
-
lifi
#279 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
S nama igraju termine, piju se kafe, basketa igram s profesorom ybte.
Tražeći i gore monstrume od Aleksića, naletio sam na bračni par West. Čovjek koji je uz pomoć svoje supruge silovao svoje kćerke, pa i maloljetne djevojke
Tražeći i gore monstrume od Aleksića, naletio sam na bračni par West. Čovjek koji je uz pomoć svoje supruge silovao svoje kćerke, pa i maloljetne djevojke
-
neko_sa_strane
#280 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Profesori koji provode torturu nad učenicima ili studentima obično su vrlo tananog znanja. Izigravanje strogog profesora je krinka za njegovo ili njeno neznanje. Ima izuzetaka.wewa wrote: ↑22/01/2021 09:07istinski autoritet gradi se znanjem a ne galamom i zlostavljanjem. samo je to daleko tezi put, a vecina zlostavljaca ni nema adekvatnih kompetencija.dr_Evil wrote: ↑22/01/2021 08:36Profesor ne mora biti strog, ali on zaista pravi ljude od nas(djelomicno), jer ga gledas kao autoriteta. Nemamo mi zapadnjacki mentalni sklop, mozda za nekih 50 godina. Sve dok si ti kao osoba spreman prepisati, ili gledati kako drugi prepisuje bez da ga prijavis, onda nemas razloga da ocekujes da se profe mjenjaju. Isti mentalni sklop i njih i nas.Hendrix wrote: ↑21/01/2021 22:36 Ima li ista gluplje od ove balkanske mantre da profesor mora biti strog i praviti od nas kao ljude kroz faks... valjda da se nadomjesti vojni rok. Ono strog ali posten... idol balkanskog covjeka. Ja kad uporedim svoj faks sa kolegama sa zapada... dobro je da sam uopste normalan ostao kakve torture smo prolazili. I ono nista, mi opet supak svijeta a ljudi vani zavrse faks sa pjesmom i opet imaju vece plate i bolji zivot nego mi.
- wewa
#281 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
no, da ne bismo posve skrenuli s teme:
https://rs.n1info.com/vesti/otac-ive-il ... a-svedoka/
meni je ovo bilo znakovito, sto bi rekli susjedi:

https://rs.n1info.com/vesti/otac-ive-il ... a-svedoka/
meni je ovo bilo znakovito, sto bi rekli susjedi:
ako opet bude ko pitao zasto su sutjele...Na pitanje kako je Iva prelomila da prijavi, advokat Ilinčić kaže – zato što je Milena (Radulović) insistirala na tome. „Nisu njih tri sedele skrštenih ruku, one su pre dve godine išle kod jednog mog advokata da ga pitaju da li postoji adekvatna pravna zaštita. Nažalost, dobile su jedan odgovor, da tako kažem – pogrešan, gde je advokat izneo da se tu ne može ništa, da je to zastarelo i one su bile razočarane. I to nije bio jedini advokat kome su se obratile“, naveo je Ilinčić.
- Osim_13
- dr_Evil
#283 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Nije kasno, mnogi od nas su upravo oblikovani kao osobe tokom studija. U pubertetu osoba luta, pronalazi sebe, dok za vrijeme fakulteta hormoni se polako smiruju. To ti dodje sto neko rece kao vojska poslije srednje.
Vino i gitare, divan vakat.
-
breuer
#285 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
ko se nije sam od sebe pobunio protiv profesora (kakav god bio), taj nikad i neće izrasti...
- dr_Evil
#286 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Ne samo pobunio, nego 38 nas oborio, a nas dvojicu sta smo rekli ne moze ovo ovako odma 6 upisaobreuer wrote: ↑22/01/2021 13:29ko se nije sam od sebe pobunio protiv profesora (kakav god bio), taj nikad i neće izrasti...
Hajd, nije tema
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#287 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
treba nam Dexter... predator koji hvata predatore.
nema pravila to moze biti porodicni covjek, profesor, policajac, doktor, neko iz familije, komsija itd... nema tu pravila, mene samo čudi kako se je uspio iskontrolisati da neubije... a mozda i jest.
u svakome ćući neki mika samo je pitanje kad taj mika preuzme kontrolu... meni se na ovakve stvari prevrne želudac ja bi ga najradje uškopio i komado dio po dio... pa bio mi rod rodjeni.
nema pravila to moze biti porodicni covjek, profesor, policajac, doktor, neko iz familije, komsija itd... nema tu pravila, mene samo čudi kako se je uspio iskontrolisati da neubije... a mozda i jest.
u svakome ćući neki mika samo je pitanje kad taj mika preuzme kontrolu... meni se na ovakve stvari prevrne želudac ja bi ga najradje uškopio i komado dio po dio... pa bio mi rod rodjeni.
-
kakavdanakneiskustvu
#288 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
e ako je to tako bilo,da izvinete,jebo takve roditelje,suspect_zero wrote: ↑21/01/2021 12:58 Ratna silovanja se rade po direktivi, unaprijed određenoj sistematizaciji, dio su većeg plana....
Nasilje koje je doživjela Milena je druga kategorija, napastvovana je od strane poznate osobe, učitelja-autiritera, osobe koju viđa svakodnevno i koju svi poznaju i kojoj se dive.
Različit psihološki aspekt i pozadina od ratnih silovanja, mislim da ima tema o tome na pf devedesete.
Sada se stavljam u ulogu roditelja, šaljem dijete na časove glume kod osobe koja je drčna, bezobrazna, psuje, ispoljava agresivno ponašanje itd....ja to sve znam, čak ne smijem komunicirati o metodlogiji učitelja, ni sa djecom ni sa njim samim.
Koliko sam shvatila jedan od uslova upisa je bio da roditelji ne dolaze u školu??
Ovo navedeno se kosi sa zdravim razumom, kako onda da pristanem na to, koji je to način rezonovanja roditelja???
-
moonca
#289 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
. po sadasnjim informacijama- vecina djece, upisanih na casove glume -- su djeca -poznatih- imucnih....wrote: ↑22/01/2021 15:52 Sada se stavljam u ulogu roditelja, šaljem dijete na časove glume kod osobe koja je drčna, bezobrazna, psuje, ispoljava agresivno ponašanje itd....ja to sve znam, čak ne smijem komunicirati o metodlogiji učitelja, ni sa djecom ni sa njim samim.
Koliko sam shvatila jedan od uslova upisa je bio da roditelji ne dolaze u školu??
Ovo navedeno se kosi sa zdravim razumom, kako onda da pristanem na to, koji je to način rezonovanja roditelja???
-
malocvijece
#290 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Dobro kažeš. Sve je to bilo pažljivo upakovano. Kao pustite dijete da bude samostalno, pa ovdje ima drugare, pa vidi kako divni i sposobni glumci su izašli iz ove škole, pa ovdje nema maminih i tajnih sinova, ovdje se radi i tako...moonca wrote: ↑22/01/2021 16:00. po sadasnjim informacijama- vecina djece, upisanih na casove glume -- su djeca -poznatih- imucnih....wrote: ↑22/01/2021 15:52 Sada se stavljam u ulogu roditelja, šaljem dijete na časove glume kod osobe koja je drčna, bezobrazna, psuje, ispoljava agresivno ponašanje itd....ja to sve znam, čak ne smijem komunicirati o metodlogiji učitelja, ni sa djecom ni sa njim samim.
Ovo navedeno se kosi sa zdravim razumom, kako onda da pristanem na to, koji je to način rezonovanja roditelja???cak i Cecina kcerka..e sad kad bi dozvolili da im i roditelji dolaze - i sugerishu - zahtjevaju.. mozda ima smisla -zasto im nije dozvoljeno...
Onda, kako kaže ona djevojka, znao je kome treba šta reći, ko se ne osjeća dobro, pa mu da neki kao koristan savjet. Sve je to mreža koja se dugo i strpljivo plela. Možda i od trenutka kad su upisale školu
- muha_sa
- dale cooper
#292 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Ja sam na drugoj temi rekao da je ovo sa Aleksićem samo frakcija onoga što se dešava i to uzet iz jedne branše i zanimanja koje je
javnog karaktera i čiji se glas čuje malo glasnije. Možemo samo zamisliti šta se onda dešava u uslovno rečeno prosječnim svakodnevnim
zanimanjima i u prosječnim porodicama. Ali dobro je što se o ovome svemu počelo raspravljati jasno i glasno. Nadam se da će to
uticati na to da žrtve ohrabri da prijave počinitelje i dobiju adekvatnu pomoć, kao i da se države odlučnije i čvršće uhvate u koštac
sa ovim problemima. A i da i mi svi zajedno steknemo svijest da se ovo događa u našem gradu, kvartu, radnom mjestu, komšiluku ili vratima
preko puta nas.
- muha_sa
#293 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
dale cooper wrote: ↑22/01/2021 20:55Ja sam na drugoj temi rekao da je ovo sa Aleksićem samo frakcija onoga što se dešava i to uzet iz jedne branše i zanimanja koje je
javnog karaktera i čiji se glas čuje malo glasnije. Možemo samo zamisliti šta se onda dešava u uslovno rečeno prosječnim svakodnevnim
zanimanjima i u prosječnim porodicama. Ali dobro je što se o ovome svemu počelo raspravljati jasno i glasno. Nadam se da će to
uticati na to da žrtve ohrabri da prijave počinitelje i dobiju adekvatnu pomoć, kao i da se države odlučnije i čvršće uhvate u koštac
sa ovim problemima. A i da i mi svi zajedno steknemo svijest da se ovo događa u našem gradu, kvartu, radnom mjestu, komšiluku ili vratima
preko puta nas.
- piupiu
#294 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
wewa wrote: ↑22/01/2021 08:57da, pedofilija se kaznjava jos blaze nego silovanje. vrijeme je za pritisak na zakonodavca.muha_sa wrote: ↑21/01/2021 18:57Evo zakona i kazne10 mjeseci
fuj
https://hayat.ba/glumac-koji-je-osuden- ... ne/207695/
- piupiu
#295 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Seksualni zločin, a posebno silovanje, ovo je veoma važno razumeti, nije seks. On je nasilje koje za sredstvo ima polni odnos, neželjeni i nedozvoljeni dodir, bludne radnje koje nisu sebi svrha: silovatelj pre svega vrši nasilje nad ličnošću žrtve, podmukli atak na njenu dušu i biće, na njenu ljudsku vrednost, poništavanje svega što ona predstavlja kao osoba.
https://www.6yka.com/novosti/biljana-sr ... je-bolesno
- Ludzak
#296 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Prema zakonu, šta je pedofilija??
- Ludzak
#297 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Silovanje je seksualno i fizicko maltretiranje. Ee sad valja ustanoviti da li je bilo uznemiravanja. U slučaju da nije bilo uznemiravanja, to se ne klasifikuje kao silovanje.piupiu wrote: ↑22/01/2021 23:55Seksualni zločin, a posebno silovanje, ovo je veoma važno razumeti, nije seks. On je nasilje koje za sredstvo ima polni odnos, neželjeni i nedozvoljeni dodir, bludne radnje koje nisu sebi svrha: silovatelj pre svega vrši nasilje nad ličnošću žrtve, podmukli atak na njenu dušu i biće, na njenu ljudsku vrednost, poništavanje svega što ona predstavlja kao osoba.
- Cherry-Cherry
#298 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
Pa bile su maloljetne, samim tim je silovanje.Ludzak wrote: ↑23/01/2021 15:29Silovanje je seksualno i fizicko maltretiranje. Ee sad valja ustanoviti da li je bilo uznemiravanja. U slučaju da nije bilo uznemiravanja, to se ne klasifikuje kao silovanje.piupiu wrote: ↑22/01/2021 23:55Seksualni zločin, a posebno silovanje, ovo je veoma važno razumeti, nije seks. On je nasilje koje za sredstvo ima polni odnos, neželjeni i nedozvoljeni dodir, bludne radnje koje nisu sebi svrha: silovatelj pre svega vrši nasilje nad ličnošću žrtve, podmukli atak na njenu dušu i biće, na njenu ljudsku vrednost, poništavanje svega što ona predstavlja kao osoba.
- uglavnomja
#299 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
- alibegoa
#300 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?
https://www.ageofconsent.net/world/serbia
Ali ima dio da je 18 ako je maloljetna osoba na poducavanju.