Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dr_Evil

#251 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by dr_Evil »

detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:17
LBVIEW wrote: 21/01/2021 08:58
detroit-mercy wrote: 20/01/2021 15:58 Ono, svi kazu ja bi ovo ja bi ono uradi. Hello, mi smo zemlja koja je u ratu prosla kroz silovanja, torture, ubistva svake vrste jeste li culi i za jedan slucaj osvete ili namirenja pravde.
A da smo ko drustvo zadrti, to je posebna prica.
Nije da nije bilo prvih par godina nakon rata, samo ne toliko koliko bi, s obzirom na masovnost zlocina, trebalo biti.
Mozda grijesim ali ja niti za jedan nisam cuo.
A to je bila Alijina mantra non stop po tvu, da osveta ne smije biti. Kamo srece da nije to non stop pricao.
detroit-mercy

#252 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by detroit-mercy »

dr_Evil wrote: 21/01/2021 14:18
wewa wrote: 21/01/2021 14:11
dr_Evil wrote: 21/01/2021 14:05

Realno vecinu nas je ulica odgojila, roditelju iako su se trudili nisu nazalost imali najveci uticaj na nas razvoj. Mada na kraju mi postajemo kopije svojih roditelja, po inerciji.
ja nemam takvo iskustvo, a nadam se da nisam takva ni kao roditelj.
Nemas se sta nadat, mene su ucili sto kaze Zmaj u pjesmici "i knjigom i prutom", ali opet je okolina imala ogroman utjecaj na nas. Ne znam kakva je situacija u manjim sredinama, ali mi smo uvijek bili vani, bez obzira na vremenske uslove. ZNas da te ceka degenek, ali se od lopte nije odustajalo, a ni od belaja.

Mozda sam opet imao srece pa od raje vecina nas je uspjela u zivotu, na kraju kad skontam drustvo nije lose bilo.
Sad, glede manjih sredina, u BiH realno ogromna vecina mjesta su manje sredine. Mostar ti je manja sredina kao i Zenica, Tuzla, Sarajevo donekle ali i ono je upitno. Plus, vazda je bilo sta mahala kaze.
moonca

#253 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by moonca »

wrote: 21/01/2021 14:18 vele da je Aleksic i njegov nacin rada bio poznat po tome sto 'od djece pravi ljude', tamo djeca ocvrsnu, osamostale se, nauce pravila, kazu.
Hipoteticki- da li je zbilja?... jer, da li ima jos 'Aleksica ' .....ali, ugrozene ne smiju da izadju u javnost- Mikine jesu.... rade ono i uspjesne su, sto ih je ucio.... no, ne i bez posljedica, za sve..... surovo....
dr_Evil

#254 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by dr_Evil »

detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:22
dr_Evil wrote: 21/01/2021 14:18
wewa wrote: 21/01/2021 14:11
ja nemam takvo iskustvo, a nadam se da nisam takva ni kao roditelj.
Nemas se sta nadat, mene su ucili sto kaze Zmaj u pjesmici "i knjigom i prutom", ali opet je okolina imala ogroman utjecaj na nas. Ne znam kakva je situacija u manjim sredinama, ali mi smo uvijek bili vani, bez obzira na vremenske uslove. ZNas da te ceka degenek, ali se od lopte nije odustajalo, a ni od belaja.

Mozda sam opet imao srece pa od raje vecina nas je uspjela u zivotu, na kraju kad skontam drustvo nije lose bilo.
Sad, glede manjih sredina, u BiH realno ogromna vecina mjesta su manje sredine. Mostar ti je manja sredina kao i Zenica, Tuzla, Sarajevo donekle ali i ono je upitno. Plus, vazda je bilo sta mahala kaze.
A dobro slazem se da je citava Bosna manja sredina, mada ne mozes poredit zivot i odrastanju u Mostaru i Sarajevu od odrastanja u Donjem Vakufu. Svako mjesto ima svoje prednosti i mane, ja za svoje dijete zelim da odrasta van urbanog centra.
suspect_zero

#255 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by suspect_zero »

detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:12
suspect_zero wrote: 21/01/2021 12:58 Ratna silovanja se rade po direktivi, unaprijed određenoj sistematizaciji, dio su većeg plana....
Nasilje koje je doživjela Milena je druga kategorija, napastvovana je od strane poznate osobe, učitelja-autiritera, osobe koju viđa svakodnevno i koju svi poznaju i kojoj se dive.
Različit psihološki aspekt i pozadina od ratnih silovanja, mislim da ima tema o tome na pf devedesete.

Sada se stavljam u ulogu roditelja, šaljem dijete na časove glume kod osobe koja je drčna, bezobrazna, psuje, ispoljava agresivno ponašanje itd....ja to sve znam, čak ne smijem komunicirati o metodlogiji učitelja, ni sa djecom ni sa njim samim.
Koliko sam shvatila jedan od uslova upisa je bio da roditelji ne dolaze u školu??
Ovo navedeno se kosi sa zdravim razumom, kako onda da pristanem na to, koji je to način rezonovanja roditelja???
Ti ozbiljna ili se zajebavas :mrgreen:.
Pa na forumu/drustvu se i dan danas zali za ucitaljima koji su znali podviknut, sljagu raspalit i lenjirom po rukama, nekada se je znalo ko su autoriteti. Ucitelj, policajac :mrgreen:
Istina, zavrtali su nam uši, prutićem po dlanovima, tjerali u ćošak....al' mati mi je uvijek mogla doći u školu bez da joj to iko brani.
Ti metodi da su valjali opstali bi i danas....pa onda bolje vratiti vojni rok :D

Ovaj slučaj, ako se dokaže, je psiho-fizičko, seksualno zlostavljanje i takav je za dugogodišnju, da ne kažem doživotnu kaznu.
detroit-mercy

#256 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by detroit-mercy »

suspect_zero wrote: 21/01/2021 14:31
detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:12
suspect_zero wrote: 21/01/2021 12:58 Ratna silovanja se rade po direktivi, unaprijed određenoj sistematizaciji, dio su većeg plana....
Nasilje koje je doživjela Milena je druga kategorija, napastvovana je od strane poznate osobe, učitelja-autiritera, osobe koju viđa svakodnevno i koju svi poznaju i kojoj se dive.
Različit psihološki aspekt i pozadina od ratnih silovanja, mislim da ima tema o tome na pf devedesete.

Sada se stavljam u ulogu roditelja, šaljem dijete na časove glume kod osobe koja je drčna, bezobrazna, psuje, ispoljava agresivno ponašanje itd....ja to sve znam, čak ne smijem komunicirati o metodlogiji učitelja, ni sa djecom ni sa njim samim.
Koliko sam shvatila jedan od uslova upisa je bio da roditelji ne dolaze u školu??
Ovo navedeno se kosi sa zdravim razumom, kako onda da pristanem na to, koji je to način rezonovanja roditelja???
Ti ozbiljna ili se zajebavas :mrgreen:.
Pa na forumu/drustvu se i dan danas zali za ucitaljima koji su znali podviknut, sljagu raspalit i lenjirom po rukama, nekada se je znalo ko su autoriteti. Ucitelj, policajac :mrgreen:
Istina, zavrtali su nam uši, prutićem po dlanovima, tjerali u ćošak....al' mati mi je uvijek mogla doći u školu bez da joj to iko brani.
Ti metodi da su valjali opstali bi i danas....pa onda bolje vratiti vojni rok :D

Ovaj slučaj, ako se dokaže, je psiho-fizičko, seksualno zlostavljanje i takav je za dugogodišnju, da ne kažem doživotnu kaznu.
Sad vidis tu poveznicu, Mika strog, red, rad i disciplina i naravno roditelji podrzavaju metode jer tako se gradi pravi covjek :mrgreen:.
Vjerujem da ima materijala da se o liku snimi jako dobar psiholoski triler.
wewa

#257 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by wewa »

suspect_zero wrote: 21/01/2021 14:31 Istina, zavrtali su nam uši, prutićem po dlanovima, tjerali u ćošak....al' mati mi je uvijek mogla doći u školu bez da joj to iko brani.

ne znam kakve su odredbe k.z. u Srbiji, ali je kod nas zaprijecena maksimalna kazna do 10 godina zatvora za krivicno djelo silovanja.
istina, ne znam izricu li se kumulativne kazne u slucaju vise k.d. nad vise ostecenih strana.
detroit-mercy

#258 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by detroit-mercy »

wewa wrote: 21/01/2021 14:37
suspect_zero wrote: 21/01/2021 14:31 Istina, zavrtali su nam uši, prutićem po dlanovima, tjerali u ćošak....al' mati mi je uvijek mogla doći u školu bez da joj to iko brani.

ne znam kakve su odredbe k.z. u Srbiji, ali je kod nas zaprijecena maksimalna kazna do 10 godina zatvora za krivicno djelo silovanja.
istina, ne znam izricu li se kumulativne kazne u slucaju vise k.d. nad vise ostecenih strana.
Iz nase sudske prakse da se vidjeti da se za ovu vrstu delikta izricu relativno niske kazne.
Dino79

#259 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Dino79 »

detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:07
Dino79 wrote: 21/01/2021 10:48
splinter wrote: 21/01/2021 10:37

Ljudi rade najnormalnije. . .
Eto ako je navođenje studentica na sex u zamjenu za ispitna pitanja silovanje onda treba zatvoriti pola profesora.
Zasto ne bi radili ?
Je li ovo ozbiljno pitanje ili se zajebavas :skoljka:
Zajebavam se jer ovo nije ozbiljna drzava.
BiH i ostavke iz moralnih razloga ne idu u istu recenicu ?
hladan.preminger

#260 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by hladan.preminger »

moonca wrote: 20/01/2021 14:25 Bill Clintona, je natjerala da prizna --plava haljina - s --dokazima-- Monice Lewinsky--inace bi bilo- rekla /kazala :zoka:
monica nije silovana, već je bio mutual agreement
breuer

#261 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by breuer »

Prvenstveno je degradiran odnos spram ženama i oko toga nema diskusije, silovatelji i predatori su najveći ljudski šljam.

Ali postavlja se pitanje oko degraditanja glumačke struke, pa ima li tu iko da nije došao do posla, a da nije bilo preko .....
Johnny_x

#262 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Johnny_x »

hladan.preminger wrote: 21/01/2021 14:48
moonca wrote: 20/01/2021 14:25 Bill Clintona, je natjerala da prizna --plava haljina - s --dokazima-- Monice Lewinsky--inace bi bilo- rekla /kazala :zoka:
Bil Kllinton je cesto provodio vrijeme na zloglasnom Epsteinovom pedofilskom otoku, cak ima slika kako ga 16-godisnja djevojcica masira, naravno da su sve to mediji zataskali i da se ne prica o tome. Seselj je kreten, psihopata, ratni zlocinac, ali je 100% pravu kad je nazvao Klintona "Washingtonski seksualni manijak Bill Klinton"
detroit-mercy

#263 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by detroit-mercy »

Dino79 wrote: 21/01/2021 14:44
detroit-mercy wrote: 21/01/2021 14:07
Dino79 wrote: 21/01/2021 10:48

Eto ako je navođenje studentica na sex u zamjenu za ispitna pitanja silovanje onda treba zatvoriti pola profesora.
Zasto ne bi radili ?
Je li ovo ozbiljno pitanje ili se zajebavas :skoljka:
Zajebavam se jer ovo nije ozbiljna drzava.
BiH i ostavke iz moralnih razloga ne idu u istu recenicu ?
U ovim slucajevima, to nije bilo pitanje morala, mada bi za normalnu osobu to bilo prvorazredno pitanje.
Profesori koji su u zamjenu za seks studenticama dostavljali ispitna pitanja su izvrsili kriminalno djelo.
Isti slucaj da su to uradili za pare.
Ili, odes na razgovor za posao ti i haver ti, haver da komisiji lovu ti racunas na svoju strucnost i znanje. Kriminalno djelo, za ovakve stvari se ide u zatvor a akademska i svaka druga karijera je zavrsena zauvijek.
Cuj, sto nebi radili :-)
hladan.preminger

#264 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by hladan.preminger »

Johnny_x wrote: 21/01/2021 14:56
Bil Kllinton je cesto provodio vrijeme na zloglasnom Epsteinovom pedofilskom otoku, cak ima slika kako ga 16-godisnja djevojcica masira, naravno da su sve to mediji zataskali i da se ne prica o tome. Seselj je kreten, psihopata, ratni zlocinac, ali je 100% pravu kad je nazvao Klintona "Washingtonski seksualni manijak Bill Klinton"
sve ok, ali monica nje silovana niti je ikad bilo u opticaju. sama monica nije nikad billa optužila za silovanje.
zbog žrtava ne bi trebali babe i žabe miješati.
Dino79

#265 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Dino79 »

Johnny_x wrote: 21/01/2021 14:56
Svjedoci sa Epsteinovog otoka pa i on sam su slucajno stradali.
Sve je zataskano . Zena pilot koja je pronalazila djevojcice za "rad" na otoku je porijeklom iz ex Yu .
Nađa Marickova.
Dino79

#266 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Dino79 »

Ima tema na pf devedesete ali nema te teme u srbijanskim medijima iako su to daleko veci zlocini i po masovnosti i po brutalnosti.
Takođe sad Mika Aleksic ima vise medijskog prostora a njegive zrtve saosjećanja u BiH nego sto to imaju djevojcice silovane u ratu pa cak i ubijene.
O ovom monstrumu se svi oglasavaju a sta je sa devedesetim. Polako padaju u zaborav.
dr_Evil

#267 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by dr_Evil »

Dino79 wrote: 21/01/2021 15:20
Ima tema na pf devedesete ali nema te teme u srbijanskim medijima iako su to daleko veci zlocini i po masovnosti i po brutalnosti.
Takođe sad Mika Aleksic ima vise medijskog prostora a njegive zrtve saosjećanja u BiH nego sto to imaju djevojcice silovane u ratu pa cak i ubijene.
O ovom monstrumu se svi oglasavaju a sta je sa devedesetim. Polako padaju u zaborav.
To je ocajna politika Bosnjackih i Hrvatskih lidera, radi licne imovinske koristi citaj kriminala su prodali drzavu, vjeru i naciju. Padom tuzbe protiv Srbije Bakira se trebalo lincovati u Sarajevu. ALi eto, opet je prvi u Bosnjaka. Nije sve ni do Srbije, ima nesto i u nama
moonca

#268 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by moonca »

Dino79 wrote: 21/01/2021 15:20 Takođe sad Mika Aleksic ima vise medijskog prostora a njegive zrtve saosjećanja u BiH nego sto to imaju djevojcice silovane u ratu pa cak i ubijene.
Mentalitet Bosanske i Srbijanske -zene/ djevojke,nije uporedivo...... ima Mika i na Bosanskom tlu.. ali, ne vjerujem da ima, zena koje bi uradile isto... :zoka:
muha_sa

#269 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by muha_sa »

wewa wrote: 21/01/2021 14:37

Evo zakona i kazne :-) 10 mjeseci :( fuj

https://hayat.ba/glumac-koji-je-osuden- ... ne/207695/
malocvijece

#271 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by malocvijece »

Par puta sam krenula da nešto napišem al mi se stegne u prsima. Nemam snage i skoči mi pritisak.

Za ovog Miku je sve rečeno. I zašto djevojčice nisu mogle odmah prijaviti. Mislim da je svima jasno i ako još jednom čujem "šta je do sad čekala", ta osoba će dobiti odgovor kakav zaslužuje.

Ono što bih ja željela da kažem je da djeca ponekad ne žele da roditeljima kažu da im je neko nešto uradio ili zaprijetio (mislim na bilo koji napad u širem smislu riječi) jer se boje reakcije roditelja. Plaše se da će roditelj otići i lično se obračunati i tako sebe dovesti u nepriliku. Mislim da svojoj djeci treba da damo do znanja da nam mogu sve reći i da ćemo se pobrinuti za njihovu sigurnost i posljedice za počinioca, ali na način da se to prijavi kako treba. Iako bismo svi najradije svašta uradili onome ko nam povrijedi dijete.
moonca

#272 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by moonca »

Ne zele, ne iz straha od reakcije roditelja, vec sto se smatraju, da su dovoljno odrasle , zrele, svjesne situacija... mozda su tome, bash takvom stanju, roditelji pridonijeli- kroz odnos/ odgoj.... ko ce znati..... :zoka: nema pravila...
Dimu1927

#273 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Dimu1927 »

Dino79 wrote: 21/01/2021 15:20
Ne mogu se ni porediti silovanja u ratu, sta su radili monstrumi, koji su zenama noz drzali nad grlom, kojima su pobili muzeve, sinove, oceve, i jos se na njima izivljavali, i ovo prisiljavanje na seks na nekoj akademiji . Ovaj majmun Mika nije ocito neki serijski ubica, da im je prijetio smrcu, da su bile zarobljene, bez hrane, vode itd.

Apsolutno je zlocin i jedno i drugo, ali ovo je upravo odraz bolesnog drustva, koja je sad fama digla zbog ovog slucaja, a kako se 25 godina suti sta se radilo zenama u ratu.
Hendrix

#274 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Hendrix »

Ima li ista gluplje od ove balkanske mantre da profesor mora biti strog i praviti od nas kao ljude kroz faks... valjda da se nadomjesti vojni rok. Ono strog ali posten... idol balkanskog covjeka. Ja kad uporedim svoj faks sa kolegama sa zapada... dobro je da sam uopste normalan ostao kakve torture smo prolazili. I ono nista, mi opet supak svijeta a ljudi vani zavrse faks sa pjesmom i opet imaju vece plate i bolji zivot nego mi.

Ovaj rezon je omogucio generacijama psihopata da vladaju fakultetima kao da im je vlastita imovina, apsolutna vladavina i svako kontriranje rezultira s cinjenicom da neces nikad proci njegov ili njen predmet. Svako ima jednog totalnog psihopatu na faksu za kojeg svi sve znaju ali ono kao ne mogu mu nista... mi smo ba debili da nas nema na svijetu. Ono ides mu u kancelariju i odma s vrata se dere na tebe sta hoces... pao si kolega, glup si kolega ne znas nista... neces nikad ovo polozit... sto si dosao da studiras... ciji si ti... a ni ne zna mi ime... pa sad ono prolazim kroz to i iz mene bijes izlazi sta su nam sve radili.

Na ovo se nadovezuje i smekanje studentica i svakakvog jos uznemiravanja... ali kome ti da se zalis jarane? Studentska asocijacija puna gnjida koje gledaju kako da se ispale vani na neke susrete studenata i namjestaju sebi dodatne rokove za predmete koji im trebaju. Kakvo ba seksualno uznemiravanje? Suti i polozi ispit. Uzas.
dr_Evil

#275 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by dr_Evil »

Hendrix wrote: 21/01/2021 22:36 Ima li ista gluplje od ove balkanske mantre da profesor mora biti strog i praviti od nas kao ljude kroz faks... valjda da se nadomjesti vojni rok. Ono strog ali posten... idol balkanskog covjeka. Ja kad uporedim svoj faks sa kolegama sa zapada... dobro je da sam uopste normalan ostao kakve torture smo prolazili. I ono nista, mi opet supak svijeta a ljudi vani zavrse faks sa pjesmom i opet imaju vece plate i bolji zivot nego mi.
Profesor ne mora biti strog, ali on zaista pravi ljude od nas(djelomicno), jer ga gledas kao autoriteta. Nemamo mi zapadnjacki mentalni sklop, mozda za nekih 50 godina. Sve dok si ti kao osoba spreman prepisati, ili gledati kako drugi prepisuje bez da ga prijavis, onda nemas razloga da ocekujes da se profe mjenjaju. Isti mentalni sklop i njih i nas.

Slazem se, kakvih smo budala imali kao profe nije normalno bilo. Sve su pricali samo nisu ono sta su trebali
Post Reply