Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dorkcic

#201 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by dorkcic »

SaraFina wrote: 20/01/2021 19:35 :lol:
Dino79 wrote: 20/01/2021 18:17
moonca wrote: 20/01/2021 16:01
Tacno. ako zena kaze ne... bez obzira sto je zena i sta podrazumjeva, - pod zena... da ce dijeliti i dobro i zlo- ali, kad kaze ne .. je -stani... sve ostalo je - aresija. protiv njene volje..:thumbup:
Nije pisalo da su govorile NE, niti su govorile stani, niti su vrisnule da ih cuju u susjednoj ucionici niti su ga ujele niti pokusale odbraniti.
Vec su se sve sijetile da ga prijave nakon toliko godina.

Meni je ovo malo sumljivo.
Ovo je najnoviji skup teza (kao alibi) za silovatelje “ne, stani, vrisni, ujedi, pokušaj se odbraniti, nemoj čekati s prijavom pa onda ide sama je tražila svojim ponašanjem, pomogao joj u karijeri, sve je sumnjivo Itd Itd.
Misliš "sumLJivo" ko što reče ovaj :roll:
suspect_zero

#202 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by suspect_zero »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/01/2021 20:11
suspect_zero wrote: 20/01/2021 19:58
kakavdanakneiskustvu wrote: 20/01/2021 18:53 da opet upitam,zašto se ovolika frka ne digne kada se sazna za zlostavljanje djece od strane svećenika,popova,hodža???
Diže se frka, kako ti kažeš. Katoličku crkvu odavno potresaju skandali oko seksualnog zlostavljanja, Pravoslavnu isto tako....na ovim prostorima, vezano za muslimane je malo drugačije....mektebi su slabo posjećeni kako djeca imaju vjeronauku u školi a i većinom su mualime-žene one koje drže nastavu.
Ne tvrdim da nema, samo neko mora i da prijavi da bi se digla frka.

Sad, što se tiče teme.....kakvo je stanje kod nas? Imamo li i mi Aleksića? Ili šutimo, saburamo, stid nas?

jesi cuo ti da je u npr. kat. crkvi u bih bio neki ovako veliki skandal,oko zlostavljanja djece da je nei svecenik javno prozvan,čak uhapšen?
Nisam, sporadičnih slučajeva je bilo al' nekako zataškano, slabo ili nikako medijski popraćeno....jesu li toliko vjerski poglavari moćni, nedodirljivi, ili toga ima jako malo...ne znam.
Kod nas, mislim na Balkan generalno, Crkve i vjerske zajednice (sve tri religije) imaju neke svoje zakone, pravila, nešto što oni rješavaju "između svoja četiri zida", nekako hoće da su iznad države....sekularno smo uređenje pa mi nije baš najjasnije kako im to sve prolazi.
Jedino logično objašnjenje bi mi bilo da su stvarno toliko jaki i moćni da im se može.
Ako bi se desilo da neko javno istupi, iznese svoje svjedočenje, optuži nekoga, da mediji budu dosljedni i to sve isprate.....onda bi se možda i stvari promijenile.
moonca

#203 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by moonca »

Dino79 wrote: 20/01/2021 23:51 Ovaj slucaj postaje sve čudniji, u Srbiji poćinje "lov na vještice" odnosno na sve one koji imaju drugačije mišljenje.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/prona ... na/gwe1tbx

Hirurg je pretjerao... :zoka:
¤ jelena ¤

#204 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by ¤ jelena ¤ »

plain vanilla wrote: 20/01/2021 19:03 Na facebooku imate stranicu (Nisam tražila) s ispovijestima zlostavljanih zena, a i muskaraca, sto psihicki, sto seksualno.
Prozvan je i prof Vukadinovic, koji hladno kaze da su to studentice koje su obnavljale godinu.

Ono sto htjedoh reci, svaka zrtva je prije svega osjecala i jos uvijek osjeca stid. To je odgovor na pitanje raznih govnarki i govnara zasto nisu prije prijavile.

Osim zastrasujuce cinjenice da zivimo s toliko manijaka, gore mi je saznanje da puno previse ljudi staje na stranu zlostavljaca.
Tako to biva kad se ljudsko smeće pod plaštom anonimnosti identifikuje sa ovim smećem iz naslova teme pa se zabrine za svoje cijenjeno dupe da se i njemu, sutra, ovako nešto* ne desi.

Stvarno nevjerovatno šta je sve jedno egoistično, intelektualno ograničeno biće sposobno staviti u istu ravan sa najtežim oblikom seksualnog nasilja :arrow: silovanjem.

Najljepše rečeno - "nevjerovatno"!

#205 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Burglaries »

Mustafa Cerić i mještani brane hodžu silovatelja pedofila - ne razumijete običaje i tradiciju (2009) :D

piupiu

#206 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by piupiu »

Burglaries wrote: 21/01/2021 02:45 Mustafa Cerić i mještani brane hodžu silovatelja pedofila - ne razumijete običaje i tradiciju (2009) :D

Nije kriv hodža što je bludničio, kriv je sudija što ga je osudio! :oops:

Jbt, mene je ovakvih ljudi strah.
JThomas

#207 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by JThomas »

takozvani vjerski službenik, a ustvari u ta doba top 5-6 političar po moći u državi.
bandit_mo

#208 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

Kad god se ovako nešto dogodi, i mediji krenu prenositi,ispliva najveći ološ među komentarima. I sad zamislimo, jedna djevočica koja je željela prijaviti svog učitelja, ponukana pokretom, vidi kako će je nazivati i šta misliti o njoj... I da prijavi?? Ma daj..
Samo ne znam gdje su dežurni moderatori velikih socijalnih mreža...Ili su ovdje ipak za slobodu govora :roll:
Veigar

#209 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Veigar »

bandit_mo wrote: 21/01/2021 08:16 Kad god se ovako nešto dogodi, i mediji krenu prenositi,ispliva najveći ološ među komentarima. I sad zamislimo, jedna djevočica koja je željela prijaviti svog učitelja, ponukana pokretom, vidi kako će je nazivati i šta misliti o njoj... I da prijavi?? Ma daj..
Samo ne znam gdje su dežurni moderatori velikih socijalnih mreža...Ili su ovdje ipak za slobodu govora :roll:
Najgori su mi ti ili te što gledaju šta će svijet reć da bi nešto uradili. Pa dokle ćemo čekati odobravanje gomile da istjeramo pravdu, dokle?
SaraFina

#210 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by SaraFina »

Burglaries wrote: 21/01/2021 02:45 Mustafa Cerić i mještani brane hodžu silovatelja pedofila - ne razumijete običaje i tradiciju (2009) :D

Onda su i ti mještani koji ga brane saučesnici u zlodjelu. I njih treba pozvati na krivičnu odgovornost. Da je moje dijete u pitanju, makar zivjela u nekoj zabiti „donjem brabonjištu“ ja ne bi odustala dok ne bi pravdu istjerala.
Pa ako je nuzno i „tradicipnalnim običajima“.
Savjetovala mi muslimanaka ulema.
SaraFina

#211 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by SaraFina »

Dino79 wrote: 20/01/2021 21:23
Dino79 wrote: 20/01/2021 18:17

Nije pisalo da su govorile NE, niti su govorile stani, niti su vrisnule da ih cuju u susjednoj ucionici niti su ga ujele niti pokusale odbraniti.
Vec su se sve sijetile da ga prijave nakon toliko godina.

Meni je ovo malo sumljivo.
Ovo je najnoviji skup teza (kao alibi) za silovatelje “ne, stani, vrisni, ujedi, pokušaj se odbraniti, nemoj čekati s prijavom pa onda ide sama je tražila svojim ponašanjem, pomogao joj u karijeri, sve je sumnjivo Itd Itd.
Pa mora postojati neki znak odbijanja , verbalni ili neverbalni. Mora nekako dati do znanja da ne zeli sex .

Nisam rekao da je sama trazila niti sam insinuirao da je imala neko ponasanje

Je li ovo neka zezancija? Kojoj nije mjesto ni vrijeme. Na ovoj temi. Znaś ti kad se i prema kome se koristi NE prilikom seksualnih odnosa? Kad dvoje odraslih zrelih ljudi recimo se zanesu u intimnosti i zenska strana se iz nekog razloga predomisli i odbije seksualni čin. Tada bi NE se koristilo.
U situaciji gdje matori govnar prvo fizički neprimjereno dodiruje djevojčice, a onda ih prisiljava na spolni odnos, NE kao znak odbijanja smiješno je i pominjati. A i ostale verbalne i neverbalne znakove opiranja. Koji manijaka nisu zaustavili, a bilo ih je. (Pa izlazile su djevojke vrišteći na hodnike). No obzirom da je silovatelj trenirao strogoću i verbalno vrijedjao, svi su i takvo ponašanje prepisivali verbalnom maltretiranju. Dok se nije ostavio otvoreno Poklopac pandorine kutije.
Last edited by SaraFina on 21/01/2021 08:38, edited 1 time in total.
bandit_mo

#212 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

Veigar wrote: 21/01/2021 08:21
bandit_mo wrote: 21/01/2021 08:16 Kad god se ovako nešto dogodi, i mediji krenu prenositi,ispliva najveći ološ među komentarima. I sad zamislimo, jedna djevočica koja je željela prijaviti svog učitelja, ponukana pokretom, vidi kako će je nazivati i šta misliti o njoj... I da prijavi?? Ma daj..
Najgori su mi ti ili te što gledaju šta će svijet reć da bi nešto uradili. Pa dokle ćemo čekati odobravanje gomile da istjeramo pravdu, dokle?
Ne znam. Trenutno je takvo javno mijenje da za priznanje treba snaga kakvu djeca uglavnom ne posjeduju. Posebno ne mučena i maltretirana djeca.
Istjerivanje pravde nemoguće dok nema presuda i kazni.
LBVIEW

#213 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by LBVIEW »

kakavdanakneiskustvu wrote: 20/01/2021 14:46 ja ne kontam njiove roditelje,najblizu rodbinu,što su šutili,da nikome nisu prijavili,ljudi prijave predsjednike drzava za svasta nesto,ovog bezveznog profesora glume niko da prijavi,ni da mu zaprijeti,fiicki ga naadne,nista,ne kontam
Mozda zbog toga sto je bio Arkanov jaran, a doticni je imao znamo koliko uticaja/pristalica (za koje je bio heroj) u srbijanskom drustvu. :oops:
bandit_mo

#214 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

SaraFina wrote: 21/01/2021 08:33

Pa mora postojati neki znak odbijanja , verbalni ili neverbalni. Mora nekako dati do znanja da ne zeli sex .

Je li ovo neka zezancija? Kojoj nije mjesto ni vrijeme. Na ovoj temi. Znaś ti kad se i prema kome se koristi NE prilikom seksualnih odnosa? Kad dvoje odraslih zrelih ljudi recimo se zanesu u intimnosti i zenska strana se iz nekog razloga predomisli i odbije seksualni čin. Tada bi NE se koristilo.
U situaciji gdje matori govnar prvo fizički neprimjereno dodiruje djevojčice, a onda ih prisiljava na spolni odnos, NE kao znak odbijanja smiješno je i pominjati.
Doista presmiješno da moraš objašnjavati što se dijete nije dovoljn dralo... :roll:
Djeca ne mogu dati valjan pristanak, pa time ni nepristanak, therefore spolni odnos djecom je uvijek krivično djelo,
muha_sa

#215 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by muha_sa »

Nekog muškarca to NE uzbudjuje :-) :-) to je idiot i manijak koji je spreman nekog u haustoru silovat. bolesnik koji misli samo na sebe :-)
SaraFina

#216 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by SaraFina »

bandit_mo wrote: 21/01/2021 08:37

U situaciji gdje matori govnar prvo fizički neprimjereno dodiruje djevojčice, a onda ih prisiljava na spolni odnos, NE kao znak odbijanja smiješno je i pominjati.
Doista presmiješno da moraš objašnjavati što se dijete nije dovoljn dralo... :roll:
Djeca ne mogu dati valjan pristanak, pa time ni nepristanak, therefore spolni odnos djecom je uvijek krivično djelo,

Pazi, pita što se djevojcica nije dovoljno derala, a ne pita gdje je predatorova savjest bila u tom trenutku. Prvo je bio profesor, drugo cetrdesetak godina stariji i 2010 od svake 17/18 godina stare ucenice. Jer mu je sada 68 godina.
SaraFina

#217 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by SaraFina »

muha_sa wrote: 21/01/2021 08:42 Nekog muškarca to NE uzbudjuje :-) :-) to je idiot i manijak koji je spreman nekog u haustoru silovat. bolesnik koji misli samo na sebe :-)
Ova vrsta silovatelja dovoljno je mudra da svoje bolesne sklonosti kontrolira i odlično prikriva. Čim je cijela priča trajala godinama.
bandit_mo

#218 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

SaraFina wrote: 21/01/2021 08:42
bandit_mo wrote: 21/01/2021 08:37

Pazi, pita što se djevojcica nije dovoljno derala, a ne pita gdje je predatorova savjest bila u tom trenutku. Prvo je bio profesor, drugo cetrdesetak godina stariji i 2010 od svake 17/18 godina stare ucenice. Jer mu je sada 68 godina.
Nije zgoreg ovjeriti izjavu o odbijanju u notara..
muha_sa

#219 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by muha_sa »

Gledam na Novoj S "mentalno razgibavanje"

Sad rekoše da roditelji i dalje dovode djecu u školu ovog monstruma a casove vodi njegova supruga :-) svašta u božjoj bašti :-)
LBVIEW

#220 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by LBVIEW »

detroit-mercy wrote: 20/01/2021 15:58 Ono, svi kazu ja bi ovo ja bi ono uradi. Hello, mi smo zemlja koja je u ratu prosla kroz silovanja, torture, ubistva svake vrste jeste li culi i za jedan slucaj osvete ili namirenja pravde.
A da smo ko drustvo zadrti, to je posebna prica.
Nije da nije bilo prvih par godina nakon rata, samo ne toliko koliko bi, s obzirom na masovnost zlocina, trebalo biti.
bandit_mo

#221 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

muha_sa wrote: 21/01/2021 08:53 Gledam na Novoj S "mentalno razgibavanje"

Sad rekoše da roditelji i dalje dovode djecu u školu ovog monstruma a casove vodi njegova supruga :-) svašta u božjoj bašti :-)
:shock:
Posao za socijalnu službu.
Veigar

#222 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by Veigar »

bandit_mo wrote: 21/01/2021 08:35
Ne znam. Trenutno je takvo javno mijenje da za priznanje treba snaga kakvu djeca uglavnom ne posjeduju. Posebno ne mučena i maltretirana djeca.
O tome i govorim, svi neku pravdu očekuju a kad treba zapet i uraditi nešto, joj šta će komšiluk reć, sramota. Mislim, dobro nam je kakvi smo.
bandit_mo

#223 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by bandit_mo »

Veigar wrote: 21/01/2021 09:05
bandit_mo wrote: 21/01/2021 08:35
O tome i govorim, svi neku pravdu očekuju a kad treba zapet i uraditi nešto, joj šta će komšiluk reć, sramota. Mislim, dobro nam je kakvi smo.
A šta mnžeš uraditi? Legalno i zakonito?
Samo adekvatne pravosudne kazne bi učinile nešto, a da bi to dobili u ovoj državi, treba mijenjati komplet pravosuđe, a do toga jedno 101 stvar koju nećemo :-)
wewa

#224 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by wewa »

sta kazes, @muha , pocecemo traziti krivicu kod zrtava i roditelja?
pa sta mislis s kojom namjerom je pokrenuta tema? vidio si naknadne upise autora.
¤ jelena ¤ wrote: 21/01/2021 02:03
plain vanilla wrote: 20/01/2021 19:03 Na facebooku imate stranicu (Nisam tražila) s ispovijestima zlostavljanih zena, a i muskaraca, sto psihicki, sto seksualno.
Prozvan je i prof Vukadinovic, koji hladno kaze da su to studentice koje su obnavljale godinu.

Ono sto htjedoh reci, svaka zrtva je prije svega osjecala i jos uvijek osjeca stid. To je odgovor na pitanje raznih govnarki i govnara zasto nisu prije prijavile.

Osim zastrasujuce cinjenice da zivimo s toliko manijaka, gore mi je saznanje da puno previse ljudi staje na stranu zlostavljaca.
Tako to biva kad se ljudsko smeće pod plaštom anonimnosti identifikuje sa ovim smećem iz naslova teme pa se zabrine za svoje cijenjeno dupe da se i njemu, sutra, ovako nešto* ne desi.

Stvarno nevjerovatno šta je sve jedno egoistično, intelektualno ograničeno biće sposobno staviti u istu ravan sa najtežim oblikom seksualnog nasilja :arrow: silovanjem.

Najljepše rečeno - "nevjerovatno"!

dakle, 1000% si u pravu, na ovaj nacin moze o silovanju i zlostavljanju opcenito pisati samo neko kome pristanak nije nuzan element u ophodjenju sa zenama, neko ko se moze i poistovjecuje se sa zlostavljacem. to smo, uostalom, vidjeli i u zacecima #metoo pokreta.
high_volume

#225 Re: Mika Aleksić (serijski silovatelj) ?

Post by high_volume »

Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu formirala Komisiju za prevenciju seksualnog i rodno zasnovanog uznemiravanja. OK, nikad nije kasno, iako i jeste, ako se posmatra iz ugla žrtava.

Pitanje, na koje će teško dobiti odgovor, je da li će sva seksualna uznemiravanja i sva seksualna primoravanja, biti prijavljena, i posebno - da li će počinioci takvih uznemiravanja, u našem društvu, biti adekvatno kažnjeni. Hoće li biti trajno odstranjeni sa pozicija moći, kojom su manipulirali psihama mladih ljudi i njihovim tijelima zadovoljavajući vlastite pohote.

Ova komisija je odličan primjer kojim i druge slične akademske organizacije trebaju poći, ali ne samo takve, nego i npr. zdravstvene. Javna je tajna zloupotreba pozicija ljekara u bolnicama, prema mladim medicinskim sestrama, naročito ljekara prema medicinskim učenicama na praksi. Npr. hoće li iko prijaviti i omogućiti pravosudno procesuiranje jednog poznatog, elitnog ljekara sa KCUS-a, iznimno bliskog moćnoj političkoj stranci, koji je učenice odvodio u svoj kabinet da mu masiraju umorna leđa....
Post Reply