Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/01/2021 18:53
da opet upitam,zašto se ovolika frka ne digne kada se sazna za zlostavljanje djece od strane svećenika,popova,hodža???
Diže se frka, kako ti kažeš. Katoličku crkvu odavno potresaju skandali oko seksualnog zlostavljanja, Pravoslavnu isto tako....na ovim prostorima, vezano za muslimane je malo drugačije....mektebi su slabo posjećeni kako djeca imaju vjeronauku u školi a i većinom su mualime-žene one koje drže nastavu.
Ne tvrdim da nema, samo neko mora i da prijavi da bi se digla frka.
Sad, što se tiče teme.....kakvo je stanje kod nas? Imamo li i mi Aleksića? Ili šutimo, saburamo, stid nas?
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/01/2021 19:39
a eto vidis jdina ti reagujes na pitanje zbog čega se ista frka ne dize kad svestane lica jebu djecu,ej djecu,od sedam osam godina,i sve vecinom pod tepih,jer jbg hodža je to ,župnik je to
Zato što su sadašnji vjernici, da mi oprosti časna manjina, turbo vjernici, koji nisu ni Knjigu pročitali, a kamoli se malo upustili u suštinu. Nemaju oni pojma u šta se vjeruje, njima je svešteno lice autoritet koji se ne propituje, jer on im kaže u šta i kako da vjeruju. Njihovo je da ispoštuju formu, slijede dogmu i nikad ne sumnjaju.
A vjerske zajednice svjesne toga, pa zajahale.
i njihovo je da puste da im ti vj. sluzbenicjebu djecu i nikomk nista,e eto im,sami suz trazili
SaraFina wrote: ↑20/01/2021 19:47
Ma gdje se ne diže frka i ko to odobrava normalan? Onaj iz Gluhe Bukovice povlačio se danima po portalima svojevremeno i definitivno takve monstrume treba kastrirati. Da budem brutalna. Samo to nije tema.
Bio je sličan slučaj s hodžom kod Srebrenika prošle godine, ne sjećam se da sam igdje pročitala bar jednu prozivku na portalima. Riješeno unutar zajednice.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/01/2021 20:00
i njihovo je da puste da im ti vj. sluzbenicjebu djecu i nikomk nista,e eto im,sami suz trazili
Ljudi njih ne vide kao nekog ko predvodi molitvu za platu, nego kao Božje ljude. Tu je korijen problema. Da ih vide kao što vide poštara, bilo bi veće frke.
Cherry-Cherry wrote: ↑20/01/2021 19:51
Pitaju govnari zašto nisu vrištale i otimale se. Zato jer se ne mogu pomaći, budu paralizovane, ne mrdaju, nemaju glas. Onda govnari pitaju zašto nisu prijavile. Nisu zbog stida i osude govnara. Nisu prijavile, jer im ne bi vjerovali. Nemaju sva djeca dobar odnos sa roditeljima. Neke matere i ćaće bi ih napale da lažu pa možda i istukle. Eto zato nisu prijavile.
Gori su mi ženski govnari sa komentarima u stilu sama je to tražila. Nije sama tražila pička vam materina bezobrazna i primitivna. Tačno ima ženetina bude im drago kada čuju da je neka žena silovana. Svi ti govnari i govnarke su saučesnici. Eto zbog njih nisu prijavile.
Bio je BL slučaj gdje je djevojčica majci prijavila oca, pa ju je majka ubijedila da je luda. Trajalo godinama, žena je znala, morala je znati. Sudilo se tek godinama kasnije kad je nešto pokušao i s njenom prijateljicom.
Na temu o osobama povjerenja i autoriteta, preporučujem gledanje dokumentarca "Athlete A" o timskom doktoru američke ženske gimnastičke reprezentacije koji je optužen za zlostavljanje oko 250 mladih gimnastičarki.
To je već incest, jedan po meni od najokrutnijih, najogavnijih oblika zlostavljanja....tu bi smrtnu uvela odmah.
Ma gdje se ne diže frka i ko to odobrava normalan? Onaj iz Gluhe Bukovice povlačio se danima po portalima svojevremeno i definitivno takve monstrume treba kastrirati. Da budem brutalna. Samo to nije tema.
ima tema na forumu,stara mozda 7-8 godina,čak 7 stranica cini mi se ispisano,da ponovim čak 7
Pa ne znam zašto nije više. U ovom slučaju broj žrtava je očigledno ogroman, medijski popraćeno i kod nas i u susjedstvu. Sudski epilog, poznate glumice Itd Itd..
Uglavnom reg sam 2014, pa ti ne mogu tačno reći razloge.
na toj temi cini mi da je spominjan protest u irkoj zbog da li zataskavanja pedofilije u crkvi ili nesto slično,mozda jedan komenat na tu vikest da je bio,nistaa vise
SaraFina wrote: ↑20/01/2021 19:47
Bio je sličan slučaj s hodžom kod Srebrenika prošle godine, ne sjećam se da sam igdje pročitala bar jednu prozivku na portalima. Riješeno unutar zajednice.
Maloprije rekoh, broj žrtava u ovom slučaju je ogroman, javni sudski epilog, poznata i slavna lica pa je i zainteresiranost medija veći. A što ti kažeš sve to treba, da ne pozivam na nasilje.. ali..
spomenuh u mom prethodnom postu,irska ,cini mi se zataskavanje pdofilije,stotine ,hiljade zlostavljane djece,niko nista na forumu
da opet upitam,zašto se ovolika frka ne digne kada se sazna za zlostavljanje djece od strane svećenika,popova,hodža???
Iz istog razloga što se i ovdje čekalo 10-ak godina. Nijedna profesija nije imuna na te bolesnike, ne treba upirati prstom u te profesije već u ljude.
Malo se čovjek zapita kako roditelji ne skontaju da se nešto dešava, da nešto nije uredu sa njihovim djetetom. Mislim, nije bilo da su dobile jedan, malo ih neko zadirkivao i slično, desilo im se najgore moguće, nešto što sumnjam da je tako lako sakriti. Ukoliko su i roditelji znali a šutili i dopustili da njihovo dijete nastavi pohađati nastavu kod takvog bolesnika, zaslužuju jednak tretman kao i ta osoba. Nije osoba već spodoba, nema adekvatne riječi za opis takvih ljudi.
Diže se frka, kako ti kažeš. Katoličku crkvu odavno potresaju skandali oko seksualnog zlostavljanja, Pravoslavnu isto tako....na ovim prostorima, vezano za muslimane je malo drugačije....mektebi su slabo posjećeni kako djeca imaju vjeronauku u školi a i većinom su mualime-žene one koje drže nastavu.
Ne tvrdim da nema, samo neko mora i da prijavi da bi se digla frka.
Sad, što se tiče teme.....kakvo je stanje kod nas? Imamo li i mi Aleksića? Ili šutimo, saburamo, stid nas?
jesi cuo ti da je u npr. kat. crkvi u bih bio neki ovako veliki skandal,oko zlostavljanja djece da je nei svecenik javno prozvan,čak uhapšen?
Dino79 wrote: ↑20/01/2021 18:17
Nije pisalo da su govorile NE, niti su govorile stani, niti su vrisnule da ih cuju u susjednoj ucionici niti su ga ujele niti pokusale odbraniti.
Vec su se sve sijetile da ga prijave nakon toliko godina.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑20/01/2021 20:00
Ljudi njih ne vide kao nekog ko predvodi molitvu za platu, nego kao Božje ljude. Tu je korijen problema. Da ih vide kao što vide poštara, bilo bi veće frke.
kako ko ,ja ih vidim,konkretno katoličke svećenike,ne sve,dijelom najvece pedofilske organizacije na svijetu
muha_sa wrote: ↑20/01/2021 20:12
Na kraju ce žrtva i njeni (njihovi) roditelji bit krivi
Znam ja nas jebo nas
Ja lično nisam se osvrtao na ovu spodobu zvanu Mika Aleksić. Smatram da nema potrebe trošiti riječi na njega i objašnjavati kakva je osoba, ako mi moramo objašnjavati ko je i šta on, ne u profesionalnom smislu, već u ljudskom smislu, onda imamo problem.
Žrtva nije kriva što joj se desilo, nema tog ponašanja, oblaćenja ili šta znam da neko ima pravo da radi protiv te osobe protiv njene volje. Žrtva nije kriva ni za poslije, to što je šutila. Dio sa pitanjima što nije ranije rekla, kod većine, je zbog toga što nije rekla ranije da se zaustavi taj monstrum, iz sažaljenja, bijesa, htijenja da se to zaustavi, bar sam ja to tako shvatio. Roditelji su krivi jedino ako su znali da se to dešava a nisu ništa uradili već ponašali ko da je sve normalno. To nešto može biti i sam ispis iz te škole.
Znam ja nas jebo nas
Ja lično nisam se osvrtao na ovu spodobu zvanu Mika Aleksić. Smatram da nema potrebe trošiti riječi na njega i objašnjavati kakva je osoba, ako mi moramo objašnjavati ko je i šta on, ne u profesionalnom smislu, već u ljudskom smislu, onda imamo problem.
Žrtva nije kriva što joj se desilo, nema tog ponašanja, oblaćenja ili šta znam da neko ima pravo da radi protiv te osobe protiv njene volje. Žrtva nije kriva ni za poslije, to što je šutila. Dio sa pitanjima što nije ranije rekla, kod većine, je zbog toga što nije rekla ranije da se zaustavi taj monstrum, iz sažaljenja, bijesa, htijenja da se to zaustavi, bar sam ja to tako shvatio. Roditelji su krivi jedino ako su znali da se to dešava a nisu ništa uradili već ponašali ko da je sve normalno. To nešto može biti i sam ispis iz te škole.
Znam ja nas jebo nas
Samo idiot roditelj nece ništa uradit ako zna da mu se nešto tako il slicno dešava sa djetetom. Ne vjerujem da su Milenini roditelji i roditelji ostalih polaznika škole ovog monstruma idioti.
Znam ja nas jebo nas
Samo idiot roditelj nece ništa uradit ako zna da mu se nešto tako il slicno dešava sa djetetom. Ne vjerujem da su Milenini roditelji i roditelji ostalih polaznika škole ovog monstruma idioti.
Nije pisalo da su govorile NE, niti su govorile stani, niti su vrisnule da ih cuju u susjednoj ucionici niti su ga ujele niti pokusale odbraniti.
Meni je ovo malo sumljivo.
Nije ni on svaku napadao- vjerujem da je pripremao teren.. kao sto je i izjavila... pitanja/ komplimenti/ obecanja kojekakva. i --desi se--..
..ipak , ne znaju se dokazi/ koliko je veza trajala..itd.....
Pitanja , komplimenti, obecanja ili lažna obećanja ne znače silovanje.
moonca wrote: ↑20/01/2021 16:01
Tacno. ako zena kaze ne... bez obzira sto je zena i sta podrazumjeva, - pod zena... da ce dijeliti i dobro i zlo- ali, kad kaze ne .. je -stani... sve ostalo je - aresija. protiv njene volje..
Ovo je najnoviji skup teza (kao alibi) za silovatelje “ne, stani, vrisni, ujedi, pokušaj se odbraniti, nemoj čekati s prijavom pa onda ide sama je tražila svojim ponašanjem, pomogao joj u karijeri, sve je sumnjivo Itd Itd.
Pa mora postojati neki znak odbijanja , verbalni ili neverbalni. Mora nekako dati do znanja da ne zeli sex .
Nisam rekao da je sama trazila niti sam insinuirao da je imala neko ponasanje
Dino79 wrote: ↑20/01/2021 14:48
Ja znam da mnoge zene na poslu ali i u drzavnim sluzbama napreduju sireci noge. Siguran sam da su neke faflale za lazna obecanja.
Da li je se takvi slucajevi smatraju silovanjem ?
Da li glumice koje zele glavnu ulogu u nekom filmu ili seriji pokusavaju doci na nemoralan nacin i ako ne dobiju obećano da li se to snatra silovanjem ?
Da li manekenke koje zele uspjeh na laksi nacin a onda dobiju samo lazno obecanje dali su silovane ?
Kažeš li ženi svojoj, djevojci, kome god, mami... da "fafla...." u razgovoru bilo koje vrste, ili se ovako izražavaš samo prema drugim ženama koje su u nekoj fazi svog egzistencijalnog puta bile u situaciji da "faflaju"
Tema, kako je krenula, uskoro bi raspravu mogla odvesti prema tim mladim glumicama, odnosno prema žrtvama silovanja i muškog šovinizma, na njihovu odgovornost
Iz našeg društva, samo ako se i nježno zagrebe površina, iskače podmukli primitivizam
Ne znam sta te to pogađa ali izraz koji sam upotrijebio ima značenje koje se odnosi na oralni sex koji zena pruza miskarcu.
Po tebi je i Đoni Štulić sa pjesmom " Fa Fa Fa" sigurno primitivan ali to govori vise o tebi kao i uvrede u tvom postu.
P.S.
Djevojci kazem. Mami sigurno ne, u mojoj sredini i drustvu kome pripadam incest se smatra nenormalnom pojavom ili nekom vrstom pisihopatoloskog poremecaja. Ne znam u kojoj si ti fazi egzistecijalnog puta Ali kao sto rekoh tvoj uvredljivi post govori vise o tebi.
Obrazuj se.
Tonic immobility (TI) describes a state of involuntary paralysis in which individuals cannot move or, in many cases, even speak. In animals this reaction is considered an evolutionary adaptive defense to an attack by a predator when other forms of defense are not possible. Much less is known about this phenomenon in humans, although it has been observed in soldiers in battle as well as in survivors of sexual assault. A study from 2005, for example, found 52 percent of female undergraduates who reported childhood sexual abuse said they experienced this paralysis.
Evolution has endowed all humans with a continuum of innate, hard-wired, automatically activated defense behaviors, termed the defense cascade. Arousal is the first step in activating the defense cascade; flight or fight is an active defense response for dealing with threat; freezing is a flight-or-fight response put on hold; tonic immobility and collapsed immobility are responses of last resort to inescapable threat, when active defense responses have failed; and quiescent immobility is a state of quiescence that promotes rest and healing. Each of these defense reactions has a distinctive neural pattern mediated by a common neural pathway: activation and inhibition of particular functional components in the amygdala, hypothalamus, periaqueductal gray, and sympathetic and vagal nuclei. Unlike animals, which generally are able to restore their standard mode of functioning once the danger is past, humans often are not, and they may find themselves locked into the same, recurring pattern of response tied in with the original danger or trauma. Understanding the signature patterns of these innate responses—the particular components that combine to yield the given pattern of defense—is important for developing treatment interventions. Effective interventions aim to activate or deactivate one or more components of the signature neural pattern, thereby producing a shift in the neural pattern and, with it, in mind-body state. The process of shifting the neural pattern is the necessary first step in unlocking the patient’s trauma response, in breaking the cycle of suffering, and in helping the patient to adapt to, and overcome, past trauma.
For example, freezing is a brain-based response to detecting danger, especially a predator’s attack. Think deer in the headlights.
As one woman told the Post, “I didn’t say no, but I didn’t really know what to do. I just kind of froze.”
Freezing occurs when the amygdala – a crucial structure in the brain’s fear circuitry – detects an attack and signals the brainstem to inhibit movement. It happens in a flash, automatically and beyond conscious control.
It’s a brain response that rapidly shifts the organism into a state of vigilance for incoming attacks and avenues of escape. Eyes widen, pupils dilate. Hearing becomes more acute. The body is primed for fight or flight. But as we shall see, neither fight nor flight necessarily follows.
Pitaju govnari zašto nisu vrištale i otimale se. Zato jer se ne mogu pomaći, budu paralizovane, ne mrdaju, nemaju glas. Onda govnari pitaju zašto nisu prijavile. Nisu zbog stida i osude govnara. Nisu prijavile, jer im ne bi vjerovali. Nemaju sva djeca dobar odnos sa roditeljima. Neke matere i ćaće bi ih napale da lažu pa možda i istukle. Eto zato nisu prijavile.
Gori su mi ženski govnari sa komentarima u stilu sama je to tražila. Nije sama tražila pička vam materina bezobrazna i primitivna. Tačno ima ženetina bude im drago kada čuju da je neka žena silovana. Svi ti govnari i govnarke su saučesnici. Eto zbog njih nisu prijavile.
Bio je BL slučaj gdje je djevojčica majci prijavila oca, pa ju je majka ubijedila da je luda. Trajalo godinama, žena je znala, morala je znati. Sudilo se tek godinama kasnije kad je nešto pokušao i s njenom prijateljicom.
Nedavno je presuđeno kumu porodice koji je svoje kumče uredno "pokupio" iz roditeljske kuće da je vodi u zlataru da joj kupi poklon koji bi se njoj svidio, roditelji ih ispratili do vrata, a on je na putu do zlatare pokušao napastvovati.
Na temu o osobama povjerenja i autoriteta, preporučujem gledanje dokumentarca "Athlete A" o timskom doktoru američke ženske gimnastičke reprezentacije koji je optužen za zlostavljanje oko 250 mladih gimnastičarki.
Michigan State University, da lik je sada na robiji ali je nevjerovatno kako je vjest bio u svemu tome.
Oni su ljudi koji omogućavaju da se djeci (njih 26, heeeej!) imputira 'karijerističko fafanje', a o starom jarcu od 60 godina ne postavi ni pitanje. Fuj.
Nije ni on svaku napadao- vjerujem da je pripremao teren.. kao sto je i izjavila... pitanja/ komplimenti/ obecanja kojekakva. i --desi se--..
..ipak , ne znaju se dokazi/ koliko je veza trajala..itd.....
Pitanja , komplimenti, obecanja ili lažna obećanja ne znače silovanje.