Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mehemed
Vozim: automobil

#110626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

@pelcer224
Upravo to, samo kupuju vrijeme da istekne mjesec dana i onda možemo mahati ušima. Zato sam im dao roka do Ponedjeljka 25.01., u Ponedjeljak kupim opremu i završavam sa njima.
Na kući mi velika razvodna kutija od Telecoma, sekunda im da priključe, još ću prvih 6-7 mjeseci plaćati po 1KM.
crnivrag

#110627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izmjena radnog vremena poslovnice u BBI centru

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će radno vrijeme poslovnice u BBI centru do daljnjeg biti do 18:00.
Podsjećamo vas da plaćanje računa za naše servise i usluge možete izvršiti i online, putem Moj Telemach portala.

Vaš Telemach
Obavijest na Telemach web stranici
crnivrag

#110628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Bindžujte sve epizode serije „Vikend sa ćaletom“ uz Telemach

Image

Nakon velikog uspjeha filma „Vikend sa ćaletom“, koji je proglašen za najgledaniji u 2020. godini, počinje sa emitovanjem i istoimena serija na kanalu Nova S. Svih sedam epizoda odjednom, već danas, naši korisnici mogu da gledaju u Video klubu u posebnom katalogu „Vikend sa ćaletom“.

Srednjovječni beogradski kriminalac Kašika (Nenad Jezdić), predosjećajući da mu se bliži kraj, pokušava da po ubrzanom postupku nadoknadi propušteno vrijeme sa sinom i u njega utisne sve ono što on smatra važnim za život, kroz sada već kultnu repliku: „U životu ili jašeš ili te drugi jašu“.
U „tužnoj komediji“ o odnosu oca i sina, glavne uloge igraju Nenad Jezdić, Bane Vidaković, Miodrag Miki Krstović, Boris Milivojević, a u jednoj od najemotivnijih scena pojavljuje se i Džej Ramadanovski.

Kako da bindžujete cijelu seriju?

Ako ste Telemach korisnik, seriju možete da gledate preko EON i D3 platforme, kao i Total TV platforme preko EON mobilne aplikacije, aktiviranjem usluge za samo 9,90 KM preko Moj Telemach portala, u Telemach prodajnom mjestu ili pozivom Kontakt centra na 1360.
Serija je dostupna i za korisnike EON TV paketa van Telemach mreže preko bilo kojeg interneta u Bosni i Hercegovini, putem EON mobilne aplikacije na do tri uređaja – telefonu, tabletu i računaru, kao i preko EON aplikacije na jednom Smart TV uređaju.

Cijela sezona serije dostupna je za gledanje 30 dana od trenutka aktiviranja usluge.

Za sve one koji vole da gledaju serije na tradicionalniji način, svakog ponedjeljka u 21:00h na kanalu Nova S emitovat će se po jedna epizoda. Pretpremijera nove epizode svakog petka bit će postavljena u Nova S Play katalogu u Video klubu u 20:00h kao i na portalu nova.rs u 10:00h.
Film i serija nastali su u produkciji „Brigade“, u saradnji sa kompanijom United Media i FCS.
Obavijest na Telemach web stranici

Link na više informacija o aktivaciji serije
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

za 9.9km :lol: :lol: :lol: ima budala sto yes jest
avetinja

#110630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

Na kraju ispade da trebaš dati više od stoje za sve te kanale, što dođe više od 10% prosječne plate. :lol:

Hoće li biti kakva slagalica? Internet (po izboru) i paketi, s tim da postoji paket kojeg sam biraš do, recimo, 20 kanal. Ja bih prvi odabrao te usluge, jer ne gledam ni tih 20 kanala.
90minut

#110631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 90minut »

avetinja wrote: 22/01/2021 11:42 Na kraju ispade da trebaš dati više od stoje za sve te kanale, što dođe više od 10% prosječne plate. :lol:

Hoće li biti kakva slagalica? Internet (po izboru) i paketi, s tim da postoji paket kojeg sam biraš do, recimo, 20 kanal. Ja bih prvi odabrao te usluge, jer ne gledam ni tih 20 kanala.
80 marki i imaš sve skupo kako god okreneš nema šta
avetinja

#110632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

90minut wrote: 22/01/2021 11:52 80 marki i imaš sve skupo kako god okreneš nema šta
Realno, preskupo. Najlakše mazanje očiju kupcima je sa stotinama kanala i hiljadama filmova. Ko može sve to upratiti!? Čak i nezaposlen čovjek ne sjedi cijeli dan ispred TV-a.
drug_profi

#110633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Vjerujem da ce ubrzo ovakvi koncepti paketa biti prevazidjeni i da ces placati per view, one kanale koje zelis da gledas.
Meni je zao sto sada ne mogu kupiti discovery kanale da gledam. Uzeo bih samo to, Arene, i negdje engleski fudbal, ako vec SK ne moze posebno.
Sve zajedno tesko da bi preslo cifru koju sad placam.
jazzer

#110634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jazzer »

Kako da bindžujete cijelu seriju?

Ako ste Telemach korisnik, seriju možete da gledate preko EON i D3 platforme, kao i Total TV platforme preko EON mobilne aplikacije, aktiviranjem usluge za samo 9,90 KM preko Moj Telemach portala, u Telemach prodajnom mjestu ili pozivom Kontakt centra na 1360.
Serija je dostupna i za korisnike EON TV paketa van Telemach mreže preko bilo kojeg interneta u Bosni i Hercegovini, putem EON mobilne aplikacije na do tri uređaja – telefonu, tabletu i računaru, kao i preko EON aplikacije na jednom Smart TV uređaju.
Ne pada mi na pamet ali evo, postavimo stvar ovako. Odlucim se ja da platim ''samo'' 9,90 KM da bih ovo gledao.

Ko mi garantuje da mi necete samo uzeti lovu a onda reci da nemate pravo na emitovanje navedene serije? Ili mi kazete
da, iz nekog razloga, niste u mogucnosti ispostovati ono sta ste ovdje naveli? Pa mi onda jos prijetiti tuzbom zato sto sam vas nazvao i trazio
raskid ugovora jer isti niste omogucili ono sto sam platio.
90minut

#110635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 90minut »

avetinja wrote: 22/01/2021 12:13
90minut wrote: 22/01/2021 11:52 80 marki i imaš sve skupo kako god okreneš nema šta
Realno, preskupo. Najlakše mazanje očiju kupcima je sa stotinama kanala i hiljadama filmova. Ko može sve to upratiti!? Čak i nezaposlen čovjek ne sjedi cijeli dan ispred TV-a.
A šta bi ti konkretno?
pici

#110636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

drug_profi wrote: 22/01/2021 12:18 Vjerujem da ce ubrzo ovakvi koncepti paketa biti prevazidjeni i da ces placati per view, one kanale koje zelis da gledas.
Meni je zao sto sada ne mogu kupiti discovery kanale da gledam. Uzeo bih samo to, Arene, i negdje engleski fudbal, ako vec SK ne moze posebno.
upravo tako... stavis kanale u tri grupe i razne cijene od tih grupa pa izaberi... naš kad bi igman tv il neku domacu uzeo, nikad, ovako placam nesta sto mi nije nakraj pameti pogledati, imam profil i uvrh glave 60 kanala koje uglavnom pratim od toga njiHa 10 su mi udarni. Znaci skoro 200 kanala za qujcevo zdravlje... bacam pare niušta.
90minut

#110637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 90minut »

Pa nisu ludi da vam to daju :-D
avetinja

#110638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

90minut wrote: 22/01/2021 12:30 A šta bi ti konkretno?
Parcijalni izbor, internet i TV odvojeno. Tu opciju nudi Logosoft. I da ima slagalica, npr. internet + sportski paket.
drug_profi

#110639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Pa bice nekad dostupno preko weba. Ovaj koncept smecarskih paketa je neodrziv sa napretkom tehnologije.
Uostalom, Kodi i slicni servisi su preteca toga. Neko ce to samo staviti u legalni okvir. Treba ti neki dobar net, a sad vec imas izbora, i proberi sta gledas. Koliko vemena provodite pred TV-om? ja licno 2-3 sata sedmicno. Jednu ili dvije utakmice pogledam. Da imam D Science kanal bilo bi tu jos bar sat dnevno. Dati za sve to 40-50 maraka je glupost neviđena.

Što kaže Avetinja, ponudi mi Discovery-NGC-BBC-Viasat paket(e) kao sto mi nudis zadruge-pinkove-HBO. Ponudi mi sport odvojeno...a ne da mi brojis 50-60 kanala raznoraznih tipa jablanica, vogosca, igman.... i to zoves ponudom.
typeOnegative

#110640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

pici wrote: 22/01/2021 12:31
drug_profi wrote: 22/01/2021 12:18 Vjerujem da ce ubrzo ovakvi koncepti paketa biti prevazidjeni i da ces placati per view, one kanale koje zelis da gledas.
upravo tako... stavis kanale u tri grupe i razne cijene od tih grupa pa izaberi... naš kad bi igman tv il neku domacu uzeo, nikad, ovako placam nesta sto mi nije nakraj pameti pogledati, imam profil i uvrh glave 60 kanala koje uglavnom pratim od toga njiHa 10 su mi udarni. Znaci skoro 200 kanala za qujcevo zdravlje... bacam pare niušta.
Lokalne tv moraju imati u ponudi i to ti ni ne naplaćuju faktički, niti ih oni plaćaju, a ako i plaćaju to je nešto sitno mada ne vjerujem . Ono što plaćamo su ustvari skupi programski paketi tipa discovery, HBO itd (koje i oni masno plaćaju) skupa sa internetom i održavanjem toga svega
A ovo da izaberes kanale koje ćeš gledat, to nema niko u svijetu,upravo zbog paketa jer ti ne može dat npr arenu 2 i 3 a ostale ne (dajem primjer) Ni meni se ne sviđaju pinkovi, grand televizije, dm i pm, i moram plaćat i to iako to sve prezirem iz dna duše, al jbga tako ide.
avetinja

#110641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avetinja »

drug_profi wrote: 22/01/2021 12:44 Pa bice nekad dostupno preko weba. Ovaj koncept smecarskih paketa je neodrziv sa napretkom tehnologije.
Uostalom, Kodi i slicni servisi su preteca toga. Neko ce to samo staviti u legalni okvir. Treba ti neki dobar net, a sad vec imas izbora, i proberi sta gledas. Koliko vemena provodite pred TV-om? ja licno 2-3 sata sedmicno. Jednu ili dvije utakmice pogledam. Da imam D Science kanal bilo bi tu jos bar sat dnevno. Dati za sve to 40-50 maraka je glupost neviđena.

Što kaže Avetinja, ponudi mi Discovery-NGC-BBC-Viasat paket(e) kao sto mi nudis zadruge-pinkove-HBO. Ponudi mi sport odvojeno...a ne da mi brojis 50-60 kanala raznoraznih tipa jablanica, vogosca, igman.... i to zoves ponudom.
Upravo. :thumbup:

Likovi stavili radio na TV i kažu eto ti kanal. :lol:
pici

#110642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

typeOnegative wrote: 22/01/2021 12:50
Lokalne tv moraju imati u ponudi i to ti ni ne naplaćuju faktički, niti ih oni plaćaju, a ako i plaćaju to je nešto sitno mada ne vjerujem . Ono što plaćamo su ustvari skupi programski paketi tipa discovery, HBO itd (koje i oni masno plaćaju) skupa sa internetom i održavanjem toga svega
A ovo da izaberes kanale koje ćeš gledat, to nema niko u svijetu,upravo zbog paketa jer ti ne može dat npr arenu 2 i 3 a ostale ne (dajem primjer) Ni meni se ne sviđaju pinkovi, grand televizije, dm i pm, i moram plaćat i to iako to sve prezirem iz dna duše, al jbga tako ide.

naplacuju kroz start paket u kojem se doticne tv nalaze, to je nekih 30km
Loki2k9

#110643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Loki2k9 »

Da li su ikome smanjili cijenu paketa s obzirom da su izbacili Arena kanale?
aldm

#110644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aldm »

Je li neko predao Zahtjev za prekid ugovora i kakav je bio odgovori, da li ga je uopste bilo?
typeOnegative

#110645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

pici wrote: 22/01/2021 13:09
typeOnegative wrote: 22/01/2021 12:50

naplacuju kroz start paket u kojem se doticne tv nalaze, to je nekih 30km

Nalaze se u svim, jer moraju ih imati . A mislim da u start paketu naplaćuju ostale programe, baš kao i u višim paketima. Budimo realni ko će plaćati takve programe da ima u ponudi. 90% tih tv kuća treba nama placat da ih gledamo, ne mi njima.
Telemach

#110646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Loki2k9 wrote: 22/01/2021 13:28 Da li su ikome smanjili cijenu paketa s obzirom da su izbacili Arena kanale?
Zdravo Loki2k9,
Nastojimo u najkraćem roku iskomunicirati i pozvati sve korisnike i pronaći najbolje rješenje.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, pozvat ćemo Vas u najkraćem roku i potruditi se da pronađemo najbolju ponudu i pogodnost.
Telemach

#110647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aldm wrote: 22/01/2021 14:06 Je li neko predao Zahtjev za prekid ugovora i kakav je bio odgovori, da li ga je uopste bilo?
Zdravo aldm,
Žao nam je ukoliko razmišljate o raskidu. Ako možemo učiniti nešto da se predomislite, budite slobodni da nam se obratite i dostavite korisničke podatke i kontakt broj, moje kolege će Vas pozvati u najkraćem roku.
Uvjereni smo da ćemo pronaći najbolju opciju za Vas.
Telemach

#110648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eldinowski wrote: 22/01/2021 00:58 10.01. tražim poziv na moj broj mobitela da vidim šta imaju za reći/ponuditi

Odgovor: Zdravo, Pozvati će Vas kolege u najkraćem mogućem roku kako bismo pronašli rješenje na obostrano zadovoljstvo.

13.01. zovu oca koji je neupućen iako sam ostavio svoj broj mobitela te im opet šaljem poruku i tražim poziv dan poslije

Odgovor: Zdravo, Biti ćete kontaktirani, sigurni smo da ćemo pronaći rješenje za nastavak uspješne saradnje. Mnogo Vam hvala na strpljenju i razumijevanju.

18.01. im šaljem poruku 5 dana i još niste nazvali?

Odgovor: Zdravo, Mi Vam se zahavljujemo na razumijevanju i strpljenju. Povećan je broj upita, stoga možda malo duže čekate na poziv, ali ćete biti kontaktirani. Nikako ne želimo da budete nezadovoljni. Radujemo se daljoj saradnji sa Vama.

22.01. još čekam...

Jedva čekam da nazovete i ponudite neku glupost pa da se istresem i počupam kablove :-D
Zdravo @eldinowski,
Prvenstveno hvala Vam na ukazanom strpljenju i razumijevanju.
Žao nam je ukoliko je došlo do nesporazuma ili propusta. Molimo da nas podsjetite koji su Vaši korisnički podaci te da nam iste dostavite u pp kako bismo provjerili i najhitnije Vas kontaktirali. Stojimo Vam na raspolaganju.
Loki2k9

#110649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Loki2k9 »

Telemach wrote: 22/01/2021 15:38
Loki2k9 wrote: 22/01/2021 13:28 Da li su ikome smanjili cijenu paketa s obzirom da su izbacili Arena kanale?
Zdravo Loki2k9,
Nastojimo u najkraćem roku iskomunicirati i pozvati sve korisnike i pronaći najbolje rješenje.
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke i kontakt broj, pozvat ćemo Vas u najkraćem roku i potruditi se da pronađemo najbolju ponudu i pogodnost.
Imate pp, a nadam se da cete kontaktirati do kraja januara, do kad traje ova 'akcija'.
Telemach

#110650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote: 22/01/2021 11:09 @pelcer224
Upravo to, samo kupuju vrijeme da istekne mjesec dana i onda možemo mahati ušima. Zato sam im dao roka do Ponedjeljka 25.01., u Ponedjeljak kupim opremu i završavam sa njima.
Na kući mi velika razvodna kutija od Telecoma, sekunda im da priključe, još ću prvih 6-7 mjeseci plaćati po 1KM.
Zdravo @Mehemed,
Pozvati će Vas kolege u najkraćem mogućem roku.
Sigurni smo da ćemo pronaći rješenje za dalji nastavak saradnje.
Unaprijed se zahavljujemo na ukazanom strpljenju i razumijevanju.
Locked