Pa čovjek misli na ugovornu kaznu. Ti i ja možda sada nemamo dug, ali ako bih ja raskinuo, a pod ugovorom sam, onda bi se obračunala ta famozna ugoovrna kazna.zippoo87 wrote: ↑21/01/2021 15:02Pa kako se dogovoriti sa nekim ko se ne zeli dogovoriti ?drug_profi wrote: ↑21/01/2021 14:22 Ima i jedna posljedica. Ako ikad budete ponovo htijeli zasnovati neki odnos sa TM, moraćete se sporazumjeti oko tog navodnog duga.
Nikad se ne zna.
A sudski troškovi znaju biti 5-6 stoja
Po meni je bolja opcija sjedi gdje jesi. Riješi alternativu za Arene, a traži popust na pretplatu. Kad ti se jave za obnovu, pregovaraj kako najbolje znas.
Evo 17 dana cekam da se "dogovorimo" i cekati cu sigurno do 1.2.2021. ako bude do Telemacha ...kada istekne vrijeme za raskid i onda prst u uho...suti i trpi.
I o kojem ti dugu pricas,ako dug ne postoji crno na bijelo...to je isto kao da ja tebi sada kazem dodjes mi 10 000 KM i trazim od tebe i muljam nesto.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
hamo1977
#110576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
zippoo87
#110577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kazna bi bila ako bi TI prekrsio ugovor i raskinuo prije...ali ako oni raskinu ugovor jednostrano,tebi je u "uslovima poslovanja " ostavljeno da mozes raskinuti ugovor bez penala.hamo1977 wrote: ↑21/01/2021 15:05Pa čovjek misli na ugovornu kaznu. Ti i ja možda sada nemamo dug, ali ako bih ja raskinuo, a pod ugovorom sam, onda bi se obračunala ta famozna ugoovrna kazna.zippoo87 wrote: ↑21/01/2021 15:02Pa kako se dogovoriti sa nekim ko se ne zeli dogovoriti ?drug_profi wrote: ↑21/01/2021 14:22 Ima i jedna posljedica. Ako ikad budete ponovo htijeli zasnovati neki odnos sa TM, moraćete se sporazumjeti oko tog navodnog duga.
Nikad se ne zna.
A sudski troškovi znaju biti 5-6 stoja
Po meni je bolja opcija sjedi gdje jesi. Riješi alternativu za Arene, a traži popust na pretplatu. Kad ti se jave za obnovu, pregovaraj kako najbolje znas.
Evo 17 dana cekam da se "dogovorimo" i cekati cu sigurno do 1.2.2021. ako bude do Telemacha ...kada istekne vrijeme za raskid i onda prst u uho...suti i trpi.
I o kojem ti dugu pricas,ako dug ne postoji crno na bijelo...to je isto kao da ja tebi sada kazem dodjes mi 10 000 KM i trazim od tebe i muljam nesto.
E sada oni prepadaju narod i svima salju mailove/odgovore kako ustvari,iako su oni prekrsili ugovor i zakone,opet od tebe traze placanje penala ako raskines ugovor.
Ovo je klasican spin i prepad korisnika i ocito im prolazi,jer su kod nas ljudi bojazljivi i veze nemaju ni obicni papir procitati i razumjeti i zato sada idu na agresivnu kampanju prepadanja...sta god da im napises u mail,oni tebi spucaju isti ovaj mail,samo personalizovan,sa tvojim brojem ugovora i ukupno penale koliko bi morao platiti.
- Billy The Pljuc
#110578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A normalno je da oni svoje guraju i šalju neosnovane obavijesti, svaki njihov pokušaj naplate naknada pada u vodu upravo iz razloga što su Arene naplatili prilikom uvođenja. Logika govori da se moraju držati stava o "promjeni programske sheme" ali činjenica je i da ne mogu dalje naplaćivati nešto što ne isporučuju a što povlači da moraju mijenjati cjenovnik. Promjena cjenovnika znači i promjena uslova poslovanja a što korisniku omogućuje da jednostrano raskine ugovor po njihovom sopstvenom poslovniku i stavkama ugovora. Barem je ovo lako za shvatiti, oni se drže svog stava i upravo naknadnim dogovorima pokušavaju utišati nezadovoljne korisnike i kupiti vrijeme dok ne istekne zakonski rok za mogućnost jednostranog raskida ugovora.
Eventualnih zakonskih pokušaja naplate od strane Telemach d.o.o. se ne treba plašiti, znaju oni vrlo dobro da nisu u pravu i jedino što mogu pokušati jeste da zakulisnim radnjama obezbjede sebi priliku za naplatom. Naravno oni imaju puno pravo da svoje tvrdnje dokazuju na sudu, koliko je to isplativo i koliko će sve trajati eventualno oni takođe vrlo dobro znaju.
Što napisa kolega gore, dobro razmislite šta i kako, ako na ovaj način raskinete saradnju sa njima onda vam je za očekivati da vas isti nikad više neće poželjeti za klijenta. Glupost je i da u afektu otkažete sve a niste u međuvremenu sebi obezbjedili uslugu od nekog drugog operatera kojom bi relativno bili zadovoljni.
Ako je neko slučajno propustio moj lični stav oko raskida ugovora, u kontekstu eventualnog dovođenja u zabludu nekoga (ili što bi rekli nagovaranja), ja nisam i neću prijevremeno raskidati ugovor, ispoštovaću ovo vremena što mi je preostalo da isti istekne i gotovo pa sigurno otkazati uslugu nakon toga. Da sam uspio pronaći adekvatnu uslugu u pogledu internet konekcije koja zadovoljava potrebe mog domaćinstva kod nekog drugog operatera sigurno bih prekinuo saradnju sa Telemach d.o.o.
All in all, Telemach d.o.o. ovim potezom oko Arena i svim ponašanjem prema korisnicima proisteklim iz istog je izgubio moje povjerenje, iz samopoštovanja neću više koristiti njihove usluge nakon što jednom prekinem saradnju. Iskreno za ovo preostalog vremena trajanja ugovora koji imam sa istima ne očekujem da višem menadžmentu proradi savjest i da konačno pokažu malo poštovanja prema onima koji im ogroman novac daju za nivo usluga koji generalno ne vrijedi toliko koliko ga se plaća. Danas su to Arene a sutra već može biti nešto drugo a gotovo pa sigurno očekujem da kroz pokušaje raznih pritisaka i ucjena isti budu nastojali obezvrijediti ponudu svojoj konkurenciji u BiH, činili su to i prije pa je za očekivati da isto čine opet. Njihova poslovna politika me na kraju ne treba interesovati, plaćam da imam sve a oni neće da mi isto pruže ali rado uzimaju novac.
Eventualnih zakonskih pokušaja naplate od strane Telemach d.o.o. se ne treba plašiti, znaju oni vrlo dobro da nisu u pravu i jedino što mogu pokušati jeste da zakulisnim radnjama obezbjede sebi priliku za naplatom. Naravno oni imaju puno pravo da svoje tvrdnje dokazuju na sudu, koliko je to isplativo i koliko će sve trajati eventualno oni takođe vrlo dobro znaju.
Što napisa kolega gore, dobro razmislite šta i kako, ako na ovaj način raskinete saradnju sa njima onda vam je za očekivati da vas isti nikad više neće poželjeti za klijenta. Glupost je i da u afektu otkažete sve a niste u međuvremenu sebi obezbjedili uslugu od nekog drugog operatera kojom bi relativno bili zadovoljni.
Ako je neko slučajno propustio moj lični stav oko raskida ugovora, u kontekstu eventualnog dovođenja u zabludu nekoga (ili što bi rekli nagovaranja), ja nisam i neću prijevremeno raskidati ugovor, ispoštovaću ovo vremena što mi je preostalo da isti istekne i gotovo pa sigurno otkazati uslugu nakon toga. Da sam uspio pronaći adekvatnu uslugu u pogledu internet konekcije koja zadovoljava potrebe mog domaćinstva kod nekog drugog operatera sigurno bih prekinuo saradnju sa Telemach d.o.o.
All in all, Telemach d.o.o. ovim potezom oko Arena i svim ponašanjem prema korisnicima proisteklim iz istog je izgubio moje povjerenje, iz samopoštovanja neću više koristiti njihove usluge nakon što jednom prekinem saradnju. Iskreno za ovo preostalog vremena trajanja ugovora koji imam sa istima ne očekujem da višem menadžmentu proradi savjest i da konačno pokažu malo poštovanja prema onima koji im ogroman novac daju za nivo usluga koji generalno ne vrijedi toliko koliko ga se plaća. Danas su to Arene a sutra već može biti nešto drugo a gotovo pa sigurno očekujem da kroz pokušaje raznih pritisaka i ucjena isti budu nastojali obezvrijediti ponudu svojoj konkurenciji u BiH, činili su to i prije pa je za očekivati da isto čine opet. Njihova poslovna politika me na kraju ne treba interesovati, plaćam da imam sve a oni neće da mi isto pruže ali rado uzimaju novac.
-
k4mi
#110579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moralo bi biti tako ali oni odbijaju da dopuste iste uslove. Ja sam ih prijavio nadleznim institucijama pa mozda se nesto i desi
- Telemach
#110580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @mirsek,
Uvijek imamo spremnu ponudu za naše korisnike koji su nam godinama lojalni.
Možemo Vas upoznati sa svim mogućnostima, ukoliko želite.
Rado ćemo Vas pozvati.
Stojimo na raspolaganju.
-
sencobih
#110581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lijepo su rekli, vratiš opremu , oni ti daju potvrdu da si vratio, i nema šanse da ti mogu naplatiti račun kada nisi koristio uslugu. Tako su pojasnili iz ureda ombudsmana . Normalno je da telemah narodu šalje pisma, prijeti da bi se ljudi pokolebali. Telemah da bi naplatio te penale moraju te tužiti, a nisu ni u telemahu pravni duduci, znaju oni da nisu u pravu , tako da na ništa od tužbi kad se na vrijeme raskid obavi prema javno objavljenim uputstvima iz ureda ombudsmana.
-
Nedzada
#110582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisu napisali ZA NOVE KORISNIKE, a starim kad im se jave NE DAJU ovo što je napisano.
Biće da moraju onako napisati a ne žele starim korisnicima to dati. Jer su do sada uvijek pisali novim korisnicima.
-
hamo1977
#110583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja ih nisam ni gledao, pratim ovo jer mi je zanimljivo da vidim na šta će izaćiBilly The Pljuc wrote: ↑21/01/2021 15:12 A normalno je da oni svoje guraju i šalju neosnovane obavijesti, svaki njihov pokušaj naplate naknada pada u vodu upravo iz razloga što su Arene naplatili prilikom uvođenja. Logika govori da se moraju držati stava o "promjeni programske sheme" ali činjenica je i da ne mogu dalje naplaćivati nešto što ne isporučuju a što povlači da moraju mijenjati cjenovnik. Promjena cjenovnika znači i promjena uslova poslovanja a što korisniku omogućuje da jednostrano raskine ugovor po njihovom sopstvenom poslovniku i stavkama ugovora. Barem je ovo lako za shvatiti, oni se drže svog stava i upravo naknadnim dogovorima pokušavaju utišati nezadovoljne korisnike i kupiti vrijeme dok ne istekne zakonski rok za mogućnost jednostranog raskida ugovora.
E sad oko ovog gore što si napisao "naknada pada u vodu upravo iz razloga što su Arene naplatili prilikom uvođenja".
Ja koristim ovu kablovsku još od BH Cable Neta, nikada poskupljenje nije bilo zbog uvođenja nekih kanala. Kao što je bilo sada na BHT, baš su naglasili da je zbog Sport kluba. Uvijek je bilo zbog "postigli smo ovo ili ono", ali nije naglašeno da je npr zbog Arena. I poskupljivala je uglavnom naknada za KKS a ne paket. I Arena nam nije bila uključena u paket koji smo koristili, već je išla gratis uz obnovu.
Pa s obzirom na sve iznad, jesu li nam uskratili nešto što smo plaćali ili nešto što je bilo svakako gratis?
Oni koji su doplaćivali Arene HD svakako im se neće više naplaćivati.
- Gentleman
#110584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam D3 Cam modul, i zadnjih 15 dana se dešava to da izgubi sve kanale, i ponovo moram sve instalirati.
Uvečer, kad isključim TV, sve je normalno, ali sutradan, kad ga uključim, dobijem poruku da ne može upariti CL+ modul i TV, i da kanali nisu instalirani.
Zna li neko šta se dešava?
Uvečer, kad isključim TV, sve je normalno, ali sutradan, kad ga uključim, dobijem poruku da ne može upariti CL+ modul i TV, i da kanali nisu instalirani.
- mirsek
#110585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozovite slobodno, meni ugovor istice za 5 mjeseci i ja sam spreman da ga produzim uz ovu akciju i ako mi se moze zamijeniti oprema i stablizirati wifi internet.
-
zippoo87
#110586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo da se zahvalim nicku @Telemach koji je poslao urgenciju kolegi i maloprije su me zvali i prvi put u ovih mjesec dana ponudili nesto konkretnije.
Ponuda je pristojna ali opet mi traze novi ugovor...a stari tek sto sam potpisao...ne znam jesu li prosla tri mjeseca.
Dakle ako bi prihvatio ovu njihovu ponudu,novi ugovor zahtjevaju .Razmisliti cu jos par dana i konacno se odluciti.Malo mi je glupo ovo da me opet uslovljavaju sa vezivanjem ...pitao sam moze li na postojeci ugovor,jer sam ga tek potpisao,ali nije htio tako.
Pravi problem je sto ja stvarno pratim sport a sada ce sav fudbal biti na arenama...pa ni sam ne znam sta da radim.
Ponuda je pristojna ali opet mi traze novi ugovor...a stari tek sto sam potpisao...ne znam jesu li prosla tri mjeseca.
Dakle ako bi prihvatio ovu njihovu ponudu,novi ugovor zahtjevaju .Razmisliti cu jos par dana i konacno se odluciti.Malo mi je glupo ovo da me opet uslovljavaju sa vezivanjem ...pitao sam moze li na postojeci ugovor,jer sam ga tek potpisao,ali nije htio tako.
Pravi problem je sto ja stvarno pratim sport a sada ce sav fudbal biti na arenama...pa ni sam ne znam sta da radim.
-
Nedzada
#110587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta su ti "ponudili"?zippoo87 wrote: ↑21/01/2021 16:31 Evo da se zahvalim nicku @Telemach koji je poslao urgenciju kolegi i maloprije su me zvali i prvi put u ovih mjesec dana ponudili nesto konkretnije.
-
jarobot
#110588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zaista nije da branim nikog ali kako misliš bitće sav fudbal na arenama.zippoo87 wrote: ↑21/01/2021 16:31 Evo da se zahvalim nicku @Telemach koji je poslao urgenciju kolegi i maloprije su me zvali i prvi put u ovih mjesec dana ponudili nesto konkretnije.
Englezi Španjolci su još na sport klubu , dogodine gube Špance ali dobija Bundesligu , kvalifikacija reprezentacije , prvenstava itd.....
Znači sad imaš Engleze i Špance na sportklubu i Bundesligu na Eurospor + nova i nova sport neke utakmice LŠ i kvalifikacije reprezentacija ( i exluzivno Indijsku ligu
- avaks
#110589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li još kolega sa Eon Light i kakve su ponude?
Mene su ranije zvali ali nisam zadovoljan ponudom tj novi ugovor na 24 mjeseca a 12 mjeseci -20% i pink + osnovni paket
Mene su ranije zvali ali nisam zadovoljan ponudom tj novi ugovor na 24 mjeseca a 12 mjeseci -20% i pink + osnovni paket
-
jarobot
#110590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene modul radi normalano. To što ti se pobrišu kanali prijeće biti do televizoraGentleman wrote: ↑21/01/2021 15:52 Imam D3 Cam modul, i zadnjih 15 dana se dešava to da izgubi sve kanale, i ponovo moram sve instalirati.
-
Dzontra_Volta
#110591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa tebi se lakše odlučiti za novi ugovor nego nekom kome je ostalo npr. godinu dana. Nije neka razlika biti vezan ugovorom 21 ili 24 mjeseca.zippoo87 wrote: ↑21/01/2021 16:31 Evo da se zahvalim nicku @Telemach koji je poslao urgenciju kolegi i maloprije su me zvali i prvi put u ovih mjesec dana ponudili nesto konkretnije.
-
zippoo87
#110592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ti pratim spansku ligu prvenstveno,pa englesku pa njemacku tu i tamo...kada sam kuci u onom popodnevnom terminujarobot wrote: ↑21/01/2021 17:02Zaista nije da branim nikog ali kako misliš bitće sav fudbal na arenama.zippoo87 wrote: ↑21/01/2021 16:31 Evo da se zahvalim nicku @Telemach koji je poslao urgenciju kolegi i maloprije su me zvali i prvi put u ovih mjesec dana ponudili nesto konkretnije.
Englezi Španjolci su još na sport klubu , dogodine gube Špance ali dobija Bundesligu , kvalifikacija reprezentacije , prvenstava itd.....
Znači sad imaš Engleze i Špance na sportklubu i Bundesligu na Eurospor + nova i nova sport neke utakmice LŠ i kvalifikacije reprezentacija ( i exluzivno Indijsku ligu![]()
![]()
![]()
) imaju i Tursku ligu
![]()
i ligu prvaka naravno
talijane i francuze u zivotu nisam gledao
znaci ni spanjolce necu vise moci gledati komotno...nego ganjati kodi i streamove a usluga je prilicno skupa za nas standard,kada se sve sagleda
@Nedzada
ponudili su mi ono sto i ostalim nude...u biti malo smanjenje racuna ali uz novi ugovor i zadrzavanje postojecih kanala...bez HBO naravno
Dakle nista posebno ali u biti to je umanjenje racuna za cijenu arena,manje vise...
- REDDEVILS
#110593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala Bogu još samo petnaest dana

-
Mustang1
#110594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eno Sabit reklamira Eon

-
zippoo87
#110595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa da...nije sada to neka razlika duze 3 mjeseca...ali je problem kako pratiti sport koji je i sada a i od slijedece sezone vecinom na ArenamaDzontra_Volta wrote: ↑21/01/2021 17:56Pa tebi se lakše odlučiti za novi ugovor nego nekom kome je ostalo npr. godinu dana. Nije neka razlika biti vezan ugovorom 21 ili 24 mjeseca.zippoo87 wrote: ↑21/01/2021 16:31 Evo da se zahvalim nicku @Telemach koji je poslao urgenciju kolegi i maloprije su me zvali i prvi put u ovih mjesec dana ponudili nesto konkretnije.
Od Telemcha ja nisam ni ocekivao vise u ovoj situaciji i to je otprilike to neko obestecenje za cijenu Arena...a na meni je da se skontam ostati ili otici.
Vidjeti cemo za par dana cu odluciti definitivno...imam ponudu od Telemacha sada crno na bijelo i mogu prihvatiti ili ne prihvatiti.
Do danas nisam ni imao nikakvu ponudu i zato sam i pisao stalno da me kontaktiraju i ponude nesto konkretno.
-
deny_s
#110596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kontam,milion postova protiv sda a sad ideš u tu sda firmupici wrote: ↑21/01/2021 13:14 i mene zaobilaze... nema niki problema u februaru istice ugovor nejma gujce da van+m ista vise potpisem a BH telekom optika pred kucom... premium korisnik uredan platisa i da me naguzite sa istim benefitom ko kad bi u februaru potpisao znaci na 24 mjeseca 12 mjeseci 20%... ne dolazite u obzir... arene ste ukinuli, SK lrebacili na osnovni paket... svaka vam cast... ima budala al od mene aufiderrrrzeennn
-
sencobih
#110597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haj Boga ti, koristeci tu logiku reci mi čija je onda firma telemah ako je telekom od SDA?deny_s wrote: ↑21/01/2021 18:18Ne kontam,milion postova protiv sda a sad ideš u tu sda firmupici wrote: ↑21/01/2021 13:14 i mene zaobilaze... nema niki problema u februaru istice ugovor nejma gujce da van+m ista vise potpisem a BH telekom optika pred kucom... premium korisnik uredan platisa i da me naguzite sa istim benefitom ko kad bi u februaru potpisao znaci na 24 mjeseca 12 mjeseci 20%... ne dolazite u obzir... arene ste ukinuli, SK lrebacili na osnovni paket... svaka vam cast... ima budala al od mene aufiderrrrzeennn...zbog čega,zbog 4 pišane marke..wtf
-
deny_s
#110598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ama znam,ali pici da se tako proda,nikad to ne bih od njega očekivaosencobih wrote: ↑21/01/2021 18:28Haj Boga ti, koristeci tu logiku reci mi čija je onda firma telemah ako je telekom od SDA?deny_s wrote: ↑21/01/2021 18:18Ne kontam,milion postova protiv sda a sad ideš u tu sda firmupici wrote: ↑21/01/2021 13:14 i mene zaobilaze... nema niki problema u februaru istice ugovor nejma gujce da van+m ista vise potpisem a BH telekom optika pred kucom... premium korisnik uredan platisa i da me naguzite sa istim benefitom ko kad bi u februaru potpisao znaci na 24 mjeseca 12 mjeseci 20%... ne dolazite u obzir... arene ste ukinuli, SK lrebacili na osnovni paket... svaka vam cast... ima budala al od mene aufiderrrrzeennn...zbog čega,zbog 4 pišane marke..wtf
-
kikilika
#110599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mustang1 wrote: ↑21/01/2021 13:57Napisi im "Vidimo se na sudu i djeca ce moja da budu, k'o sto su uvijek i bila a od njega pravila debila, jes' cula."Stari kenjac wrote: ↑21/01/2021 13:51 nakon sto sam prije sedam dana pismeno otkazao ugovor, jutros dobijem njihovo pismo, da nisam u pravu, da su oni postupili prema pravilima i da sam duzan izvrsiti uplatu sve do kraja ugovora tj. dvije godine??? Imal ko slicna iskustva.![]()
- avetinja
#110600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li večeras na Sportklubu Lazio-Parma? Na stranici Sportkluba u rasporedu piše da nema, a na rezultati.com piše da prenosi Sportklub.