Ja pozdravljam ove stvari.
Jos Nermin da odEbe i ja potpisujem pristupnicu
Šta fali Adnanu Šteti? Za Stevanovića ovo nije prava pozicija, Srna bi bila dobro rješenje.malakh wrote: ↑17/01/2021 15:56 adnan šteta novi predsjednik sdpa sarajevo? je li ovo neka skrivena kamera?
u sdpu se stvara dinastija nermina nikšića... identično kako sda u sda stvara dinastija bakira j seke.
ne mogu da vjerujem da neće dozvoliti da na čelu sarajevskog sdpa dodju ili dr stevanovic ili segmedina srna...
izvrsni direktor wrote: ↑17/01/2021 17:57 @putokaz1 who is currently on your ignore list, made this post.
Ne citiraj dzaba
fali mu normalnija diploma. za početak. a da ne govorim kako je to niksicev konjicanin i netko tko je slijepi poslušnik ili ti ga podobnik nermina nikšića.Leverage wrote: ↑17/01/2021 17:24Šta fali Adnanu Šteti? Za Stevanovića ovo nije prava pozicija, Srna bi bila dobro rješenje.malakh wrote: ↑17/01/2021 15:56 adnan šteta novi predsjednik sdpa sarajevo? je li ovo neka skrivena kamera?
u sdpu se stvara dinastija nermina nikšića... identično kako sda u sda stvara dinastija bakira j seke.
ne mogu da vjerujem da neće dozvoliti da na čelu sarajevskog sdpa dodju ili dr stevanovic ili segmedina srna...
Dinastija Nermina Nikšića - smiješno. Nabrojim ti 20 funkcionera ispred SDP-a kojima Nikšić ne smije pisnut šta god da urade.
Ako ti fali
Niko nije rekao da je diploma nevažna, nemoj ti to parafrazirat' kako tebi godi u retoričke svrhe nego fino citiraj kako piše._Reds_ wrote: ↑18/01/2021 00:00 Da diploma je nevazna, hajmo reci djecu da ne budale i ne uče noćima. Dokle smo mi došli u ovoj botovskoj priči samo.
U privatnom sektoru radi šta hoćeš, ali u javnom bi trebala bit diploma osnova ulaznica za bilo šta, isključivo sa javnih fakulteta, ali nažalost odavno to nije slučaj.
Ovo sa Štetom, za kojeg smatram da je sasvim solidan ministar, je isto kao sa Skakom, stim što on ima bar jednu diplomu iz Sarajeva.
Ne možeš druge prozivati za nešto, a za mjesec dva se isto tako ponašati.
Problem je što mi više nemamo nikakve normative ni standrade u Sarajevu, a kamoli da ih imamo gdje drugo.
Hajmo zakon o zapošljavanju sa normativom diploma, a ne populisticka prica o zabrani zapošljavanja rodbine, koji bi trajao mjesec dok ne dodje do ustavnog suda.
U ovaj ured za lafo borbu protiv korupcije, šta on radi, aha DIF-ovac i tamo... koliko već postoje, koliko su diploma provjerili.
Po meni bi se onaj zakon po kojem su objavljene plate trebao dopuniti i pored svakog imena da stoji i diploma koju posjeduje sa brojem iste i ustanovom koja ju je izadala, i datumom izdavanja iste.
Narod moze da te izabere bez diplome, ali neposredno. Posredni izbori na bilo kakve funkcije bez adekvatne diplome ne bi smjeli, ali znas ti nas brani svoje dok glava ne padne.Leverage wrote: ↑18/01/2021 00:16Niko nije rekao da je diploma nevažna, nemoj ti to parafrazirat' kako tebi godi u retoričke svrhe nego fino citiraj kako piše._Reds_ wrote: ↑18/01/2021 00:00 Da diploma je nevazna, hajmo reci djecu da ne budale i ne uče noćima. Dokle smo mi došli u ovoj botovskoj priči samo.
U privatnom sektoru radi šta hoćeš, ali u javnom bi trebala bit diploma osnova ulaznica za bilo šta, isključivo sa javnih fakulteta, ali nažalost odavno to nije slučaj.
Ovo sa Štetom, za kojeg smatram da je sasvim solidan ministar, je isto kao sa Skakom, stim što on ima bar jednu diplomu iz Sarajeva.
Problem je što mi više nemamo nikakve normative ni standrade u Sarajevu, a kamoli da ih imamo gdje drugo.
Hajmo zakon o zapošljavanju sa normativom diploma, a ne populisticka prica o zabrani zapošljavanja rodbine, koji bi trajao mjesec dok ne dodje do ustavnog suda.
U ovaj ured za lafo borbu protiv korupcije, šta on radi, aha DIF-ovac i tamo... koliko već postoje, koliko su diploma provjerili.
Po meni bi se onaj zakon po kojem su objavljene plate trebao dopuniti i pored svakog imena da stoji i diploma koju posjeduje sa brojem iste i ustanovom koja ju je izadala, i datumom izdavanja iste.
Pa šta ako se pokaže da su DIF diplome prave, državne, onda ćemo da pričamo e nećemo DIF daj kakve druge prave diplome![]()
Politika se ne uči u obrazovnim institucijama, politička analitika da ali politička praksa ne. Nema ama baš nikakve garancije da će političar sa diplomom biti bolji od onog bez diplome, ili da će političar sa diplomom FPN-a ili PF-a biti bolji od političara sa FASTO-a.
Cijeli je spektar historijski uspješnih političara svjetskog formata koji su po profesiji bili slikari, fizičari, poljoprivrednici, novinari... ili bravari.
Kad je struka u pitanju slazem se za diplomu, ministri, direktori, itd, ali kada je bavljenje politikom u pitanju tu diploma ne igra ulogu. Kad moze Kurz srednjoskolac biti premijer Austrije ne vidim zasto neko komposjeduje kapacitet i intelekt a ima srednju ne bi mogao biti imenovan na neku politicku funkciju i kod nas. Forsiranje nesposobnih kadrova sa diplomama pro forme radi nas je i dovelo dovde._Reds_ wrote: ↑18/01/2021 00:00 Da diploma je nevazna, hajmo reci djecu da ne budale i ne uče noćima. Dokle smo mi došli u ovoj botovskoj priči samo.