SDP

costacurta

#64926 Re: SDP

Post by costacurta »

:thumbup:

Ja pozdravljam ove stvari.
Jos Nermin da odEbe i ja potpisujem pristupnicu :mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#64927 Re: SDP

Post by malakh »

adnan šteta novi predsjednik sdpa sarajevo? je li ovo neka skrivena kamera?

u sdpu se stvara dinastija nermina nikšića... identično kako sda u sda stvara dinastija bakira j seke.

ne mogu da vjerujem da neće dozvoliti da na čelu sarajevskog sdpa dodju ili dr stevanovic ili segmedina srna...
bunk

#64928 Re: SDP

Post by bunk »

:lol: :lol:
Leverage

#64929 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote: 17/01/2021 15:56 adnan šteta novi predsjednik sdpa sarajevo? je li ovo neka skrivena kamera?

u sdpu se stvara dinastija nermina nikšića... identično kako sda u sda stvara dinastija bakira j seke.

ne mogu da vjerujem da neće dozvoliti da na čelu sarajevskog sdpa dodju ili dr stevanovic ili segmedina srna...
Šta fali Adnanu Šteti? Za Stevanovića ovo nije prava pozicija, Srna bi bila dobro rješenje.

Dinastija Nermina Nikšića - smiješno. Nabrojim ti 20 funkcionera ispred SDP-a kojima Nikšić ne smije pisnut šta god da urade.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#64930 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

@putokaz1 who is currently on your ignore list, made this post.

Ne citiraj dzaba
putokaz1

#64931 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ipak ste ''Kukin sin''-Politički Haj nek ima i PDA ovaca na klixu,svakako njihove sluge preplavile Klix.ba
Izgleda od Gospodara podzemlja Kukić u nečijim očima došao do Najvećeg od svih naših naroda i Narodnosti.
Ništa lično Drago mi je da podržavate njegov Kriminal,Nepotizam,Ucjene,Pljačke i Priznajete to.
Što se tiče SDP BH,njih samo izvlače Dugotrajni načelnici,što oni ucjene zaposlene,ili kupe predizbornim radovima,to će i SDP BH dobit 2022
Bio sam Branilac SDPBH i Ideje,sad kritikujem SDP ideju Branim.Ali izgleda sam sam ostao privrđen ideji.
Leverage

#64932 Re: SDP

Post by Leverage »

Ostao si jedino privržen smaranju forumaša jednim te istim postom koji recikliraš iz dana u dan. Iritantniji si od usisivača.
putokaz1

#64933 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Hvala bivši stranački kolega
Nekad se išlo na Goli otok zbog Staljina a sad se Blokira sa Klixa onaj koji kritikuje Nekoga koga je onomad Mevla rodila i Sunce obasjalo....
Leverage

#64934 Re: SDP

Post by Leverage »

Shvati da nisi nikom interesantan sa istom pričom, svaki dan Kuko, Mevla, Sunce, Šiljo, bla bla. OK, shvatili smo da ti se ne sviđa, ne trebaš ponavljati isto.
Patton44

#64935 Re: SDP

Post by Patton44 »

izvrsni direktor wrote: 17/01/2021 17:57 @putokaz1 who is currently on your ignore list, made this post.

Ne citiraj dzaba
:lol: :lol: :lol:
Patton44

#64936 Re: SDP

Post by Patton44 »

putokaz1 wrote: 17/01/2021 19:39 Hvala bivši stranački kolega
Nekad se išlo na Goli otok zbog Staljina a sad se Blokira sa Klixa onaj koji kritikuje Nekoga koga je onomad Mevla rodila i Sunce obasjalo....
Ko ih :izet: to oni od muke. Samo nastavi :thumbup:
Leverage

#64937 Re: SDP

Post by Leverage »

A evo i pomoćnog radnika interkontinentalnog odbora SDA zapadna hemisfera :lol:
putokaz1

#64938 Re: SDP

Post by putokaz1 »

I meni je MUKA
1.Zamisli Predsjednik OV čojk protiv kojeg smo se borili zajedno 20 godina,koji je opuho što se opuhat može,uhljebio sina,pokro nogometni savez
2.Šef ,istina stvarni ne formalni,vlade TK čojk protiv kojeg smo se zajedno borili,kojeg smo mrzili,jedva čekali da u Zatvoru završi,pokro Rudnike,opro pare,....Stvorio carstvo
Zamisli mi koji smo se zajedno borili protiv obojice,blokiramo se na FB ,jer dio nekad NAS,odlazi s navedenim da s njima zajedno Uhljebljuju svoje,Peru pare,Kradu iz Nogometnog,pljačkaju gdje stignu
Kako se ja osjećam kad vidim kome sam vjerovao s kim sam zajedno bukvalno se šprdao s DF-om kad je otišao onomad 2015 s SDA,kad i ti moji nazovi bivši istomišljenici odoše s NJIMA(NJIHA,kako vi tepate u KS) odoše za politikom SDA,PDA i sličnima
Žao mi je što se put SDP/NS ne slaže više s mojim,ipak koaliranje s SDA u navedenim Općinama i PDA na TK,je pravac koji su otišli JVUO nakon ustanka u Juglaviji 1941,Faktički sa radnja s Okupatorima,Saradnja s Nacionalistima(kako moderno zovu svoje koalicione partnere)
Smrt Koaliciji Sloboda Narodu
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#64939 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: 17/01/2021 17:24
malakh wrote: 17/01/2021 15:56 adnan šteta novi predsjednik sdpa sarajevo? je li ovo neka skrivena kamera?

Šta fali Adnanu Šteti? Za Stevanovića ovo nije prava pozicija, Srna bi bila dobro rješenje.

Dinastija Nermina Nikšića - smiješno. Nabrojim ti 20 funkcionera ispred SDP-a kojima Nikšić ne smije pisnut šta god da urade.
fali mu normalnija diploma. za početak. a da ne govorim kako je to niksicev konjicanin i netko tko je slijepi poslušnik ili ti ga podobnik nermina nikšića.

i meni je jasno da nikšić ne smije pisnuti tuzlacima, krajsnicima, zenicanima, ali njega toliko ni ne interesiraju te sredine i možda zbog toga sdp u tim sredinama bolje prolazi nego u sarajevu. njega interesira samo sarajevo i da sarajevskim sdpom rukovodi osoba koja mu je podobna. sa partijom se ponaša slično kao i zeljko komšić.

što se tiče dr stevanovica, koliko sam shvatio, čovjek je nedavno pristao da djeluje u gradskom vijeću sarajevo i odrekao se federalnog doma naroda. samim činom se deklarirao da želi da učestvuje u kreiranju politike u sarajevu i nije mi jasno zašto se donosi stav da ga to ne interesira.
jedina mana mu je što nije podoban i što je čovjek koji ima obraza i časti, kao i segmedina, pa za očekivati je da ih se ni ne ponudi.
Patton44

#64940 Re: SDP

Post by Patton44 »

Leverage wrote: 17/01/2021 19:56 A evo i pomoćnog radnika interkontinentalnog odbora SDA zapadna hemisfera :lol:
Kad vas je vec sunce usijalo, onda vas i putokaz1 more :izet: i bez pomocnika.
Leverage

#64941 Re: SDP

Post by Leverage »

Evo ja ti, kao neko ko posjeduje "normalnu" diplomu (UNTZ), mogu reći da je ta priča sa diplomom precijenjena, barem kada je politika u pitanju. Diploma možda jeste nekakva garancija za struku, ali nije nikakva garancija za ministarsko mjesto ili poziciju kantonalnog šefa partije. Osim toga sjećam se da je bila neka priča za Damira Filipovića oko diplome, ne sjećam se šta je sa Štetom.

Govorimo o Adnanu Šteti koji se (po meni) pokazao odlično na ministarskoj poziciji, mlađem čovjeku koji zrači energijom, čovjeku koji bi ustalasao žabokrečinu u koju je sarajevski SDP uvalio Damir Mašić. S druge strane, sam Stevanović cijelo vrijeme govori isključivo o zdravstvu, čovjeka zanima da se u tom segmentu uključi i nije iskazao poseban interes za visoku poziciju u partijskoj strukturi. Da si rekao zašto Vranić a ne on za Ministra zdravstva KS to bi bila primjedba na mjestu.

Ova priča Nikšić doveo svog i to, nemam komentar, obično mahalanje.
Last edited by Leverage on 17/01/2021 20:31, edited 1 time in total.
Leverage

#64942 Re: SDP

Post by Leverage »

Patton44 wrote: 17/01/2021 20:27
Leverage wrote: 17/01/2021 19:56 A evo i pomoćnog radnika interkontinentalnog odbora SDA zapadna hemisfera :lol:
Ako ti fali :izet: ovo nije mjesto gdje ćeš riješiti problem.

Provozaj se malo navečer, možda naletiš na to što tražiš. I spremi šuške.
Patton44

#64943 Re: SDP

Post by Patton44 »

Leverage wrote: 17/01/2021 20:30
Patton44 wrote: 17/01/2021 20:27

Sto ti je iskustvo nocnog vozaca. :thumbup: Hvala kolega, kolko suski da pripremim.
malakh

#64944 Re: SDP

Post by malakh »

da, nažalost je precijenjena priča sa diplomom, jer bi se neke stvari, a posebno stepen i institucija obrazovanja trebale podrazumijevati.. čovjek konkurirao za ministra i dostavio cv u kojem nije naveo kada i gdje je završio fakultet. pa čekaj, valjda osnove popunjavanja životopisa nalazu da se to navede (europass koji je trenutačno najbolji sablon). nedavno sam negdje pročitao da je magistrirao na univerzitetu u banjoj luci 2018. godine, ali je izbjegao napisati gdje je diplomirao. moje iskustvo mi kaže da osoba koja dijeli polovične, nepotpune informacije, obično nešto skriva.

po mome mišljenju, diploma je ulazna karta za sve.

nažalost, i sam sebe spontano dovodim u situacija da kada pričam sa nekim tko je mlad i pitam ga što je završio, sljedeće pitanje mi bude je li u sarajevu... da ne bude zamjerke, ovo nije kritika sdpu, već generalno.

ali eto ih tamo, neka rade što hoće.
Leverage

#64945 Re: SDP

Post by Leverage »

Patton44 wrote: 17/01/2021 20:40
Leverage wrote: 17/01/2021 20:30
Patton44 wrote: 17/01/2021 20:27 Kad vas je vec sunce usijalo, onda vas i putokaz1 more :izet: i bez pomocnika.

Sto ti je iskustvo nocnog vozaca. :thumbup: Hvala kolega, kolko suski da pripremim.
Ne znam tarifu na zapadnoj hemisferi.
_Reds_

#64946 Re: SDP

Post by _Reds_ »

Da diploma je nevazna, hajmo reci djecu da ne budale i ne uče noćima. Dokle smo mi došli u ovoj botovskoj priči samo.

U privatnom sektoru radi šta hoćeš, ali u javnom bi trebala bit diploma osnova ulaznica za bilo šta, isključivo sa javnih fakulteta, ali nažalost odavno to nije slučaj.

Ovo sa Štetom, za kojeg smatram da je sasvim solidan ministar, je isto kao sa Skakom, stim što on ima bar jednu diplomu iz Sarajeva.
Ne možeš druge prozivati za nešto, a za mjesec dva se isto tako ponašati.

Problem je što mi više nemamo nikakve normative ni standrade u Sarajevu, a kamoli da ih imamo gdje drugo.

Hajmo zakon o zapošljavanju sa normativom diploma, a ne populisticka prica o zabrani zapošljavanja rodbine, koji bi trajao mjesec dok ne dodje do ustavnog suda.

U ovaj ured za lafo borbu protiv korupcije, šta on radi, aha DIF-ovac i tamo... koliko već postoje, koliko su diploma provjerili.
Po meni bi se onaj zakon po kojem su objavljene plate trebao dopuniti i pored svakog imena da stoji i diploma koju posjeduje sa brojem iste i ustanovom koja ju je izadala, i datumom izdavanja iste.
Leverage

#64947 Re: SDP

Post by Leverage »

_Reds_ wrote: 18/01/2021 00:00 Da diploma je nevazna, hajmo reci djecu da ne budale i ne uče noćima. Dokle smo mi došli u ovoj botovskoj priči samo.

U privatnom sektoru radi šta hoćeš, ali u javnom bi trebala bit diploma osnova ulaznica za bilo šta, isključivo sa javnih fakulteta, ali nažalost odavno to nije slučaj.

Ovo sa Štetom, za kojeg smatram da je sasvim solidan ministar, je isto kao sa Skakom, stim što on ima bar jednu diplomu iz Sarajeva.

Problem je što mi više nemamo nikakve normative ni standrade u Sarajevu, a kamoli da ih imamo gdje drugo.

Hajmo zakon o zapošljavanju sa normativom diploma, a ne populisticka prica o zabrani zapošljavanja rodbine, koji bi trajao mjesec dok ne dodje do ustavnog suda.

U ovaj ured za lafo borbu protiv korupcije, šta on radi, aha DIF-ovac i tamo... koliko već postoje, koliko su diploma provjerili.
Po meni bi se onaj zakon po kojem su objavljene plate trebao dopuniti i pored svakog imena da stoji i diploma koju posjeduje sa brojem iste i ustanovom koja ju je izadala, i datumom izdavanja iste.
Niko nije rekao da je diploma nevažna, nemoj ti to parafrazirat' kako tebi godi u retoričke svrhe nego fino citiraj kako piše.

Pa šta ako se pokaže da su DIF diplome prave, državne, onda ćemo da pričamo e nećemo DIF daj kakve druge prave diplome :lol:

Politika se ne uči u obrazovnim institucijama, politička analitika da ali politička praksa ne. Nema ama baš nikakve garancije da će političar sa diplomom biti bolji od onog bez diplome, ili da će političar sa diplomom FPN-a ili PF-a biti bolji od političara sa FASTO-a.

Cijeli je spektar historijski uspješnih političara svjetskog formata koji su po profesiji bili slikari, fizičari, poljoprivrednici, novinari... ili bravari.
_Reds_

#64948 Re: SDP

Post by _Reds_ »

Leverage wrote: 18/01/2021 00:16
_Reds_ wrote: 18/01/2021 00:00 Da diploma je nevazna, hajmo reci djecu da ne budale i ne uče noćima. Dokle smo mi došli u ovoj botovskoj priči samo.

Niko nije rekao da je diploma nevažna, nemoj ti to parafrazirat' kako tebi godi u retoričke svrhe nego fino citiraj kako piše.

Pa šta ako se pokaže da su DIF diplome prave, državne, onda ćemo da pričamo e nećemo DIF daj kakve druge prave diplome :lol:

Politika se ne uči u obrazovnim institucijama, politička analitika da ali politička praksa ne. Nema ama baš nikakve garancije da će političar sa diplomom biti bolji od onog bez diplome, ili da će političar sa diplomom FPN-a ili PF-a biti bolji od političara sa FASTO-a.

Cijeli je spektar historijski uspješnih političara svjetskog formata koji su po profesiji bili slikari, fizičari, poljoprivrednici, novinari... ili bravari.
Narod moze da te izabere bez diplome, ali neposredno. Posredni izbori na bilo kakve funkcije bez adekvatne diplome ne bi smjeli, ali znas ti nas brani svoje dok glava ne padne.

Ovo je društvo nisko palo, najvljujemo promjene iz temalja, nema promjena bez revizija diploma za početak.
Leverage

#64949 Re: SDP

Post by Leverage »

Ne postoji "adekvatna diploma" za bilo koju političku funkciju. Postoji samo adekvatna osoba.
Styling

#64950 Re: SDP

Post by Styling »

Kad je struka u pitanju slazem se za diplomu, ministri, direktori, itd, ali kada je bavljenje politikom u pitanju tu diploma ne igra ulogu. Kad moze Kurz srednjoskolac biti premijer Austrije ne vidim zasto neko komposjeduje kapacitet i intelekt a ima srednju ne bi mogao biti imenovan na neku politicku funkciju i kod nas. Forsiranje nesposobnih kadrova sa diplomama pro forme radi nas je i dovelo dovde.
Post Reply