Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lao Ce

#5976 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Popišali se ljudi sami na sebe, a opet ljudi ne kontaju. Gdje je nestao šišmiš - pojeli ga kinezi :lol:
Sramota je u šta su ljudi povjerovali i vjeruju.
Što traži tim Svjetske zdravstvene organizacije u kineskom gradu Vuhan?

https://www.slobodnaevropa.org/a/što-tr ... 16Ne0HlbXw
Tim međunarodnih istraživača Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koji je u četvrtak, 14. januara stigao u centralnokineski grad Vuhan nada se da će pronaći tragove o porijeklu pandemije COVID-19.
Koja komedija. Gdje nestade jadni šišmiš. E moji covid teroetičari, mene bi bilo stid pisati dalje na bilo kojoj temi nakon svega. Popuđili priču o šišmišu, da bi im isti ljudi šuknuli i pokazali koliko su plitki glavi. Ali ne sekirajte se, naći će ono neko novo obrazloženje da vas smire i 'edukuju'.
tindbe

#5977 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by tindbe »

Dosadil ti kad?
Dozer

#5978 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

elcaliente wrote: 16/01/2021 14:44
Lao Ce wrote: 16/01/2021 13:20 Pamet u glavu, maske pod noge!
Najsmješnije mi vidjeti ljude koji dođu na kafu s maskama, onda ih za stolom skinu, da bi opet kada ustaju i odlaze, kako kakvi avjesni grašani stavili na lice. Virus odmah napada čim ustaneš sa stola, u prolazu, ako te netko pogleda iz daljine, ako stojiš u redu, ako izađeš da prošetaš, ako igraš fudbala, ako....ili same likove u svojim autima koji su pod maskama.

Koja prevara, da ljudi ne vide pored vlastitih očiju....
Ne kontam sta je ovdje smjesno?
Ako se kafana drzi propisanih mjera da su stolovi dovoljno udaljeni (3m) onda ti dovidis samo one koje direktno za stolom sa tobom u rizik zaraze. A oni se slazu sa tim jer su svjesno izasli sa tobom.
Ako ustanes sa stola i hodas kroz kafic onda ta maska sprjecava da razabacujes svoju slinu i klice kroz kafic i zarazis osobe koje nisu sa tobom.
Ovaj protokol nije od pocetka pandemije korone vec je postojao i prije.
U Aziji je to dio opste kulture.
Ali gdje Azija a gdje smo mi.
Mi ne pazimo toliko na zajednicku higijenu pa nam ulice, parkovi i zajednice prostorije i izgledaju tako kako izgledaju. Prljavo i nehigijenski.
Jes.....da famozne studije nisu ranije pokazivale sirenje virusa u zatvorenom.prostoru i pod uticajem ventilacije i do, cini mi se, 10m.
Prostorija 10x10 je = 100 kvadrata, i u njoj je kod nas najcesce 10-15 stolova. Cak i sa 2m razmaka, to je opet 30ak ljudi :D

Kako je sve ovo s mjerama sega...fakat nevjerovatno....
elcaliente

#5979 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by elcaliente »

Dozer wrote: 16/01/2021 15:52
Lao Ce wrote: 16/01/2021 13:20 Pamet u glavu, maske pod noge!
Najsmješnije mi vidjeti ljude koji dođu na kafu s maskama, onda ih za stolom skinu, da bi opet kada ustaju i odlaze, kako kakvi avjesni grašani stavili na lice. Virus odmah napada čim ustaneš sa stola, u prolazu, ako te netko pogleda iz daljine, ako stojiš u redu, ako izađeš da prošetaš, ako igraš fudbala, ako....ili same likove u svojim autima koji su pod maskama.

Koja prevara, da ljudi ne vide pored vlastitih očiju....
Ako se kafana drzi propisanih mjera da su stolovi dovoljno udaljeni (3m) onda ti dovidis samo one koje direktno za stolom sa tobom u rizik zaraze. A oni se slazu sa tim jer su svjesno izasli sa tobom.
Ako ustanes sa stola i hodas kroz kafic onda ta maska sprjecava da razabacujes svoju slinu i klice kroz kafic i zarazis osobe koje nisu sa tobom.
Mi ne pazimo toliko na zajednicku higijenu pa nam ulice, parkovi i zajednice prostorije i izgledaju tako kako izgledaju. Prljavo i nehigijenski.
Jes.....da famozne studije nisu ranije pokazivale sirenje virusa u zatvorenom.prostoru i pod uticajem ventilacije i do, cini mi se, 10m.
Prostorija 10x10 je = 100 kvadrata, i u njoj je kod nas najcesce 10-15 stolova. Cak i sa 2m razmaka, to je opet 30ak ljudi :D

Nisam bas siguran da su te studije pokazale da je isto kada nosis i ne nosis masku.
To najbolje mozes sam vidjeti npr kada kises, jel bolje staviti ruku na usta ili ne.
Lao Ce

#5980 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

tindbe wrote: 16/01/2021 15:28 Dosadil ti kad?
Sve za ljubav
Lao Ce

#5981 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

elcaliente wrote: 16/01/2021 16:11

Nisam bas siguran da su te studije pokazale da je isto kada nosis i ne nosis masku.
To najbolje mozes sam vidjeti npr kada kises, jel bolje staviti ruku na usta ili ne.
Kroz maske puše ko da nema ništa. Promaja samo takva.
Industrialyzer

#5982 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Puse li izmedju usiju? :mrgreen:
Lao Ce

#5983 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Covid-19 vaccination associated with adverse drug reactions in elderly people who are frail

https://legemiddelverket.no/nyheter/cov ... -are-frail
Lao Ce

#5984 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Idemo jako, idemo ludo...

U Italiji otvoreno preko 30 hiljada barova i restorana uprkos zabrani. Samo naprijed protiv totalitarizma.

Beč

Francuska

Image

adsubzero

#5985 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Industrialyzer wrote: 16/01/2021 16:42 Puse li izmedju usiju? :mrgreen:
Kao sto vidis, kod njega je ozbiljan propuh :lol:
Lao Ce

#5986 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Goebels bi zavidio na propagandi

Image
adsubzero

#5987 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

adsubzero wrote: 28/12/2020 16:47
Lao Ce wrote: 28/12/2020 16:24 Ćao adsubzero :-D
Ti si vrijedjao, ne ja. Ti si rekao da te ne interesuje milion studija, samo vjerujes nobelovcu, a govoris nam da smo zaludjeni jer vjerujemo medijima i vecini naucne zajednice. U redu je sve, tema i jeste tu za takav mentalni sklop. :izet:
Lao Ce wrote: 28/12/2020 16:34 Za mjesec i po dana preko 120 novih stranica ove teme. Daleko najbolja tema o covidu na ovom forumu.
Uveliko si doprinosio, necemo se lagati. Na svakoj stranici barem po tri tvoja posta. Ali niko nije rekao "cime se on bavi, odakle mu vrijeme, besposlicar", nego je samo upucivano Mogy i jos nekim pojedincima, zato sto odgovaraju na te postove. :-D
Da se samo prisjetim i apdejtujem ovaj komentar. Sad je na svakoj stranici 15 njegovih postova i to monologa jer je svakoga s kim je nemocan da raspravlja stavio na ignore. :lol:

Btw to je lik koji je govorio da su Mogy i ostali tu po zadatku jer kao odgovaraju na sve, a gdje god pogledas tu je njegov spam i druge budalastine :lol:
Gusar-from-Riga

#5988 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Gusar-from-Riga »

Fracuzi se bas odupiru i svaka im cast na svemu.. Al evo i njima uvedose narednih 15 dana lockdown od 18'00 do 5.. :-) Joj kad se rulja digne.. ima nade jos :thumbup:
Gusar-from-Riga

#5989 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Gusar-from-Riga »

adsubzero wrote: 16/01/2021 23:26
adsubzero wrote: 28/12/2020 16:47
Lao Ce wrote: 28/12/2020 16:24 Ćao adsubzero :-D
Ti si vrijedjao, ne ja. Ti si rekao da te ne interesuje milion studija, samo vjerujes nobelovcu, a govoris nam da smo zaludjeni jer vjerujemo medijima i vecini naucne zajednice. U redu je sve, tema i jeste tu za takav mentalni sklop. :izet:
Lao Ce wrote: 28/12/2020 16:34 Za mjesec i po dana preko 120 novih stranica ove teme. Daleko najbolja tema o covidu na ovom forumu.
Uveliko si doprinosio, necemo se lagati. Na svakoj stranici barem po tri tvoja posta. Ali niko nije rekao "cime se on bavi, odakle mu vrijeme, besposlicar", nego je samo upucivano Mogy i jos nekim pojedincima, zato sto odgovaraju na te postove. :-D
Da se samo prisjetim i apdejtujem ovaj komentar. Sad je na svakoj stranici 15 njegovih postova i to monologa jer je svakoga s kim je nemocan da raspravlja stavio na ignore. :lol:

Btw to je lik koji je govorio da su Mogy i ostali tu po zadatku jer kao odgovaraju na sve, a gdje god pogledas tu je njegov spam i druge budalastine :lol:
Momak je uvidio da vam dzaba prica i strogi ignor vam spuco i kvotajte sami sebe :lol:
adsubzero

#5990 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Gusar-from-Riga wrote: 16/01/2021 23:31 Momak je uvidio da vam dzaba prica i strogi ignor vam spuco i kvotajte sami sebe
Druze jesi ti svjestan o kome pricas? :lol:
To je tip sa kojim su svi u pocetku pokusali diskutovati, ali je njegova forma diskusije "moze biti milion studija, ja samo vjerujem nobelovcu" i ignorise sve na sta ne moze da odgovori floskulom tipa "mislite svojom glavom". Kako tad tako i sad, dva mjeseca i 800 postova naprdjivanja kasnije. :lol:

@drag_gost Jesi li ti ikad dobio odgovor na upit o interfejsu? :D
Dozer

#5991 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Maska zadrzava samo dio onoga sto izdisemo. A nisam siguran da se uopste i zna koliki je to dio. Stavi ruku ispred nje i disi normalno, sve ce ti se samo reci.

Uostalom, evo imamo primjere drzava s lockdownom na snazi vec sedmicama, HR, SLO itd., a imaju konstantan rast novozarazenih.
Postoji li kakvo suvislo objasnjenje....?

A imamo i nas ovdje u BiH, s djelimicnim (i totalno besmislenim) policijskim satom u trajanju od 6 nocnih sati, ali sa stalnim padom novozarazenih.
Postoji li kakvo suvislo objasnjenje...?

Btw, vidimo da se svugdje polako pocinju desavati masovni protesti protiv zatvaranja i blesavih mjera koje ocito ne daju nikakve rezultate.... Samo ovdje imamo kontrase. Po obicaju, pojedini u BiH su najpametniji, a kasnije plac...
Industrialyzer

#5992 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Nemoj Dozeru kasnije plakati, bice sve uredu.

Profil jedne lujke cija razmisljanja se podudaraju sa nekim forumasima, preporucuje se citanje uz kafu jer ovo je show program :lol: :lol:

https://www.facebook.com/daniela.semeder.7

Doktor uzivo snimao kolicinu kisika u krvi sa cak pet hirurskih maski preko usta i nosa, nije bilo znacajnih promjena, a vi ovdje standarno lupate kako udisete neke toksine. Prestanite se brukati pobogu vise, zabrinjavate kolicinom neznanja.
amidzazeher

#5993 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by amidzazeher »

Gusar-from-Riga wrote: 16/01/2021 23:28 Fracuzi se bas odupiru i svaka im cast na svemu.. Al evo i njima uvedose narednih 15 dana lockdown od 18'00 do 5.. :-) Joj kad se rulja digne.. ima nade jos :thumbup:
:thumbup:
Oni su jedina nada, ovo ostalo sve uspavano i ceka!
Lao Ce

#5994 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Još malo teorija istine za covid teoretičare. Od 156 ljudi koji su se vakcinisali , 125 se zarazilo korona virusom.
Nova S: После вакцинације од 156 корисника Геронтолошког центра у Шапцу 125 заражено корона вирусом

https://stanjestvari.com/2021/01/16/n1- ... 5Rz_Pe9n1Y
Lao Ce

#5995 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Bravo talijani. Nakon što su ' na svoju ruku' otvorili restorane. Ne hebu ljudi živu silu. Kod nas korona projekat može trajati decenijama. Niko ne bi prstom mrdnuo.

[youtube][/youtube]
red evil

#5996 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

A ipak ne smiju da skinu masku, ipak ih je malo strah. :lol:
elcaliente

#5997 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by elcaliente »

Dozer wrote: 17/01/2021 03:16

Maska zadrzava samo dio onoga sto izdisemo. A nisam siguran da se uopste i zna koliki je to dio. Stavi ruku ispred nje i disi normalno, sve ce ti se samo reci.

Uostalom, evo imamo primjere drzava s lockdownom na snazi vec sedmicama, HR, SLO itd., a imaju konstantan rast novozarazenih.
Postoji li kakvo suvislo objasnjenje....?

A imamo i nas ovdje u BiH, s djelimicnim (i totalno besmislenim) policijskim satom u trajanju od 6 nocnih sati, ali sa stalnim padom novozarazenih.
Postoji li kakvo suvislo objasnjenje...?

Btw, vidimo da se svugdje polako pocinju desavati masovni protesti protiv zatvaranja i blesavih mjera koje ocito ne daju nikakve rezultate.... Samo ovdje imamo kontrase. Po obicaju, pojedini u BiH su najpametniji, a kasnije plac...
Pa je li bolje da se zadrzi dio onoga sto izdisemo ili nista?
Zasto je to tako kod nas, to ne mozemo reci jer kao prvo niko nije proveo ozbiljnu studiju niti nas statisticki sistem funkcionise.
Moze biti da su koronasi u pravu a moze biti da su antikoronasi u pravu.

Sto se tice demonstracija protiv korone, jos uvjek su na smjesnom nivou.
Gledam u Becu niti 1 posto stanovnistva nije izasao na demonstracije.
Last edited by elcaliente on 17/01/2021 14:58, edited 1 time in total.
Industrialyzer

#5998 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Pore na pamucnim i hirurskim maskama su gotovo pa vidljive okom, a promjer molekula O2 i CO2 se mjeri u nanometrima. Logika kojom se dolazi do zakljucka da cista maska steti organizmu je rezultat neupucenosti zavjerasa i primjer da ce povjerovati u sve sto im zvuci zanimljivo.
BlackRiver

#5999 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by BlackRiver »

Draga Bosna. Danas u trznom centru barem 50% ljudi ne nosi masku. U restoran uredno udjes bez maske, sjednes i jedes. Restoran pun. Poredim to sa mjerama u AT i ne vjerujem da mi u Bosni nemamo hiljade mrtvnih sedmicno, jer mediji su tako predstavili svu ovu situaciju.
Austrijanci zakljucani od prosle godine, ljudi polako pucaju po savovima, Kurz produzava lockdown. Bolje im je da predju na bosanski modelc :bih:
Mogy87

#6000 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

BlackRiver wrote: 17/01/2021 15:14 Draga Bosna. Danas u trznom centru barem 50% ljudi ne nosi masku. U restoran uredno udjes bez maske, sjednes i jedes. Restoran pun. Poredim to sa mjerama u AT i ne vjerujem da mi u Bosni nemamo hiljade mrtvnih sedmicno, jer mediji su tako predstavili svu ovu situaciju.
Austrijanci zakljucani od prosle godine, ljudi polako pucaju po savovima, Kurz produzava lockdown. Bolje im je da predju na bosanski modelc :bih:
Sta bi stanovnistvo Austrije reklo da im je u novembru umrlo 88% vise osoba nego prosle godine?

Ispade da je zivot kod nas ipak malo jeftiniji nego gore :wink: :wink:

A ti uzivaj u “rahatluku” dok si mlad i zdrav. Docemo svi u te godine kad cemo biti ugrozena kategorija.
Post Reply