Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jarobot

#110151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Gerro wrote: 15/01/2021 20:12 Naravno ni dalje ne radi Arena Cloud preko EON Boxa. Pricao sam sa par ljudi, imaju isti problem, dok npr ljudi koji su u Telemachu, a nisu na EONu njima radi aplikacija
Ne znam zašto ljudi imju potrebu lagati . Arene cloud uredno rade na EON boxu kao i na svakom android tv uređaju.
Prije svega aplikaciju za arena cluod na pravi telemah nego MTS .
Evo
Image

Neznanje je slijepa ulica
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#110152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

jarobot wrote: 15/01/2021 21:04
Gerro wrote: 15/01/2021 20:12 Naravno ni dalje ne radi Arena Cloud preko EON Boxa. Pricao sam sa par ljudi, imaju isti problem, dok npr ljudi koji su u Telemachu, a nisu na EONu njima radi aplikacija
Ne znam zašto ljudi imju potrebu lagati . Arene cloud uredno rade na EON boxu kao i na svakom android tv uređaju.
Evo
Image

Ne lazem nego mi ne radi. JEdan momak mi se javljao u inbox sa istim problemom. Unio sam iste podatke kao na mobitelu, ali nema reakcije kad kliknem na ''Prijava''.
jarobot

#110153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Gerro wrote: 15/01/2021 21:06
Evo
Image

Ne lazem nego mi ne radi. JEdan momak mi se javljao u inbox sa istim problemom. Unio sam iste podatke kao na mobitelu, ali nema reakcije kad kliknem na ''Prijava''.
Ja baš zbog tvoje tvrdnje probao i sredio sve za 3 minuta
Upisao broj telefona kao ime , orepusao šifru koju sam dobio na mob i spustio dole na activate koje treba da poplavi tamno plavom i to je to
benzapen

#110154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by benzapen »

Danas sam išao platiti račun, premium paket. Pitam za arene ima li kakve alternative. Ponudili su mi 20% nižu cijenu 18 mjeseci. To mi je ok, pristao sam.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

benzapen wrote: 15/01/2021 21:10 Danas sam išao platiti račun, premium paket. Pitam za arene ima li kakve alternative. Ponudili su mi 20% nižu cijenu 18 mjeseci. To mi je ok, pristao sam.
za premium su itekako nas naguzili, nisu upitanju samo arene nego i SK koji su prebacili u osnovni paket kao i otkljucavanje kanala i drugih benefita dam bi zadrzali sto vise korisnika, ne znam jel bomba il nesta drugo al nekima kako kazu su dali i do 25% na 24 mjeseca... zaista ovo pijacarsko ponasanje je ono iz 18 vijeka... molit cu forumase koji su dobili te benefite da postuju ili posalju na pp da odem i natrljam im nos sa tim... nasli mene budalu da samo obnovim ugovor za iste benefite koji mi istice u februaru... zaista ima budala, mislili da cu poletiti i obnoviti ono sto mi se isto nudi... ljubazan sam prema tetama na telefonu al u poslovnicu hocu pregovore sa najmanje sefom... da vidim koji ce bezobrazluk sad smisliti... BH optika je pred kucom.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#110156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gerro »

jarobot wrote: 15/01/2021 21:09
Gerro wrote: 15/01/2021 21:06
Evo
Image

Ja baš zbog tvoje tvrdnje probao i sredio sve za 3 minuta
Upisao broj telefona kao ime , orepusao šifru koju sam dobio na mob i spustio dole na activate koje treba da poplavi tamno plavom i to je to
joj druze uradio sam to sve, cak sam se odlogovao i sam accounta sa mobitela jer sam mislio da je mozda do toga

Nakon toga sam obrisao aplikaciju sa TV-a i ponovo instalirao i ne radi. Na mobitelu mi radi normalno, ali na EON boxu ne
bob_1921

#110157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bob_1921 »

i kod mene je isto bilo ne znam jel trenutno stanje takvo jer sam prebacio app na Tv (nije radilo u pon. ni na tv ni na box-u a u medjuvremenu na tv proradilo pa odustao s box-om)... kad sam pokusao nikako da prihvati prijavu kao i kod tebe... poslije toga vidim da je izletio novi firmware za box al nisam uradio azuriranje vidi ima li kod tebe i da li ce pomoci update ...
Last edited by bob_1921 on 15/01/2021 21:36, edited 1 time in total.
Telemach

#110158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

pici wrote: 15/01/2021 18:29
hipija wrote: 15/01/2021 16:29
pici wrote: 15/01/2021 16:24

ja jos nisam nista potpisao, u februaru mi istice 24 mjeseca i ako mi ne dadnu benefite leti premium, ja da placam najskuplji kanal a vamo SK prebacili u osnovni paket a Arene ukinuli i još djabaluka HBO i jos stosta... zaista nema smisla, jebote placas im preko 80 km svaki mjesec i mi mudo marjanovo od benefita... sramota i jadno telemašHe.

samo da javnem da mi je optika BH telekoma sprovedena do kuce i budeteli se zajebavali leti i ona zica sa bandere...
Pa evo @pici, ako si upratio, premium korisnici su potpisivali ugovore na 2 godine sa 25% popusta :)
meni su ponudili 12 mjeseci 20%... mislim nema smisla ako su premium ostalim dali tako nesta... svakako kad mi istekne ugovor u februaru mi tako nesta i daju... misle ima budala... @Telemach imate moje podatke kontaktirajte me za ove ugovore da bi iducu sedmicu podpisao ili NE.
Zdravo @pici,
Pozvati će Vas kolege u najkraćem mogućem roku.
Sigurni smo da ćemo pronaći rješenje za nastavak saradnje.
Unaprijed se zahvaljujemo.
zippoo87

#110159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Pogledajte kako prepadaju ljude sa penalima .
Ovdje cu se ograditi,jer je moguce da osoba koja je slala zahtjev za raskid ugovora,nije valjano sastavila mail i zalbu i da su joj ovako odgovorili ali javlja se jos ljudi kojima su slali identican mail,ko god je trazio raskid ugovora.
Znaci bave se svim mogucim kriminalnim radnjama,da zastrase i slazu ljude i da ne otkazuju ugovore.

Image
Nedzada

#110160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nedzada »

Ova akcija 4 ili 6 mjeseci po 1 KM je za sve korisnike.
Tako piše na stranici.
Je li tako @Telemach
made_in_sarajevo

#110161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

zippoo87 wrote: 15/01/2021 21:57 Pogledajte kako prepadaju ljude sa penalima .
Ovdje cu se ograditi,jer je moguce da osoba koja je slala zahtjev za raskid ugovora,nije valjano sastavila mail i zalbu i da su joj ovako odgovorili ali javlja se jos ljudi kojima su slali identican mail,ko god je trazio raskid ugovora.
Znaci bave se svim mogucim kriminalnim radnjama,da zastrase i slazu ljude i da ne otkazuju ugovore.

Image
Nisu obavijestili, nije samo promjena programske seme nego bas direktno.krsenje ugovora na stetu.korisnika, jer u ugovorima su sami oni pisali arene. Nije to izbacen igman iz ponude. Ali.opet oni ce fatati ovako pa gdje upali. Danas i.ptice na grani mogu naci ove zahtjeve sa ispisanim svim.clanovima koji su prekrseni i da se raskine ko hoce.
zippoo87

#110162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

Pa znam ja sve ko je prekrsio ugovor,barem u mom licnom slucaju i mene ne mogu prepadati.
Ali nas narod je strasljiv i dosta neuk i onda ih svako iskoristava...zato i jesmo banana drzava...gdje radis sta hoce ali i uvakvoj banani drzavi,ne mozes dokle hoces

Ovdje ljudi ne prastaju habacenje i pisanje u lice...ni politicarima,ni rodbini,ni komcijama a evo ocito ni bahatim firmama,koje misle da mogu raditi sta hoce
zdruzdjo

#110163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

@Telemach

Pozdrav.
E ja necu o arenama. I zamolicu samo bez generickih odgovora jer smo ovih dana svi siti toga.

Ima li izgleda da biste skoro mogli pocati mjenjati ove eon box-ove sa necim malo modernijim? Ovaj model po specifikaciji sa interneta(KSTB6020) je veoma zastario. 2018-ta. U svijetu android-a, 2 godine su ravne deceniji.
8mb memorije sa 2mb ram i procesorom 1.6, stvarno vise nije ni donja granica nego je ispod "minimum use requirements". U danasnje vrijeme, instalirati nesto na box koji ima 8 mb memorije je smjesno. A android box je upravo uredjaj koji treba da ima mogucnost instalacije necega.
Tako da ovaj uredjaj je skoro ravan najobicnijem (malkice boljem) resiveru.
Iako je bilo nekih update-a software-a tokom mog koristenja vidi se da se muci. Jednom sam ga cak vratio i na fabricke postavke jer me nervirao. Software zna povremeno "pobrljaviti". Recimo zna se desiti da pojacavanje i stisavanje uopste ne radi. klizac na ekranu ide gore dole, ali ton stoji kako stoji. pa mu naumpadne da se onako resetuje. jednom su mi na neki "remote" nacin iz tehnicke podrske radili neki update. pa je to jedan period i radilo medjutim povremeno se opet desi. znaci software je bug-ovit i sam box je ocigledno outdated.
I ovi update-i koji su radjeni nisu nista benificirali na polju stabilnosti. pricao sam sa jos ljudi koji imaju box, ali izgleda da su mnogi korisnici naucili zivjeti sa tim "bubicama".
Iako znam da je telemach-u izbiti sredstva iz dzepa ravno "mission impossible", mislim(a siguran sam da mnogi korisnici se slazu sa tim) da je vrijeme da se razmislja o nekom hardware-skom update-u.

Jos jednom
Pls BEZ GENERICKIH ODGOVORA.
Leverage

#110164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Dobit ćeš 100% generički odgovor jer je tako neko naredio.
messilla

#110165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Ma sumnjam da bilo sta znaju o tome.
megaribi1

#110166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

Vidim da Arena Sport kanali još nisu izbrisani iz liste na www.eon.tv i na samim televizorima, nego samo zacrnjeno. Da li to znači da se još pregovara o vraćanju ovih kanala ili još nema ideje šta staviti umjesto njih?
123bih123

#110167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 123bih123 »

Nema Telemach u BiH nista sa tim boxom. Taj box je koristi i Telemach Slo koji je nekih 20 godina ispred sa uslugom koju nudi nas Telemach. U Sloveniji ljudima nude vec Samsung s21, esim karticu koju u ponudi nema nijedan operater u BiH. Mi smo ocigledno nebitno trziste slaba ulaganja, pravljenje budala od građana BiH itd.
sagosen

#110168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sagosen »

@Telemach kad se planira popraviti ovaj bug na iOS EON aplikaciji? Nakon svaka 4 minuta u video klubu nudi da pređe na sledeću epizodu, kad odbijem onda izbaci me iz epizode i moram je nastavljati odakle je stao. Onda ce nakon 4 minuta opet ponuditi da pređe na novu epizodu. Reinstalirao app, ali ne pomaze.

Vidim u recenzijama na App Storeu da je jedan korisnik prijavio taj problem u novembru prosle godine. Uzas...
hali gali halid

#110169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hali gali halid »

Dokle ste s ovim prekidom signala na Grbavici?
Demonijak

#110170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Demonijak »

9 dana cekam poziv dragi telemase!
jarobot

#110171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

sagosen wrote: 16/01/2021 05:00 @Telemach kad se planira popraviti ovaj bug na iOS EON aplikaciji? Nakon svaka 4 minuta u video klubu nudi da pređe na sledeću epizodu, kad odbijem onda izbaci me iz epizode i moram je nastavljati odakle je stao. Onda ce nakon 4 minuta opet ponuditi da pređe na novu epizodu. Reinstalirao app, ali ne pomaze.

Vidim u recenzijama na App Storeu da je jedan korisnik prijavio taj problem u novembru prosle godine. Uzas...
Isto probao i isti problem
jarobot

#110172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

zdruzdjo wrote: 16/01/2021 00:25 @Telemach

Pozdrav.
E ja necu o arenama. I zamolicu samo bez generickih odgovora jer smo ovih dana svi siti toga.

Ima li izgleda da biste skoro mogli pocati mjenjati ove eon box-ove sa necim malo modernijim? Ovaj model po specifikaciji sa interneta(KSTB6020) je veoma zastario. 2018-ta. U svijetu android-a, 2 godine su ravne deceniji.
8mb memorije sa 2mb ram i procesorom 1.6, stvarno vise nije ni donja granica nego je ispod "minimum use requirements". U danasnje vrijeme, instalirati nesto na box koji ima 8 mb memorije je smjesno. A android box je upravo uredjaj koji treba da ima mogucnost instalacije necega.
Iako je bilo nekih update-a software-a tokom mog koristenja vidi se da se muci. Jednom sam ga cak vratio i na fabricke postavke jer me nervirao. Software zna povremeno "pobrljaviti". Recimo zna se desiti da pojacavanje i stisavanje uopste ne radi. klizac na ekranu ide gore dole, ali ton stoji kako stoji. pa mu naumpadne da se onako resetuje. jednom su mi na neki "remote" nacin iz tehnicke podrske radili neki update. pa je to jedan period i radilo medjutim povremeno se opet desi. znaci software je bug-ovit i sam box je ocigledno outdated.
I ovi update-i koji su radjeni nisu nista benificirali na polju stabilnosti. pricao sam sa jos ljudi koji imaju box, ali izgleda da su mnogi korisnici naucili zivjeti sa tim "bubicama".
Iako znam da je telemach-u izbiti sredstva iz dzepa ravno "mission impossible", mislim(a siguran sam da mnogi korisnici se slazu sa tim) da je vrijeme da se razmislja o nekom hardware-skom update-u.

Jos jednom
Ne branim Telemah ali moramo sami rasčlaniti android box za uslugu EON i android box za nešto drugo . Telemah ove boxove daje namjenski isključivo za uslugu gledanja TV_a i specifikacije su sasvim korektne za tu svrhu. Drugo je što bi mi svi sad natrpali na njega gomilu stvari ( najčešće kodi a sad i arena cloud ) i malo se igrali i sasvim je normalno da u tom slučaju dolazi do blokiranja štopanja rebota itd...
Telemach

#110173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nedzada wrote: 15/01/2021 22:01 Ova akcija 4 ili 6 mjeseci po 1 KM je za sve korisnike.
Tako piše na stranici.
Je li tako @Telemach
Zdravo @Nedzada,
Sve akcije i pogodnosti su namijenjeni i našim postojećim korisnicima. Kreirali smo izvrsne ponude i vjerujemo da za svakog korisnika možemo pronaći odgovarajuću opciju.Za dodatna pitanja i informacije stojimo Vam na raspolaganju.
Last edited by Telemach on 16/01/2021 11:02, edited 1 time in total.
Telemach

#110174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote: 16/01/2021 00:25 @Telemach

Pozdrav.

Jos jednom
Zdravo @zdruzdjo,
Zahvaljujemo se ne javljanju i sugestijama. Svakodnevno radimo na unapređenju kako naših usluga tako i opreme. Trenutno je za korištenje i instalaciju opreme kod korisnika dostupan EON box te D3 resiver, kao i D3 CAM moduli. Bilo kakve promjene koje se odnose na naše usluge će biti blagovremeno objavljene na našoj stranici.
u prolazniku

#110175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by u prolazniku »

Telemach wrote: 16/01/2021 08:28
Nedzada wrote: 15/01/2021 22:01 Ova akcija 4 ili 6 mjeseci po 1 KM je za sve korisnike.
Tako piše na stranici.
Je li tako @Telemach
Zdravo @Nedzada,
Ponuda koja se nalazi na našoj stranici se odnosi na nove korisnike. Također, za naše lojalne korisnike imamo posebno kreirane ponude sa raziličitim benefitima. Za dodatna pitanja i informacije stojimo Vam na raspolaganju.
Možete li nam napisati te pogodnosti? 6 mjeseci po marku bi većinu ubijedio da ostanu pretplatnici. Kada pređem kod drugog operatera, automatski dobijem tih 6 mjeseci. I tako svaki novi ugovor...
Locked