pesoto.ba

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
deny_s

#926 Re: pesoto.ba

Post by deny_s »

stachu wrote: 13/01/2021 18:30 Pesoto.ba
Postarina do 0.5kg (500g) je 7.5$, na svakih narednih 100g dodajes 1.5$, znaci zaoukruzuju na 100g tezine posiljaka, tako da npr. ako je nesto tesko 800g, platiti ces 12$ postarine.
Za mobitele i tablete je cijena dostave fixna, i iznosi 15$.
sad vidio da je 7.5 $ do 0.5 kg ,bem me ćorava,ko kad čitam površno.
uglavnom,dobra stvar jer se i sa npr.amazona može poručiti nešto sa normalnom cijenom poštarine
deny_s

#927 Re: pesoto.ba

Post by deny_s »

MrM wrote: 13/01/2021 18:06 @ stachu, deny,

vezano za ovaj fire stick....nataknem ja ovaj Amazon lagano.....ja cijelo vrijeme gledam: item not available. Ja mislio da nemaju na stanju. nsam ulogovan, pa mi izbacuje automatski da kupujem iz Bih. Dosta proizvoda ima da dostavljaju u Bih. :-)

Dalje, kao višegodišnji korisnik eBay, kada nesto ne dostavljaju do nas fino pise:"does not ship to Bih".
Kao što rekoste, čim se prebaci u USA adresu,izađe cijena, pa se sa Pesotom moze nastaviti naružba.

Doduše, kada nešto nije na stanju ide : out of stock, ....ali je i meni ovo "not available" , sitnica koja nije precizna i malo zbunjola. Uglavnom hvala na pojašnjenjima za eventualne buduće narudžbe.

(Inače sam F stick naručio sa bestbuy,...nema logiranja i budalaštinja uokolo) :thumbup:
kako si se registrovao na bestbuy,ja zapeo na telefonu a ne može bez njega...nisam znao da bestbuy uopšte šalje za bosnu ili si i ti prebacio na
američku adresu :D
stachu

#928 Re: pesoto.ba

Post by stachu »

deny_s wrote: 13/01/2021 19:37

vezano za ovaj fire stick....nataknem ja ovaj Amazon lagano.....ja cijelo vrijeme gledam: item not available. Ja mislio da nemaju na stanju. nsam ulogovan, pa mi izbacuje automatski da kupujem iz Bih. Dosta proizvoda ima da dostavljaju u Bih. :-)

Dalje, kao višegodišnji korisnik eBay, kada nesto ne dostavljaju do nas fino pise:"does not ship to Bih".
Kao što rekoste, čim se prebaci u USA adresu,izađe cijena, pa se sa Pesotom moze nastaviti naružba.

Doduše, kada nešto nije na stanju ide : out of stock, ....ali je i meni ovo "not available" , sitnica koja nije precizna i malo zbunjola. Uglavnom hvala na pojašnjenjima za eventualne buduće narudžbe.

(Inače sam F stick naručio sa bestbuy,...nema logiranja i budalaštinja uokolo) :thumbup:
kako si se registrovao na bestbuy,ja zapeo na telefonu a ne može bez njega...nisam znao da bestbuy uopšte šalje za bosnu ili si i ti prebacio na
Svi ti mi ovdje (na ovoj temi) koristimo americku adresu, i to stalno :mrgreen:
pepeljara

#929 Re: pesoto.ba

Post by pepeljara »

stachu wrote: 13/01/2021 20:00
[/quote]
Kako je pesoto otvorio poslovnicu, mi smo US citizens :D :D :D
deny_s

#930 Re: pesoto.ba

Post by deny_s »

deny_s wrote: 13/01/2021 19:37

ma daj,ahah
deny_s

#931 Re: pesoto.ba

Post by deny_s »

pepeljara wrote: 13/01/2021 20:05
[/quote]

aj vona bi ameriken sitizens tuu :D
stachu

#932 Re: pesoto.ba

Post by stachu »

deny_s wrote: 13/01/2021 20:10
[/quote]

Velkom tu d klab :D
Kalimero2020

#933 Re: pesoto.ba

Post by Kalimero2020 »

Koji broj se unosi za Kod za praćenje ako se naručuje sa Amazona?
Imam onaj order number 112-xxxxxxx-xxxxxxx i još neki tracking id sa Amazona koji ide sa TBAxxxxxxxxxxxx?

Gdje god pokušam trackati ovaj sa TBA preko third party sites kaže mi da unesem order number pa mi malo nejasno koji ide.

Hvala.
stachu

#934 Re: pesoto.ba

Post by stachu »

Kalimero2020 wrote: 13/01/2021 20:49 Koji broj se unosi za Kod za praćenje ako se naručuje sa Amazona?
Imam onaj order number 112-xxxxxxx-xxxxxxx i još neki tracking id sa Amazona koji ide sa TBAxxxxxxxxxxxx?

Gdje god pokušam trackati ovaj sa TBA preko third party sites kaže mi da unesem order number pa mi malo nejasno koji ide.

Hvala.
TBA kodove (amazon logistic) mozes prqtiti samo na amazonovoj stranici, i po tome su specificni.
I "TBAxxxxxxxxxxxx" ti je kod za pracenje...
Kalimero2020

#935 Re: pesoto.ba

Post by Kalimero2020 »

stachu wrote: 13/01/2021 20:57
Kalimero2020 wrote: 13/01/2021 20:49 Koji broj se unosi za Kod za praćenje ako se naručuje sa Amazona?

Hvala.
TBA kodove (amazon logistic) mozes prqtiti samo na amazonovoj stranici, i po tome su specificni.
Da, zato i pitam da li taj kod unosim kada dodajem narudžbu na Pesoto ili order number po kojem se može pratiti i na third party stranicama
deny_s

#936 Re: pesoto.ba

Post by deny_s »

stachu wrote: 13/01/2021 20:23
deny_s wrote: 13/01/2021 20:10
Velkom tu d klab :D
[/quote]

Tenkju maj amerikan brader pliz send van stik tu jur baznien brader :D
zemomak

#937 Re: pesoto.ba

Post by zemomak »

Kalimero2020 wrote: 13/01/2021 21:16
stachu wrote: 13/01/2021 20:57

Hvala.
Da, zato i pitam da li taj kod unosim kada dodajem narudžbu na Pesoto ili order number po kojem se može pratiti i na third party stranicama
ja unesem taj što pocinje sa TBA i dobijem redovno obavjest od pesota kad je stigla posiljke na skladiste...
Bega_TM

#938 Re: pesoto.ba

Post by Bega_TM »

TBA kodovi su vezani za tvoj user ID na amazonu, tako da mozes samo ti vidjet trenutni status. Zato ne mogu eksterni servisi fetchat informacije preko API-ija.
VChen09

#939 Re: pesoto.ba

Post by VChen09 »

Za Vas koji imate malo vise iskustva; prvo, koliko je obicno potrebno da Vam se apdejtuje status u " Skladiste SAD " od trenutka kada dostavljaci isporuce posiljku Pesotu? Buduci da sam samo jednom do sada narucio, bilo je prilicno brzo, nekih par sati. Za ova dva paketa koja trenutno cekam, prosao je dan, odnosno dva i jos nije updejtovano.

Druga stvar; malo je zajefrkanije prirode. Kada unesem Pesoto podatke u polja na Ebay - copy-paste - dobijem instant obavijest da podaci nisu ispravni i sam Ebay mi ponudi opciju koja bi trebala da bude ispravna. Tada mi "prekroje" adresu na nacin da prvi dio prve adrese ode u polje " Address 1 ", a drugi dio " Ste F " u polje "Address 2". Takav "problem" nisam imao na Amazonu. Jedan od paketa koji je isporucen, isporucen je upravo na osnovu te prekrojene verzije podataka na Ebay-u. To bi bilo sve super i ne bih Vas smarao da paket nije isporucen na pogresan ZIP kod -19806, sto ja sam definitivno nisam unio; ne samo iz razloga sto sam bukvalno kopirao podatke u Ebay polja, nego tamo i jasno stoji da je ZIP ostao nepromjenjen, 19805. " Delivered, Left with Individual " je konacna notifikacija u trackingu, sto sugerise da ako su dostavljaci iz USPSa imali problem sa pronalaskom adresse, valjda su nazvali pravi broj i dostavili, ali ostaje cudno da su dostavili na drugi postanski broj. Sta mislite?
channel10

#940 Re: pesoto.ba

Post by channel10 »

VChen09 wrote: 15/01/2021 12:21 Za Vas koji imate malo vise iskustva; prvo, koliko je obicno potrebno da Vam se apdejtuje status u " Skladiste SAD " od trenutka kada dostavljaci isporuce posiljku Pesotu? Buduci da sam samo jednom do sada narucio, bilo je prilicno brzo, nekih par sati. Za ova dva paketa koja trenutno cekam, prosao je dan, odnosno dva i jos nije updejtovano.

Druga stvar; malo je zajefrkanije prirode. Kada unesem Pesoto podatke u polja na Ebay - copy-paste - dobijem instant obavijest da podaci nisu ispravni i sam Ebay mi ponudi opciju koja bi trebala da bude ispravna. Tada mi "prekroje" adresu na nacin da prvi dio prve adrese ode u polje " Address 1 ", a drugi dio " Ste F " u polje "Address 2". Takav "problem" nisam imao na Amazonu. Jedan od paketa koji je isporucen, isporucen je upravo na osnovu te prekrojene verzije podataka na Ebay-u. To bi bilo sve super i ne bih Vas smarao da paket nije isporucen na pogresan ZIP kod -19806, sto ja sam definitivno nisam unio; ne samo iz razloga sto sam bukvalno kopirao podatke u Ebay polja, nego tamo i jasno stoji da je ZIP ostao nepromjenjen, 19805. " Delivered, Left with Individual " je konacna notifikacija u trackingu, sto sugerise da ako su dostavljaci iz USPSa imali problem sa pronalaskom adresse, valjda su nazvali pravi broj i dostavili, ali ostaje cudno da su dostavili na drugi postanski broj. Sta mislite?
Trenutno je potrebno 5-6 dana da unesu info o preuzimanju posiljke.

Sto se tice individual isporuke, i kod mene je posljednji paket tako pisalo i uneseni su podaci nakon par dana. Svaki paket bi tako trebalo pisati jer nase pakete preuzima ko zna ko i morali bi tako napisati ukoliko zele da sve bude ispravno i po ps-u.
VChen09

#941 Re: pesoto.ba

Post by VChen09 »

@channel10
Jeste malo bezveze, slazem se sa konstatacijom. Prosli put sam se bas bio obradovao kad sam vidio da je status apdejtovan gotovo trenutno i mislio sam kako je to zaista tako, u, i po pravilu, posto sam tada prvi put narucivao. Nije velika zamjerka, ali bilo bi zaista mnogo lagodnije i nadasve svrsishodnije kada bi podatke azurirali u real time-u ili barem neposredno nakon sto prime posiljku. Mislim da postoji mnogo nacina i kako takvo nesto uopste nije nemoguce ili cak "neisplativo".

Iskreno, upravo zbog ovakvih stvari kao u mom slucaju, jer sada nemam pojma da li je paket zaista stigao ili je pogresno dostavljen, odnosno, gdje je uopste, jer iako pise da je dostavljen, dostavljen je na pogresan ZIP kod :? :lol: .
Kada bi se podaci azurirali u tacno odredjenom roku ili u tacno odredjeno vrijeme, tacno bi i znali ako je nesto poslo naopako, pa bi i mogli pravovremeno da kontaktiramo prodavce. Selleru sam ostavio pozitivan dojam bez obzira, jer ne zelim da ljudi misle da smo nekakvi scammer-i.
" Freight Forwarding " kompanije su na nekom losem glasu zbog pokvarenih pojedinaca. U svakom slucaju, valjda je u dure :-)

PS: Za ovaj drugi paket, koji takodje jos uvijek nije azuriran kao pristigao u Pesotovo skladiste, apsolutno sam siguran da je stigao. Razlog je kupovina na Amazonu. Paket je imao GPS i mogao sam ga pratiti. Stvarno premocna stvar. Osjecao sam se kao pravi pravcati amerikanac. "It vaz az'm" :D :bih:
Last edited by VChen09 on 15/01/2021 14:13, edited 1 time in total.
channel10

#942 Re: pesoto.ba

Post by channel10 »

Ne preostaje ti nista nego cekati i nadati se najboljem. Valjda imaju jos uvijek puno paketa za unijeti zbog ovih silnih snizenja, unazad mjesec i pol.
VChen09

#943 Re: pesoto.ba

Post by VChen09 »

Sta da mu radim u bilo kojem slucaju, bice sta bude :lol: Zao mi je samo sto su u pitanju kolekcionarske stvari, 'aj da je nesto sto mogu ponovo kupit, pa makar i skupo bilo.. Hvala za podjeljeno iskustvo.
bajro91

#944 Re: pesoto.ba

Post by bajro91 »

Trenutno su ljudi na odmoru do 18 tj ponedjeljka kada pocinju opet raditi tako da ocekuj utorak srijeda da stigne sve posto je bilo previse paketa za novu i ja cekam vec mjesec dana skoro :)
VChen09

#945 Re: pesoto.ba

Post by VChen09 »

@bajro91
Da, vidio sam to sto kazete u vezi odmora, ali mislim kako se to mozda ne odnosi na skladiste, odnosno ured u USA, vec na radnju ovde u BIH. U vezi s tim, bas mi je danas stigla obavjest o pristizanju paketa u Pesoto skladiste... cudi me kako je bas toliko potrebno, imao sam paket koji sam narucio 14.12 na Amazonu, a stigao je 21 u skladiste. Mislim da je 7.1 vec bio u BIH kod mene...mjesec je nekako previse imajuci u vidu hronologiju, tj. redoslijed stvari ovde naveden.
bajro91

#946 Re: pesoto.ba

Post by bajro91 »

Ja sam opet sretan mjesec mi dana nista ne znaci za ustedu od 130km prije ovoga je sve stizalo relativno brzo a sada nova godina bila milioni nekih snizenja tako da ih ipak razumijem :)
VChen09

#947 Re: pesoto.ba

Post by VChen09 »

@bajro91
Ne, ne, nismo se bas najbolje razumjeli, mjesec dana je period koji u najboljem slucaju prodje prije nego sto mi stigne bilo koja posiljka iz inostranstva, manje, vise. Jedina koju sam primio za sada preko Pesota je zapravo dostavljena prilicno brzo, posebno uzimajuci u obzir praznike i 'guzvu'. Tako da ni meni cekanje nije ni najmanji problem. Rekli ste da cekate vec mjesec dana, a mislim da su vec dvije 'ture' isporucene u tom periodu, pa mi je zato bilo cudno..
bajro91

#948 Re: pesoto.ba

Post by bajro91 »

VChen09 wrote: 16/01/2021 23:36 @bajro91
Ne, ne, nismo se bas najbolje razumjeli, mjesec dana je period koji u najboljem slucaju prodje prije nego sto mi stigne bilo koja posiljka iz inostranstva, manje, vise. Jedina koju sam primio za sada preko Pesota je zapravo dostavljena prilicno brzo, posebno uzimajuci u obzir praznike i 'guzvu'. Tako da ni meni cekanje nije ni najmanji problem. Rekli ste da cekate vec mjesec dana, a mislim da su vec dvije 'ture' isporucene u tom periodu, pa mi je zato bilo cudno..
Kod mene je ovaj let BA019 ja cu vjerovatno cekati do kraja sedmice jos ne znam ako neko ima informaciju jel let BA018 vec dostavljen?
stachu

#949 Re: pesoto.ba

Post by stachu »

bajro91 wrote: 17/01/2021 14:52
VChen09 wrote: 16/01/2021 23:36 @bajro91
Kod mene je ovaj let BA019 ja cu vjerovatno cekati do kraja sedmice jos ne znam ako neko ima informaciju jel let BA018 vec dostavljen?
BA018, stigao ima 10 dana
spree

#950 Re: pesoto.ba

Post by spree »

kad ce vise ocekivani datum za ba019
Post Reply