sad vidio da je 7.5 $ do 0.5 kg ,bem me ćorava,ko kad čitam površno.
uglavnom,dobra stvar jer se i sa npr.amazona može poručiti nešto sa normalnom cijenom poštarine
Moderator: anex
sad vidio da je 7.5 $ do 0.5 kg ,bem me ćorava,ko kad čitam površno.
kako si se registrovao na bestbuy,ja zapeo na telefonu a ne može bez njega...nisam znao da bestbuy uopšte šalje za bosnu ili si i ti prebacio naMrM wrote: ↑13/01/2021 18:06 @ stachu, deny,
vezano za ovaj fire stick....nataknem ja ovaj Amazon lagano.....ja cijelo vrijeme gledam: item not available. Ja mislio da nemaju na stanju. nsam ulogovan, pa mi izbacuje automatski da kupujem iz Bih. Dosta proizvoda ima da dostavljaju u Bih.![]()
Dalje, kao višegodišnji korisnik eBay, kada nesto ne dostavljaju do nas fino pise:"does not ship to Bih".
Kao što rekoste, čim se prebaci u USA adresu,izađe cijena, pa se sa Pesotom moze nastaviti naružba.
Doduše, kada nešto nije na stanju ide : out of stock, ....ali je i meni ovo "not available" , sitnica koja nije precizna i malo zbunjola. Uglavnom hvala na pojašnjenjima za eventualne buduće narudžbe.
(Inače sam F stick naručio sa bestbuy,...nema logiranja i budalaštinja uokolo)![]()
Svi ti mi ovdje (na ovoj temi) koristimo americku adresu, i to stalnodeny_s wrote: ↑13/01/2021 19:37kako si se registrovao na bestbuy,ja zapeo na telefonu a ne može bez njega...nisam znao da bestbuy uopšte šalje za bosnu ili si i ti prebacio naMrM wrote: ↑13/01/2021 18:06 @ stachu, deny,
vezano za ovaj fire stick....nataknem ja ovaj Amazon lagano.....ja cijelo vrijeme gledam: item not available. Ja mislio da nemaju na stanju. nsam ulogovan, pa mi izbacuje automatski da kupujem iz Bih. Dosta proizvoda ima da dostavljaju u Bih.![]()
Dalje, kao višegodišnji korisnik eBay, kada nesto ne dostavljaju do nas fino pise:"does not ship to Bih".
Kao što rekoste, čim se prebaci u USA adresu,izađe cijena, pa se sa Pesotom moze nastaviti naružba.
Doduše, kada nešto nije na stanju ide : out of stock, ....ali je i meni ovo "not available" , sitnica koja nije precizna i malo zbunjola. Uglavnom hvala na pojašnjenjima za eventualne buduće narudžbe.
(Inače sam F stick naručio sa bestbuy,...nema logiranja i budalaštinja uokolo)![]()
američku adresu![]()
ma daj,ahahstachu wrote: ↑13/01/2021 20:00Svi ti mi ovdje (na ovoj temi) koristimo americku adresu, i to stalnodeny_s wrote: ↑13/01/2021 19:37kako si se registrovao na bestbuy,ja zapeo na telefonu a ne može bez njega...nisam znao da bestbuy uopšte šalje za bosnu ili si i ti prebacio naMrM wrote: ↑13/01/2021 18:06 @ stachu, deny,
američku adresu![]()
![]()
TBA kodove (amazon logistic) mozes prqtiti samo na amazonovoj stranici, i po tome su specificni.Kalimero2020 wrote: ↑13/01/2021 20:49 Koji broj se unosi za Kod za praćenje ako se naručuje sa Amazona?
Imam onaj order number 112-xxxxxxx-xxxxxxx i još neki tracking id sa Amazona koji ide sa TBAxxxxxxxxxxxx?
Gdje god pokušam trackati ovaj sa TBA preko third party sites kaže mi da unesem order number pa mi malo nejasno koji ide.
Hvala.
Da, zato i pitam da li taj kod unosim kada dodajem narudžbu na Pesoto ili order number po kojem se može pratiti i na third party stranicamastachu wrote: ↑13/01/2021 20:57TBA kodove (amazon logistic) mozes prqtiti samo na amazonovoj stranici, i po tome su specificni.Kalimero2020 wrote: ↑13/01/2021 20:49 Koji broj se unosi za Kod za praćenje ako se naručuje sa Amazona?
Imam onaj order number 112-xxxxxxx-xxxxxxx i još neki tracking id sa Amazona koji ide sa TBAxxxxxxxxxxxx?
Gdje god pokušam trackati ovaj sa TBA preko third party sites kaže mi da unesem order number pa mi malo nejasno koji ide.
Hvala.
I "TBAxxxxxxxxxxxx" ti je kod za pracenje...
Velkom tu d klab
ja unesem taj što pocinje sa TBA i dobijem redovno obavjest od pesota kad je stigla posiljke na skladiste...Kalimero2020 wrote: ↑13/01/2021 21:16Da, zato i pitam da li taj kod unosim kada dodajem narudžbu na Pesoto ili order number po kojem se može pratiti i na third party stranicamastachu wrote: ↑13/01/2021 20:57TBA kodove (amazon logistic) mozes prqtiti samo na amazonovoj stranici, i po tome su specificni.Kalimero2020 wrote: ↑13/01/2021 20:49 Koji broj se unosi za Kod za praćenje ako se naručuje sa Amazona?
Hvala.
I "TBAxxxxxxxxxxxx" ti je kod za pracenje...
Trenutno je potrebno 5-6 dana da unesu info o preuzimanju posiljke.VChen09 wrote: ↑15/01/2021 12:21 Za Vas koji imate malo vise iskustva; prvo, koliko je obicno potrebno da Vam se apdejtuje status u " Skladiste SAD " od trenutka kada dostavljaci isporuce posiljku Pesotu? Buduci da sam samo jednom do sada narucio, bilo je prilicno brzo, nekih par sati. Za ova dva paketa koja trenutno cekam, prosao je dan, odnosno dva i jos nije updejtovano.
Druga stvar; malo je zajefrkanije prirode. Kada unesem Pesoto podatke u polja na Ebay - copy-paste - dobijem instant obavijest da podaci nisu ispravni i sam Ebay mi ponudi opciju koja bi trebala da bude ispravna. Tada mi "prekroje" adresu na nacin da prvi dio prve adrese ode u polje " Address 1 ", a drugi dio " Ste F " u polje "Address 2". Takav "problem" nisam imao na Amazonu. Jedan od paketa koji je isporucen, isporucen je upravo na osnovu te prekrojene verzije podataka na Ebay-u. To bi bilo sve super i ne bih Vas smarao da paket nije isporucen na pogresan ZIP kod -19806, sto ja sam definitivno nisam unio; ne samo iz razloga sto sam bukvalno kopirao podatke u Ebay polja, nego tamo i jasno stoji da je ZIP ostao nepromjenjen, 19805. " Delivered, Left with Individual " je konacna notifikacija u trackingu, sto sugerise da ako su dostavljaci iz USPSa imali problem sa pronalaskom adresse, valjda su nazvali pravi broj i dostavili, ali ostaje cudno da su dostavili na drugi postanski broj. Sta mislite?
Kod mene je ovaj let BA019 ja cu vjerovatno cekati do kraja sedmice jos ne znam ako neko ima informaciju jel let BA018 vec dostavljen?VChen09 wrote: ↑16/01/2021 23:36 @bajro91
Ne, ne, nismo se bas najbolje razumjeli, mjesec dana je period koji u najboljem slucaju prodje prije nego sto mi stigne bilo koja posiljka iz inostranstva, manje, vise. Jedina koju sam primio za sada preko Pesota je zapravo dostavljena prilicno brzo, posebno uzimajuci u obzir praznike i 'guzvu'. Tako da ni meni cekanje nije ni najmanji problem. Rekli ste da cekate vec mjesec dana, a mislim da su vec dvije 'ture' isporucene u tom periodu, pa mi je zato bilo cudno..
BA018, stigao ima 10 danabajro91 wrote: ↑17/01/2021 14:52Kod mene je ovaj let BA019 ja cu vjerovatno cekati do kraja sedmice jos ne znam ako neko ima informaciju jel let BA018 vec dostavljen?VChen09 wrote: ↑16/01/2021 23:36 @bajro91
Ne, ne, nismo se bas najbolje razumjeli, mjesec dana je period koji u najboljem slucaju prodje prije nego sto mi stigne bilo koja posiljka iz inostranstva, manje, vise. Jedina koju sam primio za sada preko Pesota je zapravo dostavljena prilicno brzo, posebno uzimajuci u obzir praznike i 'guzvu'. Tako da ni meni cekanje nije ni najmanji problem. Rekli ste da cekate vec mjesec dana, a mislim da su vec dvije 'ture' isporucene u tom periodu, pa mi je zato bilo cudno..