Tako ce i Saudi Arabiavatrogasac wrote: ↑12/01/2021 18:21Rimsko carstvo, Otomansko carstvo, Austro-Ugarsko itd...itd...nisi nestali za 6 dana, ali su nestala. Govorim o carstvima.Hakiz wrote: ↑12/01/2021 18:18Koliko je trebalo, 6 dana da sve bude jasno.MorningStar wrote: ↑12/01/2021 17:48
Citam, samo naglasavam jer ti je izjava da "oni sami znaju da drzava ne moze opstati" oksimoron. Jer ta organizacija radi,osnovana je i djeluje u izraelu. Za razliku od arapa izrael ima i drugog miseljenja.
Dalje mislim da od momenta kad je izrael napravio atomsko oruzje arapi mogu pisati propalo za te zelje o unistenju izraela itd mada ni konvencionalno se nisu bas proslavili.
Kutak za ateističko-religijski trenutak
-
broj dva
#4201 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
- vatrogasac
#4202 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
A ti bi da ti kažem pa da mi SIPA noćas razbije vrata. Šteta vrata.
Saudija će se brisati iz imena vjerovatno u bližoj budućnosti pa čak može i Arabija mada malo vjerovatno, ali Hidžaz ostaje dok je i dunjaluka.
-
broj dva
#4203 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
vatrogasac wrote: ↑14/01/2021 11:10
A ti bi da ti kažem pa da mi SIPA noćas razbije vrata. Šteta vrata.![]()
Saudija će se brisati iz imena vjerovatno u bližoj budućnosti pa čak može i Arabija mada malo vjerovatno, ali Hidžaz ostaje dok je i dunjaluka.![]()
A jelde da nema brate smisla, jedina drzava na svjetu koja je dobila ime po vladajucoj familiji...
-
Hakiz
#4204 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Tako su mislili i oni što su vjerovali u Zevsa.vatrogasac wrote: ↑14/01/2021 11:10
Saudija će se brisati iz imena vjerovatno u bližoj budućnosti pa čak može i Arabija mada malo vjerovatno, ali Hidžaz ostaje dok je i dunjaluka.![]()
- MorningStar
#4205 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Hedzaz je samo pokrivao obalu (siru) crvenog mora. Ostatak se zvao Nedzd. Tako da ovo sto danas zovemo s.arabija tesko mozes pokriti sve pod hedzazvatrogasac wrote: ↑14/01/2021 11:10
-
Hakiz
#4206 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ova rečenica je potreban i dovoljan uslv da počneš štedjeti za nova vratavatrogasac wrote: ↑14/01/2021 11:10
Znaš sigurno za onaj TOR, koji skriva korisnika interneta, pa ga koriste oni koji surfaju dark netom itd.
I stvarno, veoma teško je otkriti nekoga u tom slučaju, uglavnom takve ljude otkrivaju slučajno.
Ali stvar je u sljedećem: Iako je teško otkriti šta na internetu radi neko ko koristi TOR, puno lakše je otkriti ko koristi TOR: I onda služba svakoga koga otkriju da korsisti TOR počnu više pratiti jer je logika da čim korsiti TOR to znači da nešto krije. I sve dok je i razumljivo da neki kineski, iranski itd disident korsiti TOR da komunicira na primjer sa medijima na zapadu, ako TOR koristi zapadnjak, odmah je sumnjiv, zaboga demokratija, ne mora se kriti zbog mišljenja, jedino zašto se na zapadu mora kriti je zbog kriminala, ide na dark net, ide na silkroad (to jeste išao je, to više ne postoj, ali kao ilustracija) itd.
Tako da čim počneš pričati da se kriješ, odmah si sumnjiv zato što se kriješ.
Pa i ta tvoja rečenica "Da ti kažem pa da mi pokucaju" znači da imaju razlog da ti pokucaju.
Sam si se uvalio
A ima i izreka koja kaže da sve šta godi ili je nezdravo ili je nelegalno
- Dozer
#4207 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Nista bez Tora 
Cak i na mobitelu
Cak i na mobitelu
- vatrogasac
#4208 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ako ne budem više ovdje pisao znači da koliko je moja odgovornost, tolika je i od vrlog pitca.
- aurora313
- Dozer
#4210 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Zar nismo svi? Prevencija je majka izbjegavanja zajeba svake vrste 
A, nije ni dosadno na Darku..svega i svacega tamo
A, nije ni dosadno na Darku..svega i svacega tamo
-
Hakiz
- Dozer
#4212 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Naravno da ima. Ali, za te stvari je tu uvijek dobri VPN i Proxy Tunneling 
- apsidejzi
#4213 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ima li kakav TOR, VPN, Proxy il sta li vec od Sveznajuceg?
-
kio01
- zforumas
-
The 51st State
-
The 51st State
#4217 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
borba protiv nauke

-
The 51st State
#4218 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
prirodno nega sta

-
The 51st State
#4219 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
ateisti izuzetka

- apsidejzi
#4220 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
I upravo ovo je kidnapovala religija i projicirala na boga.
-
The 51st State
#4221 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
- apsidejzi
#4222 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Nije to ignoracija jer ja nemam nikakve fakte koje bih ignorisao. Imam samo tvoju hipotezu koja kaze da je ova ljudska osobina bogom dana. Za to nemas nikakvog dokaza i ja zapravo ne ignorisem nista. To uopste nije na istom nivou kao ignorisanje dokaza teorije evolucije gdje imas jasne i nedvosmislene dokaze.The 51st State wrote: ↑15/01/2021 12:15hehe, takav stav je isto objasnjen u postavljenom klipu, kad naucni podaci ne pasu ide ignorancija, jos samo sto te druga slika demantova![]()
Ja jedino sto radim je NEGACIJA tvoje tvrdnje da je ova ljudska osobina od boga. Znam da ti zelis da je tako, ali to je jos uvijek na nivou zelja. Ta tvrdnja je jednaka tvrdnji da je ista osobina od zubic vile, jer su i zubic vila i bog isto (ne) dokazivi.
Ljudi imaju potrebu za grupom i grupnom sigurnosti a pogotovo djeca koja su nezasticena u potpunosti. Postoji evolutivni razlog zasto su djeca koja razviju shvatanje "agenata" prezivjela u odnosu na djecu koja nisu. Ono dijete koje nije u stanju intuitivno razumjeti da njegov roditelj ima vise zivotnog iskustva i da kad mu kaze da ne skace u vatru on ne skace... ima vise sansi da prezivi od onog djeteta koje ne vjeruje roditelju. Pronalazenje "agenata" kako se u tekstu navodi je sastavni dio ljudskog prezivljavanja te je sastavni dio evolucije koji je kidnapovan od strane religije a potpomognut roditeljskim pritiskom. Kada ti otac kaze ne diraj sporet jer je vruc, ti se uvjeris da je tako. Kada kaze nemoj hodati po ivici jer mozes pasti i ti hodas i padnes uvjeris se da je on govorio istinu. Isto tako kada ti on kaze da bog postoji u tebi se budi isti mentalni sklop kao kada su materijalne stvari u pitanju.
Prema tome, ovaj clanak je zapravo filtrirana evolutivna istina gdje se navodi voda na svoj mlin. No to je svojstveno vjernicima jer oni svakako od vjere uzimaju samo ono sto im odgovara. Zasto ne bi i iz nauke uzimali samo ono sto im odgovara. Ja da te upitam sada o robovlasnistvu, pedofiliji, odjecanju ruku kao kazni, odsjecanja glave kao kazni, sunecenju zena, bacanju pedera sa najvise stijene ili zgrade.... ti bi se poceo izvlaciti i govoriti kako to bas i nije tako te kako ima drugo tumacenje. Uzeo bi od vjere ono sto ti odgovara. Sta te sprecava da uzmes i od nauke. Svakako si navikao na to...
-
The 51st State
#4223 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
rekao si da su religije "ukrale" svijest o Kreatoru druga slika to jasno demantuje, nekonstatiranje i izbjegavanje toga se zove ignorancija, a cijeli ti je post potvrda nauke da su atesiti najkruci u stavovima i predrasudama kako naucna istrazivanja i kazu.apsidejzi wrote: ↑15/01/2021 14:23Nije to ignoracija jer ja nemam nikakve fakte koje bih ignorisao. Imam samo tvoju hipotezu koja kaze da je ova ljudska osobina bogom dana. Za to nemas nikakvog dokaza i ja zapravo ne ignorisem nista. To uopste nije na istom nivou kao ignorisanje dokaza teorije evolucije gdje imas jasne i nedvosmislene dokaze.The 51st State wrote: ↑15/01/2021 12:15hehe, takav stav je isto objasnjen u postavljenom klipu, kad naucni podaci ne pasu ide ignorancija, jos samo sto te druga slika demantova![]()
Ja jedino sto radim je NEGACIJA tvoje tvrdnje da je ova ljudska osobina od boga. Znam da ti zelis da je tako, ali to je jos uvijek na nivou zelja. Ta tvrdnja je jednaka tvrdnji da je ista osobina od zubic vile, jer su i zubic vila i bog isto (ne) dokazivi.
Ljudi imaju potrebu za grupom i grupnom sigurnosti a pogotovo djeca koja su nezasticena u potpunosti. Postoji evolutivni razlog zasto su djeca koja razviju shvatanje "agenata" prezivjela u odnosu na djecu koja nisu. Ono dijete koje nije u stanju intuitivno razumjeti da njegov roditelj ima vise zivotnog iskustva i da kad mu kaze da ne skace u vatru on ne skace... ima vise sansi da prezivi od onog djeteta koje ne vjeruje roditelju. Pronalazenje "agenata" kako se u tekstu navodi je sastavni dio ljudskog prezivljavanja te je sastavni dio evolucije koji je kidnapovan od strane religije a potpomognut roditeljskim pritiskom. Kada ti otac kaze ne diraj sporet jer je vruc, ti se uvjeris da je tako. Kada kaze nemoj hodati po ivici jer mozes pasti i ti hodas i padnes uvjeris se da je on govorio istinu. Isto tako kada ti on kaze da bog postoji u tebi se budi isti mentalni sklop kao kada su materijalne stvari u pitanju.
Prema tome, ovaj clanak je zapravo filtrirana evolutivna istina gdje se navodi voda na svoj mlin. No to je svojstveno vjernicima jer oni svakako od vjere uzimaju samo ono sto im odgovara. Zasto ne bi i iz nauke uzimali samo ono sto im odgovara. Ja da te upitam sada o robovlasnistvu, pedofiliji, odjecanju ruku kao kazni, odsjecanja glave kao kazni, sunecenju zena, bacanju pedera sa najvise stijene ili zgrade.... ti bi se poceo izvlaciti i govoriti kako to bas i nije tako te kako ima drugo tumacenje. Uzeo bi od vjere ono sto ti odgovara. Sta te sprecava da uzmes i od nauke. Svakako si navikao na to...
- apsidejzi
#4224 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Ne vjerujem da si uopste procitao post al nema veze. Ti si citiran al nije tebi namjenjenoThe 51st State wrote: ↑15/01/2021 14:35 rekao si da su religije "ukrale" svijest o Kreatoru druga slika to jasno demantuje, nekonstatiranje i izbjegavanje toga se zove ignorancija, a cijeli ti je post potvrda nauke da su atesiti najkruci u stavovima i predrasudama kako naucna istrazivanja i kazu.
-
The 51st State
#4225 Re: Kutak za ateističko-religijski trenutak
Jesam, samo jos jedna potvrda da tvoje nevjerovanje nema uporiste u nauci. Sve ijedno adresirano pitanje i dilema je emocinalno apelovanje i subjektivni dozivljaj., pa ne smatram za shodno da to detaljno obrazlazem posto si u startu izignorisao nauku prilikom provbitnog odgovora te iznio neistinitu tvrdnju., a sad mozes nastaviti razvlaciti stativeapsidejzi wrote: ↑15/01/2021 15:22Ne vjerujem da si uopste procitao post al nema veze. Ti si citiran al nije tebi namjenjenoThe 51st State wrote: ↑15/01/2021 14:35 rekao si da su religije "ukrale" svijest o Kreatoru druga slika to jasno demantuje, nekonstatiranje i izbjegavanje toga se zove ignorancija, a cijeli ti je post potvrda nauke da su atesiti najkruci u stavovima i predrasudama kako naucna istrazivanja i kazu.![]()