Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
tukizahou

#109901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tukizahou »

mi umjesto da koristimo domace placamo ove supke koje kad nesto pitas nece da se udostoje odgovorit nego sve sa neke visine,jos par mjeseci istice ugovor pa cete vidjet ko ce onda sa vama s visine misevi,bice vam halo ko je to ne cujem vas od muzike :lol: :lol:
laik1981

#109902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

Mustang1 wrote: 14/01/2021 00:10
laik1981 wrote: 13/01/2021 21:38 Ja cu ga izgleda najvise popusiti :lol: Ostao na telemahu, a izgleda da cu postati i korisnik moje web tv :D Oba zla sastavio :lol:
Nemoj ni za zivu glavu moja web tv. Ja kupio neki dan mjesec dana 10KM i obrisao ne koristim. Aplikacija je uzad i na eon box i smart tv. Instaliraj Arena Cloud i za dalje cekamo :D
Ma instalirao sam sve zivo :D .. Cisto da sam testiram.. Moja tv ima taj sportski kanal koji prenosi zeljine tekme pa im i onako placam 6-8KM mjesecno da bi gledao te tekme. Jos cu sledeci mjesec platiti ovu neku divlju iptv listu koja ima taj kanal pa da zaokruzim sve.. U pravu si za kvalitet, al opet arene, face tv i jos par kanala su i gledljivi donekle u odnosu na ostale kanale, ali i ti kanali su daleko od nekog zadovoljavajuceg kvaliteta. Bolje opet nego streamove ganjati kad pocne pl bih i liga prvaka.. Mozda naleti i kakva dobra iptv lista.. Zna ih biti i kvalitetnih..
Raigor Stonehoof

#109903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Raigor Stonehoof »

Citam ovo novo telemahovo saopstenje, i utroba mi se okrece, lazu ko psi, izvrcu cinjenice i pokusavaju nas ubijediti da je nebo crveno.

Ako imaju odjel za Public relations uopste, trebaju ih otpustit jos juce, i po mogucnosti njima zaracunat penale za sve ovo sto se desava. Ok izgubili Arene neplanski, boze moj, desava se, ali sve ovo se moglo odraditi 200 puta bolje.

Otvorenija komunikacija s korisnicima, USUTIT SE sa saopstenjima kad znas da nisi upravu, ponudit fer rjesenje svima jednako, onima koji i dalje zele raskid omoguciti ga bez dizanja frke i prijetnji.. ja prvi bih rekao jebo Arene, ostacu kad vidim da me ste posteni i otvoreni i ne pravite me budalom.

Ovako ne mogu docekat da ih iskljucim. Fuj. FUJ!
drug_profi

#109904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Upravo. Da su posteno nastupili i rekli, jbg. zajebali smo. Nema Arena vise. Mozda bude nekad opet ali nema garancija. Ko hoce raskid bujrum do kraja januara.
Ne bi se niko gico i pravio problem. Kome je bas ono bitno, taj bi raskino, ali realno veciana bi ostala i ganjala alternativu za Arene, tipa A Cloud, MojaWebTV, KODI, i sl.
Nanox7

#109905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nanox7 »

rida1976 wrote: 13/01/2021 20:35 @Telemach
Na kojem kanalau iz vase programske sheme mozemo gledati svjetsko prventvo u rukometu?
Jel ti odg. @Telemach :lol: :lol: :izet:
Mustang1

#109906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

laik1981 wrote: 14/01/2021 00:37
Mustang1 wrote: 14/01/2021 00:10
laik1981 wrote: 13/01/2021 21:38 Ja cu ga izgleda najvise popusiti :lol: Ostao na telemahu, a izgleda da cu postati i korisnik moje web tv :D Oba zla sastavio :lol:
Nemoj ni za zivu glavu moja web tv. Ja kupio neki dan mjesec dana 10KM i obrisao ne koristim. Aplikacija je uzad i na eon box i smart tv. Instaliraj Arena Cloud i za dalje cekamo :D
Ma instalirao sam sve zivo :D .. Cisto da sam testiram.. Moja tv ima taj sportski kanal koji prenosi zeljine tekme pa im i onako placam 6-8KM mjesecno da bi gledao te tekme. Jos cu sledeci mjesec platiti ovu neku divlju iptv listu koja ima taj kanal pa da zaokruzim sve.. U pravu si za kvalitet, al opet arene, face tv i jos par kanala su i gledljivi donekle u odnosu na ostale kanale, ali i ti kanali su daleko od nekog zadovoljavajuceg kvaliteta. Bolje opet nego streamove ganjati kad pocne pl bih i liga prvaka.. Mozda naleti i kakva dobra iptv lista.. Zna ih biti i kvalitetnih..
Nije to gledljivi ili ne. Moja tv web app cesce ne radi nego sto radi :D
zole2020

#109907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zole2020 »

Evo da i ja prenesem svoje iskustvo.
Sinoc su me zvali prvi put od Nove godine kako sam se zalio. Nisam iskreno nista ni ocekivao jer sam shvatio iz drugih poruka ovdje da mi nece ponuditi nista kao kompenzaciju na svoju stetu. Javila se neka zenska kulturna bez nasrtanja ,bez neke brze prica i zelje da se sa mnom ubjedjuje. Imao sam utisak da joj je bilo svejedno i da sam vezu prekinuo. Govorio sam naravno o problematici koja je ovdje pominjana da su Arene u ugovoru, da necu novi ugovor dok oko starog ne budem ispostovan,da filmski kanali nisu sportski itd... Jednostavno slusa me ali je ne dotice moja prica.
Smanjenje pretplate kaze ne moze.
Raskid ugovora bez placanja svih preostalih mjesecnih rata ne moze.
Kaze gospodine imate dvije opcije:
1. Cinestar paket 6 mjeseci na postojeci ugovor.
2. Cinestar paket 12 mjeseci i 15% manja pretplata u prvoj godini ukoliko potpisete na 24 mjeseca novi ugovor.
To me naravno ne zadovoljava, i sad kao ja treba da prihvatim tih 6 mjeseci Cinestar jer mi i bez Arena Telemach dodje najmanje zlo opcija, i jos kao neki pacenik ja trebam da se obradujem nekoj milostinji za moje pare. Internet mi je ekstra nikad nisam imao problema kod Telemacha. Ostale.opcije wu mi Mtel i propali Elta kabel. Mtel je skuplji i on sada nema SK pa ne dobijam nista oko sporta da predjem. Da mogu samo uzeti Telemach internet raskinuo bi ugovor. Za Arene se moram nekako snaci na drugi nacin a zeni dajem Cinestar na 6 mjeseci nek gleda. Jadno je ovo sve kad te Telemach izradi i opet nemas druge opcije da ih kaznis zbog Arena. Vidjecemo posle isteka ugovora sa Telemachom sta dalje. Znam samo da necu ponovo potpisati nikakav ugovor kad ovaj istekne jer ne vjerujem vise nikom nista. Mora covjek gledati prvenstveno sebe u ovoj neuredjenoj drzavi.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#109908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

Raigor Stonehoof wrote: 14/01/2021 01:10 Citam ovo novo telemahovo saopstenje, i utroba mi se okrece, lazu ko psi, izvrcu cinjenice i pokusavaju nas ubijediti da je nebo crveno.

Ako imaju odjel za Public relations uopste, trebaju ih otpustit jos juce, i po mogucnosti njima zaracunat penale za sve ovo sto se desava. Ok izgubili Arene neplanski, boze moj, desava se, ali sve ovo se moglo odraditi 200 puta bolje.

Otvorenija komunikacija s korisnicima, USUTIT SE sa saopstenjima kad znas da nisi upravu, ponudit fer rjesenje svima jednako, onima koji i dalje zele raskid omoguciti ga bez dizanja frke i prijetnji.. ja prvi bih rekao jebo Arene, ostacu kad vidim da me ste posteni i otvoreni i ne pravite me budalom.

Ovako ne mogu docekat da ih iskljucim. Fuj. FUJ!
Potpisujem sve sto si rekao.
Zbog navedenog sam raskinuo Ugovor.
Odlicno napisao :thumbup:
u prolazniku

#109909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by u prolazniku »

Sinoć su me konačno zvali i (ljubazna gospođa-ica) mi je ponudila dvogodišnji ugovor sa 20% u prvoj godini. Ja joj kažem da ću druge godine opet biti u istoj situaciji kao sad, samo bez argumenata za pregovore.
Predložim da potpišemo ugovor na godinu sa istim popustom, pa da vidimo šta dalje. Ona odbije. Vjerovarno nema ovlaštenja.
Sad sam poslao e-mail Telemachu sa ponudom da prihvatim ugovor na godinu ili dvije sa istim popustom u trajanju ugovora. Čini mi se da sam 90% novi pretplatnik Moja TV. Čak me dođe i koju marku jeftinije...
Telemach

#109910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

spree wrote: 13/01/2021 22:13 Nigdje poziva, a kao 08.01. je proslijedjeno kolegama koji to rade.
Zdravo spree,
Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja. Nalog za naknadni kontakt od strane kolega iz tima za brigu o korisnicima je evidentiran. Nastojimo u najkraćem roku iskomunicirati i pozvati sve korisnike. Uskoro ćemo pozvati i Vas.
Telemach

#109911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ambula wrote: 13/01/2021 22:07
kakavdanakneiskustvu wrote: 13/01/2021 22:04
Ambula wrote: 13/01/2021 21:57 Da su ozbiljna kompanija svima kojima je u ugovoru naznacena Arena Sport bi nazvali i ponudili neku vrstu kompenzacije. Ne da mi se peglat sa njima jer su teski na tim stvarima, a Arene nisam nesto ni gledao ali cu svakako ovo zapamtiti kada mi istekne ugovor tj. krajem godine.
tačno,a ne ovako ko im se ovdje javi ili na b stranici ponude mu 10 % manju cijenu pola godine ili nesto slicno,pijaca klasicna
Nadam se samo da ne misle da mi koji ne zovemo da smo budale sa kojima mogu raditi sta hoce. Kao ovi sto se bore mogu i nesto dobiti a ovi levati sto ne zovu oni su zadovoljni sa njima cemo lako.
Zdravo Ambula,
Ljubazno Vas molimo da nam se javite u inbox i dostavite broj na kojem ste dostupni.
Pozvat ćemo mi Vas.
Telemach

#109912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kormax wrote: 13/01/2021 22:28
spree wrote: 13/01/2021 22:13 Nigdje poziva, a kao 08.01. je proslijedjeno kolegama koji to rade.
Isti slučaj, nigdje nikog. Možda je kolektivni godišnji odmor, dok prođe frka sa arenama :-)
Zdravo kormax,
Uvidom u sistem, kolege su pokušale da Vas kontaktiraju 12. i 13.01. na pozive se niste javljali.
Predlažemo da nam dostavite termin kada Vam odgovara da Vas ponovo pozovemo.
fortaleza

#109913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

zole2020 wrote: 14/01/2021 07:20 Evo da i ja prenesem svoje iskustvo.
Sinoc su me zvali prvi put od Nove godine kako sam se zalio. Nisam iskreno nista ni ocekivao jer sam shvatio iz drugih poruka ovdje da mi nece ponuditi nista kao kompenzaciju na svoju stetu. Javila se neka zenska kulturna bez nasrtanja ,bez neke brze prica i zelje da se sa mnom ubjedjuje. Imao sam utisak da joj je bilo svejedno i da sam vezu prekinuo. Govorio sam naravno o problematici koja je ovdje pominjana da su Arene u ugovoru, da necu novi ugovor dok oko starog ne budem ispostovan,da filmski kanali nisu sportski itd... Jednostavno slusa me ali je ne dotice moja prica.
Smanjenje pretplate kaze ne moze.
Raskid ugovora bez placanja svih preostalih mjesecnih rata ne moze.
Kaze gospodine imate dvije opcije:
1. Cinestar paket 6 mjeseci na postojeci ugovor.
2. Cinestar paket 12 mjeseci i 15% manja pretplata u prvoj godini ukoliko potpisete na 24 mjeseca novi ugovor.
To me naravno ne zadovoljava, i sad kao ja treba da prihvatim tih 6 mjeseci Cinestar jer mi i bez Arena Telemach dodje najmanje zlo opcija, i jos kao neki pacenik ja trebam da se obradujem nekoj milostinji za moje pare. Internet mi je ekstra nikad nisam imao problema kod Telemacha. Ostale.opcije wu mi Mtel i propali Elta kabel. Mtel je skuplji i on sada nema SK pa ne dobijam nista oko sporta da predjem. Da mogu samo uzeti Telemach internet raskinuo bi ugovor. Za Arene se moram nekako snaci na drugi nacin a zeni dajem Cinestar na 6 mjeseci nek gleda. Jadno je ovo sve kad te Telemach izradi i opet nemas druge opcije da ih kaznis zbog Arena. Vidjecemo posle isteka ugovora sa Telemachom sta dalje. Znam samo da necu ponovo potpisati nikakav ugovor kad ovaj istekne jer ne vjerujem vise nikom nista. Mora covjek gledati prvenstveno sebe u ovoj neuredjenoj drzavi.
Možeš raskinuti ugovor samo odneseš opremu u poslovnicu im, isprintaš primjerak raskida ugovora sa facebooka (grupa bojkot telemacha) i oni štembilj udare jer moraju.
corei3

#109914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

Telemach nudi 20% popusta a morali su svima smanjiti pretplatu, još to predstavljaju kao dobročinstvo naspram korisnika.
Koliko su zapravo skupi pokazuje da sam ja pod ugovorom 2 godine i da prvu godinu plaćam 50% jeftinije a prva dva mjeseca su mi bila gradtis-probna.
Ne zavaravajte se, ništa oni nama ne nude, ovo je mazanje očiju.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#109915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by enko 1964 »

09. 01. 2021. godine sam poslao pp sa osobnim podacima. Reakcije od strane našeg poštovanog davaoca usluga, pogodite, ... nema.
Ovdje ću ponoviti još jednom.
Dakle, koristim sve što nudite, TV sa svim kanalima, internet, telefon.
Nisam zainteresovan za umanjenje računa od nekoliko KM niti za potpisivanje novih ugovora jer ni stare niste ispoštovali.
Kako da riješimo problem???
kormax

#109916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Telemach wrote: 14/01/2021 08:35
Isti slučaj, nigdje nikog. Možda je kolektivni godišnji odmor, dok prođe frka sa arenama :-)
Zdravo kormax,
Uvidom u sistem, kolege su pokušale da Vas kontaktiraju 12. i 13.01. na pozive se niste javljali.
Nije bilo nikakvih pokušaja, oči mi ispadoše gledajući u telefon 8-) . Neka nazovu odmah po čitanju poruke ili kada bude odgovaralo, meni se ne žuri :thumbup:
ja1977

#109917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ja1977 »

Fauja Singh wrote: 13/01/2021 23:33
A ovo sto kazes da su ti dva puta odgovorili istim generickim mailom, ne znam, ja sam se javio korisniku Telemach, dao svoje podatke, ljudi me cini mi se odmah sutradan nazvali, prvo se izvinuli zbog situacije sa Arenama, ponudili mi kompenzaciju (nije bitno sta) koju sam ja prihvatio, na kraju razgovora mi rekli da i nakon isteka ove kompenzacije ako budem nezadovoljan da se kao dugogodisnji korisnik javim pa kao opet mogu nesto uraditi za mene... meni je to sasvim fer i korektno, dovoljno da me zadrze kao korisnika.
Takav odnos radnika BH Telekoma prema meni kao korisniku nikad nisam dozivio.
Ja mislim da je ovo problem.
Telemach, ako zeli biti ozboljna kompanija treba javno kaze:

"Dragi korisnici, izradili smo vas, nije do nas, pokusali smo sve, nije islo. Mi se izvinjavama i svima koji to zele nudimo sljedece......."

Ovo pijacarenje je fakat bez veze.

BTW. Ni mene niko nisu nazvali......
hali gali halid

#109918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hali gali halid »

Je li nam sutra ukidaju HBO? Sad svako treba posebno da vas zove da bi mu ponudili neku kompenzaciju za ukidanje Arena? Zašto nešto ne učinite za sve korisnike kao neko izvinjenje, bez da vas se mora posebno zvati i tražiti eventualni raskid ugovora itd.?
Telemach

#109919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

enko 1964 wrote: 14/01/2021 09:32 09. 01. 2021. godine sam poslao pp sa osobnim podacima. Reakcije od strane našeg poštovanog davaoca usluga, pogodite, ... nema.
Ovdje ću ponoviti još jednom.
Dakle, koristim sve što nudite, TV sa svim kanalima, internet, telefon.
Nisam zainteresovan za umanjenje računa od nekoliko KM niti za potpisivanje novih ugovora jer ni stare niste ispoštovali.
Kako da riješimo problem???
Zdravo enko 1964,
Ljubazno Vas molimo za malo strpljenja. Uvidom u sistem, nalog za naknadni kontakt od strane kolega iz tima za brigu o korisnicima je evidentiran. Nastojimo u najkraćem roku iskomunicirati i pozvati sve korisnike. Uskoro ćemo pozvati i Vas.
Celticross

#109920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Celticross »

aimamovic3 wrote: 13/01/2021 23:09 Promijenite nam na srpske komentatore na Sportklubovima na EON smart tv aplikaciji ili popravite kvalitet slike na eon boxu!
Komentatore sam mijenjaš, promijeni jezik, kao i na D3, tako i na EONu
Telemach

#109921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hali gali halid wrote: 14/01/2021 10:11 Je li nam sutra ukidaju HBO? Sad svako treba posebno da vas zove da bi mu ponudili neku kompenzaciju za ukidanje Arena? Zašto nešto ne učinite za sve korisnike kao neko izvinjenje, bez da vas se mora posebno zvati i tražiti eventualni raskid ugovora itd.?
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo, stoga nastojimo iskomunicirati sa svim korisnicima.
Zabilježili smo Vaše podatke i moje kolege će Vas ubrzo pozvati i ponuditi najbolje moguće rješenje za Vas
Radar71

#109922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Celticross wrote: 14/01/2021 10:37
aimamovic3 wrote: 13/01/2021 23:09 Promijenite nam na srpske komentatore na Sportklubovima na EON smart tv aplikaciji ili popravite kvalitet slike na eon boxu!
Komentatore sam mijenjaš, promijeni jezik, kao i na D3, tako i na EONu
Ne moze to na eon tv
Telemach

#109923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ja1977 wrote: 14/01/2021 10:00
Ja mislim da je ovo problem.
Telemach, ako zeli biti ozboljna kompanija treba javno kaze:

"Dragi korisnici, izradili smo vas, nije do nas, pokusali smo sve, nije islo. Mi se izvinjavama i svima koji to zele nudimo sljedece......."

Ovo pijacarenje je fakat bez veze.

BTW. Ni mene niko nisu nazvali......
Zdravo ja1977,
Izvinjavamo se zbog čekanja na naknadni kontakt.
Molimo Vas za malo strpljenja, ubrzo ćemo Vas pozvati.
Telemach

#109924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kormax wrote: 14/01/2021 09:54
Telemach wrote: 14/01/2021 08:35

Zdravo kormax,
Nije bilo nikakvih pokušaja, oči mi ispadoše gledajući u telefon 8-) . Neka nazovu odmah po čitanju poruke ili kada bude odgovaralo, meni se ne žuri :thumbup:
Hvala na povratnim informacijama, obavijestit ćemo kolege o Vašoj poruci.
made_in_sarajevo

#109925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

ako sam se ja javio na pp 04.01.2021 godine, tako nekad sam i email poslao, a poziva jos nema niti odgovora na email, kako onda mislite "brzo" nazvati i ove koji se tek sad jave.
Locked