Mogy87 wrote: ↑14/01/2021 10:26
Nikad nisam rekla da znamo koliko traje imunitet. Slobodno me citiraj ako nadjes takvu izjavu. Rekla sam da je sigurnost (koju ti ponavljas konstantno) ispitana jer su se provele sveobuhvatne studije, a i post-marketinsko pracenje to potvrdjuje.
Mjesas babe i zabe. Ovih 95% koji su razvili imunitet su to postigli jer su imunokompetentni tj. njihov imunoloski sistem je na “poruku” iz vakcine dao imunoloski odgovor. Kod ovih drugih 5% nije. Iz x razloga. To je dio vezan za vakcinu.
S druge strane imas recimo 15% ljudi koji ce nagrabusiti od virusa i imati neke znacajne posljedice. Njihov genetski sklop, iz nekog razloga, u susretu s virusom dovodi do ozbiljnije klinicke slike.
Razlozi koji izazivaju jedno ili drugo su razliciti. Nije sve vulkanizerska radionica i ne moze se sve banalizirati na nivo automobilske gume.
Vulkanizerska radionica nema veze s ovim, ali ok... Po obicaju, nisi shvatila sta sam htio reci. Nebitno.
Sveobuhvatne studije ne da nisu uradjene, nego su daleko od toga. Kada pricamo o sveobuhvatnoj studiji, to znaci minimalno 3, a najcesce 5+ godina
klinickih ispitivanja. To ovdje naprosto nije uradjeno, i mozes pricati sta hoces. Uostalom, to ti potvrdjuju svi "tvoji" autoriteti - ne znaju koliko traje imunitet = ne znaju jer nisu uradjena dovoljno duga klinicka ispitivanja koja bi to pokazala.
Ne znaju kakve mogu biti dugorocne posljedice = jer nisu uradjena dovoljno duga klinicka ispitivanja koja bi to pokazala.
Moze li jednostavnije od ovoga...?
95% su imunokompetentni...? Super. Gdje si nasla podatak da 15% razvije teske simptome...? Ako 90% prodje sa slabim ili nikakvim simptomima, onda nikako 15% ne moze proci s najtezim. Prije ce biti da je to oko 5%, pa onda opet dolazimo na isto - 95% prirodno razvije vlastiti imunoloski odgovor, pa prodju lako kroz infekciju/oboljenje, 5% zaglavi s teskom klinickom lsikom, a cca. pola od toga umre, tj. 2-3%.
Tako da moje pitanje i dalje stoji - kako se zna da se "95% efikasnosti vakcine" ne odnosi upravo na iste one koji bi svakako razvili adekvatan imunoloski odgovor, prirodno?