Pa s obzirom na to da tvrdi da vakcina izaziva neplodnost kod zena, a 12 zena je ostalo trudno tokom klinickih ispitivanja, da, rekla bih da nema pojma jer studiju nije ni procitao.Dozer wrote: ↑13/01/2021 15:09Jel' ovaj u WHO? Ako nije, nema on pojma... Kao ni bilo koji drugi slican njemu...meridiyan wrote: ↑13/01/2021 13:35 Zastupnik državnog parlamenta u Baden-Württembergu, dr. Heinrich Fiechtner, napao je Njemačku vladu i medije zbog njihove beskrajne promidžbe i dezinformacija. U strastvenom govoru za parlamentarnom govornicom, dr. Fiechtner također je upozorio javnost na strašne posljedice novog “ubojitog cjepiva”.
P.S. Sta kaze WHO jucer... i pored vakcine, pandemija se nastavlja i 2021.![]()
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
Mogy87
#5826 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Dozer
#5827 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A nista na ovo o najavama iz WHO? No comment...? 
-
Mogy87
#5828 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani
- Lao Ce
#5830 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo još malo materijala
, znam da vi volite 'nauku'
Lockdowns Don’t Prevent Coronavirus Spread
https://www.aier.org/article/lockdowns- ... kQWLAO05rU
Lockdowns Don’t Prevent Coronavirus Spread
https://www.aier.org/article/lockdowns- ... kQWLAO05rU
- Industrialyzer
#5831 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Tebi je jasno da pokusavas raspravljati sa neukim ljudima? Pusti ih, zabavno je citati te njihove teorije. Haris iz VII-3 im nabija komplekse znanjem iz biologije, a oni bi raspravljali o pcr, mutacijama, genima, bioinformatici, genetickom inzenjeringu, vakcinama itd.Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
- Lao Ce
#5832 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
'Žuti' su za sve 'krivi'....
„Kina razvija patogene koji ciljaju određene etničke i rasne grupe ...
sledeća bolest iz Kine biće fatalnija, zaraznija i neće mnogo uticati na Kineze.“
„Kina razvija patogene koji ciljaju određene etničke i rasne grupe ...
sledeća bolest iz Kine biće fatalnija, zaraznija i neće mnogo uticati na Kineze.“
- Lao Ce
#5833 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
ili recimo broj oboljelih od morbila u 2020 u odnosu na 2019, sa vrlo vjerovatno umanjenjenim brojem vakcinisane djece zbog cijele korona situacije u odnosu na 2019, pa imamo u cijeloj Federaciji samo 2 slučaja od početka godine pa do 11 mjeseca 2020, u odnosu na 1332 slučaja iz 2019.
https://www.zzjzfbih.ba/wp-content/uplo ... J5uh4_aif4
-
Mogy87
#5834 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne. 2019 godine je bila epidemija jer je u Sarajevu vakcinacijski obuhvat MMR vakcinom bio oko 50%. Kad je sedmomjesecna beba preminula roditelji su pohrlili da vakcinisu djecu pa se vakcinacijski obuhvat popeo na 94% sto je zaustavilo epidemiju. I zamisli, niti jedne nuspojave ozbiljnije od osipa i temperature.Lao Ce wrote: ↑13/01/2021 18:20 ili recimo broj oboljelih od morbila u 2020 u odnosu na 2019, sa vrlo vjerovatno umanjenjenim brojem vakcinisane djece zbog cijele korona situacije u odnosu na 2019, pa imamo u cijeloj Federaciji samo 2 slučaja od početka godine pa do 11 mjeseca 2020, u odnosu na 1332 slučaja iz 2019.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hiljade ... /190412098
https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-pola ... /190727054
Kanton Sarajevo: Povećan obuhvat MRP vakcinom na 94 posto
Poređenja radi, u 2017. godini godišnji obuhvat vakcinama MRP 1 iznosio je 40,1 posto
https://www.aa.com.tr/ba/balkan/kanton- ... to/1531790
Last edited by Mogy87 on 13/01/2021 19:28, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#5835 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ja sam neuk po pitanju medicine i nikada o tome ne ulazim u detalje,Industrialyzer wrote: ↑13/01/2021 17:23
Tebi je jasno da pokusavas raspravljati sa neukim ljudima? Pusti ih, zabavno je citati te njihove teorije. Haris iz VII-3 im nabija komplekse znanjem iz biologije, a oni bi raspravljali o pcr, mutacijama, genima, bioinformatici, genetickom inzenjeringu, vakcinama itd.![]()
mislim da je problem u premaloj smrtnosti od ove bolesti (službeni podaci),
a da bi se masovno cijepila većina ljudi potrebno je ljude na neki način uvjeriti
da je bolest jako smrtonosna. Recimo zastrašivanjem je jedan od načina a
može se i prikazati veći broj umrlih, na pr. i one koji su umrli od srčanog udara
možemo također pripisati u Covid smrt jer su bili pod stresom od korona lockdowna i
tako još ima tih načina.
Ljudima malo što znači objašnjavanje o mutacijama, genima, cjepivima bioinformatici
njih zanima zašto se moraju cjepiti ako je smrtnost mala.
Ovi stariji znaju zašto se žele cijepiti jer im je smrtnost veća
i njih uopće ne treba ništa uvjeravati.
-
Mogy87
#5836 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sve znamIndustrialyzer wrote: ↑13/01/2021 17:23Tebi je jasno da pokusavas raspravljati sa neukim ljudima? Pusti ih, zabavno je citati te njihove teorije. Haris iz VII-3 im nabija komplekse znanjem iz biologije, a oni bi raspravljali o pcr, mutacijama, genima, bioinformatici, genetickom inzenjeringu, vakcinama itd.Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
![]()
A sve mislim docice neka neuka, ali dobrocudna dusa kojoj ce se ova prica “medicina je vulkanizerska radionica, a ljudski organizam guma” uciniti logicnom. I eto problema.
Kao sto je bilo u slucaju epidemije morbila koju spominje drugi forumas.
-
Mogy87
#5837 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@Lincoln-Burrows zasto mislis da ce te bilo ko na bilo sta nagovarati ili tjerati?
Ja vjerujem da ce biti kao za gripu. Imas opciju da se vakcinises. Jer ljudi imaju razlicitu percepciju rizika. Ja smatram da COVID moze biti itekako opasan, drugi ne smatraju. Ja cu se vakcinisati, te druge osobe nece.
Ko ne zeli, a nagrabusi imao je opciju.
Tu obaveza drustva prema njemu (u smislu lockdowna, mjera, maski i slicno) prestaje. Cim svima koji to zele daju mogucnost da se vakcinisu.
Drustvo ide dalje svi sretni i zadovoljni.
Ja vjerujem da ce biti kao za gripu. Imas opciju da se vakcinises. Jer ljudi imaju razlicitu percepciju rizika. Ja smatram da COVID moze biti itekako opasan, drugi ne smatraju. Ja cu se vakcinisati, te druge osobe nece.
Tu obaveza drustva prema njemu (u smislu lockdowna, mjera, maski i slicno) prestaje. Cim svima koji to zele daju mogucnost da se vakcinisu.
- Lincoln-Burrows
#5838 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mogy
Neće niko mene nagovarati niti to očekujem, svako će procijeniti sam za sebe i eventualno koliko štiti
osobe oko sebe sa kojima si blizak. To je normalan pristup.
A nenormalan je recimo zabrana ulaska u restoran ako nisi cijepljen, to je već zastrašivanje,
naravno ima takvih primjera još.
Neće niko mene nagovarati niti to očekujem, svako će procijeniti sam za sebe i eventualno koliko štiti
osobe oko sebe sa kojima si blizak. To je normalan pristup.
A nenormalan je recimo zabrana ulaska u restoran ako nisi cijepljen, to je već zastrašivanje,
naravno ima takvih primjera još.
-
Mogy87
#5839 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Slazem se. S iznimkom da je moguce da u odredjenim zanimanjma (bolnice, staracki domovi) vakcinacija bude obavezna. Ne kod nas, naravno, vec u inostranstvu. Sto mi je takodjer prihvatljivo.
- Lincoln-Burrows
-
meridiyan
#5841 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jos samo objasni zasto su prvi na udari ovi u starackim domovima i sto ti je to prihvatljivo? Pa oni cijelo vrijeme borave u zatvorenom i osim personala starackih domova nemaju nikakav kontakt sa drugim mogucim prenosiocima. I posjete su im u vecini slucajeva zabranjene. Sta su oni ... pokusni kunici?
Vakcinises personal i rjesio si problem, bar tako je logicnije. Kako to da politicari, biznismeni, krem drustvo ne trci da se vakcinise a kad je zapoceto sa testiranjem, obican covjek nije mogao doci na red od njih?
- Dozer
#5842 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Koliko god da treba, koja je stvarna svrha?Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
Po ko zna koji put vas pitam - kako se moze znati da je vakcina djelotvorna ako ne znaju kako virus funkcionise? Da li znamo zasto neko ima ovakve ili onakve simptome, a neko nikakve, sto bi znacilo da znamo mehanizam funkcionisanja virusa, tj. nacin uzrokovanja raznih stanja?
Ne znamo.
Kako se onda moze znati da ce vakcina biti djelotvorna?
Znam, sad ces opet reci da je na testiranju bila djelotvorna na 95% ispitanika, a ja cu te opet pitati - kako se zna da tih 95% nisu upravo oni koji i bez vakcine imaju slabe ili nemaju nikakve simptome?
- Dozer
#5843 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti nastavljas sa svpjim nadobudnim visinskim gardovima, ali kao "strucno" lice, kakvim se predstavljas, nisi u stanju odgovoriti na najprostija logicka pitanja.Industrialyzer wrote: ↑13/01/2021 17:23Tebi je jasno da pokusavas raspravljati sa neukim ljudima? Pusti ih, zabavno je citati te njihove teorije. Haris iz VII-3 im nabija komplekse znanjem iz biologije, a oni bi raspravljali o pcr, mutacijama, genima, bioinformatici, genetickom inzenjeringu, vakcinama itd.Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
![]()
Eto ti 2 iznad, pa bujrum.
-
Mogy87
#5844 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Znas li razliku izmedju vakcine i lijeka?Dozer wrote: ↑13/01/2021 21:08Koliko god da treba, koja je stvarna svrha?Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
Po ko zna koji put vas pitam - kako se moze znati da je vakcina djelotvorna ako ne znaju kako virus funkcionise? Da li znamo zasto neko ima ovakve ili onakve simptome, a neko nikakve, sto bi znacilo da znamo mehanizam funkcionisanja virusa, tj. nacin uzrokovanja raznih stanja?
Ne znamo.
Znam, sad ces opet reci da je na testiranju bila djelotvorna na 95% ispitanika, a ja cu te opet pitati - kako se zna da tih 95% nisu upravo oni koji i bez vakcine imaju slabe ili nemaju nikakve simptome?
Svrha vakcine je da “nabilda” imunitet pa kad se susretne s patogenom bude spreman da odgovori. Tu nas imunoloski sistem radi sav posao. Vakcina ga samo stimulise.
- Dozer
#5845 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
"Ti vjerujes"... fakat si nenadmasna u ignorisanju cinjenica...Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 18:48 @Lincoln-Burrows zasto mislis da ce te bilo ko na bilo sta nagovarati ili tjerati?
Drustvo ce ici dalje, ali samo za vakcinisane. Citas li ti ista o raznim covid pasosima, potvrdama i najavama restrikcija za nevakcinisane, koje iskacu na sve strane...?
Jeste, niko ti mozda necw reci da moras obavezno, ali ce ti raznim restrikcijama i rwpresivnim mjerqma ograniciti normalan zivot, cime ce se ljudi prisiljavati na vakcinaciju. I ovo nije nikakav novi i nepoznat koncept, nego nesto sto ppstoji hiljadama godina u raznim sferama, od nametanja religija, pa do bilo cega drugog. Znam da znas da se, recimo, porezi zovu jos i nameti. Sto li...
-
splinter
#5846 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mogu li ja odgovoriti?Dozer wrote: ↑13/01/2021 21:08Koliko god da treba, koja je stvarna svrha?Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
Ne znamo.
- Dozer
#5847 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nije valjda... Nisam to znao, bas ti hvala na ovoj info.Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 21:16Znas li razliku izmedju vakcine i lijeka?Dozer wrote: ↑13/01/2021 21:08Koliko god da treba, koja je stvarna svrha?Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35
Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
Ne znamo.
Svrha vakcine je da “nabilda” imunitet pa kad se susretne s patogenom bude spreman da odgovori. Tu nas imunoloski sistem radi sav posao. Vakcina ga samo stimulise.
A...jel' isto tako djeluju i tradicionalne vakcine, s oslabljenim virusima, i ova mRNK?
Mislim...nisam toliko upucen, ali logika mi kaze da ubrizgavanje oslabljenog virusa pokrece nas imunoloski sistem, koji onda pocne prepoznavati virus, pa ako se i zarazimo pravim virusom - bicemo spremni za njega.
A...nisam sigurna na koji tacno nacin ovo isto radi mRNK vakcina koja se inkorporira u nase celije...
Mozes li mi ovo malo pojasniti svojim rijecima, posto vidim da razvaljujes materiju...
Last edited by Dozer on 13/01/2021 21:24, edited 1 time in total.
-
Mogy87
#5848 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravnoboy_zelenski wrote: ↑13/01/2021 21:17Moze neki dokaz za to?Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 21:16Znas li razliku izmedju vakcine i lijeka?Dozer wrote: ↑13/01/2021 21:08
Koliko god da treba, koja je stvarna svrha?
Ne znamo.
https://www.immunology.org/celebrate-va ... cines-work
https://www.cdc.gov/vaccines/hcp/conver ... office.pdf
-
Mogy87
#5849 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne moram ja. Evo dr. Berecki do najsitnijeh detalja objasnio na razumljiv nacin. Ah da, ti ne volis da citasDozer wrote: ↑13/01/2021 21:23Nije valjda... Nisam to znao, bas ti hvala na ovoj info.Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 21:16Znas li razliku izmedju vakcine i lijeka?Dozer wrote: ↑13/01/2021 21:08
Koliko god da treba, koja je stvarna svrha?
Ne znamo.
A...jel' isto tako djeluju i tradicionalne vakcine, s oslqbljenim virusima, i ova mRNK?
Mislim...nisam toliko upucen, ali logika mi kaze da ubrizgqvanje oslabljenog virusa pokrece nas imunoloski sistem, koji onda pocne prepoznavati virus, pa ako se i zarazimo pravim virusom - bicemo apremni za njega.
A...nisam sigurna na koji tacno nacin ovo isto radi mRNK vakcina koja se inkoeporira u nase celije...
Mozes li mi ovo malo pojasniti svojim rijecima, posto vidim da razvaljujes materiju...
https://www.bug.hr/znanost/mehanizmi-dj ... izer-18186
- Dozer
#5850 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Naravno. Od tebe bar ocekujem konkretan i razumljiv odgovor, za razliku od Dr.Mr. Sci. Industrijalca....splinter wrote: ↑13/01/2021 21:20Mogu li ja odgovoriti?Dozer wrote: ↑13/01/2021 21:08Koliko god da treba, koja je stvarna svrha?Mogy87 wrote: ↑13/01/2021 15:35
Koliko vremena treba da se vakcinise 70% od 7 milijardi ljudi? Ili barem 30% koliko je gruba procjena ugrozenih kategorija? Da se proizvede i administrira tolika kolicina vakcina? Hipoteticki kad bi svi pristali na vakcinaciju. Isto ko da jedno jutro ustanemo i svi vakcinisani![]()
Ne znamo.
![]()