Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Norm wrote: ↑13/01/2021 10:30
..a koji ce mu khurac skupi satovi na skijanju??? Kompleksi...
Prestiz , kao i samo skijanje
Pokazivanje opreme odjece obuce automobila , pa tako i satova.
Ali nije otisao na skijanje u Tri Doline nego na Jahorinu ...iskompleksirani Bosanski medvidi...
Zao mi samo te djevojke sto je skembase...mada, ocito, ni ona nije bas lumen...
Dame i gospodo prvi put u vašem gradu, mikroskop! Koji si ti manijak I hvala za sliku opruge za navijanje a posebno za crash course oko lamela i poluga i paralelopipeda haha. Ta je opruga sada, da prostiš, u opuštenom stanju, jel' tako? Svi ti namotaji u navijenom stanju su bliže centralnoj osovini, ako ja dobro pratim....
Nisam posjedovao ali po dimenzijama bi mogao biti visok, obrati pažnju ako moraš nositi košulje, znaju zapinjati. Pored toga, za tu cijenu bi trebao biti pristojan i standardno pouzdan.
Mislim da se nećeš zaj**ati ako se odlučiš.
Visina mu je taman, kao i kod SKX007, više mi se svidja SRP777, ali dolazi sa gumenom narukvicom (sto mi se ne svidja), ali je i jeftiniji. Mozda cu njega uzeti pa ganjati drugu narukvicu
Pa čuj, ako ti se baš sviđa ovaj model što dolazi samo na gumi, i ne smeta ti da platiš cca 100 dolara frajeru u Japanu, ima luđačkih narukvica tailor made za seko oblik kućišta koje se savršeno uklapaju u prostor između zakrivljena kućišta i iglice narukvice. Ja kupovao super oyster za jedan prethodni Seiko I koštala je narukvica koliko i sat, ali brateeeeeee vrišti od kvalitete. Meni lično je narukvica pola iskustva posjedovanja određenog sata....
inspiron wrote: ↑13/01/2021 21:05
Dame i gospodo prvi put u vašem gradu, mikroskop! Koji si ti manijak I hvala za sliku opruge za navijanje a posebno za crash course oko lamela i poluga i paralelopipeda haha. Ta je opruga sada, da prostiš, u opuštenom stanju, jel' tako? Svi ti namotaji u navijenom stanju su bliže centralnoj osovini, ako ja dobro pratim....
Kralju, hvala na komplimentu (tako ja barem dozivljavam ovo 'manijak' )...tako je, namotaji u navijenom stanju su blize (zbijeni oko centra) ovoj centralnoj osovini
Adoxxx wrote: ↑16/01/2021 13:23
Kakva je situacija sa Orient satovima, ima li gdje kupiti/pogledati u BiH, a da nije ona radnja u Mostaru gdje su bezobrazne cijene?
Pozdrav kolega, jel' imaš neki konkretan model na umu? Ja imam ne baš dobra iskustva sa njima, jedan obični i jedan Orient star serija, ne znam kako ga misliš koristiti, ako imaš neki na koji si bacio oko konkretno.
Adoxxx wrote: ↑16/01/2021 13:23
Kakva je situacija sa Orient satovima, ima li gdje kupiti/pogledati u BiH, a da nije ona radnja u Mostaru gdje su bezobrazne cijene?
Pozdrav kolega, jel' imaš neki konkretan model na umu? Ja imam ne baš dobra iskustva sa njima, jedan obični i jedan Orient star serija, ne znam kako ga misliš koristiti, ako imaš neki na koji si bacio oko konkretno.
Jako su zanimljivi orienti generalno
P.S. nadam se da je Diver!
Pozdrav
Bacio sam oko na Orient Triton, mada se dvoumim između njega iz Seiko kornjače, tu su negdje cjenovno s tim da Orient ima safirno staklo.
Seiko ima pouzdan mehanizam, a za ovaj Orientov nisam siguran.
isx wrote: ↑20/01/2021 10:44
Sto se tice preciznosti, ni jedan ni drugi nisu Bog zna sta, znaju dnevno odstupati dosta, sto se tice kvalitete uvijek bi isao prije na Seika.
Koliko je to "dosta"?
Malo sam istraživao i po komentarima za Seiko je otprilike nekih 10-ak sekundi max. odstupanje, što nije strašno bar za mene
inspiron wrote: ↑13/01/2021 21:05
Kralju, hvala na komplimentu (tako ja barem dozivljavam ovo 'manijak' )...tako je, namotaji u navijenom stanju su blize (zbijeni oko centra) ovoj centralnoj osovini
E svaka cast majstore Ima par godina kako sam uzduz i poprijeko procitao knjigu Urarski prirucnik od Josipa Ivankovica, a fino je i vidjeti to sve i na tvojim slikama. Mogu mislit kakav je gust to sve u tisini rastavljat cistit i sastavljat