Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidi polozaj Bihaca, a vidi polozaj Srba. Mogli su u RSK da udju i ulazili iz kog su pravca hteli. 5 Korpus je bio u totalnoj defanzivi, bili su presretni da im padnu sto manje granata na grad, a o ofanzivnom napadu na Srbe...SF. A i kako je opstao Bihac....da ne ulazimo u teorije.
Zato ih i zovu Sila nebeska.
Kada su krenuli do Plitvica na zapad i do Kljuca na istok oslobodili. Malo li je?
Ko ih zove sila nebeska? Neki strani faktor? Neka vojna akademija?
Covece, kakav Kljuc kakvi gluposti. Sami Srpski relevantni oficiri, kazu od koga su se povlacili. I sam Arkan spominje Splicane...sto nisu usli u kljuc pre Olujee? Haj to mi reci. Ovo isto ko partizani sto su oslobodili Jugoslaviju. Isto. A Nemci bezali od Rusa. Sto nisu oslobodili Beograd partizani pre nego sto je dosao Tolbuhin. E, ovo mu isto dodje.
Za vas je olicenje herojstva i cojstva.
Pored tolike sile HV da on prvi udje na Plitvice.
smrm wrote: ↑13/01/2021 15:25
Ja i ne shvacam sto je HV uooste i usao u BiH. Trebao se na Korani zaustaviti. Idioti. Sto su uopste zrtvovali onolike momke, za koga??? Nista od osvojenog nije bilo Hrvatsko....
Dodji do granice, obezbedi je, i ostavi neka u drugoj drzavi se sami resavaju....ko i do tada.
smrm wrote: ↑13/01/2021 15:25Ja i ne shvacam sto je HV uooste i usao u BiH. Trebao se na Korani zaustaviti. Idioti. Sto su uopste zrtvovali onolike momke, za koga??? Nista od osvojenog nije bilo Hrvatsko....
Dodji do granice, obezbedi je, i ostavi neka u drugoj drzavi se sami resavaju....ko i do tada.
Je li misliš samo oko oluje ili i ranija učestvovanja u ratu protiv ARBiH?
Uopste. Dobrovoljci su druga stvar. Ali uopste se nisu trebali mesati u BiH. Pomozi svojima oruzjem, lekovima, hranom. To su svi dobijali. Ali oficijalne trupe...nikako.
Zato ih i zovu Sila nebeska.
Kada su krenuli do Plitvica na zapad i do Kljuca na istok oslobodili. Malo li je?
Covece, kakav Kljuc kakvi gluposti. Sami Srpski relevantni oficiri, kazu od koga su se povlacili. I sam Arkan spominje Splicane...sto nisu usli u kljuc pre Olujee? Haj to mi reci. Ovo isto ko partizani sto su oslobodili Jugoslaviju. Isto. A Nemci bezali od Rusa. Sto nisu oslobodili Beograd partizani pre nego sto je dosao Tolbuhin. E, ovo mu isto dodje.
Alooo, usao u prazne Plitvice dok se Hrvati ganjali sa Srbima.
Pa sto nije ta sila nebeska dosla do Girazda, Srebrenice i Zepe? Sto ?
Zasto Tuzlanski korpus, koji bio sto puta jaci od petog u svakom smislu nije prstom mrdnuo za Zepu i Srebrenicu? Ili Sarajevski za Gorazde?
Ili.oni nisu bili sila nebeska
Olicenje cojstva, da...pobij sve zarobljenike. Ma dusa od coveka.
skoronikako wrote: ↑13/01/2021 12:59
Ovo je istina. Provokacija su separatisticke izjave ovih "legitimnih" predstavnika svojih naroda.
Recept je jednostavan: Voli drzavu u kojoj si rodjen i postuj narode u njoj. Tad mozemo pricati o "zlim Bosnjacima" sto biraju "nelegitimne" predstavnike Hrvatima.
@smrm Zamisli da je BiH ostala u Jugoslaviji, pa Hrvatske danas ne bi ni bilo. Cuj on nam deblokirao, a jedini razlog zasto je njegova drzava opstala se zove Bosna i Hercegovina.
Slazem se. Slicno sam i pisao.
Hrvatskoj je trebao rat u BiH. Iz vise razloga.
Znaci u jeku rata izmedju Srba i Hrvata, Hrvati nagovaraju Srbe da vas isprovocirau pa i da vi udjete u rat? Pa sto ste bolan glasali za secesiju. Sta niste glasali za ostajanje u SRJ? Atif bi i dalje bio u sluzbi u Kninu...
Da , u Bihacu bi idalje bio Imre Agotic i drugi po mnogim drugim komandama ,zbog nekih u Hercegovini i Hr steta sto nije tako ostalo, lako je sada kurciti i izmisljati nepotvrdjene heroizme , idem mi na kurac kad neko kaze spasili smo Bihac itd a cijelo vrijeme rata udruzeno sa srbima i HVO iHV ste napadali i cesto i udruzeno na ArBiH,jedino sto vas hebe to sto vi mislite da je to zaboravljeno i da ce neko nasjesti na razne propagnde koje dolaze od susjeda,niko ne kaze da niste pomagali ali ste nas cesto i mnogo kostali inace rat nebi bio 4 godine
smrm wrote: ↑13/01/2021 16:13
Mene ne trpaj u taj kos. A gde su to Hrvati i Srbi zajedno napadali arBiH? U MostaruCuo sam da su Srbi tamo vama iznajmljivali rent-a carNa to mislis?
I pritom deblokirao Gorazde, Bihac, i oslobodio vam Sanski Most, Kljuc, i omogucio da uzmete Bos. Petrovac.
Zanimljivo, s koje strane je na Goražde udario?
Od Titova Uzica
Najlakse je u deficitu argumenata, praviti se vickast.
Pitao zasto Tuzlanski i Sarajevski nisu isto uradili, a sto puta jaci korpusi, nikakav odgovor.
A. Bilo ih briga za taj narod
B. Bilo ih strah
C. Nisu mogli ko ni 5 korpus
Mene ne trpaj u taj kos. A gde su to Hrvati i Srbi zajedno napadali arBiH? U MostaruCuo sam da su Srbi tamo vama iznajmljivali rent-a carNa to mislis?
Srbi su u Mostaru za kesh pružali artiljerijsku podršku Armiji jednom. Ne kojim povodom, neka akcija valjda negdje. Kažu da je bio dobar keš. I kažu također da je bilo dogovoreno, lupam 100 granata, ovi ispalili 120..na upit šta ae događa, ovi rekli kuća časti.
Daj relevantan link. Patriotska liga tu ne spada.
jesi li gluh? čuješ da je snimak sa srpske televizije.