Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru s tobom ići đonom, činiš mi se kao normalna osoba sa svojim stavovima koji se počesto ne slažu s mojima,i ne trebaju to nije problem ali reći da ja a i 95% ljudi oko mene ne doživljavamo BiH svojom domovinom je laž, sorry ali drugog naziva za to nemamdr_Evil wrote: ↑13/01/2021 13:51Nista, sasvim legitimno da smatras da lazem, to govori dosta o tebi, ili da volis BiH ili da se pretvaras da volis bolje od neke cerničke(interna mostarska za ove sa strane).Kolinda wrote: ↑13/01/2021 12:55Oprosti što ti ovako moram reći ali onda lažeš, osim onih 5% od kojih sam se ogradio ne poznajem te ljude o kojima ti pričaš....svi su svjesni gdje žive, bore se i rade za tu BiH, plaćaju svoje obveze državi i lojalni su građani...dalje, većinu koju poznajem su svjesni da nas se preglasava a takvu BiH nitko ne želi za sebe (znam da je jedno s drugim malo u kontradikciji ali je to političko stajalište)...ne poznajem nikoga iz svoga okruženja koji živi u nadi i zabludi o nekom pripajanju Hrvatskoj ili nešto slično....
Moje iskustvo u vezi hrvatske politike je ovo drugo obicno.
Ko zna mozda nam trebaju jos jace nacionalisticke struje ali bez oraha u dzepu koje ce reci sve jedni drugima u lice i to pred javnosti, da se zna sta je neciji stav pa nek se od toga krene. Gradimo kucu na lazi i prevarama.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Kolinda
#8801 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Kolinda
#8802 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mea culpa, nisam vidiosmrm wrote: ↑13/01/2021 14:50Kolinda wrote: ↑13/01/2021 14:44Super formulacija, ali bi volio da mi pojasniš na karti gdje je to abih zatvorila srpskim snagama prolaz iz BiH u Hrvatsku....skoronikako wrote: ↑13/01/2021 13:30 Nista i nema veze sa ARBiH. Osim cinjenice da ne bi sta Ameri gurati da je RSK imala slobodan prolaz kroz BiH. A gdje bi onda isto tako ordinirali svi ovi "dobrovoljci" sto su bili u BiH?
Srecom, odlucili smo pomoci sebi, a tako i svojim komsijama, koji su nam onda zabili noz u ledja. I opet na kraju rata smo pruzili ruku pomirenja i opet nam redovno zabijaju noz u ledja.
Alooo momak, kulture malo. Ja sam prvi pitao, imam prednost da dobijem odgovor na isto pitanje.
Edit:
Samo si možda trebao postaviti kartu da čovjek vidi granicu BiH i HR.
- bandit_mo
#8803 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Možda ovisi što smatraš domovinom.Kolinda wrote: ↑13/01/2021 14:51Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru s tobom ići đonom, činiš mi se kao normalna osoba sa svojim stavovima koji se počesto ne slažu s mojima,i ne trebaju to nije problem ali reći da ja a i 95% ljudi oko mene ne doživljavamo BiH svojom domovinom je laž, sorry ali drugog naziva za to nemamdr_Evil wrote: ↑13/01/2021 13:51Nista, sasvim legitimno da smatras da lazem, to govori dosta o tebi, ili da volis BiH ili da se pretvaras da volis bolje od neke cerničke(interna mostarska za ove sa strane).Kolinda wrote: ↑13/01/2021 12:55
Oprosti što ti ovako moram reći ali onda lažeš, osim onih 5% od kojih sam se ogradio ne poznajem te ljude o kojima ti pričaš....svi su svjesni gdje žive, bore se i rade za tu BiH, plaćaju svoje obveze državi i lojalni su građani...dalje, većinu koju poznajem su svjesni da nas se preglasava a takvu BiH nitko ne želi za sebe (znam da je jedno s drugim malo u kontradikciji ali je to političko stajalište)...ne poznajem nikoga iz svoga okruženja koji živi u nadi i zabludi o nekom pripajanju Hrvatskoj ili nešto slično....
Ko zna mozda nam trebaju jos jace nacionalisticke struje ali bez oraha u dzepu koje ce reci sve jedni drugima u lice i to pred javnosti, da se zna sta je neciji stav pa nek se od toga krene. Gradimo kucu na lazi i prevarama.
Meni je BiH domovina jer živim gdje sam se rodila, doslovno u 2km. No da me ikakve emocije vezu za ovaj cirkus od države, nisu. Država = narod ( po meni) i apsolutno ne želim da me itko povezuje s većinskim mentalitetom i načinom ćivota i razmišljanja koji ovdje vlada.
- Kolinda
#8804 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Legitimno razmišljanje, ja cijeli život živim na istom mjestu u svojoj Hercegovini točnije Bosni i Hercegovini i ne bih je dao ni zašto....ovo smeće i nakarada što se nama pakira me navodi da zaželim da se čim prije raspadne ali ne sa primisli da bih se priključio bilo kome...bandit_mo wrote: ↑13/01/2021 14:56Možda ovisi što smatraš domovinom.Kolinda wrote: ↑13/01/2021 14:51Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru s tobom ići đonom, činiš mi se kao normalna osoba sa svojim stavovima koji se počesto ne slažu s mojima,i ne trebaju to nije problem ali reći da ja a i 95% ljudi oko mene ne doživljavamo BiH svojom domovinom je laž, sorry ali drugog naziva za to nemamdr_Evil wrote: ↑13/01/2021 13:51
Nista, sasvim legitimno da smatras da lazem, to govori dosta o tebi, ili da volis BiH ili da se pretvaras da volis bolje od neke cerničke(interna mostarska za ove sa strane).
Meni je BiH domovina jer živim gdje sam se rodila, doslovno u 2km. No da me ikakve emocije vezu za ovaj cirkus od države, nisu. Država = narod ( po meni) i apsolutno ne želim da me itko povezuje s većinskim mentalitetom i načinom ćivota i razmišljanja koji ovdje vlada.
- bandit_mo
#8805 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tako sličnog sam i sama stava.Kolinda wrote: ↑13/01/2021 14:59Legitimno razmišljanje, ja cijeli život živim na istom mjestu u svojoj Hercegovini točnije Bosni i Hercegovini i ne bih je dao ni zašto....ovo smeće i nakarada što se nama pakira me navodi da zaželim da se čim prije raspadne ali ne sa primisli da bih se priključio bilo kome...bandit_mo wrote: ↑13/01/2021 14:56Možda ovisi što smatraš domovinom.Kolinda wrote: ↑13/01/2021 14:51
Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru s tobom ići đonom, činiš mi se kao normalna osoba sa svojim stavovima koji se počesto ne slažu s mojima,i ne trebaju to nije problem ali reći da ja a i 95% ljudi oko mene ne doživljavamo BiH svojom domovinom je laž, sorry ali drugog naziva za to nemam
-
zrakomlat
#8806 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- ugly duckling
#8807 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
i zamalo prešao Bulevar
Last edited by ugly duckling on 13/01/2021 15:11, edited 1 time in total.
-
smrm
#8808 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ako si toliko neupucen, ne bi trebao ici ni u polemiziranju. Jel si cuo za Mrkonjic grad? E vidis, ogromna teritorija oko tog grada, zajedno sa tim gradom je osvojena od HV, da bi u Dejtonu vracena Srbima, a oni dali teritorije izmedju Gorazda i Sarajeva da bi se spojili. Shvatas?
-
Škobo Habu
#8809 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jeste malo sutra. A kome je dao Alija onoliki Ozren?smrm wrote: ↑13/01/2021 15:10
Ako si toliko neupucen, ne bi trebao ici ni u polemiziranju. Jel si cuo za Mrkonjic grad? E vidis, ogromna teritorija oko tog grada, zajedno sa tim gradom je osvojena od HV, da bi u Dejtonu vracena Srbima, a oni dali teritorije izmedju Gorazda i Sarajeva da bi se spojili. Shvatas?
-
smrm
#8810 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A reci mi....sta i koliko su osvojenog dali od Ozrena Srbima?
-
smrm
#8811 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Smej se....ali Atif pre dolaska HV ni seosku Bihacku avliju na kraju grada nije presao. Sto niste deblokirali pre ulaska HVO? Sto niste deblokirali Gorazde? Srebrenicu? Zepu? Nego samo Bihac. Samo gde je bio HV ste imali pomaka. Gde ste bili sami, da i ne kazem sta ste...
-
smrm
#8812 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja i ne shvacam sto je HV uooste i usao u BiH. Trebao se na Korani zaustaviti. Idioti. Sto su uopste zrtvovali onolike momke, za koga??? Nista od osvojenog nije bilo Hrvatsko....
Dodji do granice, obezbedi je, i ostavi neka u drugoj drzavi se sami resavaju....ko i do tada.
Dodji do granice, obezbedi je, i ostavi neka u drugoj drzavi se sami resavaju....ko i do tada.
Last edited by smrm on 13/01/2021 15:27, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#8813 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Svi mi imamo odredjenu averziju prema domovini jer su napravili macehu od nje. Niko iz ove koze nece, jer ne postoji linija raspada, a pogotovo izmedju Hrvata i Bosnjaka. Nama je zivit zajedno ko i zadnjih hiljadu godina.Kolinda wrote: ↑13/01/2021 14:59Legitimno razmišljanje, ja cijeli život živim na istom mjestu u svojoj Hercegovini točnije Bosni i Hercegovini i ne bih je dao ni zašto....ovo smeće i nakarada što se nama pakira me navodi da zaželim da se čim prije raspadne ali ne sa primisli da bih se priključio bilo kome...bandit_mo wrote: ↑13/01/2021 14:56Možda ovisi što smatraš domovinom.Kolinda wrote: ↑13/01/2021 14:51
Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru s tobom ići đonom, činiš mi se kao normalna osoba sa svojim stavovima koji se počesto ne slažu s mojima,i ne trebaju to nije problem ali reći da ja a i 95% ljudi oko mene ne doživljavamo BiH svojom domovinom je laž, sorry ali drugog naziva za to nemam
-
zrakomlat
#8814 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Čuo sam za Mrkonjić Grad, prije se drugačije zvao. Ili što bi ti rekao pre.smrm wrote: ↑13/01/2021 15:10
Shvaćaš li ti da je 5.korpus vezao za sebe par desetina hiljada četnika i ogromnu tehniku, par godina. S tim ljudstvom i oružjem bi bila napadana Hrvatska. Dakle, Krajina je sačuvala Hrvatsku na neki način. Bre
- ugly duckling
#8815 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
kažismrm wrote: ↑13/01/2021 15:22
Smej se....ali Atif pre dolaska HV ni seosku Bihacku avliju na kraju grada nije presao. Sto niste deblokirali pre ulaska HVO? Sto niste deblokirali Gorazde? Srebrenicu? Zepu? Nego samo Bihac. Samo gde je bio HV ste imali pomaka. Gde ste bili sami, da i ne kazem sta ste...
-
smrm
#8816 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Opsada_Biha%C4%87a
Vidi polozaj Bihaca, a vidi polozaj Srba. Mogli su u RSK da udju i ulazili iz kog su pravca hteli. 5 Korpus je bio u totalnoj defanzivi, bili su presretni da im padnu sto manje granata na grad, a o ofanzivnom napadu na Srbe...SF. A i kako je opstao Bihac....da ne ulazimo u teorije.
Vidi polozaj Bihaca, a vidi polozaj Srba. Mogli su u RSK da udju i ulazili iz kog su pravca hteli. 5 Korpus je bio u totalnoj defanzivi, bili su presretni da im padnu sto manje granata na grad, a o ofanzivnom napadu na Srbe...SF. A i kako je opstao Bihac....da ne ulazimo u teorije.
- ugly duckling
#8817 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
došla vam naredba da se vratite,niste hteli ?smrm wrote: ↑13/01/2021 15:41 https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Opsada_Biha%C4%87a
-
smrm
#8818 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nije meni dosla nikakva naredba. Nisam nikako upleten u ta zbivanja. Jednostavno volim istoriju i blizu i daljnju. Samo ovde citam nebuloze, koje ne mogu shvatiti. Zar je toliko sramota priznati ko vam je oslobodio Bihac od okruzenja?
- visuljak
#8819 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zato ih i zovu Sila nebeska.smrm wrote: ↑13/01/2021 15:41 https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Opsada_Biha%C4%87a
Kada su krenuli do Plitvica na zapad i do Kljuca na istok oslobodili. Malo li je?
- ugly duckling
#8820 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
zar nije sramota u dvadesetom vijeku držat gradove u okruženju
-
smrm
#8821 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
visuljak wrote: ↑13/01/2021 15:47Zato ih i zovu Sila nebeska.smrm wrote: ↑13/01/2021 15:41 https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Opsada_Biha%C4%87a
Kada su krenuli do Plitvica na zapad i do Kljuca na istok oslobodili. Malo li je?
Ko ih zove sila nebeska? Neki strani faktor? Neka vojna akademija?
Covece, kakav Kljuc kakvi gluposti. Sami Srpski relevantni oficiri, kazu od koga su se povlacili. I sam Arkan spominje Splicane...sto nisu usli u kljuc pre Olujee? Haj to mi reci. Ovo isto ko partizani sto su oslobodili Jugoslaviju. Isto. A Nemci bezali od Rusa. Sto nisu oslobodili Beograd partizani pre nego sto je dosao Tolbuhin. E, ovo mu isto dodje.
-
zrakomlat
#8822 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Je li misliš samo oko oluje ili i ranija učestvovanja u ratu protiv ARBiH?smrm wrote: ↑13/01/2021 15:25 Ja i ne shvacam sto je HV uooste i usao u BiH. Trebao se na Korani zaustaviti. Idioti. Sto su uopste zrtvovali onolike momke, za koga??? Nista od osvojenog nije bilo Hrvatsko....
-
smrm
#8823 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ugly duckling wrote: ↑13/01/2021 15:48zar nije sramota u dvadesetom vijeku držat gradove u okruženju
Nije sramota. Vec varvarstvo. O tome nema govora.
-
zrakomlat
#8824 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ugly duckling wrote: ↑13/01/2021 15:43došla vam naredba da se vratite,niste hteli ?smrm wrote: ↑13/01/2021 15:41 https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Opsada_Biha%C4%87a
- jazzer
#8825 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kad Srbin brine za Hrvata.smrm wrote: ↑13/01/2021 15:25 Ja i ne shvacam sto je HV uooste i usao u BiH. Trebao se na Korani zaustaviti. Idioti. Sto su uopste zrtvovali onolike momke, za koga??? Nista od osvojenog nije bilo Hrvatsko....