Kako misliš mit?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
sencobih
#109651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- turbofolk
#109652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nevezano za temu, nego odgovor na ovo izmještanje kablova, nek moderatori brišu ako hoće:
Ako ikad budeš proširivao, dograđivao ili nadograđivao postojeći objekat, tražit ćeš (trebao bi po zakonu) urbanističku saglasnost, a poslije nje i odobrenje za građenje. Već u tekstu urbanističke saglasnosti naći ćeš stavku da, ukoliko u toku izvođenja radova naiđeš na podzemne ili nadzemne instalacije, iste si dužan izmjestiti uz saglasnost nadležnog preduzeća (telekom, elektroprivreda, vodovod). Mislim da se ništa na infrastrukturi ne može raditi bez saglasnosti nadležnih. Znam da je pitanje drugačije koncipirano i glasi: na koji način ti, ustvari, njih možeš natjerati da miču sve s tvog posjeda, jer su ga uzurpirali bez tvoje saglasnosti. Ovo što sam gore napisao je samo djelimično odgovor na tvoje pitanje, ali je, mislim, zasad jedini način za rješenje tvog problema. Ispravite me ako griješim.
Ako ikad budeš proširivao, dograđivao ili nadograđivao postojeći objekat, tražit ćeš (trebao bi po zakonu) urbanističku saglasnost, a poslije nje i odobrenje za građenje. Već u tekstu urbanističke saglasnosti naći ćeš stavku da, ukoliko u toku izvođenja radova naiđeš na podzemne ili nadzemne instalacije, iste si dužan izmjestiti uz saglasnost nadležnog preduzeća (telekom, elektroprivreda, vodovod). Mislim da se ništa na infrastrukturi ne može raditi bez saglasnosti nadležnih. Znam da je pitanje drugačije koncipirano i glasi: na koji način ti, ustvari, njih možeš natjerati da miču sve s tvog posjeda, jer su ga uzurpirali bez tvoje saglasnosti. Ovo što sam gore napisao je samo djelimično odgovor na tvoje pitanje, ali je, mislim, zasad jedini način za rješenje tvog problema. Ispravite me ako griješim.
-
sencobih
#109653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U slučaju dogradnje ili nadziđivanja, tražiće izmještanje legalnih instalacija, tačno tako. Ali ako je nešto nelegalno i bez saglasnosti, samim tim nije ni uknjizeno, tako da faktički i ne postoji. Ne može te usloviti sa izdavanjem saglasnosti da se nešto što ne postoji i izmjesti.turbofolk wrote: ↑12/01/2021 09:16 Nevezano za temu, nego odgovor na ovo izmještanje kablova, nek moderatori brišu ako hoće:
- skafiskafsnjak
#109654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li ti svjestan kakvu ti glupost pises ?Safete Dilbere wrote: ↑11/01/2021 23:54Imas li ti u gruntu zabiljezeno zemljiste ili zrak?Jesi li svjestan kakvu glupost pitas?Da ide tvojim posjedom tj.zemljistem mogao bi sta hoces ovako nista ne mozes
Sta da zeli da gradi nesto NA SVOM POSJEDU ?
Treba od telemacha da trazi dozvolu?
-
kormax
#109655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Od tima za brigu o korisnicima ni traga ni glasa
Kada se može očekivati poziv
Od tima za brigu o korisnicima ni traga ni glasa
Kada se može očekivati poziv
-
photo&video
#109656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne zovu vise nikog. Ko je na pocetku uhvatio neki benefit uhvatio je. Otac jucer isao u bbi da vrati opremu, ali ogromna guzva bila i vratio se. Ni njega nikad nisu zvali. Danas ce opet ici jer im je briga o korisnicima na zadnjem mjestu, samo je lova bitna.
- turbofolk
#109657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sencobih wrote: ↑12/01/2021 09:23 U slučaju dogradnje ili nadziđivanja, tražiće izmještanje legalnih instalacija, tačno tako. Ali ako je nešto nelegalno i bez saglasnosti, samim tim nije ni uknjizeno, tako da faktički i ne postoji. Ne može te usloviti sa izdavanjem saglasnosti da se nešto što ne postoji i izmjesti.
- Telemach
#109658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo photo&video,photo&video wrote: ↑12/01/2021 09:40Ne zovu vise nikog. Ko je na pocetku uhvatio neki benefit uhvatio je. Otac jucer isao u bbi da vrati opremu, ali ogromna guzva bila i vratio se. Ni njega nikad nisu zvali. Danas ce opet ici jer im je briga o korisnicima na zadnjem mjestu, samo je lova bitna.
Uvidom u sistem, kolege iz Tima za brigu o korisnicima su Vas već kontaktirali i ponudili benefite koje ste prihvatili.
-
SundanceKid
#109659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja isti problem imam. Sony tv, digital auto tuning, cable, ukucam quick scan, frequency 666.000, network id 387, i nikako da dobijem raspored kanala koji treba. Uvijek eurosport bude prvi. Jel neko ima rjesenje za ovo??sencobih wrote: ↑21/02/2020 22:26Sad ću probati. Hvala ticrnivrag wrote: ↑21/02/2020 22:10To zavisi o TV uređaja na kojem se skeniraju kanali, odnosno neki TV uređaji imaju mogućnost da prepoznaju TV listu onako kako ju je Telemach poredao, a neki ne.
Ako skeniraš cijeli frekventni spektar, onda se kanali spremaju čudnim redosljedom, a ako ideš na brzo skeniranje i uneseš sljedeće podatke, i ako ti TV uređaj podržava ovaj način spremanja liste kanala, lista će ti se spremiti onim redosljedom kako je navedena na Telemach stranici.
Parametri za brzo skeniranje:
Frekvencija: 666 Mhz (ili 666000 Khz)
Symbol rate: 6956 K/s
Kod zemlje: 387 (ili 00387).
Probao nekoliko puta, ukucao sve, ali Eurosport se neda zbaciti sa trona.
Nema veze tebi hvala.![]()
- Telemach
-
zole2020
#109661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne zovu vise, ni mene nisu zvali, mada i ne moraju jer nema potrebe necu pristati na njihovu ponudu. Vidim da se sve svodi na davanje necega strogo uz uslov da se potpise ponovo 24 mjeseca ugovor a ja to necu sta god da mi daju da ponovo se vezem 24 mjeseca, jer im ne vjerujem vise gotovo je i da me sutra nece ostaviti sa tri kanala svega i reci ce imamo pravo po ugovoru na promjenu programske sheme.photo&video wrote: ↑12/01/2021 09:40Ne zovu vise nikog. Ko je na pocetku uhvatio neki benefit uhvatio je. Otac jucer isao u bbi da vrati opremu, ali ogromna guzva bila i vratio se. Ni njega nikad nisu zvali. Danas ce opet ici jer im je briga o korisnicima na zadnjem mjestu, samo je lova bitna.
- Telemach
#109662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo SundanceKid,SundanceKid wrote: ↑12/01/2021 09:56I ja isti problem imam. Sony tv, digital auto tuning, cable, ukucam quick scan, frequency 666.000, network id 387, i nikako da dobijem raspored kanala koji treba. Uvijek eurosport bude prvi. Jel neko ima rjesenje za ovo??sencobih wrote: ↑21/02/2020 22:26Sad ću probati. Hvala ticrnivrag wrote: ↑21/02/2020 22:10
To zavisi o TV uređaja na kojem se skeniraju kanali, odnosno neki TV uređaji imaju mogućnost da prepoznaju TV listu onako kako ju je Telemach poredao, a neki ne.
Ako skeniraš cijeli frekventni spektar, onda se kanali spremaju čudnim redosljedom, a ako ideš na brzo skeniranje i uneseš sljedeće podatke, i ako ti TV uređaj podržava ovaj način spremanja liste kanala, lista će ti se spremiti onim redosljedom kako je navedena na Telemach stranici.
Parametri za brzo skeniranje:
Frekvencija: 666 Mhz (ili 666000 Khz)
Symbol rate: 6956 K/s
Kod zemlje: 387 (ili 00387).
Probao nekoliko puta, ukucao sve, ali Eurosport se neda zbaciti sa trona.
Nema veze tebi hvala.![]()
Predlažemo da nam u inbox dostavite korisničke podatke i kontakt broj na kojem ste dostupni, pozvat će Vas kolege iz Tima za tehničku podršku i dati preciznije upute.
- _Reds_
#109663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sva ta mreža je nelegalna, otidje u katastar i vidite da je nema, dakle u sivoj zoni, i na vas zahtjev je moraju skloniti.turbofolk wrote: ↑12/01/2021 09:42sencobih wrote: ↑12/01/2021 09:23 U slučaju dogradnje ili nadziđivanja, tražiće izmještanje legalnih instalacija, tačno tako. Ali ako je nešto nelegalno i bez saglasnosti, samim tim nije ni uknjizeno, tako da faktički i ne postoji. Ne može te usloviti sa izdavanjem saglasnosti da se nešto što ne postoji i izmjesti.![]()
Da, jako bitan detalj.
Ako ne sklope nakon zahtjev, prerezes pa ce svakako doći.
KOd nas su u haustoru postavili veliki nadgradbeni ormar, a u zgradu usli preko krova sa zgrade na zgradu, ko favele. Imam u planu da preko kućnog savjeta tražimo da plaćaju zakup za montažu tog oramara ili seli, pa kako želiš.
Zna li neko kakva je tačno oprema u ovim ormarima? Aktivna ? Da li troši struju, ako troši, znači da su i to uzeli iz haustora, i nekome ništa.
Zgrada u komsiluku koja ima antene na krovu uzima finu lovu za to.
Last edited by _Reds_ on 12/01/2021 10:09, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
- _Reds_
#109665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislio sam na to, da kad se lijepo obratis da se uklone jer ti iz nekog razloga smetaju, a oni se ogluše na tvoje dopise i slanje zahtjeva, a pri tome si provjerio u katastru da isto ne postoji.
- Sir Charles
#109666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nego, kod starog istekla ugovorna obaveza, usluga se koristila i dalje. Onda su zvali i nudili svasta nesto i na kraju stari potpise novi ugovor u kojem je navedeno da su arene benefit za novu ugovornu obavezu. Niko nije zvao da ponudi bilo kakvu kompenzaciju za arene koje su ukinute. Ovo je vise nego ocita prevara, a sve i da ne nazovu i nista ne ponude, i ovaj ugovor ce prije ili kasnije isteci i onda zbogom. Vise nikad ugovor sa Telemachom jer im se ne moze vjerovati
- Billy The Pljuc
#109667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Drugovi i drugarice, sad bi trebalo ići ono - Smrt fašizmu, sloboda narodu, na radost Telemach d.o.o. ja sam trenutno primoran na daljnju saradnju sa istima a što mi i jeste bila prvobitna namjera ali pod drugačijim okolnostima. Uputio prigovor Telemach d.o.o. jesam, uputio prigovor RAK-u jesam, prijevremeni raskid ugovora nisam izvršio i neću iz slijedećeg razloga. Brojkom i slovom, 3 (tri) operatera a od kojih su dva izašla na adresu kako se to kaže, izvršila konekciju i mjerenje, i maksimala koju su isti mogli ponuditi što se interneta tiče je bila 70/10. Nama je to malo, ne bih sad da pljujem po istima kao što nisam pljuvao ni po Telemachu, generalno žalosno je to što nam oni svi skupa rade i što nema stvarne konkurencije po pitanju ove vrste usluga. Malo je napisati da sam razočaran jer nisam u mogućnosti ispoštovati sebe prije svega, ovako moram pojesti govno i nadati se da će vremenom "konkurencija" Telemach d.o.o. prepoznati stvarne potrebe korisnika i učiniti nešto da poboljša svoju ponudu.
Što se Telemach d.o.o. tiče niti imam namjeru tražiti neke "pogodnosti" u smislu nadoknade za ukidanje Arena Sport kanala niti u okviru istih potpisivati nove anekse ugovora ili ugovore sa obavezom vezivanja na neki novi period saradnje. Ispoštovaću ovaj period na koji sam se obavezao potpisivanjem aneksa ugovora a istekom istog ću dobro razmisliti šta i kako dalje.
Pozdrav svima i toliko od mene na ovoj temi vezano za novonastale promjene.
Što se Telemach d.o.o. tiče niti imam namjeru tražiti neke "pogodnosti" u smislu nadoknade za ukidanje Arena Sport kanala niti u okviru istih potpisivati nove anekse ugovora ili ugovore sa obavezom vezivanja na neki novi period saradnje. Ispoštovaću ovaj period na koji sam se obavezao potpisivanjem aneksa ugovora a istekom istog ću dobro razmisliti šta i kako dalje.
Pozdrav svima i toliko od mene na ovoj temi vezano za novonastale promjene.
- drugtito2011
#109668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sreca za TM je da u BH telekomu i Eronetu sjede hiljade neradnika (pouzdanih glasaca), i ne pokusavaju da iskoriste ovu situaciju. Da je u BHT i Eronetu bilo ko zainterosovan za svoj posao, TM bi zestoko osjetio odlazak korisnika.
Jos kad bi Elektroprivreda BiH, pokrenula naplatu dugovanja po osnovu koristenja njihove infrastrukture, TM bi bio na koljenima.
Mozes kako hoces ali ne mozes dokle hoces.
Jos kad bi Elektroprivreda BiH, pokrenula naplatu dugovanja po osnovu koristenja njihove infrastrukture, TM bi bio na koljenima.
Mozes kako hoces ali ne mozes dokle hoces.
-
corei3
#109669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach sam smatrao ozbiljnim igračem i solidnom kompanijom. Nažalost više ih neću preporučivati. Nije toliko do arena koliko je do pohlepe.
Izbaciti nešto iz ponude za što si nekad digao pretplatu, koja je svakako masna, i ne smanjiti cijenu radi toga, pozivati korisnike ponaosob, davati im na kašiku neka rješenja na 3 ili 6 mjeseci i onda opet po starom, je van svake pameti i zravog razuma. Ja to ne mogu da svarim nikako.
Ugovora imam još 1 godinu, imam dostupan i Telecom optiku i LOL, ne dođe li do promjena gubite me kao korisnika.
Izbaciti nešto iz ponude za što si nekad digao pretplatu, koja je svakako masna, i ne smanjiti cijenu radi toga, pozivati korisnike ponaosob, davati im na kašiku neka rješenja na 3 ili 6 mjeseci i onda opet po starom, je van svake pameti i zravog razuma. Ja to ne mogu da svarim nikako.
Ugovora imam još 1 godinu, imam dostupan i Telecom optiku i LOL, ne dođe li do promjena gubite me kao korisnika.
- Telemach
#109670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Sir Charles,Sir Charles wrote: ↑12/01/2021 10:45Ovo se i kod mene desava, a najvise na NovaBH (WebOS na LG smart tv).
Nego, kod starog istekla ugovorna obaveza, usluga se koristila i dalje. Onda su zvali i nudili svasta nesto i na kraju stari potpise novi ugovor u kojem je navedeno da su arene benefit za novu ugovornu obavezu. Niko nije zvao da ponudi bilo kakvu kompenzaciju za arene koje su ukinute. Ovo je vise nego ocita prevara, a sve i da ne nazovu i nista ne ponude, i ovaj ugovor ce prije ili kasnije isteci i onda zbogom. Vise nikad ugovor sa Telemachom jer im se ne moze vjerovati
Izvinjavamo se zbog poteškoća na koje ste naišli u radu servisa.
Obavijestili smo kolege iz Tima za tehničku podršku o Vašoj poruci. Provjera je u toku, molimo Vas za malo strpljenja.
- Telemach
#109671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo corei3,corei3 wrote: ↑12/01/2021 11:11 Telemach sam smatrao ozbiljnim igračem i solidnom kompanijom. Nažalost više ih neću preporučivati. Nije toliko do arena koliko je do pohlepe.
Razumijemo Vaše nezadovoljstvo. U nastojanju da iskomuniciramo i pronađemo najbolje rješenje, kolege su Vas pokušali dobiti na broj koji imamo u sistemu, nažalost bezuspješno.
Ljubazno Vas molimo da nam dostavite broj na kojem ste dostupni, rado ćemo Vas ponovo pozvati.
- Dr_Proka
#109672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tamo piše da je taj najjeftiniji paket, ali i to je previše. Htio sam da kažem da je bolje platit moju tv još su spustili prepaid paket na 5 maraka mada nisu u stanju na šalteru uključit taj paket nego te šalju na svog call operatera što je glupost.
- warzone
-
nj0be
#109674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije 5-6 dana poslao mail, uzvratili povratnim, kažu da će nazvati. Naravno, ništa od toga.
Odem u poslovnicu, plaćao račun (izgleda posljednji), pitam radnicu da li s njom mogu pričati na temu uslova, kaže da ima otvoren zahtjev i da će kolege zvati. Naravno, ne zovu.
Sve je zadokumentovano, uspjeli ste od prezadovoljnog korisnika dobiti nekog ko je totalno razočaran u vaš odnos i uslugu. Katastrofa!
Odem u poslovnicu, plaćao račun (izgleda posljednji), pitam radnicu da li s njom mogu pričati na temu uslova, kaže da ima otvoren zahtjev i da će kolege zvati. Naravno, ne zovu.
Sve je zadokumentovano, uspjeli ste od prezadovoljnog korisnika dobiti nekog ko je totalno razočaran u vaš odnos i uslugu. Katastrofa!
- Dr_Proka