FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
ljevoruki

#14101 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ljevoruki »

Nema.
I sta je nama sada ostalo da uradimo?
Rahat patnja ili da se razidjemo?
Nema drugog rjesenja.
Haris.ba

#14102 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

BarbaDue wrote: 10/01/2021 09:41 Ja kako sam skontao glavna Đokanovićeva uloga u emisiji je bila, vjerovatno instruirano, predstaviti teoriju da u vrijeme dok se genocid u Srebrenici događao RS nije ni postojao.
Da se u RS ne slavi 9.januar covjek bi stao i zamislio se. :D

Eno Dodik kaze RS u sustini postojala od 15st.od dolaska Turaka.

Evo sta nedavno predsjednik skupstine RS kaze:
Ova presuda nema niti će imati bilo kakve posljedice po Dejtonski mirovni sporazum, Ustav i status Republike Srpske u okviru BiH.

Dejtonski mirovni sporazum je 1995. godine, kao međunarodnopravni akt, potvrdio kontinuitet postojanja Republike Srpske i njenih organa i institucija od osnivanja 1992. godine, pri čemu je i potvrđen međunarodnopravni subjektivitet Republike Srpske".
https://www.narodnaskupstinars.net/?q=l ... o-politici

Ma Senadova televizija, moze da radi sta hoce. Ima daljinski. Meni je dovlbra stvar zvati ovakve profile. I trebalo bi vise takvih razgovora. Da se podsjeti sa kim zivimo, a i da kakvi nas brane.
Doktor barem od svog zanata moze na trzistu zaraditi, profa bi bez budzetske sinekure kontejnere obijao.
bunk

#14103 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bunk »

BHF_Manijak wrote: 09/01/2021 22:55 Kad se samo sjetim da su ovog cetnika povlacili kroz emisije, intervjue, izjave i gostovanja kad je nesto oko KCUS-a trebalo Seku jebavati i derati... Kakva smo mi gamad od ljudi stare mi, tacno nas treba u glavu svaki dan udarati. Jos frajer predstavljan kao zrtva, ono fini doktor Djokanovic... :lol: :mrgreen:
Ali to vise govori o nama, nego o njemu/njima. Jebe mi se za Sekom, samo hocu reci da bi Karadzica i Mladica sutra upregli, da svoju neku tezu dokazemo i ako ce ovi pricati price koje nam u datom momentu idu u prilog.
Bas smo stoka od naroda.
Ma nismo brte..
Tih koji bi tako radili je zanemariv broj.
Nego su prisutni na forumu pa se cini da su neki faktor...nebitni likovi..
Senad isto ne bira sredstva da ispane u pravu..kivan na ono sa bankom pretpostavljam...objasnio je neko od kolega tamo nazad..
dembele

#14104 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dembele »

Ko će biti CD ličnost godine, da znamo ko će nakon one doktorke sljedeći u zatvor?
Chloe
Photo mod

#14105 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Chloe »

channel10 wrote: 09/01/2021 15:54 Da, ali sta je trebao? Uhvatiti ga za vrat i nasamarati?!

Ti sa ovakvim manipulatorima ne mozes normalno razgovarati. Kad mu isporucis istinu u facu, on digne ruku, spusti glavu i kaze ja imam svoje misljenje, a ti svoje i tako mozemo do sutra(to je rekao vise puta sinoc).

Kompletna velikosprska prica zadnjih sto hiljada godina se sastoji od njihove price i price ovih drugih (sa kojim su u sukobu). Ljudi stvaraju paralelne istorije tokom cijelog svog postojanja i sa takvima se nema sta pricati(valjda smo to naucili u ovih zadnjih 30 godina). Sto prije shvatimo, lakse ce nam biti vuci sljedece poteze. Ljudi nisu normalni...

Fino mu je na kraju Kurtcehajic rekao, ti si fino stvorio RS, a na kraju te Bosnjak zaposlio na svojoj privatnoj klinici. Dicis se stvaranjem RS, a nisi kriv sta se sve desilo tokom tog stvaranja RS. Lik je kontradiktoran sam sebi i svemu sto iznosi. Vidis da nije normalan i da ne zna "kud goni"...
:thumbup:
Chloe
Photo mod

#14106 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Chloe »

BarbaDue wrote: 09/01/2021 18:36
_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2021 15:42 To niko ne spori. Ali ako ces nas kurtcehajici braniti, bolje nam je da se odmah predamo :run:
Ako za zelenim stolom neko treba da nas brani onda je to upravo on. Ako se bude trebalo potući ima raje ne brini.
🙃..... Imaš plus kod mene... Profu pravo poštujem. 👍
iceman ze

#14107 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by iceman ze »

Posteni dobri i obrazovani mumini za hastalom, svi ostali zna se, tamo gdje smo uvijek bili bolji u ratu nego u miru, a BosnaE prezivi, i ovakve i onakve i svakakve i dalje je drzava :bih:
high_volume

#14108 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by high_volume »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2021 02:35 Sve vrijeme se pricalo o onome sto je dotur zelio da se prica. Kurtcehajic je bio u defanzivi sve vrijeme i po govoru tijela se vidjelo da mu je neugodno. I kada bi pokusao preuzeti ofanzivu to je bilo mekano i neuvjerljivo.

A sustinski dotur ga je sjebo ad hominemom, a ne argumentima (logicno jer su mu argumenti kurac i istina je na Kurtcehajicevoj strani).

Kurtcehajic se prvo jako sujetno primio kad mu je ovaj rekao da ne zna neke stvari i da ce ga on nauciti, a dokrajcio ga je kad mu je rekao da se duplo dokazuje jer je u Bosni ipak samo gost-dosljak iz Bijelog Polja.

Od tog momenta je rasprava otisla u kurac krasni i Kurtcehajic nije imao nikakav odgovor i drzao se nekih opstih mjesta, ponavljao je onu teoriju o nacizmu i Geringu, a dotur je samo biflao svoje i oko doturovih teza se sva prica vodila, tj. svadja i nadglasavanje ko u osnovnoj skoli.
Postoji u nas, u BiH, ta jedna mantra spram Sandžaklija, određena netrpeljivost i prigovaranje na njihovo bivanje u našem društvu, generalno posmatrajući - neopravdano, i bez prava, ukoliko poštujemo temeljna ljudska prava, pa i na život i li kretanje, jezik, kulturu, i sl. Uostalom, razlika između Sandaklija u BiH i npr. Zeničana u Sarajevu, ne postoji. Obje grupe ljudi imaju jednaka prava, i prigovaranje objema grupama ljudi i njihovim pojedincima je ksenofobija, odvratan oblik šovinizma, jednog retrogradnog odnosa spram ljudi. Primitivizma, u stvari.
Tragicno je to za covjeka koji godinama prosipa ublehu kako ce ukinuti RS i kako je to zavrsena stvar, a onda dodje neka namazana jezikaca i obrise pod njime.
Da, slažem, se. Prof. Kurtćehajić godinama piše i javno zagovara ukidanje RS, i na toj priči homogenizora istomišljenike, s obje strane, u oba entiteta, odnosno kod dva od tri etniciteta. Da li on zna, ili njegovi mentori i politička podrška, da je ukidanje RS nemoguće bez promjene Ustava BiH, a Ustav je dio međunarodnog ugovora. koji takav, mora biti promijenjen. Mislim da bi njegova inteligencija i visoko obrazovanje trebala biti iskorištena na drugi, pragmatičniji način, da sav njegov kapacitet prihvate one obje etničke strane, pa i treća, zašto ne i četvrta u BiH, i da na drugi način provodi brigu za BiH i njeno društvo, čiji je punopravni član.
Da je bogdom bio neki ravnopravan takmac a la Stjepan Kljujic, Miro Lazovic, Denis Becirovic ili Damir Arnaut, medicinar bi se jako lose proveo. Ovako mrka kapa.
Dr. Đokanović je poprilično perfidna osoba, politički iskusan i iznad toga, kreator, ili učesnik jedne zle i retrogradne politike koja je uzrokovala ratna stradanja u BiH i odnijela mnogobrojne žrtve, načinila neprocjenjivu štetu svima nama. Nije Kljuić, nije Lazović, Bećirović, naročito nije Arnaut, ili bilo ko sličan, nisu njegov nivo, nisu mu rivali za razgovor. Sa onakvim osobama nema se šta razgovarati, onakve osobe vuku na dno. Dr. Đokanović je iskoristio FACE TV za vlastitu promociju, za povratak na političku scenu u BiH. Onakvim osobama ne treba pomagati "uskrsnuće", naprotiv.
high_volume

#14109 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by high_volume »

karanana wrote: 09/01/2021 14:26 Dobro, ima doktor nekog znanja, dosta sere oko toga sta je on bio i koliko je vazan bio ali nebitno. Ta teza koju prvi put cujem od srba da srpska nije postojala i da je rbih jedina legitimna drzava i da je zbog tog kriva je bas bez veze i ne znam ko mu je savjetovao da iznosi takvu teoriju. Probavam da se sjetim paralele u istoriji o tome slicnom....mozda recimo NDH, da se branis time da ndh nikad nije priznata i da je bila paradrzava i da je recimo kraljevina jugoslavija kriva jer nije zastitila svoje gradjane pa je zbog tog napravljen i jasenovac. Znaci drazini cetnici su krivi za jasenovac. Mozda i nije isto
Ova teorija je izuzetno perfidna, i kosi se sa mnogim istorijskim činjenicama. Najviši predstavnici RBiH, njene institucije i organi, sve vrijeme rata pregovarali su sa RS predstavnicima, njenim institucijama i organima, i time joj dali legitimitet. Tačno je, RS je paradržavna organizacija, njena vojna i policijska struktura je paravojna, i takvi padaju pod krivipčni zakon RBiH, koji je djela protiv države uređivao najtežim mjerama. Ne sjećam se da je iko ikada pokrenuo krivični postupak protiv najviših funkcionera RS. Jedino je Vrhovni sud RBiH stranci SDS, u decembru 1992. godine zabranio rad, ali je ta odluka nestala iz javnosti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14110 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sime_cipol »

Jel doktor, nakon gostovanja, jos uvijek radi kod dobrog bošnjanina?
exliberal-ex

#14111 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by exliberal-ex »

sime_cipol wrote: 10/01/2021 17:05 Jel doktor, nakon gostovanja, jos uvijek radi kod dobrog bošnjanina?
Zasto taj dobri bosnjanin nije zaposlio nekog drugog dobrog bosnjanina...?
vatrogasac

#14112 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

sime_cipol wrote: 10/01/2021 17:05 Jel doktor, nakon gostovanja, jos uvijek radi kod dobrog bošnjanina?
Reče da ne radi i da ne bi više nikad se vratio. Toliko smo mu omrzli. :mrgreen:
Bosanac sa dna kace

#14113 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Bosanac sa dna kace »

_BataZiv_0809 wrote: 09/01/2021 16:02Znao sam da je Kurtcehajic ublehas, ali nisam znao da je ovoliki mlakonja.
Ja ipak od ove emisije imam dosta pozitivnije mišljenje o prof. Kurtćehajiću.
Nije isp'o najbolji, ali je naspram ublehaša protivnika, kojem su apologetika i način vođenja raspravae ispod nule, prof. Kurtćehajić da kažem k'o nadoš'o, neuporedivo bolji nego u ranijim izlaganjima. I ne čudim se što je Đokanović specijalizir'o i doktorir'o nekad u 50. i nekoj, imali su članovi raznih komisija dobrih razloga da ga rešetaju.
Što neko reče Đokanivć prekriva svoje neznanje datumima i to je to. Da će on i njemu slični braniti Srbe...
mc-twin

#14114 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mc-twin »

Ne radi vise na Klinickom centru.On rece da se vratio u politiku da "ih spasi",pa je upitno da li je uopste u svojoj profesiji?
Bosanac sa dna kace

#14115 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Bosanac sa dna kace »

mc-twin wrote: 10/01/2021 22:39 Ne radi vise na Klinickom centru.On rece da se vratio u politiku da "ih spasi",pa je upitno da li je uopste u svojoj profesiji?
Radi negdje privatno kolko sam ja shvatio i to kod nekog Bošnjaka.
mc-twin

#14116 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mc-twin »

Bosanac sa dna kace wrote: 10/01/2021 22:43
mc-twin wrote: 10/01/2021 22:39 Ne radi vise na Klinickom centru.On rece da se vratio u politiku da "ih spasi",pa je upitno da li je uopste u svojoj profesiji?
Radi negdje privatno kolko sam ja shvatio i to kod nekog Bošnjaka.
...
svi u napad

#14117 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by svi u napad »

high_volume wrote: 10/01/2021 16:53 Ova teorija je izuzetno perfidna, i kosi se sa mnogim istorijskim činjenicama. Najviši predstavnici RBiH, njene institucije i organi, sve vrijeme rata pregovarali su sa RS predstavnicima, njenim institucijama i organima, i time joj dali legitimitet. Tačno je, RS je paradržavna organizacija, njena vojna i policijska struktura je paravojna, i takvi padaju pod krivipčni zakon RBiH, koji je djela protiv države uređivao najtežim mjerama. Ne sjećam se da je iko ikada pokrenuo krivični postupak protiv najviših funkcionera RS. Jedino je Vrhovni sud RBiH stranci SDS, u decembru 1992. godine zabranio rad, ali je ta odluka nestala iz javnosti.
:thumbup: Bravo covjece. Najzad neko ko slicno misli kao i ja i sto je bilo pravno utemeljeno no nasi napravili kardinalnu gresku i dali im legitimtet. Nije sud donio odluku o ukidanju SDS vec je Holbruk to ponudio Aliji kao malu kompenzaciju sto je ovaj odbio objasnjavajuci da je on dobar jaran sa Krajsnikom i da ce oni dobro saradjivati (radili nekad skupa). Pozdrav.
pinkman

#14118 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pinkman »

Nego spomenu li sta Senad vezano za desavanja u TK?

Uvedeno vanredno stanje, jedni tvrde da je izvrsen drzavni udar, itd. Je li bilo sta o tome ili samo Republika Sarajevo?
apsidejzi

#14119 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by apsidejzi »

pinkman wrote: 11/01/2021 02:41 Nego spomenu li sta Senad vezano za desavanja u TK?

Uvedeno vanredno stanje, jedni tvrde da je izvrsen drzavni udar, itd. Je li bilo sta o tome ili samo Republika Sarajevo?
Drzavni udar u KANTONU???
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#14120 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by un1ted »

Ma ja, kantonalni udar.
high_volume

#14121 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by high_volume »

apsidejzi wrote: 11/01/2021 08:03
pinkman wrote: 11/01/2021 02:41 Nego spomenu li sta Senad vezano za desavanja u TK?

Svaki udar na SDA, tretira se kao "državni udar", nisi znao? :D
pinkman

#14122 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pinkman »

Ja citiram sta oni govore, ali to je nebitno za ovu pricu. Pitanje je da li je Senad sta spominjao ili nije?
mc-twin

#14123 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mc-twin »

pinkman wrote: 11/01/2021 11:24

Ja citiram sta oni govore, ali to je nebitno za ovu pricu. Pitanje je da li je Senad sta spominjao ili nije?
Nije.CD je bio fokusiran na "9 Januar".
RtrnOfSalisbury

#14124 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by RtrnOfSalisbury »

sudba bejundha se ne rjesava kod senceta pa je dvoboj profesora i dotura bitan isto ko lanjski snijeg, ko je bio bolji je relativno ali i vrlo nebitno. u jednom je profesor bio u pravu i tu sve pocinje i zavrsava, kad je reko da smo pogrijesili, drugim rijecima kad je aljo udario muhur i ozvanicio 'stranu u sukobu' a onda na dejtonskoj pijaci uradio sto je uradio huda sudba od bejundha je zapecatita i sad je ostalo samo da profesor(i) naglabaju o medzunarodnom pravu. bejundha nije u stanju obnoviti jednu jebenu tuzbu a da ukida pc ... hahaha :?
BarbaDue

#14125 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BarbaDue »

Da to je suština a ujedno i najveća tuga.
Locked