Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#109401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

adexonis wrote: 10/01/2021 14:07 Ovako, prije svega želim javno da se zahvalim @Telemach na svemu učinjenom, od mjenjanja opreme u ekspresnom vremenu, obostranih dogovora tokom svih ovih godina saradnje. Nikad nije bilo "ozbiljnih" problema, i ako je šta bilo, sve je riješeno u roku. :thumbup:
Povodom ove novonastale situacije sa Arenama, ponuđeno mi je 15% popusta koji sam prihvatio, paket EON FULL, jedino mi nije jasno zašto nekome 15 a nekome 20%? Ovo želim da mi pojasnite.

ps nemam nikoga u telemachu, niti radim za njih :) jednostavno ne znam šta mi bolje može ponuditi neki drugi operater osim Arena?
:run:
Zdravo @adexonis,
Hvala Vam na javljanju i ukazanom povjerenju.
Drago nam je da ste zadovoljni i da prepoznajete kvalitet. Nažalost, ponude koje komuniciraju kolege iz Tima za brigu o korisnicima nismo u mogućnosti na ovaj način prezentirati.
dječak sa šibicama

#109402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Dolazi svjetsko prvenstvo u rukometu, Arena Sport ima ekskluzivna prava prijenosa, mi nemamo Arenu Sport imamo RTL hrvatski, koji ce Tmach naravno zatamnjivati a Arene Sport kako rekoh nemamo, jer Tmach ih je izbacio.

I gdje sada korisnici Tmacha mogu gledati rukometno svjetsko prvenstvo???

Pitanje je naravno retoricko, jer bi odgovor svakako bio "postovani, mi vam nudimo prenos indijske fudbalske lige i ostale ekskluzivne sadrzaje na kanalima Sportkluba".
Ambula

#109403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ambula »

Ne kmecim zbog Arena ali moze li mi neko objasnit situaciju i da li postoji takva u kojoj se moze raskinuti ugovor :lol: :lol:

Ne moze kad umanje kanale, ne moze kad povecaju cijenu pa kad cu raskidat ako necu u ova dva slucaja. :lol: :lol:
Telemach

#109404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

un1ted wrote: 10/01/2021 14:18 https://www.klix.ba/biznis/telemach-bh- ... /210110045

Molim javnu informaciju, da li mogu raskinuti ugovor bez penala ili ne? Ako napisete da ne mogu, ja cu ga raskinuti :)

Nemojte me praviti budalom i vrijeđati! Evo od kada je aktivan prikljucak na ovoj adresi

Image

Evo anexa ugovora ;)

Image

Molim vas da prestanete s vrijeđanjem.
Zdravo @un1ted,
Da li su Vas kolege iz Tima za brigu o korisnicima pozivale? Sigurni smo da možemo pronaći rješenje na obostrano zadovoljstvo. Možete nam se javiti u inbox sa podacima, rado ćemo eve provjeriti.
Nanox7

#109405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nanox7 »

dječak sa šibicama wrote: 10/01/2021 17:16 Dolazi svjetsko prvenstvo u rukometu, Arena Sport ima ekskluzivna prava prijenosa, mi nemamo Arenu Sport imamo RTL hrvatski, koji ce Tmach naravno zatamnjivati a Arene Sport kako rekoh nemamo, jer Tmach ih je izbacio.

I gdje sada korisnici Tmacha mogu gledati rukometno svjetsko prvenstvo???

Pitanje je naravno retoricko, jer bi odgovor svakako bio "postovani, mi vam nudimo prenos indijske fudbalske lige i ostale ekskluzivne sadrzaje na kanalima Sportkluba".
Gledat cemo na SK sto si dosadan hahah.. :lol: :lol:
Dzaba kad nece dobiti konkretan odgovor gdje mozes gledat. :mrgreen:
I jel ti sad jasnije kakvu brigu @Telemach nudi korisnicima ? Ma fuj. :razz:
I plus @Telemach veoma dobro placen clanak na klixu. Svaka cast.
Last edited by Nanox7 on 10/01/2021 17:29, edited 1 time in total.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#109406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

Reglan wrote: 10/01/2021 16:20 Njihov odgovor na moj prigovor pred raskid ugovora

Poštovani,

Izmjena programske sheme definirana je Općim uslovima poslovanja i pretplatničkim ugovorom i ne pruža mogućnost raskida pretplatničkog ugovora bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid.

Hvala!

:lol:

Za ovo vrijedjanje inteligencije ide noga.
Koliko si dugo cekao na ovo urnek saopstenje/odgovor ?
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#109407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

un1ted wrote: 10/01/2021 14:18 https://www.klix.ba/biznis/telemach-bh- ... /210110045

Molim javnu informaciju, da li mogu raskinuti ugovor bez penala ili ne? Ako napisete da ne mogu, ja cu ga raskinuti :)

Nemojte me praviti budalom i vrijeđati! Evo od kada je aktivan prikljucak na ovoj adresi

Image

Evo anexa ugovora ;)

Image

Molim vas da prestanete s vrijeđanjem.
Imas pravo na jednostrani raskid ugovora.

PRAVILO 69/2013 O USLOVIMA PRUŽANJA JAVNIH TELEKOMUNIKACIJSKIH USLUGA I ODNOSIMA S KRAJNJIM KORISNICIMA

Član 12.
(Objava uslova poslovanja) (1) Operator javnih telekomunikacijskih usluga dužan je objaviti uslove poslovanja, opis i cijene usluga, kao i sve njihove izmjene, prije njihovog stupanja na snagu, u najmanje jednom štampanom dnevnom listu sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, i učiniti ih dostupnim na:
a) zvaničnoj web-stranici operatora telekomunikacija, koju je isti dužan da održava ažurnom i javno raspoloživom,
b) prodajnim mjestima operatora javne telekomunikacijske usluge, u štampanom obliku.
(2) Pri objavi u štampanom dnevnom listu iz stava (1) ovog člana, operator javnih telekomunikacijskih usluga dužan je objaviti:
a) opis usluge,
b) osnovne informacije o postupku zasnivanja prava na korištenje usluge,
c) cijenu usluge,
d) osnovne informacije o načinu ulaganja prigovora, i
e) upute o tome gdje se mogu naći integralni dokumenti kojima su definisani uslovi poslovanja.
(3) U slučaju izmjena uslova poslovanja, opisa usluga i cijena, uključujući i izmjene dokumenata kao što su cjenovnici, referentne ponude i sl., operatori su dužni da izvrše samo objavljivanje izmjena na način iz stava (1) ovog člana, uz najavu da će integralni ažurirani dokumenti biti obavezno objavljeni na web-stranici i na prodajnim mjestima operatora telekomunikacija najkasnije s danom stupanja izmjena na snagu.
(4) Ukoliko se usluga pruža na osnovu prodaje prepaid kartica, vaučera i sl., bez prethodnog zasnivanja pretplatničkog odnosa, Agenciji se uz uslove poslovanja dostavlja i sadržaj teksta koji se nalazi na takvim dokumentima, odnosno na ambalaži u koju se oni pakuju. Agencija
10 može posebnom instrukcijom propisati obavezne elemente teksta takve prepaid kartice, vaučera i sl.
(5) Izmjene uslova poslovanja, opisa i cijena usluga operatori javnih telekomunikacijskih usluga dužni su objaviti 30 dana prije stupanja na snagu. (6) Za primjenu izmjenjenih uslova poslovanja, opisa i cijena usluga koji su u bilo kom smislu nepovoljniji za korisnike, pored obaveze javnog objavljivanja, operatori su dužni da, najmanje 30 dana prije stupanja izmjena na snagu, pismenim ili elektronskim putem, uključujući SMS, obavijeste postojeće korisnike, na koje se najavljene izmjene odnose, o namjeravanim izmjenama i pravu korisnika u pogledu važećeg ugovora.
(7) U slučaju uvođenja akcijskih ponuda, kao kratkoročnih i privremenih pogodnosti za korisnike telekomunikacijskih usluga koje ne predstavljaju trajne izmjene cjenovnika, operatori su dužni takvu akcijsku ponudu najaviti Agenciji 8 dana prije njene primjene. U svrhu postizanja tržišnog efekta, način objavljivanja akcijske ponude predmet je poslovne odluke operatora.
(8) Akcijskom ponudom smatra se ponuda uslova i cijena usluga koji važe za period od najviše 60 dana. Ukoliko operator javne telekomunikacijske usluge ocijeni da je to potrebno, može izvršiti produženje trajanja akcijske ponude u narednih 30 dana, uz prethodnu obavijest Agenciji u roku od 8 dana prije planiranog produženja. Prilikom najave akcijskih ponuda operatori su dužni navesti: tačan naziv promotivne akcije, period primjene, broj i naziv promotivnih paketa ili postojećih tarifnih modela koji su obuhvaćeni promotivnom ponudom, način aktivacije i sadržaj pogodnosti koji se nudi.

Član 13.
(Izmjene uslova poslovanja) U slučaju primjene izmijenjenih uslova, opisa i cijena usluga, koji su u potpunosti nepovoljniji za korisnike, postojeći korisnik na kojeg se izmjene odnose ima pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade, odnosno ima pravo na povrat neiskorištenog, a uplaćenog od strane korisnika, novčanog iznosa u roku od 30 dana od dana objave tih izmjena, osim u slučaju ako su te izmjene posljedica regulatornih obaveza, izmjena poreza na dodatu vrijednost ili posljedica izmjena veleprodajnih cijena i drugih obaveza utvrđenih od strane nadležnih institucija, na koje operator telekomunikacijskih usluga nema utjecaj
Telemach

#109408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

IstinitaPoruka wrote: 10/01/2021 14:27 1. Nije mi jasno zašto niste smanjili cijene, svima za određen postotak, lupam paketu 1 smanjite 20%, paketu 2 15%, paketu 3 10% već idete na pojedinačan dogovor i prekid ugovora?
2. Zašto nisu moguće veće brzine uploada od 15mbit/s? (i ako planirate povećavati, kad planirate?)
3. Malo je diskriminatorno zvati neke korisnike, a neke ne. Ostalo mi je još 6 mjeseci do kraja ugovora. Je li se trebam javiti da ih dobio neku pogodnost-zamjenu za ovu novonastalu situaciju ili?
4. Stvarno nemam nekih većih primjedbi, i sve što sam imao se riješilo u kratkom vremenskom periodu, i ovim putem želim da vas pohvalim.
Zdravo @IstinitaPoruka,
Žalimo se svim našim korisnicima posebno posvetiti i pronaći opciju koja će, u skladu sa mogućnostima, biti najbolja.
Najveća brzina uploada je dostupna u Premium paketu i ista iznosi 15 Mbps. Brzine smo nedavno povećali, a o svim dodatnim izmjenama biti ćete obaviješteni. Uvijek radimo na unapređenju usluga.
Hvala Vam na divnim riječima, drago nam je da ste zadovoljni. Hvala Vam na svemu.
jarobot

#109409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

Ponovo pitanje Telemahu
Kad će te vratiti SK4K na D3 Cam modul . Imam EINOtt box i D3Cam modul i niti na jednom ne ide SK4K a piše da je dio ponude eon duo full paketa.
Evo i atraktivnog sporta na Nova Sport kanalu
Image
Indijsku ligu ne gledaju ni u Indiji oni kriket ganjaju
tukizahou

#109410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tukizahou »

trese li se kaFez telemase :lol:
Telemach

#109411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

probook wrote: 10/01/2021 14:45 @Telemach

Posto samo imao Arene kao benefit, sad predlazem do kraja ugovora da ukljucite HBO 8-)
Zdravo @probook,
Molimo Vas da nam dostavite podatke u pp kako bismo Vas pozvali i pronašli rješenje. Unaprijed se zahvaljujemo.
Telemach

#109412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ojha wrote: 10/01/2021 15:26
Telemach wrote: 10/01/2021 12:16
laik1981 wrote: 10/01/2021 12:10 @Telemach
@crnivrag
Da li se posle raskida ili isteka ugovora moze preci sa skupljeg na neki jeftiniji paket?
Zdravo @laik1981,
Ukoliko ste raskinuli usluge i prestali biti naš korisnik te naknadno tražili priključak, birate paket po želji. Po isteku Ugovora, možete preći na jeftiniju varijantu paketa. Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja.
Kako verglaju svoju pricu po isteku ugovora. Za koji dan im nosim opremu pa bas da vidim sto ce tuziti, meni u aneksu ugovora stoji arena sd 24 mjeseca, pazi ovo pise bukvalno arena sd 24 mjeseca. Otkacicu ih pa makar na moju stetu
Zdravo @ojha,
Sigurni smo da možemo učiniti da se predomislite.
Molimo da nam podatke dosatvite u pp.
Telemach

#109413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Leopard_SA wrote: 10/01/2021 16:42 Da li je neko od forumaša predao zahtjev za raskid ugovora. Ako jeste, da li mi može poslati zahtjev jer bih i ja želio da isto uradim, a nisam siguran kako se navedeni zahtjev piše.
Hvala
Zdravo @Leopard_SA ,
Mi Vas pozivamo na sardnju, jer vjerujemo da možemo pronaći kompromis za nastavak saradnje.
Stojimo Vam na raspolaganju i molimo da nam dosatavite podatke u pp.
noviclan

#109414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by noviclan »

Leopard_SA wrote: 10/01/2021 16:42 Da li je neko od forumaša predao zahtjev za raskid ugovora. Ako jeste, da li mi može poslati zahtjev jer bih i ja želio da isto uradim, a nisam siguran kako se navedeni zahtjev piše.
Hvala
https://avaz.ba/vijesti/bih/622912/u-no ... radana-bih

Image
Q_Line

#109415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Q_Line »

Sarabon96 wrote: 10/01/2021 10:46 Q_Line wrote: ↑
10/01/2021 10:33
Kako je šala "motaj kablove" odjednom postala stvarnost! :D

Očito, pod prijetnjom tužbi sve se hoće i može

Korisnici zaprijetili tužbama, Telemach počeo “motati kablove”

Znam za ovaj slucaj, iskljucili su covjeka sa mreze i napravili citavu pricu oko toga. Eh cuj "motaj kablove", mastovito, moram priznati, ali negdje se moraju i klikovi zaraditi.
Ali ljudi doslovno kao što se i vidi na fotografijama motaju kablove, nije ona twiteraška u formi "rekla-kazala" :D :D :D
laik1981

#109416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

Q_Line wrote: 10/01/2021 18:22

Znam za ovaj slucaj, iskljucili su covjeka sa mreze i napravili citavu pricu oko toga. Eh cuj "motaj kablove", mastovito, moram priznati, ali negdje se moraju i klikovi zaraditi.
Ali ljudi doslovno kao što se i vidi na fotografijama motaju kablove, nije ona twiteraška u formi "rekla-kazala" :D :D :D
Slican stub, doduse drveni, se nalazi i u mom dvoristu. HS ga je bez ikakve pismene saglasnosti postavio na samom pocetku, te preko njega ide instalacija za desetak domacinstava.. S obzirom na "korektnost" ovih iz telemaha ne zvuci mi kao losa ideja koristenje te bandere kao atributa u dogovaranju..
Leverage

#109417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

Odoše giga šnjure.
the_stick

#109418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by the_stick »

@Telemach

Zamolio bih da obavijestite kolege da jos jednom razmotre koje benefite mogu ponuditi u sklopu postojeceg ugovora (u vidu smanjenja cijene ili dodatnih usluga), a kako bi nadomjestili ukidanje Arena paketa. U mom ugovoru je eksplicitno navedeno da cu Arena SD paket imati 24 mjeseca, koliko traje ugovor, te je ukidanje istih jednostrano krsenje ugovora s vase strane. Takodjer bih zamolio da skrenete paznju kolegama da me opet ne vrijedjaju pricom o pravu na promjenu programske sheme (citiram zadnji poziv: ‘vi vjerovatno niste procitali standardne uslove poslovanja).

S obzirom da je povjerenje itekako naruseno, u ovom trenutku nisam zainteresovan za ponude koje ukljucuju produzenje ugovora. Molim da se i na to skrene paznja kolegama da ne pocinju opet sa ponudom novog ugovora.

Ako imaju nesto korektno da ponude, neka nazovu. Ako ne, nema potrebe da zovu.

Podatke od ranije imate u pp.

Hvala
Last edited by the_stick on 10/01/2021 18:35, edited 1 time in total.
Leverage

#109419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

laik1981 wrote: 10/01/2021 18:29

Slican stub, doduse drveni, se nalazi i u mom dvoristu. HS ga je bez ikakve pismene saglasnosti postavio na samom pocetku, te preko njega ide instalacija za desetak domacinstava.. S obzirom na "korektnost" ovih iz telemaha ne zvuci mi kao losa ideja koristenje te bandere kao atributa u dogovaranju..
Znam neke koji su banderom isposlovali HBO paket.
MorningStar

#109420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MorningStar »

https://avaz.ba/vijesti/bih/622912/u-no ... radana-bih

Auu telemase :skoljka:

Nego , imal sta od tih novih kanala za korisnike koji placaju sve kanale ha ? :izet:

Dje je smanjenje cijene paketa jer ste mi naveli ove arene i sta vec blah blah (ne gledam to ali placam da imam) a sad ukinuli. Bgm telemase niste ovakvi bili a kao sto sam otkacio telekom mogu i vas ha ja.
Last edited by MorningStar on 10/01/2021 18:38, edited 1 time in total.
ANamelessGhoul

#109421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ANamelessGhoul »

Jednom mi dosli eon box da instaliraju i vratili se nazad kad su vidjeli da ce morat busit rupu jer mi net treba na racunaru zbog posla. Tad kad su otisli nikad ni rijeci od njih. Za ove pare sto placamo i ovo pravljenje budalama ima da mi izbuse i kabal provedu 200 m ako treba.
Q_Line

#109422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Q_Line »

laik1981 wrote: 10/01/2021 18:29 Q_Line wrote: ↑
10/01/2021 18:22

Sarabon96 wrote: ↑
10/01/2021 10:46
Q_Line wrote: ↑

Znači dosta nas ima ovakav problem!

Kvaka je što Telemach nije nikada plaćao najam ovih stubova Elektroprivredi BiH, čini mi se da je riječ o 40 miliona KM, koje kako čujem da im je EP BiH "oprostila", a ne da je pitao ikoga kada ih je postavljao, jer je bilo po onoj "samo neka radi".

Ali prc, privatno je privatno, a svi znamo kako to na sudu izgleda!
delina

#109423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by delina »

Mene su zvali nakon što sam tražio preko telemach pm, i zvali me da ponude 3 mjeseca HBO, što stvarno smatram uvredom za inteligenciju. Nisam čak ni nešto zapeo da raskinem, ali smatram da trebaju nešto ponuditi, jer kao i većina, gledam arenu 40-50% vremena. Sad baš želim raskinuti ugovor jer smatram da su bezobrazni. Kad sam ovima telemachima s foruma pisao šta su mi nudili i da to nisam htio prihvatiti, njihov odgovor je bio u stilu, šta ćemo ti mi - ako nisi htio prihvatiti, do tebe je, ponuđeno je najbolje što se moglo.
pa jbg, možda je stvarno do mene
ojha

#109424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ojha »

Telemach wrote: 10/01/2021 17:39
ojha wrote: 10/01/2021 15:26
Telemach wrote: 10/01/2021 12:16

Zdravo @laik1981,
Ukoliko ste raskinuli usluge i prestali biti naš korisnik te naknadno tražili priključak, birate paket po želji. Po isteku Ugovora, možete preći na jeftiniju varijantu paketa. Stojimo Vam na raspolaganju za dodatna pitanja.
Kako verglaju svoju pricu po isteku ugovora. Za koji dan im nosim opremu pa bas da vidim sto ce tuziti, meni u aneksu ugovora stoji arena sd 24 mjeseca, pazi ovo pise bukvalno arena sd 24 mjeseca. Otkacicu ih pa makar na moju stetu
Zdravo @ojha,
Sigurni smo da možemo učiniti da se predomislite.
Molimo da nam podatke dosatvite u pp.
S vama se vise nista ne dogovoram
laik1981

#109425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by laik1981 »

Leverage wrote: 10/01/2021 18:32
laik1981 wrote: 10/01/2021 18:29

Znam neke koji su banderom isposlovali HBO paket.
Ma nikad se nisam ni sjetio da nesto trazim zbog te bandere, niti bih trazio, ali okolnosti su se promijenile. A postavljena je u mom dvoristu jer komsije nisu htjele ni da cuju.. Uvijek su mi se gadile ucjene, ali nisu ni one gadne kada nema korektnog odnosa sa druge strane..
Locked