Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
jefff

#5726 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by jefff »

Enko i Eniz rahmetli stradali su istoga dana i na gotovo istoj adresi. U vezi ubistava organizacija je od svojih saznanja podijelilaje sljedece: ubistvo iz, nazovi nasih redova, MUP, Jusuf Pusina. Vise od toga ne.
Enkov sin je Adis. Bio sam na komemoraciji kod spomen ploce na Alipasinu a imam tu i nekih poznanika.
U vezi Eniza, Camdzici su iz sela Kamenica na desnoj strani rijeke Drine nizvodno od Visegrada. Desilo se u ratu da se jedan Camdzic presao preko Grepka sa jos dvojicom boraca i prikljucio se nasoj jedinici. Fizionomski veoma slican Enizu i takodjer dobar borac. Danas zivi nedaleko od mene.

Image

Image
Nekako s proljeća

#5727 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Nekako s proljeća »

Hvala care, vidi za tu spratnost ili položaj balkona, da bar ono što možemo uradimo iz respekta ka našoj ubijenoj braći tog 15 maja 1992. Dva ubistva u jednom danu, u različito vrijeme i mjesta, a sve u dvije stotine metara međurastojanja žrtava. Obojica linija Bosna-e tj Zb, jedan šampion i lav a drugi treći ešalon. Samo da još zaključimo odakle je koji metak stigao i to bi bilo to. Uključujući i uperen prst u mangupe u našim redovima. Tu se ja ne mislim puno zadržati, to je već materija od koje i u miru može da glava zaboli, koji će mi to q.
Image
Temeljita dubina po vremenu... u koliko sati je ubijen rahmetli Eniz a u koliko rahmetli Enver. Komšija koji mi je bacio kost sumnje na Mlađane, da je odatle ubijen rahmetli Eniz, mi je također pomenuo da je prije pogibije bilo nekog sukoba ili pucnjave oko ulaza gdje je pogođen, jedino sam zapamtio da su se u toj pucnjavi par stanara provlačili kroz nemampojma šta sa jednog kraja zgrade na drugi, valjda u strahu da ih ne zakači šta od te pucnjave, granate nije pomenuo koliko se sjećam. Eniz je ubijen okvirno u području zgrade koja ima na snimcima kada je ubijeno 4 i 6 djece na sankanju zimi, godinu dvije nakon 1992. Fin krajnji špic naselja Mlađani (oko trolejbuske okretaljke) je imao preglednu lokaciju za djelovanje. Najvjerovatnije i strijelac JNA sa Rezervoara da nema prepreku početnih zgrada Olimpijskog naselja na putu do mete. Tu mi imamo dilemu, Rezervoar ili Mlađeni. Tu nema nepoznanica sa spratnošću i balkonskim položajem, sve se dešava na asfaltu ispred i iza zgrade broj mislim 5. I sa njene zadnje strane, koja izlazi u park, imali su iz Mlađena (ne i sa Rezervoara) pregled kroz -međuprostor susjednog bloka zgrada. Na tom dijelu nije ubijen i nemam potrebe da se oko toga viđe zanimam. Ovo pomenuh jer i u biografiji rahmetli Eniza koju je priložio @jefff vidim da se pominje neko ''pomaganje nekome nešto pa se sjetih onog što je meni u tom smislu rekao komšija od žrtve.
Volio bih da se @pm sjeti datuma ispaljenja zolje kolikoupamtih. U samoj C fazi je bilo puno naoružanja i opreme, nešto od te organizacije je zatečeno, većina ih je nestalo ...pojedinačno ali u neko zajedničko vrijeme, gore dole dan dva. Zajedno sa pronađenim naoružanjem u naselju Mlađeni, a naročito u koordinaciji sa JNA tvrđavom na Rezervoaru... pametnom dosta. Svakakvih je ljudi isplivalo sa ličnim naoružanjem iz kuća i stanova. Takav vakat došao i to je to pa dokle se dobaci. Ovi se ispalili a da ni danas ne znamo tačno kuda ako su bili u okruženju, a jesu.
Last edited by Nekako s proljeća on 09/01/2021 12:08, edited 2 times in total.
Emiremir33

#5728 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Emiremir33 »

Nemože biti na istoj adresi da su obojica ubijeni.Eno u B fazi a Eniz u C fazi
Emiremir33

#5729 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Emiremir33 »

Jeff to možda zna bolje.Ja sam čuo priću da je rahm.Eniz izvlačio ranjenog ili mrtvog komšiju i tu ga je snajper i ubio .Jaran mi je jedno vrijeme održavao turnire u tenisu u znak sječanja na rahmetli Eniza Čamđića
jefff

#5730 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by jefff »

Tog kobnog 15. je moguce bilo jos zrtava, poginulih i ranjenih. Dan prije i dan poslije. Par dana prije i poslije. Iz snajpera ili drugacije. Pokojni Velipor i Predrag ginu dan ili par dana poslije. Je li uoceno nesto neobicno tih dana? Neka nepoznata vojska, neki naoruzani ljudi da se motaju tuda? Pojacanja prema neprijateljskoj strani? Tesko se sjetiti. Imamo medijske izvjestaje, premalo.
Juka je zivio u istoj ulici.
Emiremir33

#5731 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Emiremir33 »

Juka je stanovao u zgradi do Toplana ,preko puta Enizove zgrade (B faza tu je Juka stanovao)
PM72

#5732 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

jefff wrote: 09/01/2021 13:47 Tog kobnog 15. je moguce bilo jos zrtava, poginulih i ranjenih. Dan prije i dan poslije. Par dana prije i poslije. Iz snajpera ili drugacije. Pokojni Velipor i Predrag ginu dan ili par dana poslije. Je li uoceno nesto neobicno tih dana? Neka nepoznata vojska, neki naoruzani ljudi da se motaju tuda? Pojacanja prema neprijateljskoj strani? Tesko se sjetiti. Imamo medijske izvjestaje, premalo.
Juka je zivio u istoj ulici.
Izvini,gdje si ti tad bio?
PM72

#5733 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Nekako s proljeća wrote: 09/01/2021 11:48 Image
Udaljenost od rovova na rezervoaru Mojmilo do zgrade u kojoj je ubijen Eno iznosi preko 700 metara,tačnije 730.Balkoni su uvučeni (nemaju pogled na rezervoar) i nema teorije da je pogođen sa rezervoara.
Na Mojmilu su bili rezervisti JNA (a ne Seal tim marinaca) koji su jedino znali voziti oklopnjake i rokati iz PAM-a i topa i nemoj me ubjeđivati da su to bile neke posebno probrane snage poslane sa ciljem da ubiju komandanta iz Pjafa.
Ako je pogođen iz snajpera metak je mogao jedino doći iz Mlađena odakle su ga vidjeli ako je na balkonu glumio komandanta sa motorolom.Napisao si da je izašao na balkon radi bolje veze - bezbeli okrenut prema Starom gradu jer je i odašiljač bio u gradu.A bilo je u ratu dosta zalutalih metaka,koliko je puta pored mene zveknuo a niti sam komandant niti me ko maksuz ciljao.

Pitao si me za ispaljenu zolju.Mogla je biti polovina maja.Pogodila je 7 sprat u stan jednog taksiste.Eksplodirala je u ormaru a vlasnik je gledao televiziju u sobi pored.Sjecam se kako je slikovito objasnjavao eksploziju u sobi i kako su mu stvari i luster popadali oko njega...konterner prazne zolje nađen je na ćosku kuće u Mlađenima nakon par dana i ulaska policije i snaga TO u naselje
Nekako s proljeća

#5734 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Čekam da mi ''prigradski...krizni štab...'' javi za spratnost i orijentaciju balkona, ili imamo zastoj i neka tema ide dalje nekim drugim primjerom. Detalj sa ''zoljom'' je dobar indikator da ''ipak se frca-lo'' a ko je koga provocirao neka bude druga tema, ako su 15 maja 1992. ili dan kasnije napustili svoja domaćinstva organizovano i etapno, da znamo šta je tome predhodilo. Pokušaj se sjetiti tačnog datuma ispaljenja protivoklopnog sredstva iz naselja Mlađeni, nečiji rođendan, nešto specifično da se još desilo pa bi po tom mogao da datum suziš na najbliži tačni datum. Ali onako neobavezno, čisto zbog sebe da znaš istinu. A rahmetli Eniz i Enver su isti dan 15 maja 1992. ubijeni. Mladost. Koincidencija ili ne, njih više nije bilo u redovima branilaca.
Protiv njihovih ubica se moralo nastaviti boriti, i u toj borbi su nas ubijali, i mi njih koliko smo mogli. Ali na borbenoj liniji care.

Njihove žrtve su bile ispred zgrade i u stanu zgrade, u 200 metara rastojanja. Rahmetli Eniz je mogao biti ubijen i iz naselja Mlađeni 15 maja jer su tada oni bili tu, već 16 maja 1992. se ne nalaze u svojim domovima, tako bar @emirx2 smatra i posmatra sa Mojmila. Mogao je biti ubijen i sa pozicije JNA tvrđave Rezervoar. Ne bih da optužujem ljude iz tog naselja da su oni isključivo odgovorni za smrt rahmetli Eniza, ali ako se uspije dokazati razumu da jesu, onda je to.

Rahmetli Enver ima i dodatnu kombinaciju u svojoj pogibiji tj likvidaciji. Mislim da je MUP morao napisati neki izvještaj kao polaznu proceduru da bi sud iznio određeno mišljenje, mora postojati pisani trag koji nam može reći tačan datum ''nestanka'' najvećeg broja mještana iz naselja Mlađani.

@Tromblon zna martimisterijavu i plavokosog kusturu iz mislim Starog grada da su, ja se sjećam jednom prilikom da smo se sreli u poslovnom dijelu preduzeća ''Toplane'' uz B fazu. Onaj će dimnjak većina pridošlih u grad tokom rata korititi kao bitan orjentir.
Nismo tu bili bezveze ili da nešto krademo, znam da smo zajedničkim očima gledali na naselje Mlađeni preko puta, nemam pojma kada je to bilo, tj kojeg datuma. A tada su još bili u naselju.

@doz može dalje izračunati bolje, tj preciznije, koristeći mapu @trambusek88 . U 3d formi bih volio vidjeti da li je metak sa Rezervoara mogao da se ''provuče'' između čistine između dva krajnja bloka zgrada u području ''Toplana''. Ako jeste, onda se prostor za ubijanje rahmetli Envera povećava, možda je strijelcu balkon sa metom bio vidljiv u tom međuprostoru. Ako je uopće ubijen na toj strani. Ne znamo.
PM72

#5735 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Vezano za ispaljenje zolje iz Mlađena.Bio sam na Trgu Pere Kosorića kad se to desilo a saznao kad sam dosao kuci da se presvucem i operem.Oko polovine maja,tačan datum ne znam a javim ti ako sretnem sina tog taksiste jer je alarahmetile od prije desetak godina.
Nikakvog dejstva ili provokacija sa naše strane prema Mlađenima nije bilo a i ti si svjedok tome.Ova zolja ispaljena je po mraku i to ofrlje pa gdje pogodi.Mogao je gađati i prvu zgradu do sadašnje crkve ali je opalio između dvije zgrade-prema Cetinjskoj 7.
Dakle,raketa ispaljena iz zolje u naselju Mlađeni prosla je između zadnje sive zgrade (Klare Cetkin 5) i prvog ulaza roze zgrade u Klare Cetkin 6 i eksplodirala u stanu na 7 spratu gore pomenute zgrade

Na ovoj tvojoj karti gdje si napravio crvenu kocku u Mlađenima...to je otprilike pozicija odakle je ispalio zolju.I vjerovatno snajperisao po ljudima .Tacno je sa tog mjesta mogao ubiti pomenute branitelje i opaliti zolju ,vjerovatno u noći bjezanije...
jefff

#5736 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by jefff »

Bice i spratnost.
Odakle informacija o radio stanici i balkono, losem prijemu?
Takozvane motorole koje su bile u upotrebi tada. mislim ISKRA da je bila proizvodjac hvatale su signal sigurno 20 kilometara udaljen i u zatvorenoj prostoriji. Imale su nekih barem 5. frekvencija. O problemu sa prijemom nije moglo biti ni govora.

Image

Ako je Enver nesto izlazio na balkon to je moglo biti u vezi sa lokacijom Mladjena jer je taj dan bio kljucni za to uporiste. Ako je uopce izlazio na balkon. Ja sam cuo drugu verziju.
MorningStar

#5737 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by MorningStar »

jefff wrote: 10/01/2021 15:00 Bice i spratnost.
Odakle informacija o radio stanici i balkono, losem prijemu?
Takozvane motorole koje su bile u upotrebi tada. mislim ISKRA da je bila proizvodjac hvatale su signal sigurno 20 kilometara udaljen i u zatvorenoj prostoriji. Imale su nekih barem 5. frekvencija. O problemu sa prijemom nije moglo biti ni govora.

Image

Ako je Enver nesto izlazio na balkon to je moglo biti u vezi sa lokacijom Mladjena jer je taj dan bio kljucni za to uporiste. Ako je uopce izlazio na balkon. Ja sam cuo drugu verziju.
20 kilometara sa relejom/repetitorom , bez releja/repetitora 20 klinaca :D

Evo malo cu i elaborirati:
U vozilima (danas) radio stanice sa vanjskim izvorom el.energije,hladjenjem tj. Rebrima za isto imaju 32 kilometra domet u savrsenim uslovima , bez prepreka u vidu brda,zgrada,gustih suma i tako.

Radio stanice nosene (na ledjima ceta ili vod) imaju 18 kilometara domet u isto idealnim uslovima.

Ove rucne 7-8 kilometara u dobrim uslovima, medju zgradama 4-5 kad dobacis dobro je ekstra.
jefff

#5738 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by jefff »

Mozda zavisi od frekvencije.
Te radio stanice na vozilima sam vidio kod Kanadskih UNPROFORACA instaliranim na neke MedMax terence sa sistemom za hladjenje.
Obicnom radio stanicom ISKRA od japanskih dijelova presretani su razgovori MUPa RBiH. Mi smo koristili manju frekvenciju i sifrovane poruke. JNA i teroristi SDSa se uopce nisu koristili radio vezom na bilo kojoj frekvenciji. Znali su da se prisluskuje. MUP je koristi jednu frekvenciju sluzbeno po propisu, pa tako ja licno hem osobno cujem razgovor jedinice za obezbjecenje objekata smjestene na repetitoru Bjelasnica na 2088. metara, istina. Sada sam izmjerio daljinu, google, i to iznosi 19.500 metara. Sjecam se i razgovora, ovi mucenici sa repetitora trazili cistacicu valjda zbog losih higijenskih uslova. Buduci da je to bio Februar 1992. gore se moglo doci jedino skiliftom a Sefiku valjda bilo strah da sjeda na to cudo.
Primjer drugi, presretnut razgovor MUPa. 02. Mart oko 01. h sluzbeno lice pita kada ce doci vozilo da preuzme tijelo od Pandurevica. Lokacija tog dogadjaja je na Vrbanji a to je bilo prema google earthu 18.500 metara od moje tadasnje lokacije.
Nekako s proljeća

#5739 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Ratni dnevnik '92 Imer Pezo , strana 86.

15 maj/svibanj 1992.
Ubijen je Enver Šakić.Eno, komandant Zelenih beretki 22, jedinica Pjaf. Nakratko je došao do svog stana na Alipašinom polju, da posjeti suprugu i sina. Nakon što je izašao iz kupatila, dobio je poziv iz Centra veze. Zbog lošeg prijema izašao je na balkon, misleći da će uspostaviti bolju vezu na motoroli. Snajperski hitac, iz nepoznatog pravca, pogodio ga je u glavu.
Uspomena na ovog heroja me boli.....
....
....

Spratnost i položaj balkona od stana u odnosu na strane svijeta ili okoline /mlađeni ili rezervoar. Hvala unaprijed. Jusuf Prazina je stanovao ulaz ili dva od zgrade Šakića. Pamtim pred rat ili 1990. da su jednom prilikom Juku u ili oko stana napali neki ozbiljniji momci sa ''Čaršije''. Rahmetli Enver je donirao u Pjaf 350 000 dojčmaraka svog novca, tako Pezo navodi.
MorningStar

#5740 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by MorningStar »

jefff wrote: 10/01/2021 16:39 Mozda zavisi od frekvencije.
Te radio stanice na vozilima sam vidio kod Kanadskih UNPROFORACA instaliranim na neke MedMax terence sa sistemom za hladjenje.
Obicnom radio stanicom ISKRA od japanskih dijelova presretani su razgovori MUPa RBiH. Mi smo koristili manju frekvenciju i sifrovane poruke. JNA i teroristi SDSa se uopce nisu koristili radio vezom na bilo kojoj frekvenciji. Znali su da se prisluskuje. MUP je koristi jednu frekvenciju sluzbeno po propisu, pa tako ja licno hem osobno cujem razgovor jedinice za obezbjecenje objekata smjestene na repetitoru Bjelasnica na 2088. metara, istina. Sada sam izmjerio daljinu, google, i to iznosi 19.500 metara. Sjecam se i razgovora, ovi mucenici sa repetitora trazili cistacicu valjda zbog losih higijenskih uslova. Buduci da je to bio Februar 1992. gore se moglo doci jedino skiliftom a Sefiku valjda bilo strah da sjeda na to cudo.
Primjer drugi, presretnut razgovor MUPa. 02. Mart oko 01. h sluzbeno lice pita kada ce doci vozilo da preuzme tijelo od Pandurevica. Lokacija tog dogadjaja je na Vrbanji a to je bilo prema google earthu 18.500 metara od moje tadasnje lokacije.
Eh da sad razmisli, radio stanica koju si prisluskivao je bila koja i sa kojim dometom :wink:

Na tim stacionarnim polozajima su radio stanice slicne onim na vozilima ako ne i jace - tako da signal sa istih moze daleko da dosegne. Sa druge strane - bez repetitora / relejne stanice rucna ona gore sam ti napisao domet. Kada pricas tako sa te dvije rucne stanice bez relej-stanice 7-8 km i to da kucnes od drvo :mrgreen:
PM72

#5741 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Jeff konta da su bili isti uslovi 1991 i u ratu 1992.Repetitori za vezu MUPa bili su na Trebeviću i na Humu.Trebevićki toranj su četnici prvi zauzeli a onaj na Humu su sjebali granatama.Ovo mototola sto smo imali dobacivali su po dijelu Starog grada i do Otoke.Nisi mogao uspotaviti vezu sa policijom u Hotonju...

Usput,vrh Bjasnice je visok 2067 metara,imao si meteorolosku stanicu gdje smo mogli ući i popiti čaj kao i zadnju stanicu trosjeda i restoran koji nikad nije radio.Moja malenkost je,kao dijete,za vrijeme olimpijade bila u startnoj stanici spusta u restoranu kad su morali startnu rampu podići za 4 metra radi određene visinske razlike sa ciljem u Babinom dolu...
Last edited by PM72 on 10/01/2021 18:12, edited 1 time in total.
MorningStar

#5742 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by MorningStar »

PM72 wrote: 10/01/2021 18:07 Jeff konta da su bili isti uslovi 1991 i u ratu 1992.Repetitori za vezu MUPa bili su na Trebeviću i na Humu.Trebevićki toranj su četnici prvi zauzeli a onaj na Humu su sjebali granatama.Ovo mototola sto smo imali dobacivali su po dijelu Starog grada i do Otoke.Nisi mogao uspotaviti vezu sa policijom u Hotonju...
Ne mislim ja na te velike repetitore - oni su kompleksna cvorista sa njima mos dobacit dje hoces. Nego na normalne male radio relejne stanice preteznuo stacionarne koje pojacavaju signal koje motorole npr odasiljaju na nekoj frenkvenciji. Imaju mogu se recimo viditi danas na zgradi mupa preko puta americke ambasade antene od istih.
Rucna radio stanica ima skromne mogucnosti ako nemaju radio-relejne stanice postavljene - a sumnjam da su os bih imale takvih bas mnogo na pocetku rata..
Last edited by MorningStar on 10/01/2021 18:13, edited 1 time in total.
Nekako s proljeća

#5743 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Pomenut je Centar veze da je uputio poziv, kontakt. Logično mi je da Centar veze svih nekadašnjih borbenih jedinica ''Bosna-e'' tj Zelene beretke bude na području Starog grada eventualno Bjelava, nakačenih na sistem veze šampiona otpora, taksisti Sarajeva su bili vrlo uvezani i na taj način veze. Mogu provjeriti, ali po sjećanju je Centar veze vezan za Selmanovića ili tako nekako. Tu je to negdje od Alipašina polja i nebodera dole do Bentbaše, kilimetar gore dole.
PM72

#5744 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Dzaba smo ih nosili vjeruj mi...taman uspostavis vezu poklope te četnici i nase budale koje se prepucavaju
PM72

#5745 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Nekako s proljeća wrote: 10/01/2021 18:13 Pomenut je Centar veze da je uputio poziv, kontakt. Logično mi je da Centar veze svih nekadašnjih borbenih jedinica ''Bosna-e'' tj Zelene beretke bude na području Starog grada eventualno Bjelava, nakačenih na sistem veze šampiona otpora, taksisti Sarajeva su bili vrlo uvezani i na taj način veze. Mogu provjeriti, ali po sjećanju je Centar veze vezan za Selmanovića ili tako nekako. Tu je to negdje od Alipašina polja i nebodera dole do Bentbaše, kilimetar gore dole.
Aba rahmetli bio je u skoli na Hridu...licno sam ga znao...bio je pravi patriota i ljudina
MorningStar

#5746 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by MorningStar »

PM72 wrote: 10/01/2021 18:14 Dzaba smo ih nosili vjeruj mi...taman uspostavis vezu poklope te četnici i nase budale koje se prepucavaju
Za prave modernije vojne stanice ide kripcija + automatsko sinhronizovano mjenjanje frenkvencije na uvezanim radio stanicama otprilike 200 promjena frenkvencije u sekundi :D

Tako da nema tih problema.Jos se podesi "sef" stanica koja moze pokriti signal ako neko sjedne pa se rasprica na radio - onda samo cujes oficira kako kaze da sjase sa veze da mu nebi zabio stanicu u ..... :D
Nekako s proljeća

#5747 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Ako je rahmetli Aba ikada ostavio iza sebe svjedočanstvo o pozivu upućenom rahmetli Enveru B22, tu se može naći vrijeme smrti, prijepodne,podne, kasno popodne, rano navečer. On mu je zadnji čuo glas, čist ili isprekidan svejedno je. Mmislim da sam i njega i Mustafu Selmanovića vidio zajedno na nekoj dzenazi , Tumbi rahmetli, bratu od Mirsada Ibrića, liče pravo kao da su rod.
PM72

#5748 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Sa rahmetli Abom sam zadnji put sjedio prije vise od 10 godina,kad je lezao na Podhrastovima i kad sam mu dosao u sobu...
U kolicima,sijeda brada i smirenost kakva se rijetko viđala...
Emiremir33

#5749 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Emiremir33 »

Nekako s proljeća wrote: 10/01/2021 16:40 Ratni dnevnik '92 Imer Pezo , strana 86.

15 maj/svibanj 1992.
Ubijen je Enver Šakić.Eno, komandant Zelenih beretki 22, jedinica Pjaf. Nakratko je došao do svog stana na Alipašinom polju, da posjeti suprugu i sina. Nakon što je izašao iz kupatila, dobio je poziv iz Centra veze. Zbog lošeg prijema izašao je na balkon, misleći da će uspostaviti bolju vezu na motoroli. Snajperski hitac, iz nepoznatog pravca, pogodio ga je u glavu.
Uspomena na ovog heroja me boli.....
....
....

Spratnost i položaj balkona od stana u odnosu na strane svijeta ili okoline /mlađeni ili rezervoar. Hvala unaprijed. Jusuf Prazina je stanovao ulaz ili dva od zgrade Šakića. Pamtim pred rat ili 1990. da su jednom prilikom Juku u ili oko stana napali neki ozbiljniji momci sa ''Čaršije''. Rahmetli Enver je donirao u Pjaf 350 000 dojčmaraka svog novca, tako Pezo navodi.
Sječam se ovog belaja pred rat kad su mu stan demolirali u B fazi,da netrolam temu ...
PM72

#5750 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Izo Spahović i jos dvojca htjeli Juku bacit sa terase...svilene kapine trenerke...
Post Reply