Hvala care, vidi za tu spratnost ili položaj balkona, da bar ono što možemo uradimo iz respekta ka našoj ubijenoj braći tog 15 maja 1992. Dva ubistva u jednom danu, u različito vrijeme i mjesta, a sve u dvije stotine metara međurastojanja žrtava. Obojica linija Bosna-e tj Zb, jedan šampion i lav a drugi treći ešalon. Samo da još zaključimo odakle je koji metak stigao i to bi bilo to. Uključujući i uperen prst u mangupe u našim redovima. Tu se ja ne mislim puno zadržati, to je već materija od koje i u miru može da glava zaboli, koji će mi to q.

Temeljita dubina po vremenu... u koliko sati je ubijen rahmetli Eniz a u koliko rahmetli Enver. Komšija koji mi je bacio kost sumnje na Mlađane, da je odatle ubijen rahmetli Eniz, mi je također pomenuo da je prije pogibije bilo nekog sukoba ili pucnjave oko ulaza gdje je pogođen, jedino sam zapamtio da su se u toj pucnjavi par stanara provlačili kroz nemampojma šta sa jednog kraja zgrade na drugi, valjda u strahu da ih ne zakači šta od te pucnjave, granate nije pomenuo koliko se sjećam. Eniz je ubijen okvirno u području zgrade koja ima na snimcima kada je ubijeno 4 i 6 djece na sankanju zimi, godinu dvije nakon 1992. Fin krajnji špic naselja Mlađani (oko trolejbuske okretaljke) je imao preglednu lokaciju za djelovanje. Najvjerovatnije i strijelac JNA sa Rezervoara da nema prepreku početnih zgrada Olimpijskog naselja na putu do mete. Tu mi imamo dilemu, Rezervoar ili Mlađeni. Tu nema nepoznanica sa spratnošću i balkonskim položajem, sve se dešava na asfaltu ispred i iza zgrade broj mislim 5. I sa njene zadnje strane, koja izlazi u park, imali su iz Mlađena (ne i sa Rezervoara) pregled kroz -međuprostor susjednog bloka zgrada. Na tom dijelu nije ubijen i nemam potrebe da se oko toga viđe zanimam. Ovo pomenuh jer i u biografiji rahmetli Eniza koju je priložio @jefff vidim da se pominje neko ''pomaganje nekome nešto pa se sjetih onog što je meni u tom smislu rekao komšija od žrtve.
Volio bih da se @pm sjeti datuma ispaljenja zolje kolikoupamtih. U samoj C fazi je bilo puno naoružanja i opreme, nešto od te organizacije je zatečeno, većina ih je nestalo ...pojedinačno ali u neko zajedničko vrijeme, gore dole dan dva. Zajedno sa pronađenim naoružanjem u naselju Mlađeni, a naročito u koordinaciji sa JNA tvrđavom na Rezervoaru... pametnom dosta. Svakakvih je ljudi isplivalo sa ličnim naoružanjem iz kuća i stanova. Takav vakat došao i to je to pa dokle se dobaci. Ovi se ispalili a da ni danas ne znamo tačno kuda ako su bili u okruženju, a jesu.