Bila je neka kineska studija koju su kinezi radili u vezi covid 19 u Wuhanu (mislim da sam je postavljao ovdje) gdje su baš pratili te asimptomatske i gdje se pokzalo da oni, asimptomatski, ne prenose zarazu. Kao ni djeca. Šta ćemo s tim? Eci peci pec... Druga je stvar, pošto je ovo projekat, da će naravno postajati i studije, kao što postoje koje govore drugačije, kao što se pojavila ova danas na portalu. Nauka s jedne strane i 'nauka' s druge strane. Sami naučnici govore da se ne pita struka i nauka oko ovoga. Ovi drugi 'naučnici' to ne govore.Bloo wrote: ↑09/01/2021 10:53Not really...Lao Ce wrote: ↑09/01/2021 10:10 Prije se znalo da kad si bolestan od gripe, prehlade i slično, onda barem kašlješ, curi ti nos ili je začepljen, imaš temperaturu, malaksao si, ne osjećaš se dobro, ono full nisi dobro, kako to kažu u Hrvatskoj, a jedino kod ove kurve korone možeš biti 'bolestan' a da ti nije ništa. Valjda je znak bolesti da si bolestan, da nisi dobro, da imaš simptome poput gore navedenih, a ne da ti nije ništa. Ja, ja, virusi, zaražen, pozitivan.
Ma, objesi tu priču mačku o rep i o svoju praznu glavu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Mallon
Takoder
Although unaffected by the pathogen, carriers can transmit it to others or develop symptoms in later stages of the disease. Asymptomatic carriers play a critical role in the transmission of common infectious diseases such as typhoid, HIV, C. difficile, influenzas, cholera, tuberculosis and COVID-19
Inače, Lancet je poznat po objavljivanju lažnih studija. Dokazano na primjeru hidroksiklorokin. O kojoj onda nauci govorimo?