Damir Nikšić - all about - ESPo

Post Reply
high_volume

#701 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by high_volume »

Škobo Habu wrote: 08/01/2021 11:00
pici wrote: 08/01/2021 10:58 Damir je upravu sto se tice ustava, da bi u sljedecoj recenici pogazio taj isti ustav... ako u ustavu pise 4 srbina onda nemogu biti tri ili dva kosto je kasnije sam poceo da manipulise, izovog se vidi populizam i shouman djelatnost su umjetnickim pReformansom...
Haj'mo reći kako je imao dobar nijet, no ga nije artikulisao kako treba.
Niti je njegova obaveza daljnja artikulacija. Za nju postoji nadležna Komisija SKS, koja je i plaćena za svoj rad.

Damirov "nijet" je već bio sasvim dovoljan i jasan signal drugim organima i pojedincima da izvrše svoje obaveze
drndalo

#702 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

kluz franjo wrote: 08/01/2021 10:52
drndalo wrote: 08/01/2021 10:41 Mozda sam ja propustio jer pljuvacinu iz svih orudja ne volim. Ali promace mi da je Damir izjavio to za Anex 7 za Sarajevo.

Ja koliko znam Damir zna da je to u SA islo mozda i najbolje u BiH, kao sto kazes dijelom i zbog stranaca, ali nije da nije bilo problema i opstrukcija. Sjecam se ja tog vremena. To sto su neki izvlacili logicke paralele i druge bravure ovdje dokazujuci njegov pajacluk, ne znaci da je on to tvrdio...
U svom govoru u skupštini, a i na N1... i eksplicitno i implicitno.
Kolega, malo smo se dopisivali nekad, pa se nadam da dobro znaš da sam imao i simpatije, čak i neka optimistična nadanja glede političke budućnosti te Damirove priče i ljudi oko njega.
Ali neke teme nisu za površnu obradu. Nije mi žao Damira - sam pao, sam se ubio.
Ali plitak i senzacionalistički način, na koji je on pristupio ovom pitanju, bagatelizacija čitavog problema ponuđenim riješenjem "morel' eto barem još jedan ministar" je sramotna i štetna.
Sjecam se ja dosta toga i nisam tebi nista nabijao na nos da ne bude nesporazuma. Znas takodjer da je meni Damir simpatican i da neke njegove radikalne performanse pozdravljam. Oko ovoga iskreno ne znam sta da mislim, kada ga gledam sa 2 strane, obje imaju svoje argumente koji su validni. Kako naci odgovrajuci presjek skupova? Nemam pojma, da znam, vjerovatno bih bio barem u kakvom nadzornom odboru...

Zezu na stranu, ono sto je meni zaista zasmetalo ovdje nakon Damirove izjave u vezi ovoga je sto je bilo jako malo argumentacije i zdrave rasprave, oko toga u ce,u jeste u pravu, a u cemu i zasto nije u pravu. Tu se nesto moze nauciti. I ja, i ti, svi. Pa i Damir.

Ad hominem komentari, o glavi, brkovima, i svemu ostalom su bez veze. A takvih je na zadnjim stranama bilo najvise. Ne sjecam se ni da je Zeljko bio toliko olajavan kada sa borbe opozicije predje u borbu anti opozicije... A ipak je to bio salto mortale, ovo ne mislim da jeste ni slicno.

E sad, mozda su neki forumasi razocarani njegovom naizgled promjenom modusa operandi... I to je dozvoljeno, samo ja mislim da nama tu jos fali podataka.
Škobo Habu

#703 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Škobo Habu »

pici wrote: 08/01/2021 11:09
Kako god krenuo dobro pa zasro... ponasa se ko i svi politicari, uzimaju iz dejtona ko sa svedskog stola, ono sto im odgovara... recimo trazi se od dodika da prizna praznike, drzavnost, zastavu itd od covica da u "svojim" kantonima uradi isto kao i prizna ustavnost srba a bosnjaci u "svom" gradu jos glavni grad gaze taj isti ustav i uzimaju ono sto im odgovara... mislim da ne mislim...damir je rekao za ustav da se ne postuje i tu je upravu da bi u sljedecoj recenici sam sebe pobio pa reko makar dva srbina... e nemre, ako pise tri il cetri onda toliko ce i biti.
Meni je Damir u svoj priči najmanji problem. Ne smatram ga političarem sa perfektnim performansama.

On je više neka vrsta party breakera, pankera među uglađenom gospodom.

Meni je otvorila oči ekipa oko NS i SDP-a na ovom forumu, najzagrženiji pobornici protiv SDA jednoumlja, koji prosipaju biltenske proklamacije i pokušavaju od svega toga stvoriti neku vrstu tabua.

Čuj Aneks 7. završen, sve validno, stanje je takvo kakvo jeste - 91. je bila prije jedno stoljeće, a ne prije trideset i kusur godina.

Što tako ne reaguju u slučaju Grujičića i Srebrenice?
kluz franjo

#704 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by kluz franjo »

pici wrote: 08/01/2021 10:58 Damir je upravu sto se tice ustava, da bi u sljedecoj recenici pogazio taj isti ustav... ako u ustavu pise 4 srbina onda nemogu biti tri ili dva kosto je kasnije sam poceo da manipulise, izovog se vidi populizam i shouman djelatnost su umjetnickim pReformansom...
Da nije tema škakljiva, kakva jeste i da živimo u iole normalnoj, pravnoj državi, ja bih volio da se ustavni sud odredi po ovom pitanju.

Helem.
Za ovu temu su bitna dva ustavna načela iz ustava koja važe na svim nivoima:
1. Načelo konstitutivnosti - minimalna zastupljenost pripadnika konstitutivnih naroda
2. Načelo etničke reprezentativnosti - struktura javnih službi mora odražavati etničku sliku stanovništva

Ovo drugo načelo je dopunjeno kondicionalnom odredbom, da se DO POTPUNE SPROVEDBE aneksa 7 ima koristiti popis iz '91.za utvrđivanje etničke slike stanovništva u toj administrativnoj jedinici.
Dakle popis iz '91. se primjenjuje SAMO i AKO aneks 7 negdje nije sproveden.

Damir Nikšić traži da se u KS primjenjuje popis iz '91., a ne zadnji iz 2013.

Pri tome ne kaže gdje u Sarajevu je taj vjerski objekat u nečijoj privatnoj bašći. Pa da se uzmu krampe i lopate i da se to riješi.
Ne kaže gdje su ti privatni stanovi ili kuće u KS, koje se još uvijek bespravno koriste, pa se ljudi ne mogu vratiti u svoje. Pa da se i to riješi.
Ne kaže koji su to zakoni diskriminatorni za povratnike u KS. Pa da se mijenjaju.
Jok. Nego:
"U KS nije sproveden aneks 7, daj mi eto barem još jednog ministra".

Neke stvari i neka pitanja nisu za performansa.
tempuser

#705 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

drndalo wrote: 08/01/2021 10:15
kluz franjo wrote: 08/01/2021 10:09
drndalo wrote: 08/01/2021 08:19 Pa ako cemo pravo, da su SDP & NS vise kakve bi trebale biti, prostor Damiru za otimanje nezadovoljnih biraca bi bio dosta smanjen...
Svako ko argument aneksa 7 koristi radi svojih "5 minuta medijske slave" je kod mene položio.
Šteta. Ako ovako nastavi, na najboljem je putu da postane politička veličina tipa Reufa ili Mirnesa.
O tome se moze raspravljati kao dobrom ili losem, te razlozima. Nemam pojma zasto je tacno krenuo s tim, niti jel precero, ali ta stvar postoji... Opet znamo i nekih ranijih stvari koje je iznosio u javnost, koje su mu na prvu nabijali na nos, a koje su se pokazale kao ispravne i pokrenute... Cinjenica je da neke stvari koje nisu oportune niko od profesionalnih politicara nije htio dirati ni masicama, a Damir jeste. Pa mozda i iz ovoga izadje nesto bolje...
Svako vezanje Aneksa 7 uz način na koji se biraju ministri znači da se pristaje na nacionalno, a ne građansko uređenje i u tom smislu se slaćem sa @kluz franjo !
Kao javna ličnost i njaki umjetnik Niščić možda uspješno iznositi u javnost i pokreće stvari koje političari ne smiju, međutim zbog svog ega, karaktera i potrebe da bude u centru pažnje, on nije sposoban da to uradi kao političar i poslanik u SKS-u. Dokaz tome je i njegov komentar da će iz huje povući svoj potpis. Zato ovakvim potezima pravi pravi više štete nego koristi.
Insistirati na Ustavu KS koji nalaže uređenje po nacionalnom ključu, a ne građanskim načelima, koja su tvoje deklarativno opredjeljenje, a pogotovo ako ti nepoštivanje tog dijela Ustava do sad nije smetalo je ultimativni autogo! Ne treba zavoraviti da je skotro 1/2 ministara u KS izabrano po građanskom, a ne nacionalnom principu i da bi bili predloženi beu obzira na nacionalnost. Vjeruj, da je pomenuo da će insistirati na ovome ne bi dobio 2 glasa!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#706 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by pici »

Škobo Habu wrote: 08/01/2021 11:30
pici wrote: 08/01/2021 11:09
Kako god krenuo dobro pa zasro... ponasa se ko i svi politicari, uzimaju iz dejtona ko sa svedskog stola, ono sto im odgovara... recimo trazi se od dodika da prizna praznike, drzavnost, zastavu itd od covica da u "svojim" kantonima uradi isto kao i prizna ustavnost srba a bosnjaci u "svom" gradu jos glavni grad gaze taj isti ustav i uzimaju ono sto im odgovara... mislim da ne mislim...damir je rekao za ustav da se ne postuje i tu je upravu da bi u sljedecoj recenici sam sebe pobio pa reko makar dva srbina... e nemre, ako pise tri il cetri onda toliko ce i biti.
Meni je Damir u svoj priči najmanji problem. Ne smatram ga političarem sa perfektnim performansama.

On je više neka vrsta party breakera, pankera među uglađenom gospodom.

Meni je otvorila oči ekipa oko NS i SDP-a na ovom forumu, najzagrženiji pobornici protiv SDA jednoumlja, koji prosipaju biltenske proklamacije i pokušavaju od svega toga stvoriti neku vrstu tabua.

Čuj Aneks 7. završen, sve validno, stanje je takvo kakvo jeste - 91. je bila prije jedno stoljeće, a ne prije trideset i kusur godina.

Što tako ne reaguju u slučaju Grujičića i Srebrenice?
Svima sada odgovara ovaj status quo, price za malu djecu su da kao odu stranci i visoki predstavnik jer gube benefite sto ih trenutno imaju jer znaju da se otvara pandorina kutija i stavlja dejton van snage i trazi se neki novi a nemaju kapaciteta za to... sta god da se dogovore stvorit ce otpor u vecem dijelu naroda jer dejton je prihvacen da se zaustavi rat a ovaj drugi bi bio politicko samoubistvo, to znaju i ptice na grani... sto se tice licemjerstva NS i SDP pa nista iznenadjujuce u tim partijama preovladavaju vecinski bosnjaci kao sto je svojevremeno bilo i partizana nacionalista sto je i Tile priznao i znao tako i u ovim partijama imas lobije koji naginju nacionalnom korpusu kao i lobija koji su za liberalno-socijalno-gradjansko drustvo, pa ko potegli vise taj dobije ili nadju kompromis kao ovaj sa ustavom ili taj sa srebrenicom i grujicicom... nista novo, sto ljudi, sto cudi.
tempuser

#707 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

kluz franjo wrote: 08/01/2021 11:50 Damir Nikšić traži da se u KS primjenjuje popis iz '91., a ne zadnji iz 2013.

Pri tome ne kaže gdje u Sarajevu je taj vjerski objekat u nečijoj privatnoj bašći. Pa da se uzmu krampe i lopate i da se to riješi.
Ne kaže gdje su ti privatni stanovi ili kuće u KS, koje se još uvijek bespravno koriste, pa se ljudi ne mogu vratiti u svoje. Pa da se i to riješi.
Ne kaže koji su to zakoni diskriminatorni za povratnike u KS. Pa da se mijenjaju.
Jok. Nego:
"U KS nije sproveden aneks 7, daj mi eto barem još jednog ministra".

Neke stvari i neka pitanja nisu za performansa.
Upavo tako! :thumbup:
Insistiraš na Ustavu, da se primjenjuju rezultati popisa iz 1991. jer u KS nije proveden Aneks 7, jer je po popisu iz 2013. u KS tek 3,2% Srba, a bilo oh je 27%!!!!
Tačno je da i je bilo 27%, a sad 3,2%, međutim ogromna večina u tih 24% koji se nisu vratili su zapravo svoje nekretnine dobili nazad i prodali, što znači da se su se oni de Franko and the Jure vratili u Sarajevo, čime je Aneks 7 sproveden, pa opet iselili, što opet nema veze sa Aneksom 7.
To samo dokazuje da je vezanje sastava ministara u Vladi KS nemoguće vezati uz rezultate popisa. Ne možeš insistirati na 1991. jer nije realno da Srbi imati 3 ministarske pozicije, a po popisu ih je tek 3,2% i teško da će ih u nekoj budućnosti biti više od toga. Također, ne možeš primjeniti ni popis iz 2013. jer onda Srbi i Hrvati ne bi imali nijednog ministra. Jedina opcija je da to bude rješeno po grašanskom principu, da se kandidati ne vežu za nacionalnost. Nikšić je svjestan toga, ali kao lijevičar, i neko kome to ranije nije smetalo, nije trebao potezati ustavnos izbora vlade, koje je ionako skoro 1/2 izabrano po grašanskim principima, nego pustiti da izbor prođe bez turbulencija, a onda kroz poslanički mandat i Vladu koja zastupa njegovu opciju pokrenuti pitanje primjene ustava na grašanskim principima. Džaba kad mu je ego jači od pameti!
palermo

#708 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by palermo »

Ma Damir je onako, mi bi u Mostaru rekli, tupačina . Ovo cjenkanje sa Srbima, trojica mnog, al dvojica ok, je i smiješno i budalasto. Al Damir je u suštini nebitan, osim što je viknuo car je gol.

al gdje su Kojović i Nikšić (Dinu ovdje namjerno preskačem) pa jebem mu miša, zar oni ne bi trebali biti zaštitnici ustava i zakona, imaju li oni koju progovoriti na ovu temu.....jesu li i oni promotori ideje, da se svakako valja poštovati ustav i zakon ako nam ide u prilog, ako ne ide jeb'ga ne mere se sve u životu, a i nije do njih nego do ustava i zakona....jesu li i oni za ove relativizacije koje nam se proturaju od strane istaknutih forumaša bliskih NS ili SDP-u....

Ili su i Nerko i Peđa naučili najvažniju lekciju, kad zatreba tvoje je da odšutiš dovoljno vremena, a onda svakako ide u file "zaborav"
nosara

#709 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by nosara »

Nema ovo veze s KS. Sira slika. Neko ce negdje, po uzoru na situaciju KS, dobit nogu, nece se zaposlit, nece se ispostovat kvota na stetu nekog drugog, nece se ispostovat neka odluka na stetu nekog drugog...

Jos jednom nacrtao covjek. Ima dobre zivce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#710 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by pici »

hOtio je biti dosljedan i pametan a ispao suprotno od "dobrih namjera" koje poplocavaju put do pakla... nezreo politicar slici podosta drasku stanivukovicu...
breuer

#711 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by breuer »

Nema usarajvu više hrabrih Srba Senade!
kluz franjo

#712 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by kluz franjo »

Jahhh... nacrtao...
"Daj Salkiću poziciju, a crkva u dvorištu nek' stoji."

Tužno je i užasno što nakon 25 godina još uvijek postoje sredine u BiH koje nisu vratile ili i dalje uzurpiraju imovinu izbjeglih.
Tužno je i užasno što još uvijek postoje sredine sa diskriminatornim zakonima.
Tužno je i užasno što se u cijeloj BiH aneks 7 nije sproveo kao u KS.
tempuser

#713 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

palermo wrote: 08/01/2021 12:19 Ma Damir je onako, mi bi u Mostaru rekli, tupačina . Ovo cjenkanje sa Srbima, trojica mnog, al dvojica ok, je i smiješno i budalasto. Al Damir je u suštini nebitan, osim što je viknuo car je gol.

al gdje su Kojović i Nikšić (Dinu ovdje namjerno preskačem) pa jebem mu miša, zar oni ne bi trebali biti zaštitnici ustava i zakona, imaju li oni koju progovoriti na ovu temu...

Ili su i Nerko i Peđa naučili najvažniju lekciju, kad zatreba tvoje je da odšutiš dovoljno vremena, a onda svakako ide u file "zaborav"
Zaboravljaš detalj da NS i SDP deklarativno zalažu za građansko uređenje i da su svoje kandidate za ministre predlagali na građanskim osnovana i kompetenciji, a ne nacionalnom ključu i da bu se provođenje tog dijela Ustava kosilo s njihovim načelima. To se uklapa u Kojovićevu BiH će biti građanska ili je neće biti. Forto se izjašnjava kao Bosanac i Hercegovac, što se po torovskog podjeli svrstava u Ostali, misliš da ga NS ne bi predložio da mandatara da se izjasnio kao Bošnjak???
Na kraju krajeva, Klub samostalih zastupnika (čitaj Marjanović i Nikšić) su imali svog kandidata za ministra nauke, visokog obrazovanja i mladih, što umjesto Melika Husić-Mehmedović nisu predloćili kakvu Srpkinju i ispoštovali ustav po principu daj bar dvojicu?????
Škobo Habu

#714 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 08/01/2021 12:19 Ma Damir je onako, mi bi u Mostaru rekli, tupačina . Ovo cjenkanje sa Srbima, trojica mnog, al dvojica ok, je i smiješno i budalasto. Al Damir je u suštini nebitan, osim što je viknuo car je gol.

al gdje su Kojović i Nikšić (Dinu ovdje namjerno preskačem) pa jebem mu miša, zar oni ne bi trebali biti zaštitnici ustava i zakona, imaju li oni koju progovoriti na ovu temu.....jesu li i oni promotori ideje, da se svakako valja poštovati ustav i zakon ako nam ide u prilog, ako ne ide jeb'ga ne mere se sve u životu, a i nije do njih nego do ustava i zakona....jesu li i oni za ove relativizacije koje nam se proturaju od strane istaknutih forumaša bliskih NS ili SDP-u....

I onda Damir smiješan?

Smješni su oni što sa svojim razmišljanjem pretenduju da budu nekakva alternativa. Kome? Čemu?
tempuser

#715 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

nosara wrote: 08/01/2021 12:20 Jos jednom nacrtao covjek. Ima dobre zivce.
Što nije tako dobro crtao kad je glasao za prošlu Fortinu vladu????
Napaćeni performer i naivčine koji mu vjeruju...!
palermo

#716 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by palermo »

tempuser wrote: 08/01/2021 12:54

al gdje su Kojović i Nikšić (Dinu ovdje namjerno preskačem) pa jebem mu miša, zar oni ne bi trebali biti zaštitnici ustava i zakona, imaju li oni koju progovoriti na ovu temu...

Zaboravljaš detalj da NS i SDP deklarativno zalažu za građansko uređenje i da su svoje kandidate za ministre predlagali na građanskim osnovana i kompetenciji, a ne nacionalnom ključu i da bu se provođenje tog dijela Ustava kosilo s njihovim načelima. To se uklapa u Kojovićevu BiH će biti građanska ili je neće biti. Forto se izjašnjava kao Bosanac i Hercegovac, što se po torovskog podjeli svrstava u Ostali, misliš da ga NS ne bi predložio da mandatara da se izjasnio kao Bošnjak???
Na kraju krajeva, Klub samostalih zastupnika (čitaj Marjanović i Nikšić) su imali svog kandidata za ministra nauke, visokog obrazovanja i mladih, što umjesto Melika Husić-Mehmedović nisu predloćili kakvu Srpkinju i ispoštovali ustav po principu daj bar dvojicu?????
Ništa ja ne zaboravljam, ja sam samo frapiran , kao prvo, neoglašavanjem KOjovića i Nikšića, kao drugo postovima koji dolaze od strane forumaša koji su ovdje prepoznati kao bliski krug okupljen oko NS i SDP.
tempuser

#717 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

palermo wrote: 08/01/2021 12:57
tempuser wrote: 08/01/2021 12:54

Ništa ja ne zaboravljam, ja sam samo frapiran , kao prvo, neoglašavanjem KOjovića i Nikšića, kao drugo postovima koji dolaze od strane forumaša koji su ovdje prepoznati kao bliski krug okupljen oko NS i SDP.
Da ne zaboravljaš onda ne bi bio frapiran. BiH će biti građanska ili je neće biti - provodićemo graćansku opciju taman na štetu Ustava!
Da su SDP i NS po principu građanskih načela i kompetentnosti, a ne nacionalnom ključu predložili 3 Srbina za ministre i da se Kojović neoglašava onda bi bio frapiran kako Kojović krši ustav na štetu Bošnjaka?!
kluz franjo

#718 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by kluz franjo »

Mene uopšte ne čudi i ne frapira pisanje nekih forumaša koji su ovdje prepoznati kao bliski krug mostarske SDA.
palermo

#719 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by palermo »

tempuser wrote: 08/01/2021 13:05

Da ne zaboravljaš onda ne bi bio frapiran. BiH će biti građanska ili je neće biti - provodićemo graćansku opciju taman na štetu Ustava!
Da su SDP i NS po principu građanskih načela i kompetentnosti, a ne nacionalnom ključu predložili 3 Srbina za ministre i da se Kojović neoglašava onda bi bio frapiran kako Kojović krši ustav na štetu Bošnjaka?!
Ne, ne bih, i loš zakon je bolji od nikakva zakona, uvijek mi se sviđala ta izreka.

Al populizam koji ovdje prosipaju ovi gore pomenuti (dakle, oni bliski krugu NS-a i SDP-a) je jako opasan. Posebno što dolazi od onih koji bi trebali biti upravo brana tom populizmu.
tempuser

#720 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

palermo wrote: 08/01/2021 13:27
tempuser wrote: 08/01/2021 13:05

Ne, ne bih, i loš zakon je bolji od nikakva zakona, uvijek mi se sviđala ta izreka.

Al populizam koji ovdje prosipaju ovi gore pomenuti (dakle, oni bliski krugu NS-a i SDP-a) je jako opasan. Posebno što dolazi od onih koji bi trebali biti upravo brana tom populizmu.
Kako ne bi bio frapiran???? Po po ustavu bi trebala biti 3, a u vladi KS 4 S ministra (zaboravio si da je NiP predloćžo već jednu koja se izjašnjava kao S), to opet nije po ustavu!
Last edited by tempuser on 08/01/2021 13:31, edited 1 time in total.
kluz franjo

#721 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by kluz franjo »

I dalje u mostarskoj SDA ne mogu oprostiti Irmi Baraliji što je ljudima vratila pravo glasa... Tužno.
Last edited by kluz franjo on 08/01/2021 13:31, edited 1 time in total.
madner

#722 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by madner »

Frapiran sam da je Niksic HDZovac, ovaj SDAovac.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#723 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by konektovan »

A kako se Damir izjašnjava, šta je on??
palermo

#724 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by palermo »

konačno su pravi argumenti izašli na vidjelo......SDA-ovac, HDZ.ovac, nisam za SDA ali.....i tako to.....

bogami vas je tužno čitati
Škobo Habu

#725 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Škobo Habu »

Meanwhile in Tuzla... :meza1:

Zastupnica Naše stranke Mirela Trepanić ističe da Skupština TK u trenutnom sazivu, nažalost, pred Ustavnim sudom FBiH izgleda kao loš vic. Ona navodi da prethodna većina koja je formirala skupštinsko rukovodstvo u svojoj vladi nema jednog konstituirajućeg naroda, odnosno nema nijednog ministra iz reda Hrvata, čime ne poštuje mišljenje Ustavnog suda, a onda pokušava sačuvati svoje pozicije prije izglasavanja novog rukovodstva.

"Kako vijeće za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa trenutno nema broj članova neophodan za odlučivanje, pozivanjem na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa rukovodstvo Skupštine TK je praktično nesmjenjivo. To su naravno znali oni koji su podnijeli ovakav meritum te smo Ustavni sud FBiH zamolili za tumačenje navedenog zahtjeva", kazala je Trepanić te naglasila da pozivanje na zaštitu vitalnog interesa prije samog izbora novog rukovodstva skupštine predstavlja prejudiciranje potrebe.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konfuzi ... /210108054
Post Reply