pici wrote: ↑08/01/2021 10:58
Damir je upravu sto se tice ustava, da bi u sljedecoj recenici pogazio taj isti ustav... ako u ustavu pise 4 srbina onda nemogu biti tri ili dva kosto je kasnije sam poceo da manipulise, izovog se vidi populizam i shouman djelatnost su umjetnickim pReformansom...
Da nije tema škakljiva, kakva jeste i da živimo u iole normalnoj, pravnoj državi, ja bih volio da se ustavni sud odredi po ovom pitanju.
Helem.
Za ovu temu su bitna dva ustavna načela iz ustava koja važe na svim nivoima:
1. Načelo konstitutivnosti - minimalna zastupljenost pripadnika konstitutivnih naroda
2. Načelo etničke reprezentativnosti - struktura javnih službi mora odražavati etničku sliku stanovništva
Ovo drugo načelo je dopunjeno kondicionalnom odredbom, da se DO POTPUNE SPROVEDBE aneksa 7 ima koristiti popis iz '91.za utvrđivanje etničke slike stanovništva u toj administrativnoj jedinici.
Dakle popis iz '91. se primjenjuje SAMO i AKO aneks 7 negdje nije sproveden.
Damir Nikšić traži da se u KS primjenjuje popis iz '91., a ne zadnji iz 2013.
Pri tome ne kaže gdje u Sarajevu je taj vjerski objekat u nečijoj privatnoj bašći. Pa da se uzmu krampe i lopate i da se to riješi.
Ne kaže gdje su ti privatni stanovi ili kuće u KS, koje se još uvijek bespravno koriste, pa se ljudi ne mogu vratiti u svoje. Pa da se i to riješi.
Ne kaže koji su to zakoni diskriminatorni za povratnike u KS. Pa da se mijenjaju.
Jok. Nego:
"U KS nije sproveden aneks 7, daj mi eto barem još jednog ministra".
Neke stvari i neka pitanja nisu za performansa.