Damir Nikšić - all about - ESPo

Post Reply
Horke

#676 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Horke »

Ili znaci da daleko vise ima Bosnjaka i lakse je naci one koji se valjaju po blatu. Isto se ovako moze ispucati istrucnih Bosnjaka koji ne zele da se valjaju u blatu.

Boze sacuvaj o cemu raspravljamo.
Novak20

#677 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Novak20 »

malakh wrote: 07/01/2021 19:39
Novak20 wrote: 07/01/2021 14:10 Što bi gledali tko je koje nacije ili etnije ? U vladi KS treba da rade samo najsposobniji.

A opće je poznato da je takvih "sposobnih" u KS jako malo među S/H/O (S_F). :D

Slično, isto ili gore je u RS ili drugim kantonima/županijama samo su uloge promjenjene.

.eb'o, Ustav, zakon, potpis i riječ. I tu su svi isti, isti, isti.

Je li tako ?
veljko trivun, željko sain, bračni par brkić, martinović danijela, ante domazet, mirko pejanovic, nerzuk curak, branko vucijak....

eto, kao iz topa ih nabrojah, a pod pretpostavkom da su nebosnjaci. sve prof dr, ljudi od struke, ali nažalost nitko nije voljan prihvatiti se funkcije ministara u ovom političkom blatu. pogotovo netko tko ima zavidnu stručnu i radnu karijeru i da se spušta na nivo da ga peru jedan zvonko marić, jedna bibija kerla i ekipa.
Otkuda znaš da se nabrojani ne bi prihvatili neke funkcije ? Jesu li uopće ponuđeni ? Kako je Mario prihvatio pa se potrošio za godinu dana ?

Nisu ovi nabrojani nebošnjaci napravili ovo političko blato u Sarajevu, pa čak to nije napravila ni priglupa Kerla ili prevrtač Zvonko nego njihovi šefovi i svi koji rade u interesu većinske bošnjačke politike, njenih ekonomskih i vjerskih interesnih grupa ne poštujući Ustav, zakon, potpis.

Damir je u pravu, samo o tome može pričati sa 1% populacije BiH koja je svjesna da smo ušli u fazu institucionaliziranog bezakonja koje će završiti tamo gdje mu je i mjesto.
drag_gost

#678 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drag_gost »

Horke wrote: 07/01/2021 21:10 Ili znaci da daleko vise ima Bosnjaka i lakse je naci one koji se valjaju po blatu. Isto se ovako moze ispucati istrucnih Bosnjaka koji ne zele da se valjaju u blatu.

Boze sacuvaj o cemu raspravljamo.
Sto ce reci da je Damir u pravu... mora on cackati gdje ne treba... :)
doremifa

#679 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

Novak20 wrote: 07/01/2021 14:10 Što bi gledali tko je koje nacije ili etnije ? U vladi KS treba da rade samo najsposobniji.

Slično, isto ili gore je u RS ili drugim kantonima/županijama samo su uloge promjenjene.

Je li tako ?
veljko trivun, željko sain, bračni par brkić, martinović danijela, ante domazet, mirko pejanovic, nerzuk curak, branko vucijak....

eto, kao iz topa ih nabrojah, a pod pretpostavkom da su nebosnjaci. sve prof dr, ljudi od struke, ali nažalost nitko nije voljan prihvatiti se funkcije ministara u ovom političkom blatu. pogotovo netko tko ima zavidnu stručnu i radnu karijeru i da se spušta na nivo da ga peru jedan zvonko marić, jedna bibija kerla i ekipa.
Mozda ljudima bilo neprijatno sa DIFovcima (ako su ih uopce pitali). Ipak si pobrojao krem sarajevskog drustva a ovamo DIFovci. Ja sam siguran da ima apsolutno nepoznatih Srba koji imaju VSS da bi pristali da budu ministri. Svako tko je zavrsio fakultet, bilo koji smjer pa makar u Travniku ili Busovaci je apsolutno na nivou Delica ili bivseg ministra Garibije ili onog Hrvata ministra iz pretprosle vlade sto sad pretendira za Sabor IZ.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#680 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

doremifa wrote: 07/01/2021 20:44

Je li tako ?

Sad si pogan prema Bosnjacima, ispade samo oni vole da se valjaju po politickom blatu u KS (a u RSu Srbi)
nije točno. nisam nabrojao mnoštvo prof dr bošnjaka. ovo je bila aluzija da nema sposobnih hrvata i srba u sarajevu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#681 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

Novak20 wrote: 07/01/2021 23:02

Je li tako ?

Otkuda znaš da se nabrojani ne bi prihvatili neke funkcije ? Jesu li uopće ponuđeni ? Kako je Mario prihvatio pa se potrošio za godinu dana ?

Nisu ovi nabrojani nebošnjaci napravili ovo političko blato u Sarajevu, pa čak to nije napravila ni priglupa Kerla ili prevrtač Zvonko nego njihovi šefovi i svi koji rade u interesu većinske bošnjačke politike, njenih ekonomskih i vjerskih interesnih grupa ne poštujući Ustav, zakon, potpis.

Damir je u pravu, samo o tome može pričati sa 1% populacije BiH koja je svjesna da smo ušli u fazu institucionaliziranog bezakonja koje će završiti tamo gdje mu je i mjesto.
pa ja da sam na njihovom mjestu ne bih prihvatio nikakvu funkciju u ovakvoj političkoj situaciji. da me netko udara najnize moguce i podcjenjuje moj stručni, dobronamjerni angažman.

da, slažem se ja sa tobom. krivi su šefovi koji su izazvali revolt svojim šićarskim rabitama, ali i postavili i zvonku i kerlu koji su slijepi stranački podanici i koji će učiniti sve što im šefovi partije kažu. pa čak i pokusati poniziti ljude koji imaju škole, koliko oni radnog staža. bez trunke dostojanstva.

što se nenadića tiče, on je fahrin pajdaš i sbbov vojnik. to se zna i ne razumijem zasto uopće komentirati njegovu ulogu u svemu.
doremifa

#682 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

Pausal wrote: 08/01/2021 00:05
palermo wrote: 07/01/2021 18:50
Pausal wrote: 07/01/2021 12:58

Demokratija je. Onaj ko dobije povjerenje građana četiri godine može da se bahati, eksperimentiše ili radi po propisima. Poslije četiri godine narodu predaje izvještaj i za to bude adekvatno nagrađen ili kažnjen. Tako da je izborni rezultat kao odraz volje naroda najbolji sud je li nešto po Ustavu ili zakonu ili nije.
Jebo te zivot......drzava i zivot po mjeri bosanca......sta kazes, jebo ustav, jebo zakon....ako si dobio glasove mos sta hos...
Steta sto trump nije cuo za tebe ranije
Nemoj biti bukvalac. Pričam o primitivnim stvarima u Ustavu poput ove na koju se Nikšić poziva.
To ti je Palermo i rekao, ako imaš glasove odlučuješ šta je primitivno u Ustavu a šta ne.
Novak20

#683 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Novak20 »

malakh wrote: 07/01/2021 23:50
pa ja da sam na njihovom mjestu ne bih prihvatio nikakvu funkciju u ovakvoj političkoj situaciji. da me netko udara najnize moguce i podcjenjuje moj stručni, dobronamjerni angažman.

da, slažem se ja sa tobom. krivi su šefovi koji su izazvali revolt svojim šićarskim rabitama, ali i postavili i zvonku i kerlu koji su slijepi stranački podanici i koji će učiniti sve što im šefovi partije kažu. pa čak i pokusati poniziti ljude koji imaju škole, koliko oni radnog staža. bez trunke dostojanstva.

što se nenadića tiče, on je fahrin pajdaš i sbbov vojnik. to se zna i ne razumijem zasto uopće komentirati njegovu ulogu u svemu.
U pravu si za Nenadića ali mi nisi odgovorio da li je netko nudio istaknute S/H u KS kakvom funkcijom ? Zaboli me da li bi ti prihvatio funkciju jer si nešto svakako prihvatio.

Nenadić je nebitan ali sam ga komentirao jer su svi stručnjaci u svom poslu svjesni da su potrošna roba za nekakvu finu multi-kulti priču strancima kao što je bio i Nenadić. .ebo karijeru ako ti zavisi od nikakvog arhitekte koji se provukao kroz srednju, nastavnika likovnog kojeg nikada ne mogu vidjeti kao Bosanca , difovca na brzaka i što ti ja znam kakve bagre velike ambicije i malih mogućnosti. Nisu se oni probili konkretnim znanjem neke struke nego što su se kao Bošnjaci, bošnjački nacionalisti ili muslimani našli na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Nego, da opet postavim pitanje tko je kreirao ovo stanje u KS ? Nema S/H da smetaju, a opet i ono što ih ima se sustavno guraju iz Ustava KS. Pod licemjernom izlikom da nisu stručni. Bilbija i Marić ne mogu poniziti nikoga osim rijetkih spodoba koji su od njih gluplji.

Damir je u pravu 100 %. U glavnom gradu BiH i KS su izgurani S/H do daske. Nije više bitno kako i zašto.

Pa kada i ako se probudimo u Fildžanu, nemoj da se netko čudi.
malakh

#684 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

high_volume wrote: 07/01/2021 14:07
malakh wrote: 07/01/2021 13:41 jos samo treba da posalje apelaciju ustavnom sudu, pa da ustavni sud kroz par mjeseci donese presudu u njegovu korist i da odu u pm i vlada i sve.

nisam ekspert iz ustavnog prava, pa i ne znam da li se presude ustavnog suda mogu retroaktivno odnositi na sve akte vlade. npr da neka odluka vlade bude nistavna iz razloga sto je par mjeseci poslije ustavno sud dosudio da donosilac odluke nije sastavljen sukladno ustavu? ako se to moze retroaktivno odnositi na sve odluke, onda to moze biti veliki problem.
Da, odluke Ustavnog suda vrijede retroaktivno. Ali, do sada je napisano sijaset odluka ustavnih sudova, ali samo manji broj se poštuju, odnosno provode. U nas su politički moćnici i te interesne grupe iznad i Ustava i Ustavnog suda i pravosuđa :-)
je li ima negdje to da piše? znam da je kasumovic imao problema sa kladionicama, pa je to sve palo na ustavnom sudu, pa je opet nekako izgurao svoje.

mislim da je to problem ako se odluke ustavnog suda primjenjuju retroaktivno, jer onda niti jedna odluka vlade donesena do konačne presude, neće biti pravno validna. doista se u to ne razumijem, već samo naglas razmišljam pod pretpostavkom da se retroaktivno primjenjuju.

trebali bi svi malo spustiti lopticu. pogotovo na relaciji sdp-nasa stranka sa jedne i damir niksic sa druge strane. to pišem iz razloga što je upravo damir niksic, gostujući na tv sa, njih etiketirao kao osobno razočarenje.
Control panel

#685 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Control panel »

malakh wrote: 08/01/2021 00:55 što je upravo damir niksic, gostujući na tv sa, njih etiketirao kao osobno razočarenje.
Na kraju ce se damir niksic razocarati sam u sebe.
drndalo

#686 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

Pa ako cemo pravo, da su SDP & NS vise kakve bi trebale biti, prostor Damiru za otimanje nezadovoljnih biraca bi bio dosta smanjen...
high_volume

#687 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by high_volume »

malakh wrote: 08/01/2021 00:55
malakh wrote: 07/01/2021 13:41 jos samo treba da posalje apelaciju ustavnom sudu, pa da ustavni sud kroz par mjeseci donese presudu u njegovu korist i da odu u pm i vlada i sve.

nisam ekspert iz ustavnog prava, pa i ne znam da li se presude ustavnog suda mogu retroaktivno odnositi na sve akte vlade. npr da neka odluka vlade bude nistavna iz razloga sto je par mjeseci poslije ustavno sud dosudio da donosilac odluke nije sastavljen sukladno ustavu? ako se to moze retroaktivno odnositi na sve odluke, onda to moze biti veliki problem.
Da, odluke Ustavnog suda vrijede retroaktivno. Ali, do sada je napisano sijaset odluka ustavnih sudova, ali samo manji broj se poštuju, odnosno provode. U nas su politički moćnici i te interesne grupe iznad i Ustava i Ustavnog suda i pravosuđa :-)
je li ima negdje to da piše? znam da je kasumovic imao problema sa kladionicama, pa je to sve palo na ustavnom sudu, pa je opet nekako izgurao svoje.

mislim da je to problem ako se odluke ustavnog suda primjenjuju retroaktivno, jer onda niti jedna odluka vlade donesena do konačne presude, neće biti pravno validna. doista se u to ne razumijem, već samo naglas razmišljam pod pretpostavkom da se retroaktivno primjenjuju.

trebali bi svi malo spustiti lopticu. pogotovo na relaciji sdp-nasa stranka sa jedne i damir niksic sa druge strane. to pišem iz razloga što je upravo damir niksic, gostujući na tv sa, njih etiketirao kao osobno razočarenje.
Zapravo i ne, ja sam pogriješio, napisao sam netačno. Izvinjavam se ako sam unio zabunu... :(
Usvojeni ili predloženi zakon ili drugi propis organa federalne, kantonalne ili općinske vlasti za koji Ustavni sud utvrdi da nije u skladu sa Ustavom neće se primjenjivati od dana objavljivanja presude Ustavnog suda u "Službenim novinama Federacije BiH", odnosno predloženi zakon ili drugi propis neće stupiti na snagu.
kluz franjo

#688 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by kluz franjo »

drndalo wrote: 08/01/2021 08:19 Pa ako cemo pravo, da su SDP & NS vise kakve bi trebale biti, prostor Damiru za otimanje nezadovoljnih biraca bi bio dosta smanjen...
Svako ko argument aneksa 7 koristi radi svojih "5 minuta medijske slave" je kod mene položio.
Šteta. Ako ovako nastavi, na najboljem je putu da postane politička veličina tipa Reufa ili Mirnesa.
drndalo

#689 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

high_volume wrote: 08/01/2021 09:50
malakh wrote: 08/01/2021 00:55

Zapravo i ne, ja sam pogriješio, napisao sam netačno. Izvinjavam se ako sam unio zabunu... :(
Usvojeni ili predloženi zakon ili drugi propis organa federalne, kantonalne ili općinske vlasti za koji Ustavni sud utvrdi da nije u skladu sa Ustavom neće se primjenjivati od dana objavljivanja presude Ustavnog suda u "Službenim novinama Federacije BiH", odnosno predloženi zakon ili drugi propis neće stupiti na snagu.
Jel to znaci po naski:”koga su zajebali do tad, ostaje zajebat...”?
drndalo

#690 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

kluz franjo wrote: 08/01/2021 10:09
drndalo wrote: 08/01/2021 08:19 Pa ako cemo pravo, da su SDP & NS vise kakve bi trebale biti, prostor Damiru za otimanje nezadovoljnih biraca bi bio dosta smanjen...
Svako ko argument aneksa 7 koristi radi svojih "5 minuta medijske slave" je kod mene položio.
Šteta. Ako ovako nastavi, na najboljem je putu da postane politička veličina tipa Reufa ili Mirnesa.
O tome se moze raspravljati kao dobrom ili losem, te razlozima. Nemam pojma zasto je tacno krenuo s tim, niti jel precero, ali ta stvar postoji... Opet znamo i nekih ranijih stvari koje je iznosio u javnost, koje su mu na prvu nabijali na nos, a koje su se pokazale kao ispravne i pokrenute... Cinjenica je da neke stvari koje nisu oportune niko od profesionalnih politicara nije htio dirati ni masicama, a Damir jeste. Pa mozda i iz ovoga izadje nesto bolje...
high_volume

#691 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by high_volume »

Ali, zašto je problem ako neko traži poštivanje Ustava, naročito ako to traži od jednog od najviših organa vlasti :?

O kakvoj medijskoj slavi pišeš :? Čovjek traži da se poštuje Ustav, i tu nema rasprave. Ima, pitanjem prethodnim Vladama i Skupštinama KS i aktuelnim, zašto nisu poštivali najvišu zakonsku normu u nas, kojim pravo su se stavljali iznad Ustava :shock:

Ovo je više pitanje za pravosuđe, nego ja javnost. Šta treba, podržavati lakrdiju i promociju stranačkih interesa. Čuj "5 minuta medijske slave" :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#692 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by konektovan »

Kanton Sarajevo je Bošnjački, i ne znam o cemu vise palamudite..Dodik kaze da je BL srpska,...zavrseno, još 92... :zzzz:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#693 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by pici »

Iza svake ideologije i vjere kada se kriju ljudi sa opasnim namjerama, desi se zlo...
kluz franjo

#694 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by kluz franjo »

drndalo wrote: 08/01/2021 10:15
O tome se moze raspravljati kao dobrom ili losem, te razlozima. Nemam pojma zasto je tacno krenuo s tim, niti jel precero, ali ta stvar postoji... Opet znamo i nekih ranijih stvari koje je iznosio u javnost, koje su mu na prvu nabijali na nos, a koje su se pokazale kao ispravne i pokrenute... Cinjenica je da neke stvari koje nisu oportune niko od profesionalnih politicara nije htio dirati ni masicama, a Damir jeste. Pa mozda i iz ovoga izadje nesto bolje...
Sa nekim stvarima se ne zajebava na način "možda je dobro, možda nije... možda nešto izađe iz ovoga".
Sarajevo je u cijeloj BiH (ponajviše zahvaljujući prisustvu stranaca, kao i Brčko uostalom) predvodilo ispunjavanje uvjeta za povratak izbjeglih i povratak njihove imovine.
Paušalnom i plitkom konstatacijom da u Kantonu Sarajevo 25 godina poslije rata aneks 7 nije sproveden je ne samo
a) uvrijedio svakoga, ko se i u težim vremenima zalagao za pravo na povratak, već što je još puno gore
b) ponudio opravdanje svim onim snagama koje su aktivno svih ovih decenija opstruirale sprovedbu aneksa 7.

A zbog čega? Zbog 5 minuta slave i riješenja "eto more barem još jedan ministar..."
Sramno.
Za razliku od nekih drugih dijelova BiH, vlasti i građani KS su sproveli ankes 7. Tačka/točka.
drndalo

#695 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by drndalo »

Mozda sam ja propustio jer pljuvacinu iz svih orudja ne volim. Ali promace mi da je Damir izjavio to za Anex 7 za Sarajevo.

Ja koliko znam Damir zna da je to u SA islo mozda i najbolje u BiH, kao sto kazes dijelom i zbog stranaca, ali nije da nije bilo problema i opstrukcija. Sjecam se ja tog vremena. To sto su neki izvlacili logicke paralele i druge bravure ovdje dokazujuci njegov pajacluk, ne znaci da je on to tvrdio...
Škobo Habu

#696 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Škobo Habu »

high_volume wrote: 08/01/2021 10:22

Ali, zašto je problem ako neko traži poštivanje Ustava, naročito ako to traži od jednog od najviših organa vlasti :?

O kakvoj medijskoj slavi pišeš :? Čovjek traži da se poštuje Ustav, i tu nema rasprave. Ima, pitanjem prethodnim Vladama i Skupštinama KS i aktuelnim, zašto nisu poštivali najvišu zakonsku normu u nas, kojim pravo su se stavljali iznad Ustava :shock:

Ovo je više pitanje za pravosuđe, nego ja javnost. Šta treba, podržavati lakrdiju i promociju stranačkih interesa. Čuj "5 minuta medijske slave" :-)
Zapravo, kluzova argumentacija i nema neko suvislo objašnjenje osim onoga da Damir talasa kad to najmanje treba ili se to očekuje od njega.

Smiješno je ovo, zapravo nije ni smiješno - tužno je da ga se optužuje kako to koristi za "5 minuta medijske slave".
kluz franjo

#697 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by kluz franjo »

drndalo wrote: 08/01/2021 10:41 Mozda sam ja propustio jer pljuvacinu iz svih orudja ne volim. Ali promace mi da je Damir izjavio to za Anex 7 za Sarajevo.

Ja koliko znam Damir zna da je to u SA islo mozda i najbolje u BiH, kao sto kazes dijelom i zbog stranaca, ali nije da nije bilo problema i opstrukcija. Sjecam se ja tog vremena. To sto su neki izvlacili logicke paralele i druge bravure ovdje dokazujuci njegov pajacluk, ne znaci da je on to tvrdio...
U svom govoru u skupštini, a i na N1... i eksplicitno i implicitno.
Kolega, malo smo se dopisivali nekad, pa se nadam da dobro znaš da sam imao i simpatije, čak i neka optimistična nadanja glede političke budućnosti te Damirove priče i ljudi oko njega.
Ali neke teme nisu za površnu obradu. Nije mi žao Damira - sam pao, sam se ubio.
Ali plitak i senzacionalistički način, na koji je on pristupio ovom pitanju, bagatelizacija čitavog problema ponuđenim riješenjem "morel' eto barem još jedan ministar" je sramotna i štetna.
pici

#698 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by pici »

Damir je upravu sto se tice ustava, da bi u sljedecoj recenici pogazio taj isti ustav... ako u ustavu pise 4 srbina onda nemogu biti tri ili dva kosto je kasnije sam poceo da manipulise, izovog se vidi populizam i shouman djelatnost su umjetnickim pReformansom...
Škobo Habu

#699 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Škobo Habu »

pici wrote: 08/01/2021 10:58 Damir je upravu sto se tice ustava, da bi u sljedecoj recenici pogazio taj isti ustav... ako u ustavu pise 4 srbina onda nemogu biti tri ili dva kosto je kasnije sam poceo da manipulise, izovog se vidi populizam i shouman djelatnost su umjetnickim pReformansom...
Haj'mo reći kako je imao dobar nijet, no ga nije artikulisao kako treba.
pici

#700 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by pici »

Škobo Habu wrote: 08/01/2021 11:00
pici wrote: 08/01/2021 10:58 Damir je upravu sto se tice ustava, da bi u sljedecoj recenici pogazio taj isti ustav... ako u ustavu pise 4 srbina onda nemogu biti tri ili dva kosto je kasnije sam poceo da manipulise, izovog se vidi populizam i shouman djelatnost su umjetnickim pReformansom...
Haj'mo reći kako je imao dobar nijet, no ga nije artikulisao kako treba.
Kako god krenuo dobro pa zasro... ponasa se ko i svi politicari, uzimaju iz dejtona ko sa svedskog stola, ono sto im odgovara... recimo trazi se od dodika da prizna praznike, drzavnost, zastavu itd od covica da u "svojim" kantonima uradi isto kao i prizna ustavnost srba a bosnjaci u "svom" gradu jos glavni grad gaze taj isti ustav i uzimaju ono sto im odgovara... mislim da ne mislim...damir je rekao za ustav da se ne postuje i tu je upravu da bi u sljedecoj recenici sam sebe pobio pa reko makar dva srbina... e nemre, ako pise tri il cetri onda toliko ce i biti.
Post Reply