Damir Nikšić - all about - ESPo

Post Reply
tempuser

#651 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

doremifa wrote: 07/01/2021 12:17
tempuser wrote: 07/01/2021 12:04
doremifa wrote: 07/01/2021 11:58

ne odgovaras na pitanje, bavis se sa mnom, sa Damirom ali nikako da odgovoris sta sa Ustavom KS. Covjek bi pomislio da ne razumijes pitanje jer konstantno napadas osobu a ne argument. :bih:
Odgovorio sam ti vrlo prezicno na pitanje!
Pitao si me šta ćemo sa kršenjem ustava. Uradićemo isto što uradio ti do unazad 16 sati i xy predhodnih sazova SKS i vlada - ništa!
Napadam čovjeka tbog nedosljednosti jer mu nepoštivanje Ustava KS u predhonoj Fortinoj vladi, za koju je glasao, nije nimao smetalo i jer njego problem nije Ustav KS nego egomanija!

Stranke građanske opcije nemaju političku moć da mijenjaju ustav, a da ostane kompatibilan sa ustavima entiteta i države. Promjena Ustava da se uvaži popis iz 2013 bi verifikovao rezultate entičke podjele i čiščenja i ekspresno eliminisao Bošnjake iz vlasti u sredinama u kojima nisu većina. Budući da se ustavi konstatno krše na svim nivoima ja nemam nipta protiv da se Ustav KS i dalje nastavi kršiti u korist građanskog uređenja i funkcionisanja vlast.
Ako sam dobro razumio, ti si da se ovdje krsi ustav a da se postuje u drugim dijelovima BiH jer je to zastita Bosnjaka?
Ok, hvala
Nisi dobro razumio, što ne nekako i ne čudi. Proćitaj boldirano.
Horke

#652 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Horke »

doremifa wrote: 07/01/2021 10:56 Nego, sta cemo sa ustavom? Kako je moguce da najvise zakonodavno tijelo krsi najveci zakonski akt u KS?
Oko ustava se slažem i o tome možemo polemisati na topicu Vlada KS. Ovdje je riječ o Damiru i njegovoj stranci: "Damir Niksić - all about - ESPo".
doremifa

#653 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

tempuser wrote: 07/01/2021 12:20
un1ted wrote: 07/01/2021 12:12
tempuser wrote: 07/01/2021 12:11 Da ga on nije selfpopušio, tj da on možda nije on?!
Sve je moguce, niti jednu kritiku na damketa nije uputio. Pogledaj historiju postova :sax:
Ako nije on, onda je isti mentalki sklop, do unazad 16 sati mu nije smetalo što se Ustav krši zadnjih 16 godina!
Da je on - on, nekako bi mi bilo lakše, jer ne mogu da zamislim ko bi normalan branio Nikćića po forumu! :D
Drago mi je da nemamo isti mentalni sklop, to ti najiskrenije kazem. Vjerujem da je uzajamno. :bih: :bih:
doremifa

#654 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

tempuser wrote: 07/01/2021 12:22
doremifa wrote: 07/01/2021 12:17
tempuser wrote: 07/01/2021 12:04

Odgovorio sam ti vrlo prezicno na pitanje!
Pitao si me šta ćemo sa kršenjem ustava. Uradićemo isto što uradio ti do unazad 16 sati i xy predhodnih sazova SKS i vlada - ništa!
Napadam čovjeka tbog nedosljednosti jer mu nepoštivanje Ustava KS u predhonoj Fortinoj vladi, za koju je glasao, nije nimao smetalo i jer njego problem nije Ustav KS nego egomanija!

Stranke građanske opcije nemaju političku moć da mijenjaju ustav, a da ostane kompatibilan sa ustavima entiteta i države. Promjena Ustava da se uvaži popis iz 2013 bi verifikovao rezultate entičke podjele i čiščenja i ekspresno eliminisao Bošnjake iz vlasti u sredinama u kojima nisu većina. Budući da se ustavi konstatno krše na svim nivoima ja nemam nipta protiv da se Ustav KS i dalje nastavi kršiti u korist građanskog uređenja i funkcionisanja vlast.
Ako sam dobro razumio, ti si da se ovdje krsi ustav a da se postuje u drugim dijelovima BiH jer je to zastita Bosnjaka?
Ok, hvala
Nisi dobro razumio, što ne nekako i ne čudi. Proćitaj boldirano.
U pravu si ovaj put, nisam razumio kako Ustav RSa stiti prava Bosnjaka ako ga Srbi stalno krse.
tempuser

#655 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

doremifa wrote: 07/01/2021 12:24 U pravu si ovaj put, nisam razumio kako Ustav RSa stiti prava Bosnjaka ako ga Srbi stalno krse.
Svijet je pun stvari koje ne razumijemo... Evo razumijem ni ja što tebe interesuje provođenje Ustava KS kad te nije ineresovalo zadnjih 16 godina! :D
tempuser

#656 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

Pausal wrote: 07/01/2021 12:29 Ali kad smo već kod "sposobnih" Srba za sastavljanje Vlade kantona, da li se iko zapitao zbog čega premijer kantona, načelnik Centra i budući gradonačelnik Sarajeva nisu Bošnjaci? Pričamo o Sarajevu u kojem živi 90 % Bošnjaka, a najvažnije političke funkcije obnašaju ljudi drugih nacionalnosti. Je li to znači da za tako visoke i važne funkcije nema dovoljno "sposobnih" Bošnjaka?
Nijedan po pomenutih nije izabran, imenovan ili predložen na tu funkciju zato što su nebošnjaci, isti bi ljudi jednako bili izabrani i da su Bošnjaci. Misliš da je iko ko je glasao za Srđana Mandća glasao jer je Srbin i da ne bi za njega glasao da se drugačije zove?!?!?
doremifa

#657 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

tempuser wrote: 07/01/2021 12:34
doremifa wrote: 07/01/2021 12:24 U pravu si ovaj put, nisam razumio kako Ustav RSa stiti prava Bosnjaka ako ga Srbi stalno krse.
Svijet je pun stvari koje ne razumijemo... Evo razumijem ni ja što tebe interesuje provođenje Ustava KS kad te nije ineresovalo zadnjih 16 godina! :D
Pobijedio si, samo da sumiram i vise necu diskutovati s tobom.
Ti si za krsenje Ustava KS jer se svakako i svi ostali ustavi u BiH krse i jer zelis gradjanski KS
Nisi za mijenjanje Ustava KS jer ce onda mijenjati sve ustave a to znaci da ce i u drugim kantonima i drugom entitetu primijeniti istu logiku.
Ista logika znaci da bi to islo na stetu Bosnjaka u dosta slucajeva pa ti treba stari ustav da im se stite prava.
Prava im se stite kroz ustav koji svi krse pa ga zato ne treba mijenjati
:shock:
doremifa

#658 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

Pausal wrote: 07/01/2021 12:39
tempuser wrote: 07/01/2021 12:36
Pausal wrote: 07/01/2021 12:29 Ali kad smo već kod "sposobnih" Srba za sastavljanje Vlade kantona, da li se iko zapitao zbog čega premijer kantona, načelnik Centra i budući gradonačelnik Sarajeva nisu Bošnjaci? Pričamo o Sarajevu u kojem živi 90 % Bošnjaka, a najvažnije političke funkcije obnašaju ljudi drugih nacionalnosti. Je li to znači da za tako visoke i važne funkcije nema dovoljno "sposobnih" Bošnjaka?
Nijedan po pomenutih nije izabran, imenovan ili predložen na tu funkciju zato što su nebošnjaci, isti bi ljudi jednako bili izabrani i da su Bošnjaci. Misliš da je iko ko je glasao za Srđana Mandća glasao jer je Srbin i da ne bi za njega glasao da se drugačije zove?!?!?
Kad smo već kod teme etnička zastupljenost, poštivanje i provođenje Ustava i etnička diskriminacija da priupitam. Očigledno nikome nije smetalo gore navedeno, a sad se neko sjetio da fali Srba u ministarstvima.
Procitaj kako se sta bira. Predsjednik Doma naroda se drugacije bira od predsjednika MZ Trg Heroja.
tempuser

#659 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

Pausal wrote: 07/01/2021 12:39 Kad smo već kod teme etnička zastupljenost, poštivanje i provođenje Ustava i etnička diskriminacija da priupitam. Očigledno nikome nije smetalo gore navedeno, a sad se neko sjetio da fali Srba u ministarstvima.
Pa o tome se radi... Evo ovaj analitičar je ustvrdio da se Ustav KS po ovom pitanju ne poštuje zadnjih 16 godina, a ni njemu, ni Nikšiću (ako se ne radi o istoj lobanji) do jučer to nije smetalo, čak šta više, kad se birala prošla Fortina vlada je glasao da se krši ustav!
Po svom opredjeljenju Nikšić bi sastav Vlade trebao gledati kroz kompetencije, a ne nacionalni ključ. Ni on sam nije izabran u SKS jer Bošnjak nego kao kandidat SDP-a i bio bi izabran i da nije Bošnjak.
Naravno *ebe se Nikšiću i za Ustav i za nacionalni sastav vlade, egomanijaku je bitna pažnja i važnost koju je izgubio kad je od 1 od 18 postao 1 od 21 i sad je ovako vraća!
tempuser

#660 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

doremifa wrote: 07/01/2021 12:41 Nisi za mijenjanje Ustava KS jer ce onda mijenjati sve ustave a to znaci da ce i u drugim kantonima i drugom entitetu primijeniti istu logiku.
Kažem ti, neke stvari nikad nećemo moći razumjeti, pa ni to ovu... :D
tempuser

#661 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

Pausal wrote: 07/01/2021 12:54
tempuser wrote: 07/01/2021 12:51
Pausal wrote: 07/01/2021 12:39 Kad smo već kod teme etnička zastupljenost, poštivanje i provođenje Ustava i etnička diskriminacija da priupitam. Očigledno nikome nije smetalo gore navedeno, a sad se neko sjetio da fali Srba u ministarstvima.
Pa o tome se radi... Evo ovaj analitičar je ustvrdio da se Ustav KS po ovom pitanju ne poštuje zadnjih 16 godina, a ni njemu, ni Nikšiću (ako se ne radi o istoj lobanji) do jučer to nije smetalo, čak šta više, kad se birala prošla Fortina vlada je glasao da se krši ustav!
Po svom opredjeljenju Nikšić bi sastav Vlade trebao gledati kroz kompetencije, a ne nacionalni ključ. Ni on sam nije izabran u SKS jer Bošnjak nego kao kandidat SDP-a i bio bi izabran i da nije Bošnjak.
Naravno *ebe se Nikšiću i za Ustav i za nacionalni sastav vlade, egomanijaku je bitna pažnja i važnost koju je izgubio kad je od 1 od 18 postao 1 od 21 i sad je ovako vraća!
Jeftini populizam sa primjesama iskompleksiranosti tjera likove poput Nikšića na ovakve istupe. Uvijek ću to ponavljati jer ga se fakat ne može rehabilitirati. Lik je mentalni bolesnik.
To je oto, s tim što to nisu premjese iskompleksiranosti, nego su egomanija i kompleksi promarni faktor!
Last edited by tempuser on 07/01/2021 12:56, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#662 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Škobo Habu »

Isti ti je to problem kao i sa ovim potenciranjem Nikšića sa "gdje su Srbi"!?

Vrati se unazad trideset godina i nabroji nam gradonačelnika Sarajeva i načelnika opštine Centar - Srbina.

Bogićević predložen da bi se ispravila moralna nepravda spram istog, Mandić jer sublimira sve ono što treba jedan kandidat za načelnika da ima.
Prema tome, najmanje je u tome svemu bilo bitno što su Srbi.

Tako se trebalo odnositi i prema formiranju nove vlasti.
tempuser

#663 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

Škobo Habu wrote: 07/01/2021 12:55 Bogićević predložen da bi se ispravila moralna nepravda spram istog, Mandić jer sublimira sve ono što treba jedan kandidat za načelnika da ima.
Prema tome, najmanje je u tome svemu bilo bitno što su Srbi.

Tako se trebalo odnositi i prema formiranju nove vlasti.
Bravo!
To što Bogićević, Mandić pa i Forto nisu Bošnjaci je za one koji su ih kandidovali bukvalno slučajnost, bili bi jednako predlagani i birani i da jesu.
Ako se deklarativno zalaže za građansku opciju Nikšiću bi trebali biti važna ista "pravila" da mu najmanje bude bitno šta su ministri po nacionalnosti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#664 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

jos samo treba da posalje apelaciju ustavnom sudu, pa da ustavni sud kroz par mjeseci donese presudu u njegovu korist i da odu u pm i vlada i sve.

nisam ekspert iz ustavnog prava, pa i ne znam da li se presude ustavnog suda mogu retroaktivno odnositi na sve akte vlade. npr da neka odluka vlade bude nistavna iz razloga sto je par mjeseci poslije ustavno sud dosudio da donosilac odluke nije sastavljen sukladno ustavu? ako se to moze retroaktivno odnositi na sve odluke, onda to moze biti veliki problem.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#665 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

tempuser wrote: 07/01/2021 11:04
doremifa wrote: 07/01/2021 10:56 Nego, sta cemo sa ustavom? Kako je moguce da najvise zakonodavno tijelo krsi najveci zakonski akt u KS?
1. Mario Nenadić - Hrvat
2. jasmin Halebić - Bošnjak
3. Kenan Alikadić - Bošnjak
4. Anis krivić - Bošnja
5. Mersa Kustura - Bošnjakinja
6. Draško jeličić, Hrvat, pardon Srbin, da je bila još jedna pauza za kafu možda bi otišao do Skake da ga osuneti...! :D
7. Adi Kalem - Bošnjal
8. ismir Jusko - Bošnjak
9. Hajrudin Grabovica - Bošnjak
10. Jasna Agić - Bošnjakinja
11. Rusmir Mesihović - Bošnjak
12. Faruk Kapidžić - Bošnjak
13. Nihada Glamoč - Bošnjakinja...
Da bi se poštovao ustav, u ovoj vladi su min 4 Bošnjaka viška, na štetu 2 ostala i 2 Srbina!
Nisam upratio da si do jušer nešto njaoke o Ustavu KS i sastavu Vlade! :D
Eto šta ćemo! :lol: :lol: :lol: :lol:
znaci poceli smo poimenicno da gledamo ko je koje nacionalnosti.

bravo damiraga. ubo si k'o prstom i govno.
high_volume

#666 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by high_volume »

malakh wrote: 07/01/2021 13:41 jos samo treba da posalje apelaciju ustavnom sudu, pa da ustavni sud kroz par mjeseci donese presudu u njegovu korist i da odu u pm i vlada i sve.

nisam ekspert iz ustavnog prava, pa i ne znam da li se presude ustavnog suda mogu retroaktivno odnositi na sve akte vlade. npr da neka odluka vlade bude nistavna iz razloga sto je par mjeseci poslije ustavno sud dosudio da donosilac odluke nije sastavljen sukladno ustavu? ako se to moze retroaktivno odnositi na sve odluke, onda to moze biti veliki problem.
Da, odluke Ustavnog suda vrijede retroaktivno. Ali, do sada je napisano sijaset odluka ustavnih sudova, ali samo manji broj se poštuju, odnosno provode. U nas su politički moćnici i te interesne grupe iznad i Ustava i Ustavnog suda i pravosuđa :-)
Novak20

#667 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by Novak20 »

Što bi gledali tko je koje nacije ili etnije ? U vladi KS treba da rade samo najsposobniji.

A opće je poznato da je takvih "sposobnih" u KS jako malo među S/H/O (S_F). :D

Slično, isto ili gore je u RS ili drugim kantonima/županijama samo su uloge promjenjene.

.eb'o, Ustav, zakon, potpis i riječ. I tu su svi isti, isti, isti.

Je li tako ?
ljiljanm

#668 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by ljiljanm »

Pozdrav svima, novi sam na forumu, mada sam ga pratio neko vrijeme.
Ovaj Damir mi je do skora bio simpatičan, jer valjda nam je svima nacionalizma preko glave, i generalno smo umorni od klasične bosanske lopovske politike. Malo mi je bilo bzz neko njegovo glupiranje, ali preko toga sam prelazio, njegova stvar, njegov koncept...
Bilo mi je bitno da govori ono što ja najčešće mislim te sam ga podržavao.
Međutim kako vrijeme ide, neke moje sumnje se sve više pokazuju kao istinite. Lik je klasični lijevi populista. Njegov cilj je bio da se domogne masne plate u skupštini, što je i uspio. Možda je se poslije malo i zaletio s većim ciljevima, ali sada vjerujem da mu je jedini cilj da ta plata nastavi da kapa. Sjećam se prije godinu dvije koliko je bio zapjenio da se poslanicima kantona ne ukida neka naknada (dodatna valjda za kao fol stručne konsultacije, pausal mjesecni). Da nije zloupotrebio jad ovog naroda ja bih mogao reči da njemu skidam kapu, da je zajebant koji je svojom zajebancijom "izvojevao" mjesecna primanja koja 95% nas ne može ni da izmasta. Ovako mogu samo reci da mi je isti kao i sav ovaj ostali sljam, ili čak i gori, jer oni bar nisu ovoliko palamudili po društvenim mrežama. Još mi je takodje antipaticniji što zloupotrebljava tu neku lijevu ideju, pa sam mu i ja koji ne vjerujem nikome od političara u jednom trenutku povjerovao
tempuser

#669 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by tempuser »

ljiljanm wrote: 07/01/2021 16:20 Pozdrav svima, novi sam na forumu, mada sam ga pratio neko vrijeme.
Ovaj Damir mi je do skora bio simpatičan, jer valjda nam je svima nacionalizma preko glave, i generalno smo umorni od klasične bosanske lopovske politike. Malo mi je bilo bzz neko njegovo glupiranje, ali preko toga sam prelazio, njegova stvar, njegov koncept...
Bilo mi je bitno da govori ono što ja najčešće mislim te sam ga podržavao.
Međutim kako vrijeme ide, neke moje sumnje se sve više pokazuju kao istinite. Lik je klasični lijevi populista. Njegov cilj je bio da se domogne masne plate u skupštini, što je i uspio.
Ranije sam napisao, kao javna lićnost i njaki umjetnik je uspješno promovisao svoj uideju, kritkovao vlast itd itd, međutim problem je što on ne može da savlada svoj ego i karakter kao poslanik SKS-, a to se praktično nije moglo znati dok nije dobio mandat.
Mislim da je cijela stvar oko kandidovanja i ulaska u SKS za njega jedan performans, a da njegov cilje nije samo da se domogne poslaničke sinekure nego da obebjedi pozornicu za svoje predstave i performanse!
dzeno123

#670 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by dzeno123 »

Ispade niksic jedno veliko razočarenje, barem meni lično je počeo padati u očima osnivanjem jos jedne bespotrebne stranke samo da bi svoj ego nahranio. Smatrao sam ga inteligentnom osobom i on zna sta znaci razvodnjavanje glasova u ovakvom vaktu. Sad jos ovo? Dokaz da je tu radi svojih licnih interesa, jos jedan u nizu.
palermo

#671 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by palermo »

Pausal wrote: 07/01/2021 12:58

Demokratija je. Onaj ko dobije povjerenje građana četiri godine može da se bahati, eksperimentiše ili radi po propisima. Poslije četiri godine narodu predaje izvještaj i za to bude adekvatno nagrađen ili kažnjen. Tako da je izborni rezultat kao odraz volje naroda najbolji sud je li nešto po Ustavu ili zakonu ili nije.
Jebo te zivot......drzava i zivot po mjeri bosanca......sta kazes, jebo ustav, jebo zakon....ako si dobio glasove mos sta hos...
Steta sto trump nije cuo za tebe ranije
doremifa

#672 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

dzeno123 wrote: 07/01/2021 18:03 Ispade niksic jedno veliko razočarenje, barem meni lično je počeo padati u očima osnivanjem jos jedne bespotrebne stranke samo da bi svoj ego nahranio. Smatrao sam ga inteligentnom osobom i on zna sta znaci razvodnjavanje glasova u ovakvom vaktu. Sad jos ovo? Dokaz da je tu radi svojih licnih interesa, jos jedan u nizu.
Nije mi bas najjasnije sta je ovdje tacno u njegovom interesu?
madner

#673 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by madner »

Cuj pita se ciji su botovi sad protiv njega. Ne moze da skonta kako je ispao papak, etnicar u rangu Karamanka.
malakh

#674 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by malakh »

Novak20 wrote: 07/01/2021 14:10 Što bi gledali tko je koje nacije ili etnije ? U vladi KS treba da rade samo najsposobniji.

Slično, isto ili gore je u RS ili drugim kantonima/županijama samo su uloge promjenjene.

Je li tako ?
veljko trivun, željko sain, bračni par brkić, martinović danijela, ante domazet, mirko pejanovic, nerzuk curak, branko vucijak....

eto, kao iz topa ih nabrojah, a pod pretpostavkom da su nebosnjaci. sve prof dr, ljudi od struke, ali nažalost nitko nije voljan prihvatiti se funkcije ministara u ovom političkom blatu. pogotovo netko tko ima zavidnu stručnu i radnu karijeru i da se spušta na nivo da ga peru jedan zvonko marić, jedna bibija kerla i ekipa.
doremifa

#675 Re: Damir Nikšić - all about - ESPo

Post by doremifa »

malakh wrote: 07/01/2021 19:39
Novak20 wrote: 07/01/2021 14:10 Što bi gledali tko je koje nacije ili etnije ? U vladi KS treba da rade samo najsposobniji.

Je li tako ?
veljko trivun, željko sain, bračni par brkić, martinović danijela, ante domazet, mirko pejanovic, nerzuk curak, branko vucijak....

eto, kao iz topa ih nabrojah, a pod pretpostavkom da su nebosnjaci. sve prof dr, ljudi od struke, ali nažalost nitko nije voljan prihvatiti se funkcije ministara u ovom političkom blatu. pogotovo netko tko ima zavidnu stručnu i radnu karijeru i da se spušta na nivo da ga peru jedan zvonko marić, jedna bibija kerla i ekipa.
Sad si pogan prema Bosnjacima, ispade samo oni vole da se valjaju po politickom blatu u KS (a u RSu Srbi)
Post Reply